EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Zdeněk Pohlreich

Publikováno od Vondrák

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se do podvědomí veřejnosti dostal především díky svému pořadu Ano Šéfe!, ve kterém charismatický odborník objíždí české restaurace a snaží se o kultivaci české gastronomie. Jaké ale byly jeho začátky?


Zdeněk Pohlreich, který na začátku dubna oslavil jubilejní šedesáté narozeniny, v kuchařské branži nezačínal tak, jak by si možná většina lidí představovala.

Poté, co se mladý Zdeněk neúspěšně hlásil na střední školu, nastoupil do učebního oboru na kuchaře, ale vaření ho ze začátku vůbec nebavilo. Postupně si ovšem ke své budoucí profesi našel cestu a po vyučení nastoupil do pražského hotelu Stop.

Zajímavostí je, že na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let patřil do výběru baseballové reprezentace. Díky tomu se dostal i na výlet do Nizozemska, kde začal uvažovat o emigraci.

K té se rozhodl v roce 1989. Strávil rok v Nizozemsku a přesunul se do Austrálie, kde se v jedné restauraci vypracoval až na šéfkuchaře.

Po návratu pracoval na stejné pozici i v několika pražských podnicích. Dnes dokonce vede Café Impreial a Divinis Ristorante. Jeho pořad Ano Šéfe! a několik následujících se stalo velmi sledovanými.