EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Jak sportovat v létě? II
Jaké sporty provozovat v létě? Přečtěte si druhou část našeho článku Běhání Pokyny k běhání byly spojeny již s prvním článkem, osvěžte si je. Běhejte klidným tempem, dodržujte pitný režim. Díky běhu si zajistíte spálení podkožního tuku a zpevníte celou postavu. Plavání Není nic lepšího než spojení sportovní aktivity s osvěžením. Nasaďte plavky a třeba i plaveckou čepici, nezapomeňte plavecké brýle a vyrazte k vodě. Plavat nemusíte pouze v padesátimetrovém bazénu, bohatě vám postačí třeba písák. Plaváním procvičujete ramena i nohy. P více než půl hodiny plavání si zařídíte efekt spalování tukové zásoby. Beach volejbal Odložte časopis na deku a běžte si pinknout. Díky plážovému volejbalu zahřejete vaše svaly a ještě se pobavíte. Díky zapojení rukou i nohou procvičíte celé tělo. In-liny K večeru vyrazte na projížďku po městě nebo si běžte zajezdit na upravené stezce v přírodě. Díky bruslím můžete shodit až několik kilogramů měsíčně. I když váš budou bolet po jízdě pouze nohy, procvičujete celé tělo. Udržte se v kondici. Cyklistika Není nad projížďku v přírodě. Prozkoumejte nová údolí klidně i blízko vašeho domova. Naplánujte si celodenní výlet na kolách, zpestřete ho několika zastávkami na dobrém jídle nebo pivo. Uvidíte, jak si den užijete. Nezapomeňte se řádně ochránit před slunečním žárem. Přípravky na ochranu proti slunci najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Proč ortopedické vložky? I
Ortopedická vložka je zdravotní pomůcka. Nosí se proto, aby korigovala deformity chodidel i celých nohou. Měla by zajišťovat správné postavení nohy. Díky jejím funkcím dojde u nositele k pozitivním změnám jednak co se týče chůze, jednak taky z ohledu k bolestem. Jaké existují ortopedické vložky? Ortopedických vložek existuje nespočet druhů, lze je však rozdělit na dva základní typy. Můžete nosit vložky dělané na míru, které se budou soustředit zejména na korekci vaší vady. Ty se vyrábí pomocí sádrového odlitku nebo speciálních sádrových otisků nohou. Tyto vložky si nechávají vytvářet zejména sportovci, kterým záleží na každém jejich kroku. Pomůcky se obvykle nedají přenášet a jsou dělané speciálně pro jedny boty, lze však vyrobit i univerzální vložky. Třeba ve zdravotních potřebách seženete však i vložky ,,univerzální‘‘, které se přizpůsobují téměř všem problémům. Jsou zhotovovány velmi speciálně, soustředí se jak na jednotlivce, tak i na celek. Po pár cestách ve vašich botách se usadí a přesně vytvarují na nohu dle potřeby. Na běžné nošení bohatě postačí tyto běžné vložky. Jaká je vhodná velikost vložek? Pamatujte si, že ortopedická vložka neslouží jako přídavek k vložce staré. Musíte ji s ní zaměnit. Jakmile se tedy vypravíte vložky vybrat, měřte je s původní návštěvnicí bot. Vložka by do nich měla dokonale padnout, v případě nutnosti ji můžete přistřihnout. Objednejte si nové ortopedické vložky, pánské ve velikosti 43 najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Dubrovník, perla Jadranu
Stejně jako každý rok, i letos mnoho Čechů zamíří na dovolenou do Chorvatska. Pokud se tam také chystáte, neměli byste zapomenout navštívit krásné město s historickým jádrem na samém jihu země. Dubrovník. Dubrovník se, jak již bylo řečeno, nachází v jižní Dalmácii. Je to přístavní město, které leží na úpatí vápencového pohoří a je unikátní pro okolní vegetaci a zejména pro historické centrum, ve kterém se nachází mnoho jedinečných staveb. Ne nadarmo se Dubrovníku přezdívá Perla Jadranu. Historie Dubrovníku se točí hlavně okolo obchodu. Výhodná pozice u moře a přístav městu zajistil příjmy z námořního obchodu, protože Dubrovník fungoval jako dopravní uzel a překladiště zboží. Ve středověku byl dokonce význam tehdejší Dubrovnické republiky tak veliký, že mohla konkurovat Benátkám. Samotné centrum nabízí mohutné hradby, na kterých se tyčí 15 věží a několik pevností. Právě toto městské opevnění patří mezi největší unikáty a tak je od roku 1979 zapsáno na Seznamu UNESCO. Další krásná zákoutí si můžete prohlédnout například z pěší promenády Stradun, která se vine centrem. Skvělý výhled je i z již zmiňovaných hradeb. V padesátitisícovém Dubrovníku máte velikou šanci, že zažijete hezké počasí, protože jihochorvatské město má k dispozici 250 slunenčných dní v roce. Při příští zastávce u Jadranu určitě na návštěvu jeho perly nezapomeňte! 
Zobrazit článek >
 
Jak pečovat o zubní náhradu? I
Víte, jak se starat o snímatelné zubní náhrady? Je jedno, jakou protézu nosíte, je důležité, abyste o ni dostatečně pečoval. Prodloužíte tak její životnost a zajistíte si lepší komfort v ústech. Nyní si projdeme základní pravidla péče o zubní protézu, následně se pozastavíme u několika dalších bodů týkající se údržby nebo konzumace potravin. Protézu denně vyjímejte z úst, to je opravdu nutnost, neboť z ní potřebujete dostat veškeré zbytky potravin a další drobné částečky či nečistoty. Protézu pořádně opláchněte pod vlažnou tekoucí vodou. Nikdy ji nemyjte v horké vodě, v té by namočená zůstávat neměla. Čistit ji následně můžete pomocí klasického zubního kartáčku nebo speciálního štětce. Jaké čistící prostředky máte na protézu používat, vám jistě poradí váš zubní lékař, avšak obvykle můžete použít mýdlo a samozřejmě zubní pastu. Pamatujte si, že zubní protézou hygiena nekončí. I když se nyní nemusíte starat o vlastní chrup, měl byste si však vyčistit dásně a to pořádně. Jestliže nosíte jen částečnou zubní náhradu, je čištění zbylých zubů samozřejmostí. Používat byste v obou případech měl měkký zubní kartáček a běžnou zubní pastu. Vyzkoušejte náš fixační krém Plus Dual Power od výrobce PROCTER GABLE. Zakoupíte ho v e-shopu pouze za 124 korun. Jedná se o upevňující krém na zubní náhrady, který vašemu chrupu dopřeje stoprocentní komfort. Jeho výhodou je to, že nemá žádnou příchuť a neobsahuje ani barviva. Díky hypoalergenní vlastnosti ho může užívat úplně každý. Zařaďte upevňovací krém Plus Dual Power taky do své zásoby.  
Zobrazit článek >
 
Pozor na klíšťata II
Co dělat, když váš klíště dostane? Je vám asi jasné, že čím déle klíště saje, tím více zanáší do těla škodlivých bakterií a virů. Bakterií boreliózy se tělo nakazí nejdříve po 12 hodinách, virovou encefalitidou však už za jednu hodinu. Dobrou ochranou v tomto případě očkování, nezabrání sice napadení klíštěte, ale ochrání vás proti zákeřné nemoci. V každém případě je třeba co nejrychleji klíště zneškodnit a vyjmout. Důležitá je dezinfekce místa. Klíště se nejčastěji vyjímá obyčejnou nebo speciální pinzetou. Vytahujte kýváním či vikláním. Velmi vám můžou pomoci znehybňující přípravky na klíště, po jejichž nanesení dojde k okamžitému zneschopnění klíštěte. Nedojde ani k jeho obranné reakci, tj. zvýšenému slinění či zvracení. Při vytahování se nedoporučuje se s klíštětem točit, jelikož se může utrhnout jeho přední část. V těle se pak často vytvoří zánět. Ten by měl ale za pár dní zmizet. Pokud se tak nestane, je důležité vyhledat lékařskou pomoc. Pozor na vaše mazlíčky Máte doma čtyřnohého kamaráda a často s ním podnikáte výlety do přírody? Nezapomeňte mu jednou za čas prohlédnout srst. Zvláště když je hodně chlupatý, klíště se v něm lehko schová. Pokud váš pes z čeho nic začne být malátný a bez energie, raději ihned detailně prozkoumejte, zda ho nenapadlo zákeřné klíště. Pokud je váš mazlíček klíštětem napaden, sledujte jeho kůži úplně stejně, jako byste sledoval tu svou. V případě otoku nebo fleků ihned vyhledejte veterináře. Pro odstranění klíštěte využijte speciální přípravek. Objednejte si domů pro jistotu již dnes skvělého pomocníka jménem Klíšťák Ixoderm. Najdete ho zde. Klíšťák Ixoderm s kleštičkami je přípravek první volby k rychlému zneschopnění, znehybnění, usmrcení a bezpečnému odstranění zakousnutých klíšťat se současnou desinfekcí postiženého místa.
Zobrazit článek >
 
Proč chilli papričky pálí? I
Celá ústa i krk v plamenech, slzy v očích a pot na čele. Přesto chilli papričky miluje tisíce lidí. Víte, proč vlastně papričky pálí? Co způsobuje jejich ohnivou sílu? Přečtěte si článek a zjistěte o pálivém extrému víc. Dozvíte se taky, že není paprička jako paprička. Na to, proč papričky pálí přišel profesor u Floridské univerzity Douglas Levey, který se spolu se svými kolegy zaměřil na prodinu z oblasti Bolívie. Jeho výzkum lze však stáhnout na všechna místa, kde se chilli papričky pěstují. Odborníci pod vedením Leveye přišli na to, že za pálivostí stojí sloučenina jménem capsaicin. Zajímavé je, že tato látka v papričkách nebyla od počátku. Vytvořila se jako ochrana proti plísním způsobené zákeřnou houbou Fusarium, která se do plodů dostane přes sebemenší škrábnutí na povrchu papričky. Jakmile je uvnitř, znehodnocuje semena. Papričky se rozhodly, že si to nenechají líbit a začala se tvořit protilátka. Její dosavadní obsah znehodnocení papričky zabrání. Papričky tedy začaly chutnat živočichům. Problém však nacházíme u těch, které mají vyvinuté receptory pálivosti. Zvířata, která pálení cítí se papričkám vyhýbají, ptákům však nevadí. I lidé v papričkách vidí jakousi míru exotiky a pálivost je neodradí, právě naopak. Zajímavý je taky fakt, že pálivost se dostavuje až po dotyku capsaicinu se sliznicemi. Látka se totiž váže na teplotní receptory a ty se aktivují tak, jako byste se spálil o například horkým nápojem. Knihu Koření a jeho léčivé účinky najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Zapáchá vám odpad? Tady jsou rady pro jeho rychlé vyčištění! III
Pomoc hydroxidu sodného  Přípravek tohoto typu se lidově nazývá krtek. Seženete jej od různých výrobců. Přípravky jsou vyráběny na bázi hydroxidu sodného, který rozpustí nečistoty raz dva. Při jeho aplikaci však buďte více než opatrný, jedná se o velice aktivní směs, která leptá pokožku. Louh je pak zvlášť nebezpečný pro oči, proto při práci s tímto pomocníkem mějte na sobě brýle a taky nezapomeňte na rukavice. Po nanesení do odpadu počítejte s jemným bubláním, rozhodně se nad odpad nenaklánějte. V následujícím kroku je pak směs nutné zalít horkou vodou, opět si dejte pozor na možné prskání.  Při zakoupení takového produktu vždy prozkoumejte, pro jaké odpady je směs vhodná. Starší trubky by zásah leptavého přípravku nemusely přežít. Máte dobré odvětrávání? Bez dobrého odvětrávání budete problém se zapáchajícím odpadem řešit razantně častěji. Odpad by měl být napojen na vhodné odvětrávání mimo stavbu. Přes zimu může dojít k zamrznutí větracích šachet nebo ucpání sněhem či ledem. Pokud tedy řešíte zápach v zimě, je možné hledat příčinu i zde. Bez zásahu odborníka si však s tímto problémem sám moc neporadíte, zkrátka budete muset počkat, zda s oteplením problém ustane.  Jak řešíte zapáchající odpad vy? Hurá! Už víte, jak nad nepříjemnými esencemi zvítězit! 
Zobrazit článek >
 
Co je Erythritol?
Už jste při prohlížení našeho e-shopu narazil na produkt Erythritol? Dnes vám prozradíme, co je tento produkt vlastně zač a k čemu jej můžete využít. Jedná se o speciální přírodní sladidlo, respektive cukerný alkohol, který se získává z mnoha druhů ovoce klasickou fermentací. Následně dojde k filtraci, krystalizaci a nezbytnému sušení. Proces výroby tohoto sladidla není vůbec náročný, což zajišťuje poměrně slušnou cenu. Toto sladidlo se běžně využívá v potravinářském průmyslu jako dochucovadlo. Zvýrazňuje aroma produktů a ještě jim dodává lepší chuť. Erytritol tvoří běžnou součást sýrů a jiných mléčných výrobků, taky alkoholických nápojů, třeba piva a vína, a dalších potravin. Používá se pro doslazování cukrovinek, dortů a dalších sladkých dobrot. Velkou výhodou sladidla je to, že oproti klasickému cukru neobsahuje téměř žádné kalorie. Má nízký glykemický index, nezvyšuje tedy hladinu cukru v krvi, tudíž se jej nemusí být ani cukrovkáři. Za velkou výhodu lze považovat fakt, že toto sladidlo má dokonce pozitivní vliv na srdce. Nezatěžuje cévy, naopak eliminuje jejich poškození.   Toto sladidlo není vhodné využívat jako plnou náhražku cukru, doporučuje se kombinovat ještě s jiným druhem sladidla. Pravdou však je, že se Eryzhritol stává nezbytnou součástí produktů označených nálepkou ,,bez cukru‘‘ nebo ,,s nízkým obsahem cukru‘‘. O sladidlech panují různé fámy a tvrzení. Erythritol je však podle výzkumů zcela bezpečné sladidlo. I při jeho dlouhodobém užívání nebyly zjištěny žádné vedlejší účinky. 
Zobrazit článek >
 
Připravte si domácí zdravé produkty z rakytníku
Rakytníková fit šťáva Z rakytníku si můžete připravit takový nápoj, po kterém nepřibydete. Postačí z čerstvých plodů dostat veškerou šťávu, zbavit ji pevných částic a nalít do sklenice s trochou kyseliny citronové. Citron ani nebude nutný, pokud šťávu vložíte do sklenice a budete ji kolem půl hodiny sterilizovat. Do dvou měsíců byste však šťávu měl spotřebovat.  Rakytníkový med  Na tuto dobrotu nebudete potřebovat nic jiného než požadované množství včelího medu spolu s rakytníkovými plody. Ty tentokrát pokud možno nejprve usušte a následně rozemelte. Pokud totiž plody do medu zamícháte čerstvé, mohly by se začít kazit nebo kolem sebe vytvářet nehezkou ,,skořápku‘‘. Rakytníkový med můžete mazat na chléb nebo přimíchávat do čaje, je to na vás.  Rakytníkový sirup Rakytníková sirupová bomba je rozhodně zdravější než šťávy s chemickými koncentráty. Vylisujte šťávu z čerstvých plodů a následně ji smíchejte s kilem a půl cukru. Pokud se vám toto množství zdá až příliš, pamatujte na to, že šťávu nebudete pít v této podobě, ale smíchanou s vodou či perlivou minerálkou v poměru zhruba 1:8, záleží samozřejmě na vaší chuti. Do sirupu nezapomeňte přidat lžičku kyseliny citronové. Pokud máte rád kyselejší šťávy, přidejte klidně celou lžíci. Šťávu není nutné sterilizovat. Naplňte jí čisté láhve nebo sklenice a uložte do chladu a ideálně taky temna.   
Zobrazit článek >
 
Toužíte po získání pilotní licence? Tento sen si můžete splnit! I
Vznést se do výšin, kdy se vám zachce, roztáhnout křídla a jen se prolétávat vzduchem? Proč ne, chce to ,jen‘‘ pilotní průkaz. Jak na něj? Přes jaké překážky musíte projít, abyste se stal jeho majitelem? Zaprvé je třeba připomenout, že leteckou licenci nemůžete skládat dříve než v 16 letech, veškeré letecké průkazy obdržíte ve věku 17 let. Úplně první je dobré podstoupit celkovou zdravotní prohlídku. Pro rekreační letectví vám stačí kratší prohlídka, která trvá maximálně dva dny. Zaplatíte za ni od osmi do padesáti stovek korun. Váš zrak a sluch budou vyšetřeny do těch největších detailů. I vaše srdce projde pečlivou kontrolou. Jestliže se letectví budete chtít věnovat obchodně, je třeba projít i dalšími zdravotními testy. Úplným specifikem je vojenské letectví, jehož podmínky zdravotních kontrol jsou ještě rozsáhlejší. V každém z případů se zdravotní prohlídka alespoň dotkne i vaší psychiky. Prohlídku je možné podstoupit již v rámci kurzu ve vaší vybrané společnosti a nebo úplně zvlášť. Může se totiž stát, že z nějakého důvodu nebudete zdravotně způsobilý k létání. Neplaťte tedy předčasně i za výcvikový kurz. Výcvik můžete provádět u komerčních společností či aeroklubů. Každá ze společností má své výhody. V jedné se vám dostane většího komfortu, ta druhá vás však více vyzbrojí do praxe. Můžete se taky stát členem Letecké amatérské společnosti, v níž se vám dostane různých výhodných pojištění, která se týkají jak vás, tak i vašeho letadla. Mimo klasického průkazu leteckého pilota je taky důležité získat osvědčení radiotelefonisty. Pokud budete létat pouze po České republice, stačí vám průkaz jeden. Jestliže se chystáte obletovat svět, připravte se na další testy, po kterých vám bude přiděleno i druhé osvědčení, platné pro celý svět. Vyzkoušejte si létání s PC hrou Airport Simulator, najdete ji zde.           
Zobrazit článek >
 
Kuskus: barva a příprava
Pozastavil jste se u barvy kuskusu? Jak to, že pšenice je bílá a kuskus žlutý či naoranžovělý? Odpověď je velmi jednoduchá. Stalo se přímo tradicí připravovat kuskus v těchto sytých barvách. Oranžový pokrm pěkně vypadá díky dýňovému barvivu. Žlutý kuskus se barví za pomoci šafránu nebo kurkumy. Dobarvit si kuskus po domácku můžete samozřejmě dle libosti. Tmavý kuskus pak vzniká výrobou z celozrnné obilniny, o něm se ještě zmíníme na konci článku. Při nákupu v obchodě si dejte pozor na umělá barviva. Většina výrobců se nestará o efekt přírodního nabarvení a raději zvolí rychlejší způsob, který spočívá v barvení kuskusu chemicky. Takový kuskus raději ponechte v regále. Postup pro výrobu kuskusu pro domácí použití je poměrně snadný. Nejprve dojde k prosolení suroviny, neboť je třeba, aby se zbavila vody a vytvořila hrudky. Vznikají větší kousky krupice. Ty se následně rozemelou na kuličky, jakmile mají drobný tvar, dojde k jejich vysušení. Velkovýroba probíhá sušením v továrně, pravá výroba však spočívá v sušení na slunci.  Pokud hledáte jídlo, které připravíte během pár minut, určitě vsaďte na kuskus. Tento pokrm se ani nevaří. Stačí vám připravit si horkou vodu a patřičným množstvím tekutiny kuskus zalít. Během chvíle se voda do zrníček vsákne a vznikne měkký, vláčný a vzdušný, ale pěkně sytý pokrm.  Kuskus nemusíte zalévat jen vodou. Použít můžete taky horké mléko nebo libovolný vývar. Pokrm můžete připravit s čím je libo, jen si dejte pozor na správný poměr, který by se měl držet pravidla 1:2, tedy dvakrát více tekutiny než sypkého kuskusu. Po zalití kapalina co nevidět zmizí, kuskus nechte ideálně odstát pár minut, aby před konzumací pěkně změkl.
Zobrazit článek >