EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Znáte druhy steaků? I

Publikováno od Kamila Spoustová

Již jste si mohl na našich stránkách přečíst článek o stupních propečení steaků. Tentokrát se podíváme na jednotlivé druhy steakových pochoutek. Jaký z nich máte nejradši?

Mignon

Mignon nebo taky Filet mignon. Tak se jmenuje malá steaková porce z konce svíčkové. Jde o velmi křehké a libové maso. Nejčastěji ho na stůl dostanete krvavé či středně propečení. Obvykle je takto připravována maso vepřové, ale i na hovězí narazíte.

Flank steak

Flank steak má jednak mnoho způsobů využití, ale taky moc možností, jak ho připravovat. Maso lze dělat klasicky na grilu, na pánvi nebo ho podávat i jako dušený. Steak chutná nejlépe málo propečený. Jde o maso z hovězího pupku, přesně ze spodního šálu. Z tohoto masa připravuje slavný Mc Donald své hamburgery.

Filet

Napadlo vás někdy, že filety by se měly nazývat pouze některé plátky masa? Jde totiž o maso hovězí svíčkové. Díky tomu, že tento sval není téměř vůbec aktivní, je maso jemné a libové. Patří sice k dražším plátkům masa, ale co se týče žen, jde o nejčastěji zpracovávané maso. Hlavně tedy, když dámy vaří pro sebe. Muži filety nepovažují za pořádné maso, občas je i kritizují.

Striploin steak

New York Strip nebo taky Striploin steak je maso z nízkého roštěnce. Je poměrně dosti prorostlý tukem, ale zase je maso velmi měkké. Krájí se do větších plátků masa.

Naučte se připravovat dokonalé steaky bez chybičky. Jak? Třeba s knihou Dokonalý steak, kterou najdete zde