EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Zdraví & životní styl

 
Očista těla od soli: Jak na to? I
Určitě vás zajímá, jaké potraviny vám s odsolováním organismu pomohou. Čtete správný článek, jdeme vám to prozradit.  Organismus odsolíte nejlépe tak, že nebudete přidávat žádnou sůl do vařených pokrmů a pokusíte se omezovat ji při každém jídle. Existují však další tipy, které vám s odsolováním pomohou nebo tento proces zpříjemní.  Odstraňte sůl z očí Zbavte se na nějaký čas slánek. Zapomenout byste měl taky na sójové omáčky nebo maggi. Tyto dochucovací prostředky obsahují obrovské množství soli, bez kterého se teď musíte obejít.  Postupujte pomalu  Odsolování organismu je dlouhý proces, ze dne na den nemůžete jen tak přestat solit. Pokud budete sůl vyřazovat pomalu, vaše tělo si lépe zvykne.  Vyzkoušejte rychlou terapii bobkovým listem  Odvar z bobkového listu dokáže značně podpořit vylučování soli. Jen pozor na postupy, bobkový list je sice mocným bojovníkem, ve větším množství by ale tělu mohl naopak ublížit. Několik lístečků bobkového listu (kolem 7 g) vložte do vroucí vody (300 ml) a vařte po dobu pěti minut. Následně nechte tekutinu odstát a přelijte ji třeba do termosky. Vypijte malý šálek léku. Pijte dvakrát denně, maximálně tři dny. Následně si dejte od procedury týden pauzu a pak můžete začít nanovo. Na někoho má bobkový list opravdu výrazné účinky, počítejte s častými návštěvami toalety. Zlepšení však budete pociťovat již po prvním nápoji. Vyzkoušejte. 
Zobrazit článek >
 
Domácí léčba bradavic II
Ricínový olej Tento zázračný lék dokáže s bradavicemi divy. Masírujte olejem dvakrát denně pokožku. Bude čím dál měkčí a nakonec se z ní začne ztrácet i bradavice. Nehezká ozdoba vaší kůže by měla zmizet asi za pět dní. Tea Tree Tea Tree olej aplikujte přímo na kůži a nechte ho zaschnout. Poté namočte vatový tampónek, položte ho na místo a přilepte náplastí. Nechte ho působit šest až dvanáct hodin a poté vyměňte tampón za jiný. Takto bez přestávky postupujte, dokud nebude bradavice pryč. Měla by zmizet do sedmi dní. Vlaštovičník Vlaštovičník seženete téměř kdekoliv. Jedná se o žlutě kvetoucí planou rostlinu, která prorůstá loukami. Natrhejte si pár rostlin, vymačkejte z nich šťávu a potírejte jí bradavici několikrát denně. Vlaštovičník by se neměl moc dostávat ke zdravé kůži, neboť je jedovatý. Léčba může trvat i pár týdnů. Ananas Bylo zjištěno, že toto exotické ovoce působí na bradavice taky moc dobře. Z kousku čerstvého ananasu vymačkejte šťávu, tu aplikujte na napadené místo a nechte působit asi pět hodin. Šťávu můžete na místo pravidelně přimazávat. Po uplynulém čase ošetřené místo umyjte. Ananasové léčení je třeba opakovat minimálně týden. Pokud bradavice do té doby nezmizí, dejte si tři dny pauzu a začněte s kúrou znovu. Citron Na bradavici lze tak jako například česnek přikládat i citron. Upevněte jeho plátek k bradavici a nechte ho působit, dokud nevyschne, pak vytvořte obklad zase čerstvý. Argital – Vlaštovičníkový krém na bradavice 25 ml najdete zde.      
Zobrazit článek >
 
Fenykl a jeho účinky na zdraví
Fenykl obecný, foeniculum vulgare, je rostlina hojně využívaná v kuchyních některých národů. Jedná se však taky o významný přírodní lék. Na co fenykl zabírá? Fenykl má svůj domov zejména ve Středozemí, roste však i u nás. Tato rostlina je drobná, svým vzhledem se podobá kopru. Fenykl je vyhledávaný co se týče zdravovědy zejména pro své plody. Používá se ale taky v kuchyni, nejčastěji jako koření. Hojně ho využívá italská a francouzská kuchyně. V tomto případě se spotřebovávají taky fenyklové listy. Fenykl je významným prostředníkem pro oči, zlepšuje zrak a léčí unavená nebo podrážděná kukadla. Působí proti kašli a zahlenění. Hleny ničí a redukuje jejich tvorbu. Ženami je vyhledávaný zejména z důvodu kojení. Podporuje nejen tvorbu mateřského mléka, ale taky vstřebávání podstatných živin. Fenykl působí proti nadýmání, k tomu pomáhají zejména jeho semena. Obecně zlepšuje trávení, zamezuje propuknutí křečových stavů v žaludku a střevech. Podporuje tvorbu trávicích šťáv a normalizuje funkci metabolismu. Fenykl působí močopudně, léčí nemoci močopohlavního systému. Z kosmetického hlediska se fenyklové výtažky používají zejména v krémech pro mastnou pleť, neboť fenykl má vysušující účinky. Obecně pokožku vyživuje. Působí taky na vlasy. V tomto případě se postará o jejich nelámavost a celkové vyživení. Najdete ho v mnohých vlasových vodách a šamponech. Možná vás překvapí, že fenykl je nejen pro svou vůni často součástí ústních vod, mýdel, zubních past a parfémů. Vyzkoušejte spojení příjemného sladkého aroma s mírně anýzovou chutí. Produkt BIO Fenykl celý 45g najdete zde: eshopeiffel.cz/zdravi. 
Zobrazit článek >
 
Příslušenství ke kontaktním čočkám I
V tomto článku vás seznámíme jak s nezbytným příslušenstvím, bez kterého se se při nošení kontaktních čoček těžko obejdete, tak i s praktickými pomůckami, díky nimž si ušetříte spoustu práce nejen při péči o čočky. Dozvíte se, jak zařídit svým očím ještě větší komfort. Roztoky Pokud nosíte vícedenní kontaktní čočky, bez roztoku to opravdu nepůjde. Každý večer je totiž nutné čočky naložit do speciální tekutiny, aby dioptrické pomůcky pročistila. Roztoky jsou důležité taky pro celkovou dezinfekci a zvlhčení čoček. Seženete univerzální roztoky, které obstarají všechny funkce najednou, ale taky speciální přípravky, které se zaměřují například na změkčování čoček. Roztoků není nikdy dost, mějte doma zásobu, ať se vám nestane, že vám tato nezbytná pomůcka dojde. Aplikátor Aplikátor kontaktních čoček je pomůcka, která přijde vhod těm, jež neradi pracují s jemnou motorikou a raději přenechají hlavní činnost nástrojům. Aplikátory se hodí lidem s dlouhými nehty. Jsou nezbytností například pro ženy nosící nehty umělé. Aplikátor na kontaktní čočky však využijete i vy. Pokud se vám stane, že vám čočka spadne z rukou nebo ji kolikrát jen zanášením do oka ušpiníte, přijde vám tato pomůcka vhod. Pokud budete používat aplikátor, kontaktní čočky se vlastně ani nebudete muset dotknout. Pomocí něj totiž čočku snadno vyjmete z připraveného pouzdra a nasadíte do oka. Se sundáváním čočky vám pomohou prsty nebo pinzeta. Následný transport a čištění můžete provádět taky za doprovodu aplikátoru. Jedná se o předmět vyrobený z nejjemnějšího silikonového materiálu, který vaše oko rozhodně nepodráždí. 
Zobrazit článek >
 
Bambucké máslo pro úlevu od napětí
Únava ducha i těla patří k aktivnímu životnímu stylu. Navodit si je můžeme sportem, prací i prostým nicneděláním. Nedostatek pohybu má za následek atrofování svalstva, pohybové obtíže, a ač to není vyloženě viditelné, dokonce i sníženou odolnost vůči stresu. Jak jim předcházet? Není nutné vyloženě aktivně sportovat, ostatně ne vždy to je možné. Stačí provozovat sport rekreačně, jen se nevozit, a pokud to jen trochu jde, alespoň chodit, plavat, pracovat na zahradě a podobně. Zvláště s rostoucím věkem je třeba se vyhýbat extrémní jednorázové zátěži, protože může spíš ublížit než prospět. A když už se náhodou sportem či prací namůžete, pořídit si pomocníka, který podpoří úlevu od bolesti a únavy. Vhodným pomocníkem v tom může být Šlehané BIO bambucké máslo citronová tráva. Moc hezky voní – po meduňce a citronové trávě, čímž navodí uvolňující a relaxační náladu. Podpoří úlevu od napětí, bolestí, svalového napětí a vyčerpání. Šlehané bambucké máslo, obsahující meruňkový, sojový a mandlový, je obohacené o hřejivé esenciální oleje z citronové trávy, máty a rozmarýnu. Šlehané BIO bambucké máslo citronová tráva dobře roztírá a pokožka ho snadno vstřebává. Nezanechává ji mastnou, ale zvláčněnou a voňavou. Šlehané BIO bambucké máslo citronová tráva je produktem nejvyšší kvality bez barviv, konzervantů, parfémů a dalších syntetických příměsí. Je dalším z produktů, který se zavděčí i veganům, neobsahuje žádné složky živočišného původu. Zakoupíte ho za velmi příjemnou cenu v sekci Zdraví.  
Zobrazit článek >
 
Jak uchovávat a servírovat sýry
Dříve se sýry uskladňovaly v dobře větratelných sklepech. Takovéto prostory byly tmavé, měly správnou vlhkost a sloužily jako spižírna. Dnešní doba nám nabízí ke skladování potravin ledničky, neboť málokdo vlastní sklep, který by měl příhodné podmínky pro skladování potravin. JAK DOBŘE UCHOVÁVAT SÝRY pokud zakoupíte sýr zabalený ve speciálním obalu a krabičce, je dobré jej, pokud sýr nesníte celý, opět zabalit do onoho papíru a zpět vložit do krabičky. nebalené sýry se ponechávají ve speciálním papíru, do kterého byly zabaleny při nákupu. plísňové sýry zabalte do alobalu. měkké sýry by měly být hermeticky zabaleny. tvrdé sýry můžete zabalit do utěrky, kterou předem navlhčíte v bílém víně. Mozzarellu můžete uložit do vody smíchané s mlékem. JAK PODÁVAT SÝRY K JÍDLU nepodávejte nikdy sýry studené. po vytažení z chladničky je nechte hodinku až dvě odležet v pokojové teplotě. JAKÉ POUŽÍT NOŽE NA KRÁJENÍ na jemné sýry - nůž s dlouhou lehce zajřivenou čepelí s rozdvojeným koncem. na měkké sýry - plochý tupý nůž. na velmi uleželé sýry - nůž s krátkou čepelí ve tvaru kapky. Nůž sýr nekrájí, ale odlupuje sýr po šupinách. JAK NAKRÁJET SÝRY válcovité sýry s měkkým těstem - krájíme na dílky jako dort. kulaté sýry (př. Mozzarella) - krájíme na plátky. sýry s tvrdým těstem (př. Parmigiano Reggiano) - krájíme na šupiny. čtvercové sýry (př. Taleggio) - nakrájíme nejdříve na čtvrtky a poté na trojúhelníky. menší, válcovité či nízké sýry - krájíme na polovinu nebo na kousky.                                                                                                                                                  
Zobrazit článek >
 
Ginkgo biloba
Za latinským pojmenováním ginkgo stojí strom jinan dvoulaločný. Jedná se  strom s výraznými léčivými účinky. Výtažky z ginkga v sobě obsahují spoustu zdraví podporujících látek. Víte, proč je tak výhodné si občas dát nějakou ginkgo bombu? Přečtěte si, jaké účinky mají listy stromu na lidský organismus. Ginkgo celkově prospívá kardiovaskulárnímu systému. Rozšiřuje cévy a působí jako prevence mozkové mrtvice nebo infarktu myokardu. Lidem se srdečními potížemi bývá často ginkgo doporučováno samotnými specializovanými lékaři. Pouze u těchto pozitivních dopadů ginkga ale nezůstaneme. Jde poměrně o všestranný lék. Výrazně působí proti astmatu a zahlenění nebo prsnímu kašli. Ginkgo je výborným podporovatelem mozkové činnosti a celkově zlepšuje paměť. Pomáhá udržet psychickou stabilitu člověka i ve stresujících situacích. Výrazně pomáhá s léčbou migrén. Působí taky na poruchy motorických funkcí a pomůže vám v případě, že trpíte závratěmi. Je taky dobrým zdrojem pro léčbu šelesti, praskání nebo zvonění v uších. Celkově se projevuje antioxidačními a detoxikačními účinky. Víte, že ginkgo si snadno můžete vypěstovat doma ze semen? Na počátku růstu rostliny je sice potřeba dostatečná péče, ale svými účinky vám to pak ginkgo oplatí. Stačí vybrat správnou odrůdu. Vyzkoušejte náš produkt Ginkgo 100 kapslí! Můžete jej využívat dlouhodobě, vždy jednu kapsli denně. Dávka vám vystačí na tři měsíce. Jedná se o doplněk stravy bez cukru, škrobu, lepku, kvasnic, mléčných složek nebo umělých barviv či konzervantů, takže je vhodný pro každého dospělého jedince. Produkt najdete zde: zdravi.eiffeloptic.cz.
Zobrazit článek >
 
Maitake PREMIUM
Houba Maitake, v překladu sírovec, roste zejména v Japonsku, kde nebývá nazvána jinak než tančící houbou. Roste taky v Americe, pro svůj růst a vývoj potřebuje specifické podnebné podmínky.  Houba je k nalezení jak na zemi, tak i na kořenech a kmenech stromů. Je zajímavé, že houba se rozrůstá opravdu rychle. V případě ideálních podmínek může mít rozsah až několik metrů, váhově až kolem padesáti kilogramů.  Houbu už v současné době vědci dokáží vypěstovat. Houba byla ceněna již v minulosti, neboť obsahuje mnoho významných a ceněných látek. Je bohatá na vitaminy skupiny B, dále vitamin D. Obsahuje vážené antioxidanty, dále selen, niacin a vlákninu.  Maitake působí proti únavě, posiluje organismus. Pomáhá však taky s léčbou nespavosti. Působí na nervový systém, nastoluje fyzickou i psychickou pohodu.  Houba dokáže tělo zbavit zánětů a různých nemocí. Podporuje obranyschopnost organismu. Její váženou funkcí je taky snižování projevů alergických reakcí. Léčí dýchací cesty. Působí jako prevence před klasickým nachlazením.  Podporuje zdraví cévního systému, snižuje cholesterol v krvi.  Vyzkoušejte sílu našeho oblíbeného produktu Maitake PREMIUM. Užívejte dvě až tři tobolky denně pět dní v týdnu a shledáte celkové zlepšení vašeho zdravotního stavu. Budete se cítit plný energie. Objevte skutečný zázrak, který má schopnost plně harmonizovat lidské tělo. 
Zobrazit článek >
 
Jezte jablka, přispějí vašemu zdraví I
Jablko je skvělou volbou k dopolední i odpolední svačině, krásně zasytí a ještě dodá energii. Konzumace jablek podpoří vaše zdraví. Přečtěte si několik dobrých důvodů, proč si alespoň jednou za čas dopřát jablko. Jak již bylo zmíněno, jablka jsou velmi prospěšná vašemu zdraví. To z toho důvodu, že obsahují spoustu vitaminů a dalších významných látek. Najdete v nich dostatek vitaminu A, téměř celou skupinu B, dále vitamin E a K nebo kyselinu listovou. Za stopovými prvky si nejlépe stojí železo, hořčík, zinek, vápník, draslík, fosfor a selen. Jedná se o minerály, které najdete v kdejakém ovoci, avšak v jablku se jich nachází opravdu podstatné množství. Kromě nich najdete v každém jablíčku taky významné enzymy nebo karoteny. Jablka pomáhají s léčbou dny, neboť významně snižují tvorbu kyseliny močové. Přijdou vhod taky lidem trpícím revmatismem. Jablíčko je výborné ke konzumaci v případě, že hubnete. Chutná sice sladce, takže uspokojí vaše chuťové buňky, ale nenechte se zmást, obsahuje velmi málo kalorií a dostatek vlákniny, která je v hubnoucí proceduře nezbytná. Jablko vás navíc dokáže zasytit na několik hodit a ještě vám dodá potřebnou energii. Díky tomu, že látky v jablcích dokáží snižovat hladinu cholesterolu v krvi, jsou jablka skvělým jídlem pro ,,srdcaře‘‘. Snižují riziko infarktu a jiných srdečních příhod. Jablka na sebe dokáží navázat toxiny. Zejména se tak stává díky látce zvané pektin. Jsou tedy skvělým detoxikačním pomocníkem. Pomáhají s trávicími problémy. Jsou lékem na průjem, ale taky se postarají o zácpu. Zkrátka tělu přijdou vhod podle toho, co zrovna potřebuje.  
Zobrazit článek >
 
Výživa psů o Vánocích
O adventním čase se počínají linout z našich kuchyní libé vůně z pečícího se cukroví, a o Vánocích nejednomu pejskovi zavoní smažený kapr nebo jiná dobrota. Čtyřnohý přítel pak nasadí svůj klasický výraz "smutných psích očí" a většina majitelů neodolá a dopřeje mu také nějakou dobrotu ze svátečního stolu. Avšak tady pozor! Určitě si nepřejete o vánočních svátcích navštívit nějakého veterináře, protože vánoční cukroví a jiné dobroty, na které není Váš pes zvyklý, mu mohou vyvolat nepříjemné zažívací potíže. Pokud však chcete v tento sváteční čas potěšit Vašeho mazlíka nějakou psí dobrotou, upečte mu vlastní psí cukroví. Například sušenky s rybou, které pro něj budou neškodné a navíc je Váš pes ocení více, jak cukroví pro lidské strávníky. Další variantou mohou být kvalitní psí granule! Natural Greatness Wild Recipe All B./kachna,krůta,kuře/12 kg jsou velmi kvalitní psí granule bez obsahu obilovin, umělých barviv a dalších umělých konzervačních látek. V našem eshopu můžete vybírat z následujících variant: Natural Greatness Wild Recipe All B./kachna,krůta,kuře/12 kg Natural Greatness Salmon Recipe Medium,Large /losos/ 12 kg Natural Greatness Lamb Recipe All Breed Sensitiv/jehně/ 12kg Natural Greatness Rabbit Recipe All Br.Light,Fit/králík/12kg Natural Greatness Turkey Recipe All B/krůta,kachna,kuře/12kg      
Zobrazit článek >
 
Proč chilli papričky pálí? I
Celá ústa i krk v plamenech, slzy v očích a pot na čele. Přesto chilli papričky miluje tisíce lidí. Víte, proč vlastně papričky pálí? Co způsobuje jejich ohnivou sílu? Přečtěte si článek a zjistěte o pálivém extrému víc. Dozvíte se taky, že není paprička jako paprička. Na to, proč papričky pálí přišel profesor u Floridské univerzity Douglas Levey, který se spolu se svými kolegy zaměřil na prodinu z oblasti Bolívie. Jeho výzkum lze však stáhnout na všechna místa, kde se chilli papričky pěstují. Odborníci pod vedením Leveye přišli na to, že za pálivostí stojí sloučenina jménem capsaicin. Zajímavé je, že tato látka v papričkách nebyla od počátku. Vytvořila se jako ochrana proti plísním způsobené zákeřnou houbou Fusarium, která se do plodů dostane přes sebemenší škrábnutí na povrchu papričky. Jakmile je uvnitř, znehodnocuje semena. Papričky se rozhodly, že si to nenechají líbit a začala se tvořit protilátka. Její dosavadní obsah znehodnocení papričky zabrání. Papričky tedy začaly chutnat živočichům. Problém však nacházíme u těch, které mají vyvinuté receptory pálivosti. Zvířata, která pálení cítí se papričkám vyhýbají, ptákům však nevadí. I lidé v papričkách vidí jakousi míru exotiky a pálivost je neodradí, právě naopak. Zajímavý je taky fakt, že pálivost se dostavuje až po dotyku capsaicinu se sliznicemi. Látka se totiž váže na teplotní receptory a ty se aktivují tak, jako byste se spálil o například horkým nápojem. Knihu Koření a jeho léčivé účinky najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Musíte dlouho sedět? Vyzkoušejte tipy, které ozdraví páteř!
Sezení našemu tělu škodí a přitom se doba, kterou trávíme na židlích neustále prodlužuje. Porady, sezení za počítačem, televizí, nebo za stolem s mobilem v ruce. To vše nahrává problémům s páteří, které postihují stále mladší ročníky. Co se s tím dá dělat, když práce nepustí? Vyzkoušejte pár tipů, které uleví od problémů. Mikrocvičení I minimální pohyb je zdravý. Neseďte prostě déle než třicet utratit. Projděte se po místnosti, protáhněte se, případně můžete udělat několik jógových pozic. Vynikající na záda je pozice střechy, nebo planking. Povolíte ztuhlé ploténky a kromě toho, že ulevíte páteři, tak se obnoví i energetický tok v těle a práva vám půjde více od ruky. Minimalizujte sezení Zdá se to jako maličkost, ale je mnoho věcí, které nemusíte provádět v sedě. Telefonovat můžete v pohybu, stejně psát smsky. V stoji můžete vést rozhovor s kolegou, nebo pojídat svačinu. Zvyšte podíl času, který nestrávíte na židli. Seďte správně Problém, který způsobuje sezení ještě prohlubuje nesprávně sezení. Pokud trávíte osm hodin v nesprávné pozici, kolik myslíte, že bude trvat, než přijdou první problémy? Přitom stačí jednoduchý trik. Sedněte si zadkem co nejblíže k okraji židle a použijte jednoduchou, praktickou a levnou ergonomickou podložku pod záda. Ta dostane páteř do správného tvaru. Stačí taková maličkost a budete zdravější. Zároveň i výkonnější, protože bolest páteře při sezení snižuje výkon i kvalitu života. Posilujte břišní svaly Mají pro zdraví větší význam než se jim připisovalo. Pevné břicho totiž odlehčuje zátěž na obratle, přirozeně vyrovnává páteř. Je zajímavé, že posilováním břicha se mnohým lidem zlepšil stav páteře. Není to náhoda. Pevné břicho je na chlapech nejen sexy, ale i zárukou toho, že vás nebudou bolet kříže. Pro lepší růst svalů nepodceňte dostatek proteinů a správnou zdravou stravu. Budete vypadat skvěle a cítit se zdravě.
Zobrazit článek >
 
Jak vybrat lednici?
Neodmyslitelný pomocník v naší domácnosti. Říká se, že Vánoční stromeček, byste měli mít postavený u něčeho co, máte rádi. Troufám si tvrdit, že u některých lidí by to bylo v blízkosti lednice. Lednička je „kouzelná“ skříň obsahující chladící stroj a sloužící k uschovávání potravin, při nízké teplotě. V minulosti, byla lednička opravdu chlazena ledem. Jednalo se o tepelně izolovanou dvouplášťovou skříň, do které se vkládal přírodní led. Ten samozřejmě postupně tál a ochlazoval vnitřek na stálou teplotu kolem 0 °C. Neodmyslitelný pomocník v naší domácnosti. Říká se, že Vánoční stromeček, byste měli mít postavený u něčeho co, máte rádi. Troufám si tvrdit, že u některých lidí by to bylo v blízkosti lednice. Lednička je „kouzelná“ skříň obsahující chladící stroj a sloužící k uschovávání potravin, při nízké teplotě. V minulosti, byla lednička opravdu chlazena ledem. Jednalo se o tepelně izolovanou dvouplášťovou skříň, do které se vkládal přírodní led. Ten samozřejmě postupně tál a ochlazoval vnitřek na stálou teplotu kolem 0 °C. Jednoduchá lednička však může pracovat také na principu odparu vody nebo jiné látky. Povrch chlazené nádoby je zvlhčen pracovní látkou, která se na vzduchu odpařuje. Tím odnímá nádobě skupenské teplo a ta se tedy pomalu ochlazuje. Tento způsob se dá použít v primitivních podmínkách, nicméně tento způsob ochlazení je pouze pro dosažení malého snížení teploty.   Nastává však otázka, co dělat, když se Vám lednička porouchá? Jak vybrat novou a podle čeho? V první řadě si musíte určit Vaše očekávání a potřeby co si od ledničky představujete. Ledničky se totiž rozlišují do několika „stylů“. Kombinovaná lednice se hodí do každé domácnosti, je to jakýsi standart. Provedení spočívá v tom, že máte větší chladničku s mrazákem nahoře nebo dole. Pokud máte typ s mrazákem dole, pak tyto mrazáky bývají z pravidla prostornější než u opačného případu. Na druhou stranu takové provedení má méně prostoru v samotné chladničce. Opakem je tedy druhý případ, kdy se mrazák nachází nahoře, nad chladničkou, je sice menší a většinou má prostor na 2 zásuvky, ale chladnička je o poznání větší, než v prvním případě. Dalším možným provedení je Americký styl lednice. Tato lednice se vyznačuje velkým prostorem pro skladování potravin. Oproti kombinované lednici je prostor takřka dvojnásobný. Tyto lednice bývají z pravidla vybaveny určitou formou luxusu jakým, je například dávkovač ledu. Tato královna lednic, jak bývá obvykle přezdívána se, ale málokdy vejde do klasické kuchyně. Pokud tedy bydlíte ve standartním bytě, tak můžete mít určité problém s místem, které lednice zabírá, protože velký vnitřní prostor s sebou nese samozřejmě i větší objem lednice. Třetí „styl“ je Mono klimatická lednice. Tento typ lednice je dobrý, pokud nepotřebujete mrazák anebo máte velký mrazák někde bokem. Chladnička se vyznačuje velkým objemem za poměrně malé rozměry lednice. Výše jsem stručně popsal 3 základní typy lednic, které si můžete běžně pořídit. Doporučuji však, než si půjdete pro novou ledničku, abyste si pečlivě změřili rozměry lednice a samotného prostoru, kam ji umístěte, plus počítejte i s otvíráním dveří. Pokud máte však prostor v kuchyňské lince přímo na lednici, tak jednoznačně vybírejte typ, který se do Vaší linky hodí. Mnoho výrobců a dodavatelů kuchyňských linek uvádí dokonce i typy a výrobce lednic, které jsou nejvhodnější pro danou linku. Další nepostradatelnou informací, která nám o ledničce prozradí užitečné věci je etiketa, která by se měla nacházet na každé ledničce a tady je i popis co různá označení vlastně znamenají.   Touto etiketou musí být označena každá lednice, která se prodává v zemích Evropské unie. Další důležitým faktorem při výběru lednice je spotřeba. Vzhledem k tomu, že lednici máte v síti zapojenou stále, tak se také pořád točí elektroměr. Během okamžiku se tak z lednice, která Vás očarovalo svým vzhledem a funkcemi může stát zákeřný trojský kůň, který z Vaší peněženky bude měsíčně vycucávat nemalé částky za elektřinu. Úsporná lednička bývá označována písmeny a symboly, jako na příklad ,,A“ se symbolem +/++/+++. Rozhodně nevěřte označením typu „A-20“ apod. Energetické třídy jsou pevně a jasně standardizované pouze s označením +/++/+++. Jiné dovětky jsou pouze marketingová lákadla a maskují skutečnou spotřebu lednice. Při nákupu Vaši novou „kouzelné chladící skříňky“ zvažte, zda se opravdu vždy vyplatí ta nejlevnější dostupná lednice. Tato lednice, nemusí být ve skutečnosti, tak levná, jak se na první pohled tváří.
Zobrazit článek >
 
Potřebuju brýle na čtení? I
Máte problém se čtení drobných návodů? Nevíte, jak dlouho vařit těstoviny nebo nevidíte seznam alergenů? Bolí vás hlava po delším čtení knížky? Jak poznáte, že nadešel pravý čas na to vydat se k očnímu? Hlavně s narůstajícím věkem se zrak zhoršuje. Je třeba oči vyšetřit a zjistit, zda by se vám brýle skutečně nehodili. Tento článek vám představí základní znaky, které vám napoví, že se máte hnedle objednat k očnímu. Když už začnete přemýšlet o tom, že potřebujete brýle, asi mají vaše oči nějaký problém. Jestliže oddalujete knížku nebo jiný text od svých očí, aby se vám text zaostřil, už skoro s jistotou můžete říct, že se vám zhorčuje vidění na blízko. Brýlím na blízko se lidově říká taky čtecí, jistě je vám jasné proč.  Vada zraku na blízko se odborně pojmenovává presbyopie. Je způsobena tím, že zrakový orgán celkově ztrácí svou pružnost a není schopný spolehlivě zaostřovat. Problém nastává s ostřením na blízko, nikoliv na dálku. Proti této vadě neexistuje bohužel žádná prevence a ve stáří je s ní třeba počítat. Zrak lze posilovat speciálním cvičením. Nemusí pomoci sice úplně, ale zrakovému orgánu velmi prospěje. Odborníci vám ukážou cviky a samotné dodržování pravidelného cvičení už je pak na vás.   Jestliže je vám už více jak čtyřicet let, jde o přirozenou záležitost, musíte se zrakovým problémem počítat.  Stav zraku se bohužel bude taky zhoršovat. Jakmile vám bude ruka pro oddálení textu krátká, pro brýle se musíte vydat. Vyplatí se sledovat, jak rychle se vaše vada zhoršuje.   
Zobrazit článek >
 
Ananasová dieta
Mnozí z Vás toto chutné a tropické ovoce jistě znají. Ananas, který krom toho že Vás v létě příjemně osvěží (když je vychlazený), zasytí má zároveň v sobě mnoho enzymů, které jsou dobré na správnou funkci žaludku, střev, ale také Vám pomohou s hubnutím, respektive s nahromaděným tukem. Ananas, také obsahuje vysoký obsah draslíků, který je dobrý při boji s hypertenzí a pomáhá z těla odvádět i přebytečné tekutiny, jinými slovy, působí močopudně.   Ananasová dieta Tato dieta, kdy je hlavní součástí jídelníčku výhradně ananas se drží zhruba 2-3 dny. Potřebujete čerstvý ananas a ananasovou šťávu, kterou můžete získat například za pomocí odšťavňovačů. Během dne musíte vypít nejméně litr ananasové šťávy a sníst jeden ananas, který si nakrájíte na kolečka a jíte v intervalech snídaně, oběd, svačina, večeře. Během těchto 3 dnů můžete zhubnout 2-4 kilogramy, bez toho aniž byste se museli obávat o Vaše zdraví.   Pročištění organismu Tato krátká dieta je dobrá zejména pro pročištění a určitou detoxikaci organismu. Zbavíte se přebytečné vody a tedy i otoků, dostanete do sebe mnoho vitamínů, včetně vitamínu C a zároveň se budete cítit svěže. Dieta se dá držet však i dlouhodobě a to i na jeden až dva týdny. Při této dietě do jídelníčku zařadíte i bílkoviny. Denní dávka by měla vypadat následovně: za den byste do sebe měli dostat 600g ananasu, 250 – 300g masa a případně 100g různé zeleniny dle Vaší chuti. Za těchto 14 dnů, byste měli zhubnout 8 kilogramů. Toto množství se vždy dělí na 4 jídla za den, tedy snídaně, oběd a večeře.   Ananasová šťáva Pokud nechcete držet ananasovou dietu, ale chce přitom dopřát Vašemu organismu zdraví. Můžete pít Ananasovou šťávu. Dejte si ji třeba ke svačině nebo před spaním. Uvidíte, že vašemu organismu pomůže a Vy se budete cítit lépe, již následující den.   K přípravě ananasové šťávy Vám může skvěle pomoci tento odšťavňovač, který zakoupíte zde
Zobrazit článek >
 
Zlepšete svůj zrak – důležité poznatky
Čtení při tlumeném světle Napadlo by vás, že čtením v přítmí si oči nekazíte, ale dokonce je procvičujete? Dodržujte však při tomto procesu správnou čtecí vzdálenost. Nezapomeňte, že číst byste samozřejmě neměl ve velké tmě, pouze při útlumu světla. Nadměrné osvětlení a taky koukání na televizi z blízké vzdálenosti očím škodí. Odpočinek pro oči Nezapomeňte na to, že i vaše oči si zaslouží odpočinek. Dejte si pauzu, zakryjte oči dlaněmi tak, aby k nim nepronikalo světlo a deset minut relaxujte s rukama na obličeji.  Zapište si, že tento ,,cvik‘‘ byste měl provádět po každé hodině, kterou strávíte koukáním do počítače nebo na obrazovku televize. Relaxace Asi nejlepší relaxací pro oči je studená voda. Naberte si do dlaní chladnou vodu a namočte s ní zavřené oči. Tuto metodu zopakujte nejméně šestkrát po sobě. Cvičení je velmi osvěžující a vaše oči krásně probudí. Proces ,,zavlažování můžete opakovat několikrát denně. Důležité je, aby voda, kterou oči oplachujete byla ledová a ne vlažná. Dobré je taky dodržovat minimálně sedmihodinový spánek. Věnujte pozornost svému okolí. Očím mohou škodit zářivky, alergeny, chlorovaná voda, čtení za tmy, přímé sluneční záření, časté mnutí očí a další okolnosti. Kontaktní čočky a brýlové doplňky a jiné příslušenství najdete zde. Výrobky na zlepšení zraku, různé oční gely, knihy o zraku a další najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Mějte zdravé sebevědomí
Mít zdravé sebevědomí by mělo být součástí každého lidského života. Více se o nízkém sebevědomí hovoří ve spojitosti s ženami. Možná proto, že ženy mají větší tendence mluvit o svých problémech. Kdežto muži jsou již od malička učeni k tomu, že chlapi nepláčou a veřejně neventilují své problémy. Inu, nejen ženy trpí na nízké sebevědomí. Taktéž někteří muži prožívají každodenní muka s nedůvěrou v sebe samotného. Ostatním se pak jeví jako hrubci, kteří jednoduše neví, jak s daným problémem naložit a tak nasadí masku drsňáka. Nebo se stanou terčem posměšků, pro svoji tichost, už v kolektivu dětí a posléze i v tom pracovním. Každá cesta změny v sobě nese provedení prvního kroku. Pokud chcete problém odstranit, musíte být o změně pevně přesvědčený. Jedině pak záskáte odvahu opustit svoji zónu dosavadního "pohodlí". Ano, nebude to jednoduché, ale poté uvidíte ve změnách samá pozitiva, která Vám pomohou v kvalitnějším životě. Vězte, že většina strachů je pouze ve Vaší hlavě. Naše myšlení a jednání je silně ovlivněno osobním přesvědčením. Jestliže si je člověk jistý, že dokáže překonat krizi, zvyšuje tím pravděpodobnost skutečného úspěchu. Pozitivní naladění tedy podporuje motivaci k novým a náročnějším cílům, při jejichž naplňování je třeba prokázat nasazení a výdrž. Naopak negativní naladění vede ke ztrátě iniciativy a někdy dokonce i k tomu, že lidé své snažení vzdají předčasně. Kdo očekává že stejně ničeho nedosáhne, nebude se snažit cokoliv změnit! Zamávejte svému nízkému sebevědomí a vkročte do úspěšného, šťastného a spokojeného života s knihou JAK ZÍSKAT ZDRAVÉ SEBEVĚDOMÍ. Nikdy není pozdě!
Zobrazit článek >
 
Sójová omáčka: Co o ní ještě nevíte? I
Sójová omáčka se v poslední době stala součástí mnohých kuchyní, někteří jídelní umělci by se už bez ní ani neobešly. Zatímco v Číně a celém asijském světě lidé znají zcela její složení a věděli by, jak na její výrobu, my se ,,sójovkou‘‘ vaříme, ale moc o ní nevíme. Slouží vám tato přísada pouze jako vylepšovač chuti nebo s ní vytváříte kulinářské speciality? Přečtěte si o sójové omáčce něco víc.  Sójovka se v každé své podobě vyznačuje tmavou hnědou až načernalou barvou. Její konzistence není nijak ,,plná‘‘, svou hustotou je blízká vodě.  Sójová omáčka má hluboké kořeny zakotvené Číně, zde se používala více než dva a půl tisíce let. Jak již bylo naznačeno v úvodních slovech, sójovka se z Asie postupně dostala do celého světa a je hojně používána v mnohých lokalitách.  Velice jednoduše lze napsat, že sójová omáčka se vyrábí ze sójových bobů, které se nadále fermentují za pomoci plísní. Dále se směs mísí s vodou a solí. Mnoho lidí si myslí, že sójová omáčka je slaná ,,od přírody‘‘ v závislosti na chemických procesích. Tak tomu ale není, omáčky jsou dosolovány.  V této omáčce se vyskytuje velké množství antioxidantů. Sójovka vám poslouží jako preventivní prostředek před kardiovaskulárními chorobami. Bohužel jde však taky o alergen. 
Zobrazit článek >
 
Bezlepková mouka – Jaké druhy máte k dispozici? II
Jáhlová mouka Z jáhlové mouky uvaříte velmi snadno například kaši. Zajímavé je, že při chladnutí tuhne, až se změní v poměrně pevnou konzistenci. Hodí se i jako zahušťovadlo omáček, taky do krémových polévek. Jáhlová mouka má smetanovou barvu. Cizrnová mouka Cizrna je momentálně vysoko na seznamu pohledávek zákazníků, hlavně tedy těch, co dbají na zdravé a výživné stravování. Tato plodina je však k dostání spíše v celé podobě než jako mouka. Sehnat cizrnovou mouku může být někdy i pěkný oříšek, ale ve zdravé výživě uspějete pravděpodobně vždy. Mouka zachovává vlákninu, dostatek vitaminů i železo. Cizrnová mouka má sice svou charakteristickou chuť, ale konzistencí se hodí pro přípravu opravdu jakýchkoliv pokrmů. Užijete ji jako zahušťovadlo, do zákusků nebo i na jiné vaření. Quinoa mouka Quinoa mouka je poměrně prestižní záležitostí, ale stojí za vyzkoušení. Jedlík však musí mít smysl pro mírnou hořkost, kterou tato mouka do každého jídla přinese. Jedná se o produkt merlíku čínského. Nese v sobě esenciální aminokyseliny, vápník a taky dosti vlákniny. Hodí se od pečiva, polévek i omáček. Sójová mouka Sójová mouka se získává jak ze semen, tak i ze samotné luštěniny. Obsahuje významnou porci bílkovin a taky vitaminy skupiny B. Chuť této mouky není úplně neutrální, samozřejmě sóju trochu připomíná, dalo by se říci, že je její chuť mírně do ořechova. Hodí se na zahušťování. Kukuřičnou mouku polohrubou 400 g najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Výživa pro sportovce: Protein III
Protein na hubnutí?  Velkou výhodou proteinů, kromě toho, že po se po nich mnohem lépe vyvíjí svaly, je to, že neobsahují téměř žádné kalorie. Proteiny navíc zasytí. Rozhodně se nemusíte bát, že byste po zvýšené konzumaci proteinových nápojů nebo jiných svačinek ztloustl. Protein zajisté není příčinou. Jistě vás potěší, že tato látka navíc zahání chutě na sladké.  Termický efekt bílkovin se pohybuje mezi dvaceti až třiceti procenty, což je mnohem více než u sacharidů a samozřejmě i tuků, ze kterých tělo nemusí využít nic.  Protein je vhodný jen pro sportovce?  Člověk, který sportuje, potřebuje ke správné tělesné funkci rozhodně více proteinů než ten, kdo nedělá nic. Že jsou však proteinové doplňky pouze pro ty, kteří sportují, je velký omyl. Nadmíra bílkovin je nutná taky v případě onemocnění a rekonvalescence či v době těhotenství. Bílkoviny jsou nezbytností taky v případě růstu dětí, hlavně u dospívajících jedinců. Pokud si netroufáte kontrolovat jejich příjem v běžném jídle, pak neváhejte a poraďte se svým lékařem o vhodných typech doplňků stravy. Protein bude každému jen ku prospěchu. Co jsou proteinové nápoje? Protein jako doplněk stravy, ať už s příchutí, aromatem nebo přírodní, seženete nejčastěji v prášku. Z něj si pak většina lidí míchá nápoj, který pije při nebo po cvičení. Používání proteinů je již takto pohodlné, avšak ještě více ideální pro vás možná mohu být již hotové nápoje,  Protein se prodává v menších baleních i obřích plastových nádobách. U většiny produktů samozřejmě platí, že čím objemnější nádobu s práškem si koupíte, tím více ušetříte.  Ceny produktů se odvíjí od jednotlivých balení, značek, respektive výrobců, a taky příchutí. 
Zobrazit článek >
 
Největší mýty při hubnutí
Obezita je označována za problém moderní civilizace. Nese s sebou problémy s cévami a srdcem, vysokým tlakem - hypertenzí, cukrovkou – diabetem a dalšími problémy, včetně bolestí kloubů.   Proč jsme tlustí (obézní)? Především je to o díky moderní době. Díky automobilům a dopravním prostředkům se lidé méně hýbou, nesportují a nedodržují vyvážené stravování. Na druhou stranu jsou bohužel i profese, kdy se prostě v rámci pracovní vytíženosti nemáte v některé dny možnost pravidelně a v klidu najíst, takovéto zkušenosti mají především zaměstnanci v nemocnicích, kteří samozřejmě nemohou odmítnout pacienta nebo přerušit operaci z důvodu polední přestávky. Nejedná se samozřejmě jen o zaměstnance ve zdravotnictví, podobně jsou na tom prodavačky, které mají i přesně vymezené přestávky na toaletu. Tady je opravdu největší riziko, že tito lidé, když mají chvilku volna nebo přijdou domů, tak v rámci „vyhladovělosti organismu“ vezmou ledničku útokem a jdou si lehnout. Na sport kolikrát ani nepomýšlejí.  Nicméně, se vším se dá něco dělat a jak se říká kde je vůle. Proto jsem pro Vás připravil největší mýty, které představují určitá rizika proč i přes veškerou snahu a odhodlání se Vám nedaří zhubnout.   1. mýtus: Dieta Někteří lidé mají za to, že aby shodili dolu přebytečné kilogramy, musí držet přísnou dietu, která už sama o sobě evokuje strádání a odříkání. Utěšují se, že po dosažení vysněné váhy začnou zase jíst to co před započetím diety. To je, ale velký nesmysl a většinou se dosáhne pouze drastického jojo efektu, tedy stavu kdy během velmi krátké doby, naberete to, co jste shodili a většinou ještě něco navíc. Nejlepší, je tedy změnit kompletní životní styl včetně stravování. Nezapomínejte jednu věc, pokud máte problémy s váhou, tak to jsou problémy na celý život, když si chcete udržet dobrou figuru a váhu, musíte se tím řídit celý život, tedy ne jen po dobu nějaké diety. Chce to nalézt vyvážený jídelníček, kdy se nebudete přejídat, ale ani nebudete mít velký pocit hladu.   2. mýtus: večer nejíst Troufám si tvrdit, že toto je jeden z největších bludů, který se šíří na internetu a hlavně v různých diskusích. Pravdou je, že člověk by měl mít v rámci dne určitý časový úsek, kdy by neměl nic jíst a to z důvodu, že i zažívací trakt si potřebuje odpočinout a regenerovat. Pokud budete furt jíst, tak nejen že budete mít větší příjem energie než výdej a tedy budete tloustnout, ale také si zahráváte na pro se zažívacím traktem, jakými mohou být podrážděná slinivka, různé onemocnění střev, plynatost. Všechno se samozřejmě odvíjí, také od toho co přes den vykonáváte za činnosti a kdy jdete spát. Tedy pokud ráno vstanete v šest hodin, nasnídáte se, kolem poledne až jedné hodiny si dáte oběd a poté si dáte večeři v šest hodin a jdete spát v deset, tak se jedná o klasické rozložení dne. Důležité je, abyste nejedli alespoň hodinu, až dvě hodiny před spánkem a poté, abyste alespoň měli 7 hodin (v kuse) bez příjmu potravin (pokud vás v noci probudí hlad, zkuste se napít vody nebo si dejte třeba malé cherry rajčátko).   3. mýtus: při hubnutí nesmím nic tučného Zde se trošku vrátím k mýtu s dietou. Jak jsem již psal, nejde o to na nějaký čas vynechat určitou část potravin a pak ji opět zařadit do jídelníčku. Jde o celkovou vyváženost. Tudíž nemusíte si odmítat Váš oblíbený sýr, čokoládu nebo dokonce ani, tak oblíbenou a milovanou kachní pečínku. Jde o to, najít onu vyváženost a nepřejídat se. Jinými slovy, když si dám k obědu pečenou kachnu, tak místo půlky sním jen čtvrtku a na místo 8 knedlíků si vezmu 3, po obědě se půjdu projít (chůze je jeden z nejpřirozenějších pohybů těla a nejlépe se při ni hubne, bez rizika poškození kloubů) a na večer si dám lehkou večeři, třeba zrovna plátek sýru, okurku a kousek šunky.  Nejhorší je, když si něco odpíráte, o to větší na to máte totiž chuť a o to více toho později sníte, navíc odpírání něčeho co máme rádi, vede i ke špatné náladě a to nás svádí dřív nebo později dietu porušit.   4. mýtus: pokud chci zhubnout, musím hodně cvičit Ano, bez pohybu to rozhodně nepůjde, tedy půjde, ale ne snadno. Nicméně jsou lidé, pro které by v určité fázi obezity pohyb spíše přítěží. Pokud člověk trpí silnou obezitou a půjde z ničeho nic sportovat, tak nejen že si dost možná užene infarkt, ranní ho mrtvice anebo se mu udělá celkově špatně, ale zejména si ničí už tak namáhané klouby. Proto jak jsem se již zmínil, když začíná s redukcí váhy a chcete i sportovat, tak začněte chůzí. Aby Vás chůze bavila, můžete poslouchat mp3 anebo si zahrát velice populární „chodičku“ pokemon GO, která Vás za ušlou vzdálenost i odměňuje. Další věc, pokud by se člověk měl spoléhat jen na sport a vysportovat se k vysněné postavě, pak by patrně nesměl dělat nic jiného. Samozřejmě jsou lidé, kteří to takto mají, zejména sportovci. Nicméně při konzultaci s mnoha fitness trenéry a odborníky, které jsem vyhledal, jelikož sám trpím nadváhou, jsem došel k jednomu závěru. Pokud chcete opravdu zhubnout, vyrýsovat postavu a hlavně změnit styl života, tak z 70% to je o stravě. Mžete makat jako tažní psi, můžete se hodiny mordovat v posilovně, ale když přijdete z práce a dáte si svíčkovou s 10 knedlíky a pak ještě moučníček nebo si objednáte velkou pizzu, kterou na jeden zátah sníte, pak Vám doporučím jedno, neposilujte a vykašlete se na to, ušetříte si čas, peníze a pot, protože stejně nezhubnete. Jak jsem již zmínil 70% je o stravě, když budete mít vyváženou stravu, budete hubnout pomalinku sami. Dalších 20% tvoří pohyb, tedy pokud chcete i dobře vypadat, tak je dobré sportovat, zajít si do posilovny, chodit na procházky, prostě se hýbat (tak jak Vám vaše tělo a kondice dovolí). Pohybem vlastně zpevňujete a rýsujete. A zbylých 10% tvoří hlava, respektive Vaše psychika, nikdy nehubněte kvůli někomu, vždy kvůli sobě a dávejte si reálně krátkodobé cíle. Třeba že za měsíc zhubnete 5kg a začnete zvedat o 2 kg víc v posilovně.   Všem, kteří stejně jako Já zápasíte s nadváhou, tímto přeji pevnou vůli a mnoho zdaru
Zobrazit článek >
 
Pijte čaj každý den, víme proč je to dobré I
Zapomeňte na sladké šťávy, minerálky s umělými sladidly a podobné nápoje. Nechutná vám voda? Pak pijte čaj. Ovocný, bílý, zelený nebo černý? U každého druhu bychom důvodů pro konzumaci našli hned několik. Pojďme se podívat na to, proč je pití čaje tak dobré a jaké účinky na vaše zdraví vám to přinese. Několik způsobů podávání U čaje je skvělé, že se dá pít teplý pro zahřátí, ale umí taky pořádně ochladit. Stačí zalít čaj horkou vodou a jakmile se vylouhuje, odstavit ho na několik hodin. Jakmile nápoj vychladne, můžete do něj přidat pár kostek ledu. To bude dobrota! Jako chlazený čaj je ideální pít ten ovocný nebo ještě bílý, tyto druhy vám budou chutnat nejlépe. Pokud jste milovníkem černého nebo zeleného čaje, přidejte do nich citron a pak teprve dejte nápoj chladit. Čaj pomáhá při střevních infekcích Hoří vám břicho nebo snad máte průjem či naopak zácpu? Pijte černý čaj, který pomáhá léčit střevní infekce! A daří se mu to velice dobře. Černý čaj pijte jakkoliv, ale bez přidaných příměsí nebo citronu, ten by mohl trávení či vylučování naopak ublížit. Blaho pro srdce Víte, že alespoň občasné pití čaje dokáže snížit riziko srdečního onemocnění? Lze tak říct z toho důvodu, že čaj snižuje hladinu špatného cholesterolu v krvi. Dejte si alespoň jeden šálek dobrého čaje denně a povzbuďte své zdraví. V našem magazínu pro ženy byla řeč o moci kokosového ořechu. Přečtěte si článek a vyzkoušejte taky jeho sílu. Proč si nedopřát hned dva elixíry zdraví najednou? Otestujte náš skvělý Bílý čaj s kokosem.
Zobrazit článek >
 
Sedm důvodů proč jíst mandle
 Všechny ořechy jsou pro tělo velmi přínosnou potravinou. Proč si ale vybrat zrovna mandle? Přečtěte si náš článek. 1. Mandle dodají do vašeho těla dostatek živin. Obsahují například vitamin E, B2 měď a hořčík. Bohaté jsou i na vlákninu. Vitamin E chrání membrány buněk před poškozením. Mandle patří do dvaceti nejlepších a největších zdrojů vitaminu E vůbec. 2. V mandlích najdete taky významný podíl antioxidantů, prvků mládí. Tyto látky se nachází zejména ve slupce ořechů. Pokud se nechystáte připravovat teplé jídlo z mandlí, konzumujte plody se slupkou. 3. Mandle jsou skvělé ve chvíli, kdy se potřebujete zasytit. Díky vláknině a bílkovinám již po pár snězených mandlích nebudete mít hlad ani takovou chuť na jídlo. 4. Mandle jsou vhodnou potravinou pro diabetiky. Obsahují hodně bílkovin, tuků, zato ale málo cukru. Navíc se v něm nachází podstatné množství hořčíku, který kontroluje hladinu cukru v krvi. U cukrovkářů je hořčík nutný opravdu dosti. Proč si jeho dostatek nenahrnout zrovna díky mandlím? Hořčík navíc dokáže upravovat hodnoty krevního tlaku. 5. Napadlo by vás, že ,,tučné‘‘ mandle snižují hladinu cholesterolu v krvi? Zabraňují tedy onemocnění srdce a cév. Pravidelnou konzumací mandlí si zajistíte snížení hladin lipoproteinů cholesterolu. 6. Mandle pomáhají snižovat hmotnost. Nejezte mandle ale na kila. Pár mandlí denně obohatí vaše tělo dostatečným obsahem tuků a tím zajistí, že se ne všechny kalorie v nich obsažené vstřebají a rozloží. V trávícím traktu se obvykle nevstřebá kolem 15% kalorií. 7. Jsou prostě výborné!  Vyzkoušejte třeba Mandle v mléčné čokoládě se skořicí. Najdete je zde.
Zobrazit článek >
 
Historie zubní pasty
Ačkoliv o své zuby se zajímaly lidé již před stovkami let, moderní dentální hygiena se začala vyvíjet o mnoho roků později. Poznatky o zubní pastě můžete pochytit již z doby okolo čtvrtého století před naším letopočtem. Egypťané mixovaly mátové lístky s květy kosatce, taky se solí a pepřem. Římané používali na čištění zubů moč. Možná vás překvapí, že na americkém kontinentě byli lidé dosti pozadu. Ještě v průběhu osmnáctého století používali Američani k čistění zubů spálený chléb. Dříve než zubní pasta přišel na řadu kartáček. Vystřídal mnoho podob, než došlo k vývinu naší klasické zubní pomůcky. K čištění se používal nejprve jen namočený samotný kartáček. O něco později přišly dermatologové na trh se zubním práškem. Šlo o mix drcených cihel, křídy, taky sody a samozřejmě mýdla. Oblíbené bylo používání dřevěného uhlí. Během deseti let se již přešlo na peroxid vodíku a o něco později do něj byl přidáván i fluorid. Tyto předchůdci zubních past byly prodávány například v zavařovacích sklenicích či jiných kalíšcích. Postupem času se do těchto směsí začala přidávat voda. Problém byl, že pasty velmi rychle vysychaly. Tuto nevýhodu vyřešil syn amerického stomatologa a výrobce zubních past W. Sheffielda. Při pobytu v Paříži se inspiroval malíři, kteří si své barvy vytlačovaly z různých tub. Na konci devatenáctého století přišel s nápadem okopírovat jejich způsob uchovávání barvy. Tuby, do kterých následně přidala pastu, se ihned uchytily a používáme je vlastně dodnes. Zubní pasty můžete nakoupit zde.  
Zobrazit článek >
 
Jezte jablka, přispějí vašemu zdraví II
Jak již bylo zmíněno, jablka jsou sama o sobě sladká a nějaký ten cukr obsahují, ale pouze ve zdravé formě. Navíc dokáží snížit hladinu glukózy v krvi, a tak by měly být součástí jídelníčku každého diabetika. Jablka jsou navíc skvělou prevencí proti cukrovce. Jablka jsou dokonce takovým elixírem mládí. Jedná se o ovoce, které má jedny z nejlepších omlazovacích schopností vůbec. Jako prevence jablka stojí taky v případě rakoviny. Chrání zejména slinivku břišní, posilují ale veškeré trávicí orgány. Obyčejná jablka se vám budou hodit i v případě, že máte problém s usínáním. Vypijte chvíli před spaním jablečnou šťávu a mnohem dříve a lépe usnete. Látky obsažené v jablcích navíc výrazně zvyšují kvalitu spánku. Jablka skvěle pomáhají lidem, kteří trpí chrapotem. Postačí jedna sklenice jablečné šťávy denně a ,,chraplák‘‘ už vás nebude ohrožovat. Jsou dobrým lékem taky na rýmu a kašel. Nebojte se jablka vyzkoušet taky v případě chřipky nebo nachlazení. Jablko je prospěšné taky pro chrup. Čistí ho a bělí, navíc odstraňuje zubní plak. Jablka zlepšují zdraví kostí. Zvyšují jejich hustotu a dodávají jim sílu. Bylo totiž zjištěno, že lidé kteří konzumují alespoň občas jablka, mají v kostech mnohem více vápníku než ostatní. A jak jistě, víte, tento prvek je pro kosti nezbytný.   I zevně vám jablko bude prospěšné. Zklidňuje popáleniny a urychluje hojení ran. Jablečná šťáva vám pomůže s hydratací pokožky. Jablka fungují taky jako probiotika. Jezte je v případě, že se léčíte antibiotiky, abyste do těla dostal látky, které vám chemické prášky vzaly.  
Zobrazit článek >
 
Doplněk stravy jménem Melatonin
Co je to vlastně melatonin? Jedná se o hormon, který je produkován hlavně v noci. Reaguje na takzvané chronobiologické rytmy, zejména proto se mu často říká hormon spánku. Melatonin je pro tělo velmi důležitý, neboť má za úkol koordinovat denní rytmus a taky spánek. Hormon se umí vyplavit do krve za tmy a hlavně uprostřed noci, kdy má za úkol podpořit spánek. Pokud dojde k poruše působení tohoto hormonu, začnete trpět nespavostí. To je však jenom začátek. Pokud hormon nějakým způsobem přestane správně fungovat, může dojít k ovlivnění krevního oběhu. Váš tlak může střídavě klesat a stoupat, zpomalí se metabolismus. Melatonin má ještě jednu velmi důležitou funkci. Podporuje produkci pohlavních hormonů. Reguluje průběh stárnutí. A zvyšuje imunitu jedince. Jeho dostatek je tedy pro tělo více než nezbytný. Pokud máte jen trochu problém se spánkem, vyzkoušejte doplněk stravy, který pro vás máme připraven v našem e-shopu. Melatonin značky Pharma Activ přispívá ke zlepšení kvality spánku a pomůže vám rychleji usnout. Normalizuje biorytmus a celkově podporuje zdraví a vitalitu organismu. Spánek je pro tělo velmi důležitý, nepodceňujte ho! Balení obsahuje sto tablet. Konzumujte jednu tabletu před spaním. Nezapomeňte lék zapít dostatkem tekutin. Zlepšení spánku a celkový pocit dobrého vyspání a odpočinku budete pozorovat již po několika dnech užívání. Otestujte tento zázrak na trhu!
Zobrazit článek >
 
Moc tresčích jater
Lidé s poruchou krvetvorby by měly mít dokonce nařízeno jíst játra, a to ideálně syrová. Není se čeho bát. Pokud je maso vyšetřené, s klidem ho tepelně neopracované můžete jíst. Obsahují vysoké množství vitaminu B12, který je pro krvetvorbu nezbytný. V játrech se vyskytuje podstatné množství Omega 3 kyselin. Ty působí proti vysokému krevnímu tlaku nebo revmatoidní artritidě. Účinky kyselin však sahají ještě mnohem dál. Působí proti depresi, vysokému krevnímu tlaku, posilují imunitu a významně zahání astma. U jater je třeba si dát pozor na to, že by je neměly konzumovat těhotné ženy. Obsahují totiž i podstatné množství vitaminu A, který v nadbytku působí toxicky a může způsobit vývojové vady. Pro ostatní lidi je však Áčko důležité. Přidává se třeba do kosmetických přípravků k omlazení pleti. Jak vybrat dobrá tresčí játra? Pokud se rozhodnete koupit jádra konzervovaná, určitě chybu neuděláte. Je však nutné prozkoumat, zda jsou tato játra pro zdraví vhodná. Jde opravdu pouze o 100% játra naložená v oleji nebo v plechovce najdete ještě něco jiného? Vyplatí se taky kupovat výrobky, které obsahují játra z cizokrajných vod, maso od Baltského moře není moc doporučováno. Nechutnají vám tresčí játra? Pak vyzkoušejte lektvar jménem Möller´s rybí olej Omega 3 z tresčích jater 250 ml, který najdete zde. Jeho účinek na vaše zdraví bude téměř totožný, navíc se nebudete trápit s dlouhým procesem jezení. Bohatě vám postačí jedna lžička oleje denně. Doplněk stravy Möller´s Omega 3 je rybí olej z norské přírody získávaný z jater tresek z chladných vod ostrovů Lofoty. 
Zobrazit článek >
 
Nejlepší triky jak nezapomínat
Správný chlap by měl mít hlavu na svém místě. K tomu patří samozřejmě fakt, že nepřemýšlí penisem, umí zachovat i ve vypjaté situaci chladnou hlavu a dokáže si pamatovat. S tím posledním má však stále více z nás větší problémy. Proto přinášíme návod, jak jednoduše nezapomínat. Vytvořte si pomůcky Uzlík na kapesníku je známá terapie. Ale kdo už dnes nosí klasické textilní kapesníky? Jak si tedy udělat uzlík, pokud nemáte kde? Snadná pomoc. Dejte si do peněženky, nebo kapsy drobnost, kterou běžně nenosíte. Může to být stará mince, kámen, maličkost. Upozorní vás, že jste něco chtěli. Popíjíte ginko Nic není na hlavu lepší než ginko. Potvrdili to vědecké kapacity a na rozdíl od alkoholu naše mozková centra podporuje a stimuluje. Je to jako vylepšení základní lidské paměti. Myslí vám z něj lépe a pamatujete si více. Pokud se vám nechce vařit si čaj, existují i ​​praktické kapsle. Pište si Notes je dobrým kamarádem každého chlapa, který si pamatuje důležité věci. Mezi ně třeba zařadit nejen nákupní seznam, ale například i výročí přítelkyně. Coolový zápisník je zároveň dost sexy. Učte se Někdy i zbytečnosti. Jde o to, že potřebujete mozek udržet v kondici stejně jako například biceps. Také by ochabl bez často nudného a stereotypního zvedání závaží. Zatěžujte pravidelně i mozek novými informacemi. Vše si následně zapamatujete snadněji. Poznávejte svět Vědci dokázali, že peciválové mnohem dříve zapomínají, jejich mozek chřadne a méně si pamatují jako lidé, kteří cestují. Proto pokud máte naspořené peníze v současné době nízkých úroků v bankách je nejlepší investice trochu poznat svět.
Zobrazit článek >
 
Potřebuji brýle?
Cítíte, že se vaše oči, co se týče zraku, zhoršily? Neházejte své zrakové problémy za hlavu a raději navštivte lékaře. S přibývajícími lety lidské existence se celkově zhoršují i oční nedostatky lidí. Narůstá počet těch, kteří nějakým způsobem nevidí dobře. Dle průzkumů korekci zraku potřebují tři pětiny lidí z celkové populace. Ještě před dvě stě lety nesahalo toto číslo ani na jednu pětinu. S vadami zraku můžou být spojeny i jiné problémy. Může vás začít bolet hlava, navštívit vás můžou dokonce i migrény. Jak poznáte, že oční vadu? Je možné, že klasických zrakových vad, jakými je krátkozrakost a dalekozrakost, si možná zprvu ani nevšimnete. Pokud se váš zrak zhoršuje hodně pomalu, může dojít k projevení vady například až za rok. Moment, kdy budete potřebovat brýle poznáte snadno. Budete mžourat na semafory a dopravní značky nebo titulky v kině. I čísla autobusů vám půjdou přečíst tíž. Vada protipólu se projeví například rozsypaným písmem v telefonu nebo zmenšujícími se znaky v knize. Text na počítači si najednou budete muset více přibližovat. Jiné oční vady mohou být spojeny s dvojitým viděním, s vypadáváním zorného pole nebo s bolestmi uvnitř oka. V očích můžete taky cítit nezvykle vysoký tlak. Mohou vás začít často pálit či slzet. Nepřímé známky jako bolesti hlavy nebo špatně koordinované pohyby, mohou mít vady na svědomí také. Jde sice o vedlejší příčiny, ale pokud trpíte jedním z těchto problémů, měl byste zbystřit. Zapomeňte na špatné tvrzení, které světu říká, že nenošením brýlí trénujete oči. Tohle rozhodně neplatí! Lékař vám podá bližší instrukce, jak oči potrénovat. Vyberte si nové slušivé dioptrické brýle. Kde? No přece v našem e-shopu. Klikněte zde. 
Zobrazit článek >
 
Jak zpracovat houby, aby dlouho vydržely? Servírujeme vám osm možností! I
Je to tu. Dešťové přeháňky dorazily a odborníci už předpokládají první velké výskyty hub. Taky už plánujete houbovou sbírku? Nebo jste snad už v první krátké vlně nějaké přírůstky nasbíral? Ať je to tak či onak, na obří houbové nálože se teprve jistě připravujete. V našem magazínu jsme se již zabývali tématy typu jak houby sbírat nebo kam a kdy se na houby vydat. Dnes se podíváme do kuchyně. Co dělat s tolika houbami hned v několika košících? Jak nadílku zpracovat? Čtěte dál tento článek a dozvíte se víc. Před mražením je tepelně opracujte Houby jsou samozřejmě živý organismus. Pokud bychom je porovnávali s dalšími dary přírody, mohli bychom říct, že jsou houby jedním z nejaktivnějších organismů. Vylučují mnoho látek, taky toxiny, které jsou pro  naše zdraví nevhodné. Funkce rozkladu bohužel chlad nezastaví. Proces vývoje houby zastavíte jedině teplem. Proto je důležité, abyste houby před vložením do mrazáku tepelně opracoval. Postačí spaření vroucí vodou. Můžete taky houby pět minut v hrnci podusit. Bohatě bude stačit podušení v mikrovlnce. Tepelná úprava má velkou výhodu. Houby pustí přebytečnou vodu a do mrazáku se vám alespoň vejde větší houbová porce. Po vyndání z mrazničky nečekejte, až houby rozmrznou. Přidávejte je do jídla ihned. Docílíte tak nejen lepší konzistence hub, ale neztratíte ani jejich plnou chuť. 
Zobrazit článek >
 
Jak vařit s kurkumou II
Rýžové pokrmy Obyčejná rýže, rizoto, nebo dochucovaná omáčka. K rýži v jakékoliv podobě se kurkuma hodí. V asijských zemích by vám světlou rýži bez nádechu žluté ani nepřipravili. Otestujte tento jednoduchý pokrm, který díky koření dostane úplně jiný rozměr.  Brambory kurkumu taky přivítají Zapečené brambory se zasypávají obvykle paprikou, avšak i kurkumou je můžete trochu vylepšit. Tato příloha navíc získá krásnou barvičku. Kurkumu můžete namíchat se solí a sladkou paprikou a využít této kořenící směsi. Jistě vám pečené brambory zachutnají ještě víc než obvykle.  Květáková mánie Květák si v posledních letech získal poměrně na oblibě. Je to zajímavé, dřív recepty s ním nebyly nejslavnější. Na novou úroveň ho dostává taky kurkuma. Vyzkoušejte květákové placičky či polévku s kurkumou. Nebudete litovat.  Kurkuma a maso  Kurkuma a maso je kapitolou zvlášť o sobě. Hodí se na jakékoliv marinované pokrmy. Pokud bychom to měli vzít celkově, využijete ji zejména na přípravu světlého masa, tj. krůtího či kuřecího.  Taky do nápojů  Smoothie je oblíbené zejména vzhledem k vitaminům. Přidejte do něj trochu kurkumového prášku. I nepatrné množství dodá do smoothie podstatné živiny navíc a krásně nápoj obarví. Nebojte se, že by byla kurkuma příliš cítit. Ovoce její chuť v pohodě překoná.  Omáčky  Omáčky již byly zmíněny v souvislosti s rýží, ale nyní je řeč zejména o těch studených. Vytvořit dobrou salsu k masu nebo zelenině se vám povede třeba s kurkumou. Dodá obyčejné omáčce ten správný říz a navíc zpestří její složení o zdravé látky. Kurkuma se hodí k jogurtu, zakysané smetaně nebo tvarohu. Do majonézových zálivek ji nepřidávejte.   
Zobrazit článek >
 
Paměť, myšlení, koncentrace – Jak je podpořit? III
Kakao a káva opravdu pomáhají Víte, že kakaové boby, tedy ty nepražené, mají schopnost stimulace celé nervové soustavy? V kakau se vyskytuje dopamin, tryptofan nebo fenyletylamin, látky, které zpříjemňují náladu a zvyšují štěstí. Kakaové boby navíc obsahují malé množství kofeinu, který organismus povzbudí. I káva samozřejmě povzbuzuje a udrží váš mozek déle aktivní. Zelený čaj Když už byla řeč o kávě, je třeba zmínit taky funkce zeleného čaje. Ten celkově uvolňuje mysl a uklidňuje organismus. Pijte ho nejen ve stresových a těžkých situacích. Špenát Listová zelenina je celkově zdraví prospěšná, špenát, co se týče mozku, úplně nejvíc. Dodává mu živiny, zpomaluje proces zapomínání. Špenát je výbornou prevencí proti vzniku demence. Kdo má jakékoliv problémy s mozkovou činností, měl by dle odborníků jíst špenát minimálně dvakrát týdně. Kurkuma Přidejte do jídla kurkumu. Působí nejen protizánětlivě, ale taky silně podporuje mozek. Má dokonce i antioxidační účinky. Víte, že kurkuma razantně snižuje riziko mozkové příhody? Červená řepa V Červené řepě se vyskytují nitráty, které mají ve své vlastnosti ředit krev. Zvyšuje taky krevní průtok a tím zajišťuje to, že se do mozku dostane mnohem více kyslíku. Kyslík pak zlepšuje soustředěnost a samozřejmě i myšlení. Řepu můžete pít prostřednictvím ovocných freshů nebo přidat do salátu. Vyzkoušejte přípravky, které zlepšují paměť, prodlužují dobu koncentrace a celkově zlepšují myšlení. Produkt BrainActive 60 kapslí najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Houby jako lék - Hlíva ústřičná + recept na polévku
Pokud nás trápí nějaké zdravotní neduhy, jdeme k lékaři nebo sáhneme po bylinkách. Ale víte o tom, že jsou léčivé i houby? Mezi nejznámější houbové léčivky patří: Hlíva ústřičná Jidášovo ucho Reishi Čaga Hlíva ústřičná - obsahuje řadu vitamínů (B, C, D, K, ...) a stopové prvky (draslík, fosfor, jód, selen, sodík a železo). Tato houba pomáhá při: astmatu bolestech kloubů ekzémech bolestech kloubů vysokém krevním tlaku cukrovce vysokém cholesterolu boji s rakovinou regeneruje buňky proti stárnutí Konzumace hlívy je možná jak v čerstvém, tak i sušeném či tepelně upraveném stavu. Z hlívy se připravuje vynikající polévka tzv. "dršťková". RECEPT: Dršťková polévka z hlívy Ingredience: 2 cibule sůl 1 stroužek česneku 1 lžíce sádla masox majoránka pepř mletý 500 g hlívy ústřičné paprika - sladká mletá jíška z hladké mouky Postup: Nakrájíme si cibulku na kostičky a zpěníme ji na sádle. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou na pásky a podusíme. Přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedem k varu, vhodíme Masox (kostku) a 20 minut vaříme. Pak přidáme světlou jíšku. Polévku duchutíme drcenou majoránkou a česnekem. Hlívu mohou konzumovat také děti, těhotné i kojící ženy. Snad jen je dobré vědět, že konzumace ve větším množství může vyvolat projímavé účinky a pro někoho může být hlíva obtížně stravitelná a může způsobit nepříjemné trávicí problémy. Kniha " HOUBY JAKO LÉK" představuje nejvýznamnější druhy léčivých hub a nejnovější poznatky o jejich konkrétním využití a vlivu na lidský organismus. Knihu zakoupíte v našem eshopu zde: knihy.eiffeloptic.cz          
Zobrazit článek >
 
Staráte se dobře o své uši? II
Lepším čistícím prostředkem může být hygienický roztok, který uši vyčistí stejně tak dobře, spíše ještě lépe, než klasická vatová tyčinka. Roztoky rozpustí mas a vyplaví nečistoty. Jsou velmi dobrou cestou k dokonalé hygieně uší. Obsahují obvykle mořskou vodu, který je antibakteriální a zdraví blahodárná. Výhodou roztoků je, že poslouží i pro děti. Jejich funkci potěší zejména rodiče malých dětí. Pokud se bojíte čistit ucho vašeho potomka vatovými tyčinkami, použijte roztok a máte jistotu, že svému dítěti neublížíte. V případě roztoků je samozřejmě třeba rozlišovat na co přesně působí. Ne všechny uši čistí a ne všechny jsou vhodné k léčbě. Užívejte léčiva jen k tomu, k čemu jsou primárně na obalu určena. Výborným léčivým prostředkem mohou být například kapky Aurecon ušní kapky s peroxidem 10 ml. Jedná se o zázrak, který jedna změkčuje mas, ale taky uvolňuje kyslík. Přečtěte si o kapičkách více, ty musíte mít! Kapky najdete zde. Nedostatečně pečlivá hygiena vnějšího ucha může vést k zhoršení průchodnosti zvukovodu. Důsledkem může být nejen snížení přenosu zvuku, ale i možnost vzniku podmínek pro existenci mikroorganismů, které jsou zdrojem zdravotních problémů s možnými vážnými následky. Nakloňte hlavu na stranu a do zvukovodu nakapejte 3 – 5 Aurecon ušních kapek s peroxidem. Setrvejte v této poloze 5 – 6 minut a poté důkladně vyčistěte ucho kapesníkem. Po použití si umyjte ruce. Opakujte jednou až dvakrát denně, jak je to potřebné, po dobu přibližně 3 – 4 dnů, dokud nezmizí symptomy.
Zobrazit článek >
 
OMX probiotika
OMX probiotika jsou probiotickým přípravkem s obsahem vlastních prebiotik (podporujících účinnost probiotik a růst prospěšných střevních bakterií). OMX probiotika vznikají tříletou fermentací směsi vybraných rostlin a bakterií mléčného kvašení. Výsledkem je velice účinné a kvalitní probiotikum, které může být skladováno při pokojových teplotách bez jakékoli ztráty účinnosti. V jedné kapsli probiotik OMX jsou obsaženy probiotika, prebiotika a řada dalších prospěšných složek jako např. oligosacharidy, polyfenoly, vláknina a enzymy. OMX probiotika jsou vyrobeny dlouhým fermentačním procesem, který využívá 12 druhů bakterií mléčného kvašení. Jsou zde obsaženy jak probiotické bakterie tak prebiotika podporující jejich přežití v zažívacím traktu. Dr. Ohhira vyvinul svůj vlastní patentovaný bakteriální kmen TH 10, který je zhruba 6x silnější než jakýkoli doposud známý kmen prospěšných bakterií. Navíc se jedná se o živé bakterie (žádné z bakterií nejsou lyofilizované). Probiotika OMX jsou dobře snášena i lidmi s nejcitlivějšími trávicím ústrojím (lidé se střevními záněty, syndromem dráždivého střeva, nebo bakteriálním přerůstáním). Fermentace mění použité ingredience (vybrané druhy řas, hub, ovoce, zeleniny) do zcela jiné, snáze tolerovatelné formy, přičemž při fermentaci je použit pouze rostlinný materiál – tedy žádné mléko nebo mléčné výrobky (ale ani soja). Těmto metabolickým produktům mikroorganismů (jako např. mléčných bakterií) se říká biogenní látky. OMX probiotika obsahují mnoho ingrediencí rostlinného původu (ovoce a bobulové plody – švestky, kustovnice čínská, plody fíkovníku, borůvky, voskovník červený, yuzu, řasy hijiky, wakame, kelp, houby - maitake, shiitake, agaricus). Tyto rostlinné složky obsahují vlákninu a oligosacharidy. V průběhu fermentace se ve směsi vytváří aminokyseliny, vitamíny, minerály, polyfenoly a stopové prvky. Živé bakteriální kultury: 1x109 CFU Biidobacterium breve, 1x109 CFU Bifidobacterium infantis, 1x1010 CFU Bifidobacterium longum, 1x109 CFU Enterococcus faecalis TH10, 1x1011 CFU Lactobacillus acidophilus, 1x109 CFU Lactobacillus brevis, 1x109 CFU Lactobacillus bulgaricus, 1x109 CFU Lactobacillus casei, 1x109 CFU Lactobacillus fermentum, 1x109 CFU Lactobacillus helveticus, 1x109 CFU Lactobacillus plantarum, 1x1011 CFU Steptococcus thermoph.
Zobrazit článek >
 
Acuvue Oasys – kontaktní čočky
Kontaktní čočky nabízí obrovský komfort při nápravě oční vady. Nemusíte se neustále starat o otírání skel dioptrických brýlí, naopak na oči můžete zase nasadit brýle sluneční. Někteří lidé by se bez používání čoček zkrátka neobešli. Výběr správných dioptrických pomůcek však není tak úplně jednoduchý, je třeba pozastavit se u mnoha bodů.  Pokud chcete nosit kontaktní čočky, navštivte svého očního lékaře nebo se zastavte u optometristy, který vám s jejich výběrem rád pomůže. Odborník vám totiž musí detailně vyšetřit nejen zrak, ale taky určit důležitý průměr čočky, který vašemu oku bude nejvíce vyhovovat. Změří taky potřebné zakřivení čočky.  Existuje hned několik druhů kontaktních čoček. Sférické čočky slouží k nápravě klasických vad, jakými je krátkozrakost a dalekozrakost. Asférické čočky pomáhají navíc s astigmatismem nebo presbyopií.  Vzhledem k rozsahu používání je třeba se rozmyslet nad typy kontaktních čoček podle délky nošení. Jednodenní kontaktní čočky se hodí pro ty, kteří si čočky plánují nasazovat pouze občas. Jednodenní pomůcku si navléknete ráno a večer ji z oka vyjmete a vyhodíte. Tyto čočky nevydrží do druhého dne.  Ke čtrnáctidenním a měsíčním čočkám už potřebujete speciální roztok. Jak již z názvu jistě tušíte, tyto čočky nosíte několik týdnů. Večer je vždy uložíte do roztoku a ráno je zase nasadíte do oka. Tyto čočky se hodí pro ty, kteří je až na výjimky nosí každý den. Jejich výhodou je, že je klidně můžete uprostřed dne z očí vyjmout a večer před nějakou akcí je zase nasadit.  Rozhodl jste se pro druhý typ kontaktních čoček? Pak sáhněte po značce s dlouholetou tradicí. Druh Acuvue Oasys od Johnosn&Johnson nabízí komfortní čočky, které si zamilujete. Vyzkoušejte čtrnáctidenní sférické čočky Acuvue Oasys with Hydraclear Plus (6 čoček), které najdete zde: eshopeiffel.cz/optika.
Zobrazit článek >
 
Datle jsou zdravé, dejte si!
Nový přísun energie, zdravotní účinky nebo skvělá chuť? Důvodů, proč jíst datle je víc než dost. V tomto článku vám jich pár odhalíme. Datle vám dodají energii. Pokud jste unavený a potřebujete načerpat sílu pro nové výzvy, ať už okamžité nebo dlouhodobé, dopřejte si datle. Jejich účinky vás ohromí. Působí taky jako afrodiziakum. Podporují potenci, mají vliv na tvorbu spermií, čímž ovlivňují taky plodnost. Obsahují látky, které dokáží vyčistit krev. Celkově zlepšují krevní oběh a působí taky proti chudokrevnosti. Datle působí proti zácpě, pomáhají léčit trávicí problémy. Jsou blahodárné pro střeva. Plody je vhodné konzumovat za účelem podpory myšlení a mozkové činnosti. Pomáhají se soustředěním, zlepšují koncentraci i paměť. Otestujte sám. Datle seženete hlavně v sušené podobě, čerstvé plody k dostání moc nebývají. Často se zpracovávají taky do pudinků, pasty nebo sirupů. Pokud máte problém s vysokým krevním tlakem, jezte jeden plod denně. Látky v něm obsažené zajistí snížení tlaku a udrží jeho přirozenou hladinu. Nedávno jste si v našem magazínu mohl přečíst víc o vitaminu C. Pokud potřebujete zvýšit jeho přísun, pak si zapamatujte, že datle obsahují skoro stejné množství ,,Céčka‘‘, jaké vám nabízí citrony. Skvělá zpráva, viďte? Z této informace přirozeně vyplývá, že datle dokáží zvýšit obranyschopnost organismu. Hodí se jako doplněk stravy při léčbě antibiotiky, neboť snižují jejich vedlejší účinky a negativní dopad na organismus. 
Zobrazit článek >
 
Odstraňte negativní náladu boxováním
Se špatnou náladou se občas potýká každý. Někdo to dokáže potlačovat, ale jednoho dne jednoduše vybuchne a odnese to mnoho lidí okolo, kteří jsou v podstatě nevinní. Znáte to, když si na Vás šéf vylije zlost, protože třeba jen špatně vstal, vy se pak po celý den pohybujete v negacích a hledáte si oběť, která to takzvaně slízne. Tou obětí se může stát nejen Váš podřízený, ale i někdo z Vaší rodiny, čímž vyvoláte nesmyslnou hádku, třeba s manželkou. Abyste si od negativních myšlenek a nálady patřičně ulevil, zkuste začít boxovat! Box přináší mnohá pozitiva: úleva od stresu získání síly zpevnění postavy psychická pohoda Než si zakoupíte boxovací pytel, nejprve se zapište do kurzu boxu, kde Vás instruktor naučí správné boxovací techniky úderů. Z počátku budete boxovat do prázdna, a až zvládnete počáteční gesta, můžete přejít na boxovací pytel. Boxování do pytle Vám pomůže zpevnit svaly ramen, trapézové svaly, zádové svaly i trojhlavé svaly. Dále zvýšíte sílu úderů, zlepšiíte si vytrvalost a odolnost. A v neposledním posílíte aerobní práci, vybijete a eliminujete každodenní napětí. Pokud se Vám bude dařit a budete uvažovat i o startovní dráze v boxování, budete kromě boxovacího pytle potřebovat i další vybavení, mezi které spadají boxovací zápasové rukavice - Fighter zápasové boxovací rukavice.
Zobrazit článek >
 
Rychlá sváča, která zasytí I
Hummus  Hummus je jednou z nejlepších svačin vůbec. Je velice výživný, obsahuje mnohé vitaminy a navíc skvěle zasytí. Hodí se ke kombinování téměř s každou zeleninou. Dobře bude chutnat třeba s mrkví, řapíkatým celerem nebo okurkou. Nezapomeňte svůj hummus ochutit, aby chutnal ještě lépe. Pokud cítíte, že vás jedna porce nezasytí dostatečně, přidejte si do svačinové krabičky ještě jedno nebo dvě vařené vejce. Klíčky  Ne každý klíčky jako jídlo ve svačinové nabídce přivítá, avšak vězte, že tyto drobné a velice zdravé suroviny pro přípravu zejména salátů vás dokáží zasytit až na několik hodin. Vyzkoušejte třeba oblíbené klíčky mungo, jejichž chuť se dosti podobá hrášku. Přidejte zeleninu a dochuťte. Tato směs výborně chutná s balkánským sýrem.  Směs ořechů Kešu, para nebo snad pistácie? To je jedno. Všechny oříšky v sobě nesou kupu vitaminů a taky zdravých mastných kyselin i tuků. Ořechy můžete zobat neochucené, přidat je do některých pokrmů nebo vyzkoušet osolené pochutiny. Jen si dejte pozor na to, že ochucené oříšky bývají taky pražené, a tak vám jistě přijdou k chuti i ve chvíli, kdy nebudete mít vůbec hlad. V takovém případě jdou tyto dobroty velmi rychle na tloušťku.  Celozrnný chléb se šunkou a salátem  Pro větší jedlíky, kteří se bez pečiva neobejdou, je vhodný například tmavý chléb se zvýšeným obsahem semínek doplněný šunkou z pravého masa. Doplňte dobrotu zeleninou, ať vám pocit sytosti déle vydrží. 
Zobrazit článek >
 
Bezinková šťáva
Ochutnejte skvělou bezinkovou šťávu, která osvěží váš den a dopřeje vašemu tělu pořádnou dávku vitaminů. Jaké prvky bezinka v sobě vlastně skrývá? Jedná se o produkt obsahující vitamin B a C. Kromě nich za zvýraznění stojí ovocné kyseliny, taky flavonoidy a další prvky. Pokud vás láká ochutnat bez, nedělejte to. Jedná se o mírně jedovaté plody, které si však vyžadují jakéhokoli zpracování. Bezinka působí antioxidačními účinky. Pomáhá vyplavovat volné radikály z těla ven. Jedná se o lék na stárnutí. Opravdu. Bylo dokázáno, že výtažky z bezinky dodávají tělu sílu a podporují jeho vitalitu i dlouhodobě. Bez se vyplatí konzumovat v případě horeček, neboť snižuje jejich propuknutí a ještě k tomu má vliv na pocení. Vypotit se při nemoci potřebuje každý. Bez zabere na nachlazení a léčí tak stavy po prochladnutí. Působí proti bolestem hlavy a zahání migrény. Pomáhá taky proti bolestem v uších. Léčí dráždivý kašel, působí jako lék nebo alespoň zmírňuje projevy astmatu. Na dýchací soustavu má ještě další vliv, neboť si zvládne poradit se zánětem průdušek. Prospěšný je bez taky pro ledviny, neboť odvádí ledvinové kameny. Bezový produkt se používá při bolestech kolen. V tomto případě je vhodnější sehnat si bezový květ a vyrábět bezové obklady.   Bez má významný vliv při léčbě nemocí nervového původu. Léčí nervové bolesti a navozuje stav klidu.
Zobrazit článek >
 
Lněné semínko – Co obsahuje a jak vám pomůže?
Len setý nese ve své tobolce malý přírodní poklad – lněné semínko. Mnoho lidí léčí pomocí lněného semínka zácpu. Málokdo z nich však ví, že toto semínko pomůže i při mnohých jiných problémech. Lněná semínka tvoří z více než 40% tuk. Obsahuje omega-3 nenasycené mastné kyseliny, dva druhy vlákniny (rozpustnou a nerozpustnou), slizy a taky fytoestrogeny, polyfenoly a lignany. Semínka jsou taky bohatá na bílkoviny. Najdete v nich i vitamin E a F, jod, hořčík, vápník a taky zinek. Látky, minerály a vitaminy, které semínko obsahuje, působí proti střevním onemocněním nebo vzniklá střevní onemocnění léčí. Semínko funguje i jako projímadlo. Změkčuje stolici. Lněné semínko snižuje hladinu cholesterolu, prospívá oběhovému systému. Má antivirové účinky. Zvyšuje pružnost šlach a dodává vitaminy klubům. Působí taky jako prevence proti rakovině. Lněné semínko pomáhá při kožních problémech. Rány nebo například opary můžete pomazat ve vodě namočenými lněnými semínky. Pokud jste se opařil nebo nemůžete hýbat nějakým kloubem, vytvořte si vlastní lněný obklad. Stačí smíchat rozdrcená semínka s vodou a přidat menší množství ledu. Ženám uleví lněné semínko při menstruačních potížích, vám zase při problémech s prostatou. Pomůže taky vyřešit problém neplodnosti. Jak připravit vlastní léčivé nápoje a jídla? Stačí si pořídit lněné semínko zlaté BIO, které najdete zde a inspirovat se v podávání v dalším článku. 
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16