EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Zdraví & životní styl

 
Žraločí játra pro vaše zdraví
Olej ze žraločích jater je doporučován zejména pro léčbu oslabené imunity. Pyšní se však mnohými dalšími účinky, které stojí za zmínku. Přečtěte si náš článek a zjistěte víc. Žraločí játra jsou bohatá na vitamin A, D a taky E, obsahují přírodní antibakteriální látky alkylglyceroly a taky jako většina olejů samozřejmě i zdravé nenasycené mastné kyseliny. Olej na organismus působí jak zevnitř, tak zvenčí. Působí jako antialergen, ničí bakterie a infekce. Je dobrou ochranou proti civilizačním chorobám a podporuje dobrý fyzický i psychický stav organismu. Pro dosažení dobrých účinků je vhodné doplňovat do těla žraločí olej z jater pravidelně. Léčí poruchy imunitního systému, postará se o problém s alergiemi, jak krátkodobý tak dlouhodobý. Zpomaluje růst nádorů. Játra žraloka sehrály velice významnou roli v léčbě při ozáření. Vzhledem k tomu, že tento proces výrazně poškozuje zdravé tkáně, zejména z toho důvodu, že ničí bílé krvinky, má špatný dopad na celý organismus. Látky v oleji dokáží proti ozařování aktivně bojovat a přinejmenším zmírňují jeho dopady na tělo. Olej ze žraločích jater podporuje hojení ran a chrání pokožku před vnějšími vlivy. Léčí běžná onemocnění typu chřipka a kašel, dále funguje jako lék při poruchách krvetvorby. V našem e-shopu si můžete zakoupit poklad jménem Shark – olej ze žraločích jater. K balení 150 kapslí nyní dostanete 50 kapslí zdarma, využijte této výhodné nabídky a pořiďte si produkt, který podpoří vaše zdraví ještě dnes. 
Zobrazit článek >
 
Jak se správně vážit? Je to vůbec potřeba? I
Měníte stravovací návyky nebo byste měl jen rád přehled nad svou váhou? V našem článku vám nabídneme kvalitní pomůcku v podobně váhy, ale hlavně vás provedeme celým procesem vážení. Zdá se to být hračka, ale jak za chvíli zjistíte, vážení, třeba v nevhodnou dobu, má své mouchy. Na samotné vážení mají lidé různé názory. Někteří by se bez váhy neobešli, jiní se stále děsí zobrazených kilogramů. Pro udržování zdravého životního stylu je však váha důležitá, hned zjistíte proč. Než začneme s vážením, spočítejte si normu své ideální váhy, tu vám prozradí BMI. Vydělte svou současnou hmotnost hodnotou vaší výšky v metrech umocněnou na druhou. Pokud vám vyjde číslo od 18,5 po 25, je vaše váha v normálu. Nižší číslo ukazuje podváhu, vyšší nadváhu. Pokud vaše hodnota nevyšla v normě, spočtěte si ideální váhu, které byste měl docílit. Na základě zjištěných údajů se může změnit účel vážení. Bude váha sloužit preventivně nebo potřebujete sledovat úbytek či nárůst kilogramů? Nyní se již podíváme na otázku postupu při vážení. Než vstoupíte na váhu, svlékněte zbytečné kousky oblečení. Važte se ideálně ve spodním prádle, bez ponožek. Oblečení vám přidá gramy navíc. Za případný kus oblečení se obvykle odečítá 0,1 kg. Ideální čas na vážení je ráno. Dojděte si na toaletu a pak si stoupněte na váhu. Vážit se můžete i nevyprázdněný, to už záleží na vás, stav těla je však třeba pro kvalitní výsledky dodržovat. 
Zobrazit článek >
 
Jak vybrat protein na míru? II
Takzvaný koncentrát je doplněk obsahující přes padesát procent syrovátkových proteinů, hranice jejich obsahu končí až na osmdesáti procentech. Jedná se o velmi žádaný protein. Je obvykle obohacován o sladidla, seženete, čokoládový, ovocný a další druhy. Protein je vhodný jako doplněk stravy v případě nedostatečné konzumace bílkovin i pro nesortující. Fyzicky aktivním jedincům dodá podporu pro tvorbu svalů. Dalším druhem je izolát, který, jak už asi čekáte, je charakteristický pro svůj větší obsah bílkovin. Izolát v sobě nese nad osmdesát procent proteinů, které omezují tukovou složku. Obsahuje taky méně vitaminů a minerálů, takže je vhodný skutečně nejvíce jako podpora nárůstu svalové hmoty. Doporučuje se pro sportovce, kterým jde o vyrýsování svalů. Ještě více bílkovin je obsaženo v hydrolyzátu, který se však hodí taky pro regeneraci svalů a celkovému zklidnění hmoty. Skvěle podpoří následující výkon. Od tohoto doplňku nemůžete čekat chuťové zázraky, prodává se čistý a chutná hodně hořce. Pro sportovce je však ideální a nejúčinnější formou. V úvodu jsme zmínili, že se budeme věnovat čtyřem doplňkům, tak který je ten poslední? Z uvedení stojí speciál jménem kasein, znám také pod termínem micelární kasein, který obsahuje kolem sedmdesáti až osmdesáti procent bílkovin. Jeho velkou výhodou je to, že podporuje tvorbu svalů i v rámci největšího relaxu, tedy spánku. Večerní konzumace podporuje uvolňování bílkovin do organismu a podporuje noční nárůst svalů. 
Zobrazit článek >
 
Jak vybrat protein na míru? I
Není protein jako protein. V našem magazínu jsme vám už představili některé naše produkty, ale jak si můžete být jist, že jde o produkt vhodný právě pro vás a především vaše tělo? Přečtěte si článek, který vás jednoduše provede světem proteinů. A teď vám půjde výběr doplňků stravy od ruky. V první řadě je třeba si ujasnit, k čemu je dobré protein užívat. Tato látka pomáhá v regeneraci svalů a zejména podporuje svalový růst. Protein užívají vrcholoví i rekreační sportovci, jedná se o doplněk stravy, který je vhodný pro každého.   Protein je koncentrát bílkovin, který se získává z přírodních surovin, nejčastěji z mléka, dále pak sóji, konopí, hrachu nebo jiných rostlin bohatých na bílkoviny. Seženete produkt čistě z rostlinných i živočišných zdrojů, nejčastěji je však k dostání proteinový mix. Jedná se o látky, které nejen dodají sílu svalům, ale taky je vyživí. Celkově přispívají zdraví jedince. Nejrozšířenější druh proteinů nese pojmenování syrovátkový. Jedná se o již zmíněnou směs, která je navíc obvykle obohacena o lipidy a různé vitaminy. Na výběr máte především ze čtyř speciálních poddruhů, pojďme se na ně podívat.  Otestujte konopný protein, bílkovinový speciál.  Komplexní proteinový koncentrát z evropských konopných semínek, vyráběný pod ochrannou známkou CANAH®. Produkt nabízí vyvážený obsah bílkovin, vlákniny a omega 3-nenasycených mastných kyselin. Produkt je zpracován „za studena“, bez použití chemických substancí, v kvalitě RAW, bílkovina tak není tepelně ani chemicky denaturována.
Zobrazit článek >
 
GO ON! Arašídové máslo
Arašídové máslo můžete znát taky pod pojmenováním buráková pomazánka. Jedná se o produkt vyráběný z podzemnice olejné, konkrétně z jejich plodů. Burákové máslo tvoří světle hnědý krém, který se primárně vyrábí drcením arašídů, může však obsahovat i jiné příměsi. Arašídové máslo není žádnou novinku. V podstatě jde o jednu z prvních pomazánek vůbec, kterou si dopřávali například Aztékové. Velký boom arašídové pomazánky nastal až na konci devatenáctého století, kdy byl patentován proces výroby burákového másla. Vzhledem k tomu, že z buráků již bylo možné vyrobit hladkou pastu, stalo se máslo skvělou náhradou proteinů pro ty, kteří neměli zuby a nemohli si poradit s jinými potravinami. Není tajemstvím, že arašídové máslo obsahuje taky velké množství tuků, jde však z větší části o nenasycené tuky rostlinného původu, které náš organismus snadno zvládne strávit, takže finálně je toto máslo mnohem zdravější než běžné máslo z mléka. Burákové máslo, jak již bylo řečeno, obsahuje taky bílkoviny, kyselinu listovou, hořčík, fosfor, koenzym Q10 a vitaminy B1, B3 a taky vitamin E. Arašídové máslo dokáže působit jako lék na vysoký krevní tlak, přispívá k udržování normální hladiny cholesterolu v krvi. Podporuje trávení. Dobře léčí bolavé klouby, působí taky jako prevence proti zánětům. Arašídy taky působí jako dobrá prevence proti mozkovým i srdečním příhodám. Objednejte si máslo v našem e-shopu a zjistěte, o jaké pochoutce je řeč. 
Zobrazit článek >
 
Zlepšení koncentrace a paměti pomocí bylin a doplňků stravy II
Brahmi Brahmi tvoří významného pomocníka v boji se stresem. Navíc pomáhá zlepšovat paměť, podporuje přirozenou činnost mozku. Je také velice zajímavá pro svou podporu souhry levé a pravé části mozku. Brahmi lze užívat krátkodobě i dlouhodobě.  Ashwagandha Tato poměrně neznámá bylina dokáže výrazně posilovat imunitní systém, v článku je však samozřejmě zmíněna taky pro to, že dokáže zlepšovat soustředěnost. Je hodně využívána ajurvédskou medicínou, která pomáhá s léčbou nervového napětí a vyčerpání. Ashwagandha celkově podporuje tvorbu mozkových buněk.  Rhodiola  Trpíte stavy úzkosti, špatnými náladami nebo zkrátka máte den na nic? Rhodila to vyléčí. Snižuje špatné pocity, pomáhá se zlepšením nálady. Tato bylina navíc působí proti únavě a podporuje paměť.  Ženšen  Ženšenu jsme se již věnovali ve speciálním článku, nezmínit ho však i zde by byl hřích, neboť bylina v podobě jakéhokoliv druhu ženšenu dodává tělu energii, podporuje koncentraci a výrazně zlepšuje paměť. Jistě oceníte i to, že ve vytížených a stresových situacích dokáže ženšen ničit stres, zmírňuje pocity úzkosti a nastoluje dobrou náladu.  Kurkuma Kurkumu tak jako třeba rozmarýn můžete hojně využívat při vaření. A velmi se vám to vyplatí, neboť kurkuma podporuje celkové zdraví mozku. Má antioxidační a protizánětlivé účinky. Podporuje regeneraci mozku a působí proti poruchám nervové soustavy.  Vacha  Pokud bychom sledovali historii dávného léčitelství, jistě bychom zaznamenali bylinu jménem vacha. Jedná se totiž o tradiční starodávný lék na poruchy celého nervového systému. Podporuje koncentraci a působí jako prevence špatné nálady. Detoxikuje taky organismus.
Zobrazit článek >
 
Zlepšení koncentrace a paměti pomocí bylin a doplňků stravy I
Potřebujete zvýšit svou pozornost? Špatně se soustředíte nebo máte pocit, že si nic nedokážete zapamatovat? Práci vašeho mozku dokážou pořádně nakopnout obyčejné zdravé bylinky. Jaké to jsou? Otestujte kombinaci jejich účinků třeba formou doplňků stravy. Jaké byliny byste měl nejen při vaření využívat? Přečtěte si náš článek.  Ginkgo Biloba  Poměrně známým a ověřeným doplňkem stravy je Ginkgo Biloba. Jedná se o rostlinu, která má vliv na celý nervový systém. Podporuje soustředění, ve správném složení dokáže ihned působit jako povzbuzující prostředek, který vám dodá alespoň na nějakou chvíli energii. Ginkgo se však vyplatí užívat ideálně dlouhodobě, neboť jeho působení na mozek je stále víc účinnější. Pokud před sebou máte náročné dny, připravujete se na zkoušky nebo přichází měsíc plný jednání, začněte brát Ginkgo ještě dnes. Váš mozek bude fungovat ještě lépe než doposud.  Tulsi  Bylina jménem tulsi je významná zejména pro to, že podporuje rozvod kyslíku po těle a hlavně k orgánům. Pomáhá s okysličováním mozku, čímž zajišťuje jeho lepší práci.  Rozmarýn  Aromatickou bylinu jménem rozmarýn používali v minulosti šamani i lékaři pro léčbu zapomínání. S rozmarýnem údajně dokázali kouzlit tak, že si člověk připomněl události, které ležely schované v jeho mozku třeba i desítky let. Zda se tehdy léčitelům opravdu tak dařilo, už nezjistíme, ale dnes víme, že rozmarýn skutečně dokáže podpořit mozek. Má vliv nejen na vzpomínání, ale taky podporuje koncentraci a výrazně zlepšuje paměť. Zjistěte sám. 
Zobrazit článek >
 
Houby v kuchyni - Smetanové tagliatelle s houbami
Houby se dají připravit na mnoho způsobů. Od sušení, zavařování nebo smažení, až kupříkladu jako doplněk zeleninových salátů v syrovém stavu. Holdujete-li houbám a rád byste si připravil něco snadného, ale zároveň chuťově skvělého, připravte si podle následujícího receptu: RECEPT: Smetanové tagliatelle s houbami Ingredience: 250 g těstovin tagliatelle 40 g másla 180 g anglické slaniny (nakrájet na kostičky) 100 g čerctvých nebo zavařených hub (nakrájet na kousky) 15 g hl. mouky 450 ml mléka 150 ml smetany 1 stroužek česneku mletý pepř 30 g strouhaného parmezánu 50 g nastrouhaného čedaru sůl Postup: Těstoviny uvaříme ve vodě podle návodu na obalu. Mezitím si na velké pánvi rozpustíme 20 g másla a na něm osmahneme: slaninu a houby. Slaninu i houby vyjmeme a v pánvi rozpustíme zbytek másla. Přidáme mouku a vaříme zhruba minutu. Nutné míchat! Poté do této směsi vlijeme mléko a smetanu. Přidáme nastrouhaný česnek, pepř, nastrouhané sýry a přivedeme k varu. Poté vložíme do omáčky slaninu a houby. Dusíme ještě 3 minuty. Podle vaší chuti dosolte. Uvařené těstoviny propláchneme a vmícháme do omáčky. Jak to bude letos vypadat v našich lesích s množstvím hub ke sběru, to nikdo přesně neví. Ale pokud se vydáte na jejich sběr a nejste si dokonale jistý, co za druh se před Vámi zrovna objeví, zakupte si atlas HUB z nakladatelství Aventinum. Je to prozatím nejobsáhlejší atlas hub, jaký kdy o houbách u nás vyšel. Najdete v ní 1104 druhů jedlých i nejedlých druhů. 
Zobrazit článek >
 
Jarní alergie a jak na ně I
Jaro je krásné roční období pro ty, kteří netrpí alergiemi. Jestliže však vaše tělo reaguje na pyly a další prvky jara, asi už z něj takovou radost nemáte. Víte, že alergické reakce lze alespoň zčásti potlačit přírodně? Poradíme vám, jak na to. Znáte HEPA filtr? Pokud ve vaší domácnosti někdo trpí alergií, měl by být HEPA filtr samozřejmostí. Přidat lze do vysavače. Při úklidu pak pochytá všechny negativně působící částice. Přidává se taky do čističky vzduchu. Nejlépe odchytává pyl, poradí si však i s jinými prvky. Doplňujte probiotika Probiotika jsou běžně k dostání v lékárně, užívejte je každý den a vaše reakce se mohou výrazně zlepšit. Mají vliv zejména na dýchací ústrojí, takže ochrání vaše sliznice, budete méně smrkat i kašlat. Pečujte o svůj nos Při alergiích je vhodné proplachovat si nosní dutiny. Jde o poměrně nepříjemnou záležitost, je však účinná. Postačí vám výplach v podobě vlažné vody, ještě lepší účinky však bude mít voda se solí. Zkuste taky dýchat nosem nad napařeným hrncem s horkou vodou. Hlavu si přikryjte utěrkou, aby odcházelo co nejméně kouře do prostoru. Dostatek tekutin: Pít vodu, ale jakou? Není voda jako voda. Na různých místech se vodní zdroje liší především hodnotou pH. V době alergií je nutné pít vodu zásaditou, neboť právě kyselost může zvýšit projev alergických reakcí. Dejte si pozor na to, že i balené vody nemusí být zásadité. 
Zobrazit článek >
 
Jarní alergie a jak na ně II
Pozor na cukr Cukr ve finále na organismus působí kysele. Jak jste si již přečetl výše, právě kyselá složka má vliv na propuknutí alergií a zvyšuje alergické rekce. Omezte přísun sladké složky na minimum, dejte si pozor na to, že ani sladidla nejsou dobrým nápadem. Myslete na to, že spousta cukru se vyskytuje taky v ovoci. Jablečnému octu řekněte své ano I když jde opět o kyselou potravinu, ocet je stoprocentně povolen. Pouze však ten jablečný! Dopřejte si lžíci jablečného octa úplně ráno, dále však ještě další dvě lžíce během dne. Látky obsažené v octu dokáží zastavit alergické projevy, třeba díky octu ani nepropuknou. S octovou terapií je nutné začít včas. Zkuste zelený čaj Histamin a Imunoglobulin E, to jsou prvky, které mají vliv na projevy alergií, vlastně je startují. Pijte zelený čaj. Obsahuje prvky, které si dokáží se zmíněnými prvky poradit. Úplně je zničí nebo alespoň zpomalí jejich projevy. Vitamin C Do těla denně dostávejte dostatek vitaminu C. Ten totiž dokáže bojovat s kdejakou alergií a ještě posiluje celkovou obranyschopnost, takže dodá vašemu tělu v boji s alergiemi sílu. Nejlepší ochranou je prevence Snažte se vyvarovat kontaktu s alergeny. Sledujte pylovou situaci a případně částečně omezte pobyt v nebezpečných lokalitách nebo včas začněte konat preventivní opatření. Naše triky vám pomohou, je však třeba s nimi začít včas.
Zobrazit článek >
 
Dezinfekce do obuvi
Zřejmě to zažil každý, kdo jezdí hromadnou dopravou. Zápach. Obtížně identikovatelný, zato vydatný a obtěžující. Většinou za ním stojí pot – z oblečení a bot. Podle mých zkušeností bývají jeho zdrojem nedostatečná hygiena, absence deodorantu, a pracovní, případně sportovní oblečení a obuv. Pomineme předpoklad dostatečné hygieny, tu bychom měli předpokládat, stejně jako použití deodorantu. Viníkem nepříjemnosti jsou bakterie, které se rozkládají a jak už to tak bývá, důsledkem rozkladu jsou pachy. To přivedlo některé výrobce na myšlenku, že bakterií je třeba se zbavit. Velmi úspěšnými se staly prášky na praní, obsahující dezinfekční složky, přirozeně bez přítomnosti chlóru. Příjemně voní a sportovní i pracovní oblečení zbaví zbytků biologických nečistot. Horší je to s obuví, protože ne každou lze jednoduše vyprat, což stejně nelze dělat příliš často, obuv do pračky nepatří, navíc po praní je nutné ji nechat dobře proschnout, což by v případě pracovní obuvi znamenalo mít celkem často dovolenou, případně mít více párů obuvi do práce a na sport. Skvělým prostředkem, působícím jak preventivně k ochraně zdraví nohou, tak proti již vzniklému pachu, je Sanytol určený k dezinfekci obuvi. Samozřejmě bez přídavku chlóru zbaví obuv bakterií, plísní a virů takřka na 100%. Je jemně parfemovaný a nezanechává žádné skvrny. Sanytol dezinfekce obuvi svou účinností spolehlivě prodlouží životnost jakéhokoli druhu obuvi, protože nikdo nechce na sobě nosit něco, co právě nevoní. Sanytol dezinfekce obuvi zakoupíte v sekci Krása našeho e shopu.
Zobrazit článek >
 
Panthenol 10% Sensitive
Panthenol bývá nejčastěji spojován s léčbou popálenin, jeho účinky však sahají mnohem dál. O jaký léčivý produkt se jedná? Přečtěte si více o tomto malém zázraku v našem článku. Panthenol je jiné označení pro provitamin B5. Jedná se o alkoholový analog kyseliny pantotenové, respektive vitaminu B5. Má silné regenerační účinky, které byste těžko u jiného prvku hledal. Jak již bylo zmíněno, Panthenol skvěle léčí popáleniny všeho druhu. Pokud jste se například opařil při vaření nebo jste se spálil o varnou desku, panthenol zklidní ránu a dodá živiny kůži pro její obnovu. Skvěle funguje taky v případě spálenin od slunce. Panthenol je nejlepším lékem, jaký vaší kůži můžete dopřát. Působí proti vysoušení pokožky, zabraňuje jejímu stárnutí. Přípravek se velmi snadno nanáší a skvěle se vstřebává. Panthenol se přidává do mnohých kosmetických produktů. Bývá součástí šamponů, balzámů, sprchových gelů, taky krémů. Má totiž blahodárné účinky na vlasy, dodává jim sílu, posiluje vlasové kořínky, takže zabraňuje jejich vypadávání. Pokud si pěstujete vousy, nanášejte produkt s obsahem panthenolu na ně také, dodá jim sílu, takže budou vaše vousy vypadat zdravější. Nějaké procento panthenolu je k nalezení taky v očních kapkách, neboť tento prvek má vliv na zrakový orgán. V našem e-shopu si můžete Panthenol zakoupit taky ve formě chladivého spreje.
Zobrazit článek >
 
Pivní břicho a co s ním I
Už vás nebaví koukat na své zakulacené břicho? Chtěl byste ho shodit, ale nevíte jak na to? Přemýšlíte nad tím, proč jste přibral jen v oblasti břicha? Přečtěte si náš článek a dozvíte se mnohé zajímavé poznatky o pivním pupku, které vám pomohou nejen se ho zbavit, ale taky předejít dalším problémům nadbytečných kil na váze. Muži své velké břicho nesnáší. Zatímco u žen vedou stížnosti na velká stehna nebo nehezký zadek, muži nenávidí své pupky. I lékař vám potvrdí, že vaše břicho můžete kompletně zase shodit. Bude však třeba vynaložit trochu úsilí. V první řadě je nutné uvést na pravou míru domněnku týkající se příčiny vzniku pivního břicha. Rozhodně za tímto problémem nestojí pouze pití piva. Mnohé studie už dokázaly, že chmelové nápoje nemohou za narůstání břicha. Zvýšená konzumace piva jakožto poměrně kalorického nápoje může přispět k celkovému nárůstu hmotnosti, nikoliv však pouze k břišní partii. K tloustnutí samozřejmě přispívá pití velkého množství alkoholu, to je však přirozená záležitost, neboť alkohol obsahuje velké množství cukru. Pokud čtete tento článek, zřejmě jste se rozhodl břicha se zbavit. Pak si zapamatujte, že velkého břicha se zbavíte nejlépe běháním. Choďte alespoň třikrát týdně běhat. Nemusíte uběhnout maraton, podstatné je, abyste se začal hýbat. Sport můžete propojit s posilováním břišních i jiných partií, mějte však na paměti, že klasické cviky v posilovně zapříčiní zejména nárůst svalů, nikoliv velký úbytek tukových zásob. Břicho potřebujete sklepat. Vhodné je taky plavání nebo bruslení.
Zobrazit článek >
 
Pivní břicho a co s ním II
Řekněte ano pálivé stravě. Co takhle přidat občas do jídla chilli papričky? Látka zvaná kapsaicin pomáhá totiž odbourávat tukové zásoby. Pálivé jídlo navíc urychluje metabolismus a potlačuje chutě k jídlu. Takže pokud bojujete s pivním břichem plným tuků, papričky by měly být jasnou volbou. S břichem je vhodné zatočit opravdu co nejdřív. I když se vám možná zdá, že to není možné, vytrvejte a snažte se zhubnout. Pokud se totiž usazuje velké množství tuků ve vašem břichu, může dojít k nevhodnému obalení orgánů tukovou složkou. Při jejím zvětšování čím dál hůře pracují. Studie dále ukázaly, že velké břicho zvyšuje pravděpodobnost srdečních onemocnění a taky vzniku cukrovky. Takže pozor na něj, je na čase ho shodit. Co jíst? Konzumaci piva je vhodné omezit, nikoliv však z důvodu, že velké břicho je jí primárně způsobeno, ale protože celkově v alkoholu je dosti zbytečného cukru. Jezte dostatek bílkovin, vyzkoušet můžete i takzvanou bílkovinovou dietu. Do jídelníčku zařaďte mléčné výrobky, světlé maso a ryby. Zapomeňte na chleba, místo něj dejte přednost zelenině. Jezte menší porce víckrát denně. Mezi jídly ideálně dělejte přibližně stejné přestávky. Nezapomeňte snídat, aby došlo ke správnému nastartování organismu. Pijte dostatek tekutin, nejlépe čistou vodu. Hlídejte si dostatečný spánek. 
Zobrazit článek >
 
Jóga je i pro muže II
Díky józe posílíte i vnitřní svalstvo a takové partie, které byste jinou činností nesnadno procvičil. Vaše tělo i díky józe může být vyrýsované.  Jóga opravdu dělá hezká těla, po několika lekcích zpevníte své partie. A právě zpevnění je to, co potřebujete k tomu, abyste vypadal dobře. Jóga se taky postará o vaše ramena. A silná ramena mají ženy rády. Při józe se snadno seznámíte. Vážně? Ano! Zvažte už jen první fakt, který jsme zmínili. Na józe moc mužů nepotkáte, takže vás nemusí trápit příliš konkurentů jako třeba v posilovně. Váš společný zájem vás jistě spojí, popovídáte si a třeba z toho vzejde i posezení v kavárně. S předchozím bodem souvisí i další fakt. Cvičení je totiž více než vhodné taky pro dvojice. Párové cvičení sblíží vaše těla i mysl. Vyzkoušejte tuto smyslnou aktivitu. Věřte, že při zkoušení nových cviků si užijete i spoustu legrace.   Pokud vás láká zkusit něco jiného, třeba přijdete na chuť taky powerjóze. Ta je rozhodně fyzicky náročnější a vyžaduje trochu cvičících zkušeností. I když je cvičení pomalé, je obtížné. Abyste mohl začít cvičit jógu, nemusíte se vzdávat dosavadních sportů. Jóga je skvělým cvičením pro doplnění hlavního sportu. Navíc se při ní skvěle protáhnete, což jistě při takovém fotbale nebo zvedání těžkých vás zanedbáváte. Vyrazte na hodinu jógy ještě dnes, nebo si zacvičte za pomoci video lekcí doma, i to je možnost. 
Zobrazit článek >
 
Home@Cook 3v1 panini gril
Člověk nemusí být nutně labužník, aby si oblíbil italské panini. Že nevíte, jaká lahůdka se pod tímto názvem skrývá? Panini jsou vlastně plněný sendvič, typický z grilu vypečeným žebrováním. Panini nabízejí za pořádný peníz obchody s rychlým občerstvením. Jako pečivo jsou za tímto účelem používány bagetky nebo ciabatty. A čím se plní? My v Čechách máme rádi sýr – třeba Hermelín, šunku, nebo přírodní řízek. Sytou náplň odlehčuje čerstvá nebo zlehka orestovaná zelenina s olivovým olejem. Pro lepší chuť je můžete ochutit oreganem, lisovaným česnekem. Američanům chutnají plnění mletým masem, cibulí a třeba ementálem nebo čedarem. Italové je plní rajčaty, česnekem a mozarellou, zakápnutou olivovým olejem. Všechny mají společné, že se z vrchu potřou olivovým olejem, zapečou a před konzumací nakrájí na menší kousky. Máte-li chuť vyzkoušet vlastní domácí panini, pořiďte si k tomu praktického pomocníka Home@Cook 3v1 panini gril od Russell Hobbs. Ocelový panini gril a sendvičovač má vroubkovné kontaktní plochy z nepřilnavého povrchu. Teplotu zapékání máte pod kontrolou díky světelné kontrolce. Přebytečnou šťávu a tuk gril jímá do odkapávací misky. Proto se hodí nejen na panini, ale také ke grilování masa, protože funguje také jako otevřený gril. Stolní Home@Cook 3v1 panini gril Russell Hobbs najdete v sekci Elektronika pro domácnost.
Zobrazit článek >
 
Příprava na léto
Zavařeniny a jakkoli zpracované a uchované ovoce, zelenina či houby jsou po mnoho generací celoročním obohacením jídelníčku. Mohou být sladké, slané, ostré i kyselé. Někdy jen nakvašené, nejčastěji ale pro prodloužení trvanlivosti sterilizované. Jistě si i vy pamatujete, jak babička nebo maminka každý rok zpracovávaly plody, sesbírané v lese a na zahradě, případně zakoupené na trhu. V sezóně to znamenalo hodně práce a času, zimní odměna v podobě senzačních křupavých nakládaných okurek a čalamád, vynikajícího jahodového či broskvového kompotu, případně rybízové a višňové marmelády, sirupu z malin a podobně znamenaly gurmánský zážitek. Zavařenina byla lahůdkou v době, kdy houby a čerstvé ovoce a zelenina byly výhradně sezónní záležitostí. Kdo neměl zahradu a podmínky pro uskladňování jejích výnosů, musel spoléhat na mizernou nabídku v prodejnách. Ne, že by nebylo možné příležitostně zakoupit kompot, jenže byl drahý a měl nepěknou barvu. Domácí byl prostě domácí. Pokud si chcete zavařování alespoň vyzkoušet, pořiďte si v předstihu potřebné pomůcky. Začněte například vhodným smaltovaným zavařovacím hrncem ZH-0020 od Conceptu. Má objem 27 litrů a vejde se do něj až 11 zavařovacích sklenic o objemu 720 ml. Regulovatelný teploměr v rozsahu 50 – 100 °C zvukovým signálem upozorní, že dosáhl jeho obsah požadované teploty. Součástí hrnce je nastavitelný časovač na 20 – 120 minut. Můžete v něm tudíž sterilizovat i maso a masné produkty, vyžadující dlouhodobou a opakovanou proceduru. ZH-0020 vás ušetří námahy s likvidací vody z hrnce, má totiž k tomu účelu vypouštěcí ventil. Zavařovací hrnec ZH-0020 značky Concept hledejte v sekci Zdraví mezi zdravou výživou.
Zobrazit článek >
 
Ventilator Cyclone
Poslední dny přes den slunce praží, jako bychom, přeskočili jaro a vstoupili o teplého, i když zatím mírného léta. Nejsem sice přesvědčena o všeobecném nadšení z výrazných teplotních výkyvů, kdy ráno takřka mrzne a odpoledne nevyjdeme ven bez namazání opalovacím krémem. Uvedla jsem tím situaci, kdy jsme, zejména z pracovních důvodů, nuceni dlouhodobě pobývat v uzavřených místnostech. V zimě to tak nepříjemné není, v létě je to spíše příjemné. Ne všude jsou vybudované provozovny a kanceláře osazeny klimatizací, nebo alespoň možností dostatečně větrat. Proto je ideální se na nadcházející léto přichystat v dostatečném předstihu. Investice do vybudování klimatizace v rodinném domě své opodstatnění má, v bytovém domě má podobný plán mnoho omezení, kterým nemá každý ochotu odolávat. Pak nastává alespoň částečná možnost nepříjemné teplo v bytě řešit ventilátorem jakéhokoli typu. Náš e shop jich už nyní nabízí dostatečný výběr, záleží jen na konkrétních požadavcích na funkce a prostor, v němž má být umístěn. Volit můžete tyčových i stojanových ventilátorů různé velikosti a barev. Bílý Stolní ventilátor EHF006 Cyclone značky Esperanza je určen k umístění na stabilní místo, jako je skříň nebo stůl. Hodí se ale také do otevřeného prostoru chodeb, nemocničních pokojů a podobně. Vrtule v průměru 45 cm a je zasazena do chromového rámu, jemuž dodávají stabilitu pryžové nožky. Stolní ventilátor EHF006 Cyclone hledejte v sekci Elektroniky pro domácnost.
Zobrazit článek >
 
Maitake PREMIUM
Houba Maitake, v překladu sírovec, roste zejména v Japonsku, kde nebývá nazvána jinak než tančící houbou. Roste taky v Americe, pro svůj růst a vývoj potřebuje specifické podnebné podmínky.  Houba je k nalezení jak na zemi, tak i na kořenech a kmenech stromů. Je zajímavé, že houba se rozrůstá opravdu rychle. V případě ideálních podmínek může mít rozsah až několik metrů, váhově až kolem padesáti kilogramů.  Houbu už v současné době vědci dokáží vypěstovat. Houba byla ceněna již v minulosti, neboť obsahuje mnoho významných a ceněných látek. Je bohatá na vitaminy skupiny B, dále vitamin D. Obsahuje vážené antioxidanty, dále selen, niacin a vlákninu.  Maitake působí proti únavě, posiluje organismus. Pomáhá však taky s léčbou nespavosti. Působí na nervový systém, nastoluje fyzickou i psychickou pohodu.  Houba dokáže tělo zbavit zánětů a různých nemocí. Podporuje obranyschopnost organismu. Její váženou funkcí je taky snižování projevů alergických reakcí. Léčí dýchací cesty. Působí jako prevence před klasickým nachlazením.  Podporuje zdraví cévního systému, snižuje cholesterol v krvi.  Vyzkoušejte sílu našeho oblíbeného produktu Maitake PREMIUM. Užívejte dvě až tři tobolky denně pět dní v týdnu a shledáte celkové zlepšení vašeho zdravotního stavu. Budete se cítit plný energie. Objevte skutečný zázrak, který má schopnost plně harmonizovat lidské tělo. 
Zobrazit článek >
 
Proč jíst vejce? I
O Velikonocích poptávka po vejcích výrazně vzrůstá, je jasné proč. Vejce jsou však velmi cennou potravinou a jíst byste je měl po celý rok. Přečtěte si, proč by měl každý jídelníček vejce obsahovat a jaké má jejich konzumace výhody.  Vitaminy, minerály, stopové prvky Vejce obsahují všechny vitaminy, není v nich zastoupen pouze vitamin C. Bílek je bohatý zejména na skupinu B, žloutek pak na ostatní vitaminové zástupce. Ve vejcích je obsaženo železo, fosfor, draslík, dále zinek nebo selen.  Vejce tělu doplní taky vitamin D, jehož nedostatkem mnoho lidí trpí. Vejce je jednou z potravin, která má v sobě (pro)vitaminu D nejvíce. Sluníčko si dnes dává pauzu? Vejce přísun vitaminové složky jistí. Cenné proteiny  Vejce jsou většinou povoleny při každé dietě. Jedná se totiž o potravinu bohatou na proteiny. Obsahují dokonce cennější prvky než maso. Součástí bílkovin jsou esenciální aminokyseliny, které si tělo jinak nedokáže vyrobit. Jsou dobře stravitelné. Proteiny se vyskytují hlavně v bílku. Vejce jsou dobře stravitelné a nejsou kalorické, takže je můžete jíst i při hubnutí.  Žádné tuky  Skvělá zpráva pro zastánce štíhlých linií a vysportovaných těl. V bílcích se nevyskytují vůbec žádné tuky, takže po nich nepřibydete. Sušina žloutků pak obsahuje nejzdravější variantu důležitých tuků, takzvané fosfolipidy, které mají vliv na stavbu a funkci buněk. 
Zobrazit článek >
 
Proč jíst vejce? II
S vejci bývá spojovánu riziko zvýšení cholesterolu v krvi, proto se vajec někteří lidé bojí. Není třeba mít obavy, metabolismus si s cholesterolem z vajec hravě dokáže poradit. Navíc se jedná o důležitou složku pro správnou funkci organismu každého člověka. Určitě se vajec nebojte. Tato potravina zajisté není příčinou vysokého cholesterolu.  Zdroj energie Jezte vejce kompletní, dodají tělu energii. Vejce mají vysokou energetickou hodnotu, a tak se skvěle hodí jako strava pro sportovce. Jedná se o jedny z nejhodnotnějších potravin. Energii vám dodá zejména žloutek, bílek naopak přispívá tvorbě svalů.  Esenciální mastné kyseliny jako prevence závažných chorob Víte, že vejce působí jako prevence proti kardiovaskulárním chorobám? Působí proti artritidě a dalším nemocem. Vejce mají protizánětlivé účinky. Působí taky proti trombóze a skleróze. Podporují správnou funkci mozku a léčí zrakový orgán. Za ochranu organismu před jmenovanými nemocemi ručí zejména mastné kyseliny.  Pryč s vysokým tlakem  Trápí vás vysoký tlak? Vejce podané tělu v jakékoliv podobě ho dokáží podstatně snížit. Půjde to i bez léků! Vyzkoušejte sám.  Pomoc proti padání vlasů a lámání nehtů Tato informace by zřejmě potěšila spíše dámy, ale i pro vás může být tato informace užitečná. Síra obsažená ve vejcích totiž dokáže zabránit vypadávání vlasů. Pokud se hrozíte vypadávajících vlasů, vejce jsou řešením.  Nízká cena  Velkou výhodou vajec je jejich cena. Vejce jsou levnou záležitostí. Jsou dostupná pro každého. Užívejte si této dobroty nejen na velikonoční svátky. Nebo si zásadně vykoledujete jen malované kraslice? 
Zobrazit článek >
 
Léčba vlašskými ořechy
Věděl jste, že vlašské ořechy patří mezi nejzdravější plody přírody? Pojďme je prozkoumat blíž. Zajímá vás, na co ořechy zabírají? Vše se dozvíte v našem článku. Nejprve vás však seznámíme s látkami, které ořechy obsahují. A že jich je! V ořechách mají velké zastoupení vitamin A, vitaminy skupiny B a taky vitamin E. Ze stopových prvků a minerálů v ořechách najdete zastoupení hořčíku, mědi, draslíku, zinku, taky fosforu nebo manganu. Jejich součástí jsou taky nenasycené mastné kyseliny, vláknina a ty nejlepší proteiny. Nyní se již zaměříme na účinky. Ořechy jsou samy o sobě dobrotou, jejich vliv na zdraví jedince je vlastně takový bonus, že? Ořechy jsou vhodné pro ty, jejichž tlak se obvykle nepohybuje v normálu. Zvládnou si poradit s nízkým i vysokým tlakem, což je pro jeden produkt ojedinělá vlastnost. Fungují jako prevence mozkových příhod i infarktu. Ořechy působí protizánětlivě, mají taky antioxidační vlastnosti. Zmírňují alergické projevy. Působí proti astmatu. Jsou elixírem krásy, blahodárně působí na vlasy, nehty i pleť. Jejich výhodou je taky to, že zasytí, a tak mohou nahradit celou svačinu. Zvyšují sexuální výkonnost a taky plodnost. Ořechy snižují hladinu cholesterolu v krvi. Jsou dobrým udržovatelem klidného psychického stavu, působí proti nervozitě. Pokud vás trápí nepříjemné pocity napětí nebo špatné nálady, vlašské ořechy vás jich zbaví. 
Zobrazit článek >
 
Bulharský kotvičník v kapslích
Hormonální nerovnováha trápí většinu populace ve věku kolem 50 let. Rada lékařů bývá jednoduchá: nasazení hormonální substituce. Ta má bohužel nejen pozitiva, ale často také nepříjemné negativní účinky. Kromě výkyvů hmotnosti může působit návaly horkosti a mrazení, změnu kvality vlasů a nehtů, zhrubnutí pleti a tvorbu nepříjemného akné. Může ji provázet i nespavost, o nevítaných změnách nálady, podrážděnosti a přecitlivělosti nemluvě. Kotvičník zemní je v posledních letech znovuobjevenou a stále vyhledávanější bylinou. Obsahuje rostlinné steroidní saponiny, flavonoidy a glykosidy, podporující vylučování testosteronu a tak optimalizující hormonální hladinu mužů i žen. Prospívají přitom komplexně celému tělu. Rostlina, která se česky jmenuje kotvičník zemní, latinsky Tribulus terrestris, účinky přispívá k optimální imunitě, normálnímu stavu pohlavních orgánů, reprodukčního systému a dobrému stavu močové soustavy. Zlepšuje a pomáhá zachovat tonus svalů a celého těla, což se dále odráží na normálním stavu kardiovaskulárního a nervového systému. Omezuje návaly a navozuje pocit duševní pohody. Preparát Bulgarian Tribulus Original od Hepatica všechny zmíněné účinky poskytuje v kapslích, v nichž extrakt z bulharského kotvičníku. Užívají se 3x denně.  Bulharský kotvičník zakoupíte pod názvem Bulgarian Tribulis Original zakoupíte v sekci Zdraví. Najdete ho mezi výživou pro sportovce.
Zobrazit článek >
 
S chřestem v kuchyni I
Chřest má několik podob. Může být zelený, ten je asi nejvíc známý, dále však taky bílý nebo fialový. U nás se pěstuje, avšak jeho sezóna je obvykle velmi krátká. Celoroční zásoby chřestu jsou dováženy nejčastěji z Belgie, Francie nebo Itálie. Na barvě chřestu při přípravě poměrně záleží, ještě důležitější je však jeho kvalita, respektive stáří. Vždy kupujte pouze čerstvou potravinu. Pokud se vám zdá, že zelenina už v obchodě dlouho leží, raději ji vůbec nekupujte, špatně by se vám s ní pracovalo a ještě by se vám ani nemuselo povést připravit dobré jídlo. Jestliže chcete připravit chutný chřest, berte jen čerstvý materiál! V následujících odstavcích s vámi projdeme celou přípravu chřestu. Nejde o nic těžkého, jen je třeba dodržet několik pravidel. Chřest samozřejmě nejprve omyjte a zbavte ho dřevnaté části, s tou se již dále pracovat nedá. Následně stonky oškrabejte. V této fázi přípravy se liší příprava různých chřestů, které byly zmíněny v úvodu. Pokud chřest oloupete, nikdy tím nic nezkazíte. Jestliže však nejste zastáncem loupání, můžete si koupit chřest zelený, který není nutné vůbec škrabat. Pozor však na to, že při chybném zpracování může slupka zůstat hořká či tvrdá. Bílý chřest se loupe vždy. Při loupání je dobré položit si stonky na kuchyňskou desku, neboť v ruce by se vám mohly snadno rozlomit. Po škrabání již není nutné chřest mýt. Samotné vaření lze rozdělit do několika kroků. Před popisem postupu je třeba upozornit na nádobu, ve které by se chřest měl vařit. Volte velký hrnec, ve kterém bude chřest dostatečně ponořen ve vodě nebo vyberte ten se speciálním sítem. 
Zobrazit článek >
 
S chřestem v kuchyni II
Chřest se nevaří jednotlivě, nýbrž ve svazcích, na to asi zapomíná nejvíce lidí. Zhruba po pěti až sedmi stonkách svažte chřest dohromady kuchyňskou nití. Stonky jsou samozřejmě různě velké, počet ve svazku se může jistě lišit, každý svazek by měl mít asi kolem půl kilogramu. Stonky ve svazku by měly být přibližně stejně dlouhé. Pokud tomu tak není, rozdělte je napůl nebo ořezejte. Pamatujte na to, že vždy se řežou konce, nikoliv hlavičky. Dalším důležitým bodem je pokládání chřestu do hrnce. Díky svazkům bude držet vertikálně, špičky by měly koukat ven a procházet jen párou. Na vaření chřestu nebudete potřebovat jen sůl, ale taky cukr a máslo. Přidat můžete i jiné koření. Na litr vody by měla připadnout půlka lžičky soli a asi lžička cukru a půl lžíce másla. Zkušení kuchaři při vaření bílého a fialového chřestu doporučují přidávat taky lžičku citronové šťávy. Pro zpestření chuti taky bobkový list, kari nebo česnek. Jistě vás zajímá celková doba varu. Ta se dost liší. Chřest může být hotov za tři minuty, ale může se taky vařit celých dvacet minut. Doba se odvíjí od konkrétního druhu a síly chřestu. Bílý se vaří kratší dobu než zelený. Doba je taky závislá na již zmíněném (ne)oloupání. Chřest po dovaření ihned z vody vytáhněte a podávejte nebo ho uchovávejte teplý v páře. Pokud ho podáváte studený, nechte jej klasicky přirozeně zchladnout. 
Zobrazit článek >
 
Chřest a jeho účinky na zdraví
Chřest není příliš slavnou potravinou, kterou by lidé hojně vyžívali na vaření nebo k léčebným účelům. Je však velice zdravý. V obchodech ho seženete převážně v jarních měsících, běžně je k dostání zhruba do poloviny června, neboť v této době dozrává i u nás. Pro jíst chřest? Jakými účinky na lidské zdraví se může pochlubit? Přečtěte si náš článek. Chřest je bohatý na vitamin A, beta karoten, celou skupinu B, taky C a E. Dále obsahuje významné alkaloidy, ze stopových prvků železo, vápník, zinek, hořčík, taky fosfor nebo síru. Co se týče jeho účinků, jsou poměrně hojné. Chřest má dobrý vliv na celou vylučovací soustavu. Podporuje vylučování vody i škodlivých látek z těla. Působí proti revmatismu. Celkově působí jako silný detoxikační prostředek. Toto zelené zdraví by měli jíst lidé, kteří jsou náchylní na nemoci srdce nebo cév. Chřest podporuje krvetvorbu. Pomáhá taky rozvodu kyslíku po celém těle. Chřest léčí taky zvnějšku, pomůže vám například s léčbou ekzémů či různých vyrážek. Má vliv na zdraví vlasů i pleti. Podporuje růst i sílu nehtů. Chřest zabírá taky na mozek. Podporuje soustředěnost, krátkodobou i dlouhodobou paměť. Celkově je tato zelenina považována za afrodiziakum. Udržuje fyzickou aktivitu, hlídá i rovnováhu psychiky. Jedná se o jeden z oblíbených elixírů mládí. Zajímá vás, jak chřest doma připravit? Překlikněte na náš další článek.   
Zobrazit článek >
 
Jak rychle usnout? I
Ať jdete spát v jakoukoliv dobu, trvá vám, než skutečně ,,zaberete‘‘? V tomto článku vám přinášíme několik tipů, jak usínání alespoň o nějaký čas zrychlit. Každá minuta spánku navíc se počítá! Zajisté vám některé naše triky pomohou.  Ještě před tím, než vás seznámíme s našimi radami je vhodné upozornit, že nespavost a s ní spojené i dlouhé usínání může být způsobena následkem mnohých a různorodých příčin. Mnohé průzkumy ukazují na zhoršování spánku s narůstajícím věkem. Více než padesáti procentům obyvatel ve věku nad šedesát let se údajně trvale usíná mnohem hůř, než dřív. Problém může být spojený taky s nervozitou, se silnými emocemi a paradoxně i s předchozí nevyspalostí. Negativní vliv na usínání mohou mít taky léky, které berete, ujistěte se, zda vám právě ony neškodí a případně se svým lékařem hledejte jiné řešení.  Dělejte přesný opak  Bylo prováděno mnoho průzkumů, které následující fakt skutečně dokazují. Platí totiž, že pokud nemůžete usnout, máte se o to přestat snažit a naopak myslet na to, abyste neusnul. Paradoxní, ale dle vědců tato metoda skutečně funguje. Držte oči otevřené, koukejte do stropu a ráno zjistíte, že jste opravdu poměrně rychle usnul.  Léčba hudbou  Pomalá hudba vám pomůže s usínáním. Jak poznat pomalou hudbu? Měla by mít maximálně osmdesát úderů za minutu. Na žánru až tak nezáleží, ale ideální je dle průzkumů vážná hudba. Muziku však nezapínejte až ve chvíli, kdy zalehnete do postele. Hudbu byste měl pouštět zhruba čtyřicet pět minut před spaním nebo dřív. Bonus navíc? Hudba ruší stres a zametá s depresemi. 
Zobrazit článek >
 
Jak rychle usnout? II
Chce to vzduch  Tělo potřebuje pro kvalitní spánek čerstvý vzduch. Věděl jste, že ložnice by navíc měla být nejchladnější místností v domě? Průměrná teplota v místnosti, kde spíte, by se měla pohybovat od sedmnácti do dvaceti stupňů Celsia.  Zahřejte tělo  Před chvílí vám bylo doporučeno snížení pokojové teploty. S vaším tělem je to opačné. Před spaním si dejte horkou sprchu nebo koupel. Věřte, že se vám po této proceduře bude skvěle usínat. Tělo si navíc může zvyknout na přísun horké vody a automaticky bude vědět, že se má chystat ke spánku. Praktikujte lázeň pravidelně alespoň týden a uvidíte, že se váš čas usínání podstatně zkrátí.  Obličej chlaďte i v zimě  Ať je venku teplo nebo zima, obličej si myjte chladnou vodou. Trápí vás stres nebo problém? Pomůže vám studená voda! Umyjte si obličej ledovou vodou nebo ho do ní přímo na pár vteřin ponořte. I když chlad vám jistě ráno pomáhá se vstáváním, večer vám pomůže i s usínáním. Opravdu. Studená voda má totiž zklidňující účinky a pomůže vám se uvolnit. Víte, že ponořením tváře do ledové vody dochází ke snížení frekvence pohybu srdečního svalu? Chlad taky snižuje vysoký krevní tlak. Usínat se vám bude zaručeně lépe.  Řekněte své ANO teplým ponožkám  Ještě jedna připomínka k teplotě. I když vaše tělo ocení chladnější prostředí, vaše nohy by měly v každém případě zůstat v teple. To platí i o rukách. 
Zobrazit článek >
 
Jak rychle usnout? III
Omezte přísun světla Podstatné je taky světlo. Zejména pokud pracujete po nocích a usínáte za bílého dne, určitě je vhodné v ložnici zatahovat žaluzie. Přítmí vám pomůže nejen při usínání, zkvalitní taky celkový průběh vašeho spánku. Světlo se vyplatí ztlumit už alespoň půl hodiny před spánkem. Zkuste třeba svíčky. Žádná rušivá osvětlení se určitě zapínat nevyplatí.  Vykašlete se na to  Nemůžete usnout? Zřejmě asi stejně nezaberete hned. Vstaňte z postele a na deset až patnáct se vrhněte do jakékoliv činnosti. Nejde o to, abyste se fyzicky unavil. Cílem je zaměstnat svou hlavu a mozek jinou tematikou než je usínání. Můžete se zaměstnat jakkoliv, jen se vyvarujte digitálním médiím. Určitě nezapínejte televizi ani mobilní telefon, obrazovky vyzařují modré světlo, které ničí melatonin, hormon vyvolávající spánek. Elektronika tedy ne!  Hodinky pryč  Ještě více vás při usínání může rozhodit pozorování ubíhajícího času. Že už máte možnost spát pouze sedm nebo jen šest hodin? Nad tím určitě nepřemýšlejte. Kontrola času akorát zvýší stres, který oddálí usnutí, na to pamatujte.  K odpočinku bez spánku nevyužívejte postel Na to opravdu pozor. Váš mozek by měl mít vaši postel spojenou pouze se spánkem, případně sexem. Pokud v posteli budete přes den polehávat a jen tak odpočívat, může se stát, že tělo vám nebude věřit v tom, kdy chcete opravdu spát a kdy jen polehávat. K odpočinku využívejte sedačku či křeslo, zkrátka cokoliv kromě postele.  Byliny, doplňky stravy a další vhodné přípravky Vyzkoušejte levanduli. Tato květina úžasně voní. I když jsou její esence výrazné, nejde o vůni, která by jednotlivcům byla nepříjemná. Právě naopak. Levandule má uklidňující účinky a tlumí organismus. 
Zobrazit článek >
 
Bio Chaga
Rezavec šikmý, známý zřejmě častěji pod termínem Chaga. Jedná se speciální typ houby, který je považován za superpotravinu. Proč? To se dozvíte v našem článku. Chaga je ku příkladu součástí tradiční čínské medicíny, je však ceněnou součástí taky ruského bohatství. Houba byla využívána již před tisíci lety. Její účinky jsou pestré a po mnoho let vážené. Chaga podporuje imunitní systém, zvyšuje obranyschopnost organismu a detoxikuje tělo. Zastává místo jednoho z nejlepších doplňků stravy v případě napadení těla nádorovým onemocněním. Máte problém se zrakem? Pak vyzkoušejte Chagu, zlepšuje ostrost vidění, celkově podporuje zrakový orgán. Podporuje funkce trávicí soustavy, dodává sílu orgánům, zejména střevům. Vyživuje játra. Pomáhá s udržením hladiny normálního krevního tlaku. Je dobrým pomocníkem v případě léčby srdce, službu prokáže i v případě, že budete Chagu brát pouze preventivně. Co se týče vylučování, konkrétně dokáže zlepšit celý proces, nejvíce se vám však v případě konzumace výtažků z houby odmění ledviny. Působí proti artritidě, zmírňuje artritické bolesti a ruší otoky. Houba je blahodárná na srdce, podporuje jeho činnost i zdraví. Působí protizánětlivě a antibakteriálně.    Chaga zklidňuje nervový systém, navozuje dobrou náladu a udrží psychiku v klidu i v těžkých situacích. Působí dokonce jako přírodní hyperaktivum. Objednejte si Chagu ještě dnes. Vyzkoušejte dávkování pomocí sáčků, jejichž obsah můžete rozpustit ve vodě, džusu i mléce. 
Zobrazit článek >
 
Co je to vlastně špalda?
Jako by se se špaldovou moukou v současné době roztrhl pytel. Proč je tento druh mouky lepší než ostatní? Jaké výhody vám její konzumace přinese? Přečtěte si náš článek. Špalda není žádnou novinkou, ve skutečnosti se jedná o mouku našich babiček a prababiček, kterou v průběhu zejména poslední stovky let nahradila pro výrobce ekonomicky zajímavější mouka bílá. Používala se velmi dávno, špaldu znali starověké civilizace. Připravovalo se z ní jak slané, tak sladké pečivo. Špalda se brzy rozšířila do celé Asie i Evropy. Je však zajímavé, že některá území však dočista opustila ve století dvacátém. Od dnes nejpoužívanější mouky se hůře zpracovávala i pěstovala. Náklady na výrobu tedy byly vyšší a cena musela být nižší. Trochu povýšenou cenu oproti klasické bílé mouce si špalda drží dodnes. Pšenice špaldy však nabízí mnohem pestřejší zdraví prospěšní látky, od vitaminů až po vlákninu. Celozrnná špaldová mouka obsahuje hořčík, vápník, zinek a zmíněnou vlákninu. Bohatá je na vitaminy A, B, C, D i E, obsahuje taky podstatné množství trávicích enzymů. Špalda je bohatá taky na bílkoviny. Špaldová mouka se vyznačuje jemnou oříškovou chutí. Pokud se z ní chystáte připravovat chléb nebo ji používáte a běžné vaření, samozřejmě je třeba počítat s jemnou změnou chutí pokrmů. Nemějte strach, připravovaná jídla budou naopak chuťově zajímavější. 
Zobrazit článek >
 
Gril nejen domácí
A je tady příjemně vlahé počasí. I když je proměnlivo, je přeci apríl, pobyt venku je stále příjemnější. Volný čas trávíme nejen výlety a procházkami, ale taky jarními pracemi na zahradě, úklidem po zimě, návštěvami zahrádek a chalup našich přátel. Jednou z velmi oblíbených sezónních společenských událostí je grilování, protože jak se říká, jídlo nás spojuje, protože jíst musíme všichni. V zimě se může rodinná sešlost konat doma či v restauraci, od jara do podzimu ji veranda s adekvátním grilem podstatně vhodnějším. Přestože pro masožravce je správná grilovačka výrazem pro burger, steak, žebro, pro býložravce mezi námi znamená vynikající lilek, cuketu, papriku nebo žampion. Proto by měl správný rodinný gril umožňovat oddělení masitých kousků od bezmasých. Požadavky na jeho vlastnosti a velikost, případně regulovatelnost jsou ale hlavně otázkou individuálních nároků. Prohlédněte si proto oddělení grilů, kde můžete volit mezi těmi na dřevěné uhlí a elektrickými. Zakoupit lze takřka profesionální zařízení, i stolní – do domácnosti. Právě mezi nimi mne zaujal stolní gril na dřevěné uhlí KEG s nízkou mírou kouřivosti značky Cattara. Kvalitní litinový gril má kulatý rošt o průměru 30 cm. Baterií poháněný plynule regulovatelný větrák lze i zcela vypnout. Součástí grilu na dřevění uhlí KEG je taška na přenášení a uskladnění.
Zobrazit článek >
 
Léčivý medvědí česnek - výroba kapek
Medvědí česnek je vynikajícím prostředkem k očistě lidského organismu po zimním období. kromě jeho léčebných účinků se hojně využívá i při vaření. Medvědí česnek obsahuje blahodárné silice, vitamíny, minerální látky, aminokyseliny allicin a aliin, látky snižující hladinu cukru v krvi, značné množství jódu a další sloučeniny důležité pro organizmus. Taktéž je výborným zdrojem vitamínu C. V léčitelství se využívá při: dezinfekci trávícího traktu k léčbě infekčních průjmů proti nadýmání proti bolesti břicha zklidňuje zánětlivé onemocnění slinivky výborný k očistě ledvin a močového měchýře podporuje činnost srdce snižuje krevní tlak rozšiřuje cévy zlepšuje krevní obraz utišuje revmatické obtíže Z medvědího česneku lze připravit léčebné kapky vhodné pro snížení vysokého krevního tlaku a k očistě žaludku a střev. KAPKY Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU Připravte si čistou sklenici, do které nakrájíte listy medvědího česneku. Po okraj zalijte sklenici vodkou nebo jiným nearomatickým alkoholem. Sklenici uzavřete a uložte při teplotě 20oC. Nezapomeňte každý den obsah sklenice protřepat. Po 14 dnech přeceďte přes síto. Slijte do skleniček z tmavého skla. Denně užívejte 10 kapek.  Medvědí česnek můžete uplatnit i při vaření. Například do polévky lze použít BIO ČESNEK MĚDVĚDÍ ŘEZANÝ.    
Zobrazit článek >
 
Meruňková jádra
Sílu meruňkových jader objevíte po přečtení tohoto článku. Neváhejte a zakupte si tento produkt v našem e-shopu a otestujte vliv meruňkových jader na své zdraví. Možná jste už o meruňkových jádrech slyšel. Že nebyly prezentovány v pozitivním světle? Tak se opravdu možná stalo, ne každý jedinec totiž o jádrech zná pravdu. Náš článek vám ji prozradí. Odborníci nejčastěji (ne)zdravost meruňkových jader vysvětlují v závislosti na mandlích. I ty totiž zdraví skutečně mohou uškodit, s meruňkovým pokladem je to podobné. Riziko souvisí s obsahem amygdalinu, který může způsobit bolest hlavy, nespavost, nevolnost nebo bolest kloubů či žízeň. Pokud však nezkonzumujete celé balení jader najednou, nemusíte se ničeho bát. Jádra meruněk naopak obsahují významné složky, které v lecjaké potravině nenajdete. Příkladem je vitamin B17, který působí jako prevence proti rakovině i nádorovým onemocněním. V jejich případě slouží taky jako alternativní léčba. Dalším významným prvkem je vitamin B12 nebo hořčík. Meruňková jádra obvykle seženete ve dvojí podobě – hořká a sladká. Pokud chcete využívat jejich síly, vsaďte na hořký druh, právě a jedině v něm se vyskytuje značná dávka zmíněného vitaminu B17. Ten obecně podporuje zdraví a hlavně dlouhověkost. Zpomaluje procesy stárnutí. Působí proti rakovině a civilizačním chorobám. Je zajímavé, že meruňková jádra obsahují mnohem více prospěšných látek než čerstvě utržený plod, který běžně konzumujete. Jádra seženete v našem e-shopu. Stačí kliknout na odkaz níže.
Zobrazit článek >
 
Zatočte s hemoroidy I
Hemoroidy představují problém, který může navštívit lidi v kterémkoliv věku obou pohlaví. Většina jedinců se za své onemocnění stydí, není však proč. Navíc lze poměrně rychle hemoroidy vyléčit. Stačí vědět, jak na to. Poradíme vám v tomto článku. Onemocnění je způsobeno zánětem křečových živ v místech konečníku. V cévní pleteni totiž může dojít k narušení některých žilek, ze kterých krev pak nesnadno nebo vůbec nebude moci odtékat. V tu ránu nastane problém zvaný hemoroidy. Zánět však nemusí trvat dlouho, snadno si s ním poradíte. Problém jménem hemoroidy může řešit každý jedinec. Může být způsoben dědičností, častými průjmy nebo naopak zácpou. I vysedávání na toaletě může být příčinou. Nemoc souvisí s těžkou prací nebo naopak sedavým zaměstnáním. Může vzniknout v návaznosti na náročné fyzické aktivity nebo nemoc prostaty. Vyskytuje se velmi často u těhotných žen. Při léčení není nutné hledat příčinu, avšak pokud se problém neustále vrací, zřejmě je třeba v životě či vaší aktivitě učinit nějaké změny. Jistě přijdete na to, co způsobuje hemoroidy vám. Doprovodnými obtížemi této nemoci může být krevní trombóza nebo zánět řitního kanálu. Velký pozor si dejte taky na akutní trombózu. Ta je většinou doprovázena velkou bolestí. I v případě menších obtíží je vhodné pro jistotu vyhledat lékařskou pomoc. 
Zobrazit článek >
 
Zatočte s hemoroidy II
V případě samoléčby taky není dobré otálet, řešte problém, jakmile se vyskytne, aby nedošlo k jeho zvětšení či rozšíření. Pokud jde o klasickou obtíž, postačí vám masti či čípky, v horších případech je pak nutné provádět chirurgické vpichy nebo jiné zákroky. Jde však o případy, kde k řešení po dlouhou dobu nedocházelo, nemusíte mít strach. Dobrou prevencí proti trombóze je dostatečná konzumace vlákniny. Soustřeďte se na to, aby ji vaše strava obsahovala nebo vlákninu konzumujte ve formě potravinových doplňků. Při léčbě omezte konzumaci kofeinu a alkoholu, zvyšte příjem tekutin, pijte ideálně pouze vodu, čaj nebo džusy. Důležitý je pohyb a aktivita. Už v úvodu bylo zmíněno, že nemoc může způsobit sedavé zaměstnání. Pokud trávíte půl dne na kancelářské židli, nesedejte doma jen k televizi, běžte se alespoň projít ven nebo naplánujte sportovní aktivitu. Pokud trpíte nadváhou, pokuste se shodit nějaké ty kilogramy. Rychlý nárůst hmotnosti může hemoroidy způsobit. Jde o rizikový faktor. Určitě dbejte na zvýšenou hygienu partií, to snad není nutné ani připomínat. Dobrou volbou jsou taky koupele s hypermanganem, který léčí mimo jiné i plísně a vyrážky. Pokud se objeví první náznaky hemoroidů neotálejte a řešte problém svou cestou. I v našem e-shopu vám nabízíme spoustu různých mastí a podobných přípravků na jejich léčbu. Vyzkoušejte je, uvidíte, že svým pomohou. 
Zobrazit článek >
 
Jak vybrat nejlepší sójovou omáčku?
Už to tak bývá, že není produkt jako produkt. Asi vás nepřekvapí, že jednotliví výrobci na trhu nabízí různé omáčky, které se liší nejenom cenou, též taky svou kvalitou, přidanými látkami a tak dále. Víte, jak poznat, že kupujete kvalitní omáčku? Jak vybrat tu pravou? Projdeme si několik pravidel, které vám poradí, jak vybírat ty nejkvalitnější produkty. Přečtěte si náš článek a zjistíte víc.  Na složení určitě hledejte pojem fermentace. Obecně platí, že fermentované produkty jsou zaručeně lepší než ty, které fermentací neprošly, to je dobré si pro základní rozpoznání pamatovat. Jsou tu však i další hlediska…  Určitě se zaměřte taky na to, zda se ve složení píše něco o konzervantech. Pokud ano, pak popřemýšlejte nad tím, zda se si nepořídíte radši takovou sójovku, která konzervanty neobsahuje. Na trhu nabídku takových produktů naleznete poměrně snadno. Ve složení se vyplatí věnovat pozornost taky hledisku přidaných barviv. Ty při správné výrobě zaručeně nejsou potřeba. Proč v ní tedy jsou? V rámci předchozích sdělení je nutní pozastavit se ještě u výkladu barev. Zajímá vás váíc? Překlikněte na článek, který se omáčkami zabývá víc do hloubky. Další nevýhodnou složku tvoří dochucovadla, která možná sice vylepší chuť sójovky, ale na její kvalitě jí nepřidají, právě naopak. Popis složení sójové omáčky by měl být správně hodně stručný, pokud už na první pohled vidíte stovku znaků na pár řádcích, asi nepůjde o úplně kvalitní produkt. Už máte jasno? 
Zobrazit článek >
 
Sójová omáčka: Co o ní ještě nevíte? I
Sójová omáčka se v poslední době stala součástí mnohých kuchyní, někteří jídelní umělci by se už bez ní ani neobešly. Zatímco v Číně a celém asijském světě lidé znají zcela její složení a věděli by, jak na její výrobu, my se ,,sójovkou‘‘ vaříme, ale moc o ní nevíme. Slouží vám tato přísada pouze jako vylepšovač chuti nebo s ní vytváříte kulinářské speciality? Přečtěte si o sójové omáčce něco víc.  Sójovka se v každé své podobě vyznačuje tmavou hnědou až načernalou barvou. Její konzistence není nijak ,,plná‘‘, svou hustotou je blízká vodě.  Sójová omáčka má hluboké kořeny zakotvené Číně, zde se používala více než dva a půl tisíce let. Jak již bylo naznačeno v úvodních slovech, sójovka se z Asie postupně dostala do celého světa a je hojně používána v mnohých lokalitách.  Velice jednoduše lze napsat, že sójová omáčka se vyrábí ze sójových bobů, které se nadále fermentují za pomoci plísní. Dále se směs mísí s vodou a solí. Mnoho lidí si myslí, že sójová omáčka je slaná ,,od přírody‘‘ v závislosti na chemických procesích. Tak tomu ale není, omáčky jsou dosolovány.  V této omáčce se vyskytuje velké množství antioxidantů. Sójovka vám poslouží jako preventivní prostředek před kardiovaskulárními chorobami. Bohužel jde však taky o alergen. 
Zobrazit článek >
 
Sójová omáčka: Co o ní ještě nevíte? II
Existují dva základní druhy omáček. Čínská a japonská. Jaký je mezi nimi rozdíl? Ačkoliv historické kořeny omáček sójovek ukazují na čínský národ, právě zde došlo za léta k velkým úpravám. Čínská sójová omáčka se v dnešní době připravuje velmi rychlým způsobem. Většinou prochází kratším kvašením oproti tradičnímu postupu. Zraje za pomoci chemie. Najdete ji v podobě tmavé i světlé verze, většinou v závislosti na dalších úpravách. Pozor na barviva, to v podobě karamelu je ještě v pořádku, hůře si pak stojí chemikálie. Omáčky jsou taky dále dochucovány, obvykle slazeny, soleny a dokonce obsahují i glutamát. Bohužel, od těchto omáček je lepší dát ruce pryč.  Světlé omáčky jsou oproti klasické chuti opravdu speciálem. Mají světlou většinou nažloutlou barvu, jemnou a sladkou chuť. Používají se zejména v Asii, přidávají se do polévek a speciálních pokrmů.  Zástupců tmavých omáček je taktéž několik, liší se svou konzistencí, chutí i určením do jistého druhu pokrmu.  Japonská omáčka tvoří druhý produkt, který kvasí až několik měsíců. Její výhodou je obsah pšenice, který zvyšuje aroma a chuť bez přidaných chemických látek. Tyto japonské sójovky nejsou až tak moc rozšířené, ale dostupné jsou. Většinou je najdete pod označením shoya. Pokud se chcete dozvědět, jak vybrat správnou omáčku na přípravu i dochucování pokrmů, překlikněte na další článek, který se tomuto tématu věnuje. 
Zobrazit článek >
 
Overball Gymnic
Co je to overball a jak ho využít při cvičení? Přečtěte si náš článek a dozvíte se víc. Termín overball označuje speciální malý míček z měkkého materiálu, který se využívá nejčastěji při cvičení. Může vám asistovat při posilování, protahování, ale i rehabilitaci. Míč má průměr okolo dvaceti tří centimetrů, jeho rozměr záleží na nafouknutí. Unese sto padesát kilogramů. Overball většinou při posilování poslouží k tomu, aby prováděné cviky nebyly pro tělo tak obtížné. Ve většině případů usnadní jednotlivé cviky. S overballem snadněji provedete cvičení fyzicky správně. Míč má tu výhodu, že je malý, takže si jej můžete klidně nosit třeba do práce. Proč? Pomůže vám totiž taky s korektním sezením na židli u pracovního stolu. Naučí vás sedět ve správné poloze, budete tlumit prohnutá a příliš nakloněná záda. Velkou kapitolu pohybů s overballem tvoří dechová cvičení. Tento drobný míček pomáhá zvyšovat kapacitu plic, přijde na pomoc i v případě astmatu a podobných problémů. Zlepšuje motoriku, v rámci rehabilitačního cvičení dokáže zázraky. Poslouží vám v době motorické rekonvalescence po operaci. Vyzkoušet jeho sílu můžete i v případě zánětu šlach. Podporuje koordinaci, je balančním pomocníkem. Pracuje hlavně s vnitřními svaly, nutí zapojit veškerý svalový systém. Otestujte měkký overball z našeho e-shopu. Nyní jej pro vás nabízíme za akční cenu nejen ve žluté barvě. Snižte napětí svého organismu a podpořte zdravý životní styl.
Zobrazit článek >
 
Šalvějová ústní voda
Otestujte, jak silná dokáže být příroda. Trápí vás častý zápach z úst nebo máte problém s tím, že se vám kazí zuby? Šalvějová voda vám pomůže!  Rostlina jménem šalvěj se pyšní mnohými účinky na lidské zdraví. Pomáhá s léčbou nejen dásňových a zubních zánětů či jiných problémů. Celkově posiluje tělo, působí proti křečím, léčí plynatost a nadýmání. Napravuje nechutenství, působí proti průjmům, nemocem střev a zánětu hrtanu. O účincích na váš chrup se dozvíte víc níže.  Šalvějová ústní voda obsahuje navíc výtažky z eukalyptu, Tea Tree olej a éterické oleje. Další významnou složku tvoří Thymol a Menthol, taky silice například v podobě máty nebo peprmintu.  Šalvěj si dokáže poradit s ústním plakem, čímž výrazně snižuje tvorbu zubního kazu a taky eliminuje záněty či výskyt paradentózy.  Má antiseptický i antibakteriální účinek.  Šalvějová ústní voda Thymox je určená taky pro jedince trpící paradentózou i ty, kteří mají sklony k ustupujícím dásním. Ústní voda samozřejmě podpoří a zdokonalí celý proces čištění zubů a dopřeje vám svěží dech. Zajistí dostatečnou hygienu, kterou vaše ústa potřebují. Poradí si s finálním designem a postará se o ústa na dalších několik hodin.  Ústní voda má speciální dávkování. Obsahuje sprejový rozstřikovač, kterým aplikujete požadované množství šalvějové směsi do vody.  Jedná se o silný přípravek, který se užívá zředěný. Do sta mililitrů vody aplikujte patnáct střiků maximálně. Přípravek v naší nabídce vám smícháním poskytne ústní vodu minimálního množství jednoho litru.  Koncentrátem je třeba si pro plné dosažení účinků vyplachovat po dobu třiceti sekund. 
Zobrazit článek >
 
Arganová péče o vlasy a vousy
Byla doba, kdy všichni muži chodili dohladka oholení. Ne, že by to všem vyhovovalo, často to bojovali se zarudnutím a dalšími projevy přecitlivělosti dokola holené a tím namáhané tváře. Naštěstí je to dnes jinak. Společenské normy dávno bezchybně oholenou tvář nevyžadují. Dokonce nikdo nelpí ani na pečlivě zastřižených krátkých vlasech. Zkrátka každý si nosí, co má rád a v čem se dobře cítí. Zatímco muž s krátkými vlasy a hladkou tváří si vystačí s dobrým šamponem, vousatý muž s delšími vlasy potřebuje více. O vousy, ať už jakkoli dlouhé, je třeba totiž pečovat. V opačném případě hrozí, že místo stylové a reprezentativní ozdoby získá vousáč vzezření neupraveného islámského bojovníka. Jak o vousy nejlépe pečovat? Například Azbane 3 v 1 Arganovým přípravkem pro mytí vlasů, vousů a celého obličeje. Azbane 3 v 1 Arganovým přípravek efektivně myje, pěstí a předchází vzniku suchých míst na pokožce hlavy i pod vousy. Podporuje zdravý růst a minimalizuje vypadávání. Vlasům a vousům dodává vláčnost a zdravý lesk. Azbane 3 v 1 Arganový přípravek obsahuje kromě 100 % marockého arganového oleje také čistící a pěstící růžovou vodu, zvlhčující ricinový a sezamový olej a výtažky z mořských řas. Naopak neobsahuje parabeny, barviva, fosfáty, silikony a minerální oleje. Azbane 3 v 1 Arganový přípravek najdete v sekci Krása mezi kosmetikou.
Zobrazit článek >
 
Jarní pročištění organismu se vším všudy III
Jak jíte?  Zamyslete se nad tím, jak své denní porce jídla konzumujete. Naučte se potraviny vychutnávat, žvýkejte pomalu. Věděl jste, že čím lépe každé sousto rozžvýkáte, tím snadněji jej pak tělo zpracuje? Navíc se dřív zasytíte, vaše břicho nebude nafouklé a lépe zpracuje živiny.  Doplňujte tekutiny Žádné limonády, to už ostatně bylo zmíněno v úvodu. Vyhněte se i přislazování čaje a podobně. Ideálně dejte přednost sypaným čajům. Nejvíce pijte vodu. Denní příjem tekutin dospělého člověka by měl sahat ke dvěma litrům. Přijímáte tolik tekutin? Ne? Pak v době detoxikace příjem zvyšte. A pozor, už z něj nikdy neslevujte.  Zvláštní pozornost si zaslouží ovocné i zeleninové šťávy, smoothies a další zdravé mixy. Ty podávejte zejména ráno nebo v dopoledních hodinách. Šťávy jsou skvělé pro start dne, na rozpumpování metabolismu i celého procesu trávení.  Nádech – výdech Dostaňte do svého těla kyslík! Ten orgány potřebují ke své funkci bez výhrad. V rámci detoxu zkuste cvičit celý proces dýchání. Mnoho lidí ,,umí‘‘ dýchat pouze mělce a naprosto vylučují hluboké dýchání, a to i ve spánku. Pokud zvýšíte své schopnosti a naučíte se hluboce dýchat, orgány dostanou více kyslíku a budou mnohem lépe a rychleji pracovat.  Hýbejte se  Pravidelný pohyb je jeden z nejdůležitějších podmínek detoxikace. Toxiny se totiž vyplavují taky kůží prostřednictvím potu. Nemusíte se strhat v posilovně ani uběhnout maraton, postačí procházky, jízda na kole, plavání a další aktivity. Je to čistě na vás. 
Zobrazit článek >
 
Jarní pročištění organismu se vším všudy I
Není lepší detox než ten jarní. Věnujte svému tělu pozornost a zareagujte na jeho potřeby. Ve velkém se vám odvděčí!  Přirozená detoxikace probíhá v těle každého z nás neustále. Znamená odplavení toxinů a jejich vylučování za pomoci jater, střev a taky ledvin. Jenže jsou prvky, se kterými si tělo za normálních podmínek neporadí. Nebo se ve vašem těle může vyskytovat tolik nežádoucích látek, že je ani orgány nezvládají zpracovávat. Proto jsou doporučovány pravidelné detoxy organismu, které si člověk naplánuje sám, podle svého a samozřejmě dle svých potřeb.  Nedostatečné pročišťování organismu může být způsobeno samozřejmě konzumací nezdravých potravin, transportem stravy plné chemikálií a škodlivých látek do těla, dále taky sedavým zaměstnáním, se kterým souvisí i nedostatek pohybu, nespavostí a taky stresem. Špatná je taky přirozeně konzumace alkoholu a bezesporu je třeba pro správný detox zamezit i kouření.  Detoxikovat organismus můžete různě. Kromě dlouhodobého procesu, kterým se v tomto článku zabývat nebudeme, můžete zvolit krátkou detoxikační jízdu na pár dní, maximálně týdnů.  Jaro je k detoxikaci jako dělané. Lepší počasí vás povzbudí, slunce dodá energii. Můžete začít sportovat. V obchodech se prodávají kdejaké zdravé plody od ovoce k zelenině. To jsou samé pozitivní důvody, proč je vhodné organismus detoxikovat. Není třeba otálet. Přečtěte si pár našich tipů k tomu, jak detoxikovat organismus. 
Zobrazit článek >
 
Jarní pročištění organismu se vším všudy II
Spěte a odpočívejte  S detoxem se pojí i odpočinek. Snažte se spát nejméně osm hodin, přes den se příliš nevysilujte. Organismus se nejlépe pročišťuje během noci, odborníci ukazují na čas kolem půlnoci, proto je dobré chodit spát nejdéle s jedenáctou hodinou večer.  Změna jídelníčku  V první řadě je třeba stanovit si dobu, kdy se v konzumaci nezdravých potravin omezíte. Ideální je vydržet minimálně týden, klidně i čtrnáct dní. Ve vašem detox jídelníčku by se nemělo vyskytnou smažené jídlo, sladké nápoje, samozřejmě žádné chemikálie včetně konzervačních látek. Vybírejte jen zdravé konzervanty! Vyhněte se alkoholu, uzeninám, přílišnému solení, a taky kofeinu. Absenci tabákových výrobků snad ani není nutné zmiňovat. Mléčné výrobky se snažte konzumovat pouze v malém množství, ideálně je alespoň na čas vynechejte úplně. Dejte šanci veškeré zelenině a ovoci taktéž, jen si dejte pozor na to, aby byly konzumované potraviny dostatečně omyté! Přírodní koření ano, sůl a cukr ne Zvláštní pozornost je třeba věnovat otázce dochucování. Zaměřte se na úpravu stravy za pomocí bylinek. Koření je spousta, jistě vyberete takové, které vašemu jídlu dodá ten správný šmrnc. Vyhněte se soli i cukrům, hlavně těm bílým.  Přidejte všechno zelené Jarní detox je založen na jarních barvách. Jezte veškeré přírodně zbarvené potraviny. Nejcennější látky vám přinese listová zelenina. Pro tělo je totiž důležitý chlorofyl, který se (nejen) v ní nachází. Můžete si pomoci i doplňky stravy. Vyzkoušejte chlorelu nebo spirulinu, kterou hned v několika podobách zakoupíte v našem e-shopu.  Další skvělou volbu tvoří mořské řasy. O jejich druzích i funkci se můžete dozvědět více v našem magazínu. Stačí prozkoumat příspěvky níže. 
Zobrazit článek >
 
Tymián nejen jako přísada do pokrmů: Koupelový olej – Eukalypt-Tymián
Poznejte sílu bájného koření jménem tymián. Máte problémy s trávením, trápí vás bolesti břicha nebo se cítíte věčně nafouklý? Lékem může být obyčejné koření s výraznou chutí jménem tymián.  Tymián je malý keřík, který přes jaro obrůstá bílými nebo fialovými květy. Koření vyrábějící se sušením této rostliny je méně známé i málo používané, to je ale velká škoda, neboť tymián dokáže z obyčejného pokrmu vykouzlit opravdový originál. Tymián obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Je bohatý zejména na vitamin A, B a C, ze stopových prvků oceníte zejména výskyt vápníku, železa, vlákniny, dále draslíku, fosforu či hořčíku. Přítomný je i mangan a měď, taky sodík.  Koření se vyznačuje silnými antibiotickými účinky, čímž chrání tělo před vlivy virů i bakterií. Jak už bylo zmíněno v úvodu, podporuje trávení. Pomůže vám od nafouklého břicha i s problémem jménem plynatost. Pomáhá též v případě zánětů močových cest, skvěle funguje taky v případě potřeby lepšího vyprázdnění. Tymián působí močopudně. Působí taky na plíce, je dobrou úlevou pro astmatiky. V minulosti tymián tvořil jeden z hlavních léků na černý kašel. Má vliv i na zdraví kůže, léčí vnější poranění. Z tymiánu můžete vytvořit taky obklady, které pomohou vyléčit akné, hnisající rány, ekzémy a jiné kožní choroby.  Tymián není na trhu k dostání jen ve formě klasického koření, přidává se taky do čajů. Vyrábí se z něj taky kloktadlo či zubní pasta, neboť skvěle ničí bakterie. Tymián tvoří též součást kosmetických přípravků, přidává se do krémů. Můžete se setkat taky s tymiánovou solí do koupele nebo esenciálním olejem. 
Zobrazit článek >
 
White Agafia lopuchový šampon síla a lesk aneb řešení vypadávání vlasů
Znáte sílu obyčejného lopuchu, na který můžete narazit leckde na louce? Pyšní se skvělými účinky na lidské zdraví, stačí je jen objevit.  Lopuch je rostlina dorůstající se výšky kolem jednoho metru. Její květy vytváří pichlavé kuličky, podobné bodlákům. Co se týče zdraví prospěšných látek, z lopuchu je pro nás cenný zejména kořen. Někdy se na různé odvary a obklady používají i listy rostliny, ale spíše méně.  Kořen lopuchu si můžete nasbírat sám, ale seženete jej taky ve specializovaných prodejnách s bylinkami, někdy i ve zdravé výživě. Lopuch je k dostání obvykle sušený. Někdy kořeny můžete zakoupit taky ve zmražené podobě nebo naložené v oleji. Kořen se někdy nakládá i do alkoholu.  Kořen lopuchu je bohatý na minerální látky, obsahuje důležité soli, dále silice či třísloviny. Veškeré obsažené látky není třeba jmenovat, pojďme se podívat přímo na léčivé účinky lopuchu.  Lopuch prospívá trávení a celému trávicímu systému. Podporuje látkovou výměnu.  Má močopudné vlastnosti, podporuje vylučování. Prospívá celému močovému ústrojí. Léčí jeho záněty.  Lopuch má vliv na zdravotní stránku jedince i zevně. Poradí si s kožními chorobami, záněty kůže i s plísňovým onemocněním. Pomáhá s léčbou problematické pleti, působí proti jejímu nadměrnému maštění.    Skvělý vliv má taky na vlasy. Výtažky z kořene lopuchu se vám budou hodit, pokud máte problém s růstem nebo vypadáváním vlasů. Cítíte, že jsou vaše vlasy slabé, nebo se bojíte, že brzy vzhledem k řídnutí vašich kadeří skončíte bez vlasů? Nestrachujte se, s lopuchem o vlasy nepřijdete. Oleje z kořene lopuchu navíc vašim vlasům dodají pevnost a pružnost.   
Zobrazit článek >
 
Špagety adzuki
Otestujte speciální druh špaget vyrobený z luštěnin. Jistě si pochutnáte. Upravte svůj jídelníček a nahraďte běžné potraviny za zdravější variantu surovin. Adzuki jsou speciální fazole původem z Asie. Jedná se o luštěninu, kterou už před třemi tisíci lety využívali lidé ke své obživě. V současné době se tyto fazole pěstují v podhorských oblastech, zejména na svém domovském území v Asii. Jsou využívány k přípravě čínských i japonských pokrmů. Možná váš překvapí, že tamní kuchyně využívá adzuki k přípravě spíše sladkých pokrmů. Z fazolí se vyrábí kaše, nebo sladký krém zvaný mochi. Po dlouhém namáčení luštěnin si můžete připravit taky speciální nápoj, který se podává většinou horký. Otestujte exotický zázrak, který v sobě má snad všechny významné látky, na které si vzpomenete. My vám dnes v představíme ještě jeden speciální produkt, kterým jsou špagety vyrobené právě z této luštěniny. Jsou vyrobeny pouze z fazolí a doplněny sójou. Jejich výhodou je rychlá příprava, která vám zabere pouze šest minut. Na těchto špagetách vás jistě potěší taky fakt, že se jedná o produkt sám o sobě velmi chutný, takže se nemusíte starat o dlouhé dochucování nebo vyváření omáček. Pochutnáte si i na samotných špagetách s máslem. Špagety adzuki si můžete samozřejmě zakoupit v našem e-shopu. Budou vám opravdu chutnat.  
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12