EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Voňavá nabídka značky Replay I
Jaké vůně vám značka Replay může nabídnout? V tomto dvoudílném článku vám představíme ty nejoblíbenější. Po krátkém úvodu, který je věnován (nejen) módní značce Replay, se můžete těšit na detailní představení tajemných esencí. Všechny samozřejmě najdete v našem e-shopu.  Značka Replay byla založena v roce 1978 Claudiem Buziolem v Itálii. Pouze tří roky jí stačilo na to, aby se rozšířila po celé zemi. V roce 1981 se dostala do světa, proces rozrůstání samozřejmě chvíli trval, na vrcholu byl někdy kolem poloviny devadesátých let.  V Replay se původně soustředili jen na výrobu kvalitních džínů. Byly oblíbené nejen kvůli kvalitě, ale taky pro svůj originální střih a velkou pohodlnost. S přelomem tisíciletí značka uvedla na trh první kolekci obuvi. Postupem času začala vyrábět taky jiné džínové oblečení a pak i kousky z úplně odlišných materiálů. Dnes nechybí ani doplňky v podobě brýlí, šál či parfémy.  Značka nabízí zejména oblečení hodící se pro každodenní nošení, formální kousky u ní neshánějte. V současné době jsou kromě džínů oblíbené taky kožené bundy navozující dojem džínového potisku. Společnost je rozšířena po celé Evropě, provozuje taky e-shop. Replay nabízí všem svým nositelům komfort, kvalitu a velkou výdrž jednotlivých kousků za přijatelnou cenu. Jednoduchost, ale jistá dávka originality, tou se značka Replay pyšní. Platí to i u parfémů?  Jeans Spirit! Lehká svěží vůně hodící se na každodenní nošení, to je Jeans Spirit!. Poukazuje na vitálního ducha svého nositele. Je zajímavá zejména pro své první tóny. Hned ze začátku ucítíte mandarinku a rozkvetlé pivoňky. Přichází další květinové omámení, které však krotí výrazný zázvor. V závěru poznání se dostane na řadu pačuli a fialka, které zůstávají přítomny až do úplného konce. Základ: pačuli, fialka Srdce: korál, maracuja, zázvor Hlava: mandarinka, pomeranč, pivoňka  
Zobrazit článek >
 
Jak připravit QUINOU?
Quinoa. Zdravá, plná vitaminů, minerálů a taky velmi chutná. Tak proč ji nezkusit? Víte, jak se quinoa připravuje? Poradíme vám v tomto článku. Ačkoliv většina zdravých produktů vyžaduje speciální péči nebo dlouhý proces vaření, quinoa je zázračnou výjimkou. Její příprava je totiž jednoduchá a taky docela rychlá. Quinou vysypte nejprve ze sáčku na cedník. Pořádně ji propláchněte, abyste se zbavil nečistot a případných nežádoucích saponinů. Ty se projeví tvořící se pěnou na povrchu. Nebojte se produkt vypláchnout hned několikrát. Opravdu to potřebuje. V další fázi si připravte hrnec s vodou v poměru 1:2,5. To znamená, že na jeden šálek quinoy dolijte do hrnce dva a půl krát více vody. Toto množství je opravdu nutné dodržet, produkt hodně vody natáhne do sebe. Následně přiveďte směs k varu a nechte na ohni asi dvacet minut. Hrnec zakryjte pokličkou. Po dovaření by v hrnci neměla zůstat téměř žádná tekutina. Pokud se tak nestane, přebytečnou vodu samozřejmě slijte. Hotovou quinou poznáte podle její měkkosti. Pamatujte, že i přes vaření by měla držet svůj tvar. Nebojte se bílých proužků na produktu, jde o klíčky. Nyní zbývá už jen se rozmyslet, jak vlastně quinou chcete podávat. Máte chuť na teplý pokrm? Bude z ní jen příloha nebo připravíte speciální rizotto? Quinou můžete podávat taky na studený způsob. Vmíchejte ji třeba do salátu. To bude dobrota! Bio Quinoa je k pro vás k dispozici samozřejmě v našem e-shopu. Vyzkoušejte její chuť i sílu. Neváhejte a objednejte si ještě dnes tento produkt za skvělou cenu.
Zobrazit článek >
 
Co jsou zač proteinové tyčinky I
Když se řekne protein, automaticky si zřejmě vybavíte svalnatého sportovce, který je v posilovně sedm dní v týdnu. Faktem však je, že proteinové  vylepšení jídelníčku se hodí i pro běžné typy lidí, kteří si občas zajdou do ,,fitka‘‘, a taky těm, kteří chtějí zhubnout pár kilo. Chutnají vám? Proteinové tyčinky vám ušetří práci s chystáním jídla. Vejdou se klidně do kapsy a skvěle zasytí až na několik hodin. Dokáží nahradit i lehký oběd. Jaké jsou výhody a nevýhody proteinových tyčinek? Co kromě bílkovin ještě obsahují? Důležité je, že proteinové tyčinky pomáhají zhubnout. Pokud jste milovníkem sladkých dobrot, zaměňte obyčejné sušenky, čokolády nebo bonbóny za proteinové mňamky. Jsou totiž běžně součástí jídelníčku v rámci redukční diety. I když sice namají úplně nízké energetické hodnoty, je lepší dát si je než obyčejnou sušenku a rozhodně výhodnější je sníst kousek ,,proteinovky‘‘, než hladovět a nabourat hladinu cukru v těle. Tyto produkty mají tu výhodu, že vás velmi rychle a na dlouho zasytí. Polovina proteinové tyčinky vám postačí ke svačině. Obědu se pak vyrovná jedna tyčinka celá. Výhodou proteinových pokladů je taky to, že obsahují mnohem méně cukru, než klasické sladké dobroty. Vyznačují se samozřejmě taky nižším podílem tuků. Pamatujte na to, že proteinovou tyčinku byste neměl konzumovat úplně denně, ideální hranici tvoří suma tří tyčinek na týden. Ochutnejte naše proteinové výrobky. Jaká tyčinka vám zaručeně bude chutnat?  
Zobrazit článek >
 
Historie polokošilí aneb jak vlastně vzniklo polo triko?
Polo v názvu značí hru pólu, jezdecký sport, pro který jsou tyto košile nebo spíše trika téměř povinností. Kdybyste se na tento kus oděvu díval od spodu, nejprve byste zpozoroval klasické tričko ozvláštněné pevným rantlem, směrem vzhůru se však triko proměňuje v jakousi obdobu košile s knoflíčky a límečkem. Rukávy má triko vždy krátké, pevně olemované jako na spodní části. Sport Pólo má velmi dlouhou tradici. Vznikl již ve starověké Persii, odtud se dostal taky do Asie a Indie. Za dob britské kolonizace se sport rozšířil na území Velké Británie, taky do USA i do Argentiny a stal se velmi oblíbeným. Příběh polo triček začal v Indii. Hráči póla vyměnili bavlněné košile vlající ve větru za trička lehkého materiálu. Zanechali límeček, ten však připnuli knoflíčky, aby též nevlál. Tuto novou oděvní metodu zkopíroval slavný vnuk zakladatele nejstarší americké oděvní firmy John E. Brooks. ,,Jeho‘‘ nový model se stal v Americe velmi oblíbeným. Košile na pólo se najednou rozšířila mezi další sportovce. Nosili je například hráči kriketu, rugby nebo tenisu. Postupem času se tyto modely staly i typem volnočasového oblečení. V dnešní době najdete na trhu nespočet polo trik. Vybírat můžete z nekonečného množství barev i motivů. Za nejznámější značku polo trik by se dala považovat asi firma Ralph&Lauren. Máte nějaký kousek ve svém šatníku? Osvěžte svůj outfit novým polo trikem, ve kterém budete vypadat mírně sportovně, nevázaně a sexy. Polotrika můžete koupit zde. 
Zobrazit článek >
 
Erich von Manstein
Fritz Erich von Lewinski známý spíše jako Erich von Manstein, obávaný a zároveň uznávány německý polní maršál, který je považovaný za nejlepšího stratéga druhé světové války (o pomyslnou první příčku se dělí s Erwinem Rommelem a Konstantinovičem Žukovem) Počátek vojenské kariéry Erich von Manstein začal studovat v roce 1900 na císařské kadetní škole v Berlíně, kde získal základní vědomosti, znalostí a hlavně způsoby chování pruského důstojníka, včetně poslušnosti, smyslu pro čest a ušlechtilé kamarádství. Po dokončení školy roku 1906 vstoupil jako praporčík k 3. pěšímu gardovému pluku, ve kterém v té době sloužili Paul von Hindenburg a Kurt von Schleicher.   První světová válka I když neměl řádně ukončené vzdělání generálního štábu, prokázal však už jako pobočník své geniální vojenské nadání a schopnosti. Zúčastnil se dobytí pevnosti Namur, bitev u Mazurských jezer, na Sommě, u Soissons a Remeše. Na západě se roku 1918 zúčastnil jarní ofenzivy. Opravdovým šokem pro něj však byla kapitulace, pád císařství a následné vyhlášení republiky. Od této doby se stal čistě apolitickým vojákem a přestal se zajímat o politiku.   Druhá světová válka Byl hlavním organizátorem, respektive stratégem německého útoku na Francii v roce 1940, krycí název Fall Gelb. V roce 1942 během invaze do SSSR dobyl Sevastopol a posléze vedl obléhání Leningradu. Dostal také úkol, kdy měl zastavit ofenzivu Rudé armády a vysvobodit 6 armádu generála Pauluse z obklíčení u Stalingradu. Toho však velmi oslabená jižní část německé fronty nebyla schopná a tak byla v lednu roku 1943 Paulusova 6. armáda nucena po těžkých bojích kapitulovat a vzdát se. Erichu von Mansteinovi se však podařilo stabilizovat jižní část fronty a zabránit obklíčení jednoho milionu německých vojáku u Kavkazu. Řídil také ústup německých jednotek v roce 1943 před silnou ruskou ofenzivou, v rámci toho také vyklidil strategicky důležité ukrajinské město Charkov. Vzápětí však brilantně využil zásadních chyb ruského velení a příliš roztaženého nepřítele porazil ve třetí bitvě o Charkov. Tato krátká protiofenziva vrátila německá vojska do výchozích pozic z jara 1942. Měla však hlavně důležitý psychologický význam.   Spory s Hitlerem V létě roku 1943 vedl skupinu armád Jih v Bitvě v Kurském oblouku, svůj útok slibný však musel zastavit, protože část německých jednotek byly odveleni do Itálie, kde se právě začali vyloďovat spojenci a také díky následnému sovětskému útoku na řece Mius, nezbyly pro pokračování útoku síly. Po této události se stupňovaly jeho spory s Adolfem Hitlerem a jeho nesmyslným příkazům držet pozice za každou cenu. Sám Mainstein častěji kritizoval Hitlerovy zásahy do vedení válečných operací a obhajoval koncepci elastické mobilní obrany, která zabrání zbytečným ztrátám, ale dokáže rychle využít chyb nepřítele ve svůj prospěch, podobně jako tomu bylo u Charkova. Po dalším ústupu jeho Skupiny armád Jih od Dněpru byl 30. března roku 1944 odvolán a poslán do předčasného důchodu   Pokud se chcete dozvědět o tomto famózním stratégovi více, doporučuji si zakoupit knihu Erich von Manstein, která se skládá i z pamětí Ericha von Mansteina   Knihu zakoupíte zde
Zobrazit článek >
 
Mistrovství světa vypuklo! Jak se dařilo národnímu týmu?
K radosti hokejových fanoušků bylo již odstartováno hokejové MS! Letos mistrovství pořádá Francie a Německo. Náš národní tým sehrál svůj první zápas proti Kanadě, bohužel do turnaje vstoupil prohrou. Česká republika - Kanada 1:4 České reprezentaci se proti Kanadě nedaří dlouhodobě nedaří a potvrdil to i tento zápas. Přestože hráči se lvem na prsou byli svým protivníkům vyrovnaným soupeřem a hokejisté obou výběru si vytvořili veliký počet šancí, zužitkovat je dokázali především Kanaďané. Hned tu první, kdy Scheifele našel od zadního mantinelu O´Reillyho, dokázal druhý jmenovaný proměnit. Příležtost navýšit skóre měl Point, který se řítil sám na Mrázka, český brankář ale pohotově zasáhl a změnu skóre nepřipustil. Na druhé straně si stejně dobře počínal Pickard, který vychytal Řepíka.  Úvod druhé části vyšel lépe zámořskému výběru, už po pětapadesáti vteřinách zapadlo do české branky nahození Mathesona. Naši střelci se dál trápili a brankář Pickard předváděl skvělé zákroky. Naději ale vykřesal v padesáté třetí minutě dorážející Radil, který tak oslavil svůj první zápas na MS. Tento stav ovšem netrval dlouho. Po dvou minutách se prosadil Barrie a Kanada opět odskočila do dvoubrankového vedení. Vítězství Javorových listů korunoval trefou do prázdné branky Skinner. Další zápasy MS: USA - Německo 1:2 Finsko - Bělorusko 3:2 Švédsko - Rusko 2:3 na nájezdy
Zobrazit článek >
 
Staráte se správně o myčku na nádobí? II
Vhodné tablety Správná práce myčky záleží na dobrém výběru tablet. Myčka používá k mytí nádobí horkou vodu, díky čemuž likviduje převážnou část bakterií. Tablety by měly teplotu vody respektovat a spolehlivě i při ní pracovat. Na trhu seženete spoustu druhů tablet, ať už dvojbarevných nebo těch se speciální funkcí. Tablety vybírejte dle vašeho nádobí a preferencí, vždy však nakupujte ověřené značky, které pravděpodobně nezanechají na myčce negativní stopy. Soustředit byste se při výběru měl taky na tvrdost vody, se kterou si však poradí ještě jiné přípravky, a vizáž vašeho nádobí.  Leštidla Leštidla by neměly myčce jakkoliv ubližovat, jejich funkcí je samozřejmě především dodat krystalický šarm zejména skleničkám. Kromě toho však přirozeně vysušují nádobí a dále se starají o odstranění zbylých nečistot. Některé leštidla se moc nepřátelí s malovaným nádobím.  Dejte na osvěžovače a čističe I když vaše nádobí z myčky ,,vylézá‘‘ vždy perfektně umyté a jako nové, vnitřek myčky na tom nemusí být tak skvěle. Myčka se bohužel nevymyje s běžným mycím přípravkem na nádobí. Jednou měsíčně zapněte myčku naprázdno se speciálním čističem. Kromě něj můžete do myčky aplikovat taky osvěžovač, který vaši pomůcku skvěle provoní. Vonné esence vám v myčce vydrží klidně až do dalšího měsíce. Při čištění myčky ji zase doplníte.  Kromě celkového propláchnutí myčky byste měl jednou za čas umýt zvlášť i mycí ramena, filtr a další komponenty, které lze z myčky oddělat. Je totiž možné, že z nějakého příslušenství se nečistoty nedostanou a vy se budete muset vypořádat se zanesenými zbytky jídel. 
Zobrazit článek >
 
Steaky a stupně jejich propečení
Znáte to. Vyrazíte si do hospody nebo do dobré restaurace, vyberete si steak a teď se ještě musíte rozhodnout, jak ho chcete propéct. Víte vůbec, jaké máte možnosti? Raw Steaky se v této podobě vůbec nepodávají. Jde o stoprocentně syrové maso. Takové, které přidáte leda tak do tataráku. Blue rare Tento steak je spíše syrový než hotový. Peče se velmi zprudka a velmi krátce. Pod maximálně 3 mm propečeným krajem je pěkně krvavý. Rare Steak je stále uvnitř červený, ale propečený je o dost více. Měl by mít teplotu kolem 50°C. Medium rare Klasická příprava steaků se nazývá Medium rare. Maso by mělo mít teplotu uvnitř kolem 54-56°C. Vnitřek steaku je stále zbarven do růžova, není však krvavý. Takto vám v restauraci připraví steak, pokud neřeknete jinak. Medium Pokud chcete, aby bylo maso hnědé a ztratilo růžovou barvu, objednávejte si maso udělané minimálně na Medium. Medium well Teplota steaku uvnitř by měla dosahovat maximálně 65°C. Maso je uvnitř hnědé, na povrchu dost opečené. Maso při této přípravě už ztrácí svou šťavnatost. Well done Well done je poslední možnost, jak upravit steaky. Teplota masa by měla být vyšší než 70°C. Steak má zcela hnědou barvu, je tužší. V lepších podnicích může být vaše přání této přípravy zamítnuto, neboť kuchaři takto připravované steaky považují za jídelní odpad. Naučte se připravovat dokonalé steaky bez chybičky. Jak? Třeba s knihou Dokonalý steak, kterou najdete zde. Pokud si rádi pochutnáte na dokonalém šťavnatém steaku, podávaném se zlatavými hranolky a domácí bearnskou omáčkou či s bílým pečivem, které výborně saje šťávu, je tahle kniha pro vás kulinárním pokladem. Najdete zde 25 slavných receptů, například na hovězí Wellington nebo carpaccio podávané v baru Harry's. Jistě vás zaujmou také informace o zvířatech, z nichž maso na steaky pochází, a o bourání masa na jatkách. Určitě oceníte i triky na kuchyňskou úpravu masa – autor je získal při mnoha rozhovorech s chovateli či řezníky a renomovanými šéfkuchaři ve slavných restauracích v New Yorku, Paříži a v Belgii.
Zobrazit článek >
 
Dan Simmons – Děti noci
Americkému spisovateli Danu Simmonsovi je nyní 69 let. Za svou kariéru toho stihl opravdu hodně. Znáte tohoto autora hororových románů, science fiction a napínavých příběhů? Roku 1971 dokončil Simmons studia angličtiny. Tu měl už od mládí zkrátka v krvi. Po studiích se živil jako učitel. Nejprve pracoval na základní škole a poté se zaměřoval pouze na vyučování talentovaných děti. Svou první knihu vydal až v roce 1987, v den, kdy se narodila jeho dcera. Od té doby se živí pouze jako spisovatel.  Simmons sklidil mnohonásobná ocenění. Ta na jeho kontě neustále přibývají. Světově se proslavil hlavně díky tetralogii s názvy jednotlivých knih: Hyperion, Pád Hyperionu, Endymion a Vzestu Endymionu. Tyto čtyři knihy vyšly v rozmezí deseti let. V průběhu tvorby na této sáze se však autor zaměřoval i na kratší romány nebo sbírky. Sepsal obrovské množství příběhů s hororovou tématikou. 'Mezi jeho další známé dílo patří kniha Děti noci. Vypráví příběh chlapce Joshuy, který byl očividně kvůli špatné krevní transfuzi nakažen virem HIV. Jeho imunitní systém však na tuto látku reaguje nulově. O tomto zvláštním a nevysvětlitelném úkazu se dozví i epidemioložka Kate Neumanová. Začne se snažit o to, aby záhadu rozluštila. Myslí si, že je na cestě k vyřešení léčby rakoviny i jiných nevyléčitelných smrtelných nemocí. Časem však rozplétá jednotlivé uzlíky k rozluštění největší záhady člověka a pomalu zjišťuje, že Joshua bude trochu něco jiného, než lidský druh. Co je tedy Joshua zač? Jak na nebezpečné bádání doplatí Kate? To se dozvíte v knize Děti noci, kterou najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Tajemství indické medicíny I
Indické léčitelství, jinak taky ajurvéda se od našeho lékařství liší výrazně. Rozdílné jsou principy, metody i výsledky. Poznejte sílu východu. Připravili jsme pro vás článek který vám o ajurvédě poví něco víc.  Tradiční a velmi staré medicíny nám vzdálených světů jsou v současné době stále více oblíbené. Proč nabývají na síle? Mnozí léčitelé si totiž stojí za teorií, že klasické medicíny moderního světa léčí sice projevy, nehledají ale příčiny. Právě staré léčitelské tradice jsou primárně založeny na hledání příčin, následně až řeší problém.  Ajurvéda se ze sanskrtu dá přeložit podobně jako vědění života. Volně se nazývá taky jako matka léčitelství, neboť právě z ní se vyvinuly během následujících stovek let další větve. Z Indie putovala věda spolu s buddhismem na Srí Lanku, Barmu nebo do Tibetu. I když v ostatních státech není indické léčitelství kmenovou záležitostí, hojně se využívá po celém světě. Ajurvéda byla roku 1982 Světovou zdravotnickou organizací přijata jako léčebný systém. Pro Ajurvédu je typické splynutí s přírodou a jejími zákony. Zdůrazňuje existenci energetických center, na základě kterých pak dochází k tvorbě mentální, fyzické i emoční stránky člověka. Tato energetická centra se utváří ihned po narození jedince. Jejich funkci může ovlivnit člověk sám nebo jeho okolí.
Zobrazit článek >
 
Bramboráky na X způsobů III
Sladké bramboráčky Budete potřebovat: Brambory (500 g) Hladkou mouku (150 g) Vejce (1 ks) Sůl Zakysanou smetanu Oblíbený džem Smetanu ke šlehání Postup: Brambory nastrouhejte a přidejte k nim mouku, vejce a špetku soli. Vytvořte bramboráčky a osmažte je na pánvi. Položte bramboráčky na ubrousek, aby vsákl přebytečný olej a následně je ozdobte tak jako lívance. Potřete marmeládou, přidejte kopeček zakysané smetany, kterou můžete dle libosti osladit, a následně celé lívanečky ozdobte šlehačkou. Bramboráčky s houbami Budete potřebovat: Houby čerstvé (350 g), Pokud dostatek hub nenasbíráte v lese, lze přidat dokoupené žampiony, ty však nevytvoří tak silnou houbovou vůni. Brambory (800 g) Šunku (150 g) Mléko (80 ml) Česnek (4 stroužky) Vejce (2 ks) Hladkou mouku (150 g) Majoránku, sůl a pepř Postup: Houby očistěte a pokrájejte na drobné kousky. Vložte je na pánev s kapkou oleje a jemně je orestujte. Nastrouhejte brambory, ze kterých slijte přebytečnou vodu. Přimíchejte nakrájenou šunku, přidejte česnek, mléko, mouku, vejce a dochuťte dle libosti. Na rozehřátou pánev pokládejte syrové bramboráky a smažte. Nezapomeňte je zbavit oleje. Podávejte například s vepřovým steakem, salátem a nebo samotné. Naučte se připravovat taky jiné bramborové klasiky nebo speciality. Knihu Brambory – 50 snadných receptů najdete zde. Academia Barilla vybrala 50 receptů, které obsahují brambory. Některá z nich jsou typickými italskými jídly, další recepty byly vytvořeny spojením brambor s dalšími typickými ingrediencemi italské kuchyně: sýry, masnými výrobky, taktéž s kaštany, hřiby a sušenou treskou. Další recepty mají původ v různých zemích, jako blini v Rusku nebo rösti ve Švýcarsku, a nejsou součástí historie italské gastronomie. Avšak Academia Barilla je vybrala, protože se řídí těmito zásadami: ctí a miluje základní ingredience, jednoduchost spojená s elegancí a především má radost ze sdílení svých znalostí.
Zobrazit článek >
 
Tipy na velikonoční výlety III
Kouřim: Muzeum lidových staveb aneb velikonoční čas Říká vám ještě něco velikonoční půst? Zažil jste ještě tuto tradici nebo ji znáte už jen z vyprávění? Ať je to tak či onak, připomenout si ji můžete třeba v Kouřimi. Komplex několika chaloupek a domků vám ukáže, jak se žilo v dobách minulých a seznámí vás s velikonočními zvyky a obyčeji. Uvidíte taky tradiční výrobu kraslic. Jak vypadal sváteční velikonoční stůl? Co lidé před Velikonocemi (ne)jedli? Návštěvu kouřimského areálu si jistě užijete. Jaro a Velikonoce vítá i skanzen Přerov nad Labem Tematika Velikonoc se se starými vesničkami zkrátka pojí. V přerovském skanzenu však vaše poznání nezůstane jen u Velikonoc. Již od prvníh jarních dní zde totiž probíhá výstava Jaro, která návštěvníka seznámí s jarními obyčeji a zvyklostmi. Zjistíte, co znamenaly jarní poutě, dozvíte se o tradičním předvelikonočním půstu nebo květových slavnostech. Zejména v době Velikonoc navíc bude předváděno zdobení perníčků, jiné velikonoční pečení nebo barvení kraslic. Expozice skanzenu je již delší dobu otevřena, zavítat do něj můžete kdykoliv. Na Velký Pátek je pak připraven největší doprovodný program, který je zaměřen hodně interaktivně. Návštěva skanzenu je určitě vhodná pro děti, nudit se nebudou. Mikulov: Výstava kraslic Obdivujete umění barvení vajíček? Pak vás jistě zláká mikulovský zámek, ve kterém od začátku do konce dubna probíhá velká výstava kraslic. Přijeďte se podívat. Výstavu můžete spojit s prohlídkou zámku. 
Zobrazit článek >
 
I muži mají styl: Oblečte se podle nejnovějších trendů I
I když venku stále mrzne, obchody se již začínají naplňovat jarním oblečením. Plánujete nákup nové jarní výbavy? Přečtěte si náš článek, který vám poradí, co se zaručeně bude nosit. Pořiďte si nové kousky do teplejšího počasí včas, ať se vám nezúží výběr. Formální volnost a minimalismus Nevíte, co si pod těmito termíny vlastně představit? Hned to napravíme. Jestliže vaše pracovní pozice vyžaduje formální oblek, máte poměrně vyhráno. Na jaře přijdou totiž na trh stylově uvolněné kousky, které však budou zcela zapadat do společenského rázu. V trochu volnějších kalhotách i ne úplně těsném saku se budete cítit uvolněně. Obleky se navíc budou držet minimalismu. Nečekejte žádné kovové zářivé knoflíčky a jiné doplňky.  Bermudy Že kraťasy bermudského stylu se nosí jen na pláži? Tak to ani omylem. Bermudy si můžete vzít klidně i k formálnímu saku a teniskám. Trocha extravagance se cení.  Šortky delších střihů Že ty kraťasy málo ustříhli? Nebo naopak džíny moc zkrátili? Ani ne, jedním z nejžhavějších trendů sezóny se stávají kraťasy prodloužené délky. Tyto kalhoty se šijí s nízkým pasem. Většinou jsou vyráběné z tmavě modré nebo černé látky, kterou zdobí jemný odlišně barevný rantl na konci kalhot nebo v pase. Každé kalhoty mají kapsy.  Klobouky a jiné pokrývky hlavy  Formální klobouky, slamáky nebo třeba kšiltovky? Jakákoliv pokrývka hlavy bude dobrou investicí. Tímto doplňkem se ochráníte proti stále silnějšímu sluníčku a navíc budete působit stylově. 
Zobrazit článek >
 
Není pepř jako pepř II
Pepř bílý Pokud si koupíte pepř, který dozrál, budete používat k dochucování pepř bílý. Jeho úprava před prodejem je však dosti odlišná od černé dvojice. Bílý pepř se nesuší, ale naopak namáčí. Následně dojde k oloupání slupky a pak teprve jej můžete vysušit. Pepř se chuťově moc neliší, je vhodný pro přípravu světlých omáček nebo sýrů. V kuchyni vám přijde určitě vhod. Červený pepř Zakončeme známou čtveřici pepřů tím červeným. Možná čekáte, že půjde opět o speciální úpravu základní pepřové rostliny. V tomto případě tomu tak není. Červený, někdy taky růžový, pepř neroste na pepřovníku, nýbrž na stromě jménem Schinus. Jde o druh, který se pěstuje pouze na území jižní Ameriky. Tento pepř má spíše nasládlou chuť, připravuje se běžným způsobem sušení. Kuchaři umělci jej využívají zejména pro zkrášlování pokrmů. Tento druh pepře se moc nemele, užíváme jej většinou celý. Jeho častá, respektive hojná, konzumace se moc nedoporučuje, ve větší míře může být pepř toxický. Jamajský pepř Pokud si koupíte tento druh pepře s radostí, že vyzkoušíte novou exotickou chuť, budete zřejmě zklamán. Už jen z toho důvodu, že jste si právě vlastně ani nekoupil pepř. Pod tímto názvem se totiž neskrývá nic jiného než nové koření, které i my Češi využíváme k přípravě některých našich jídel. Pepř se získává z pimentovníku pravého a následně se suší. Přidat jej můžete do omáček nebo na maso, ale nejlépe se hodí do zavařenin nebo polévek.
Zobrazit článek >
 
Bramboráky na X způsobů II
Muffiny bramborákové se syrečky Budete potřebovat: Brambory (1 kg) Vejce (2 ks) Hladkou mouku (60 g) Olomoucké tvarůžky (1 balení) Česnek (8 stroužků) Sůl, pepř, majoránku, papriku sladkou, sušenou petržel Postup: Nastrouhejte brambory na kousky a přidejte k nim ostatní suroviny kromě syrečků. Bramborovou směs nalijte do formy na muffiny, ale maximálně do poloviny. Přidejte plátek syrečku a poté dolijte do formy těsto tak, aby byla každá prohlubeň plná. Pečte asi čtyřicet minut na 180°C. TIP: Aby se vám muffiny lépe vyndávaly, vložte do formy nejprve muffinové košíčky. Pokud je nemáte, vytřete formu alespoň tukem a vysypejte moukou. Bramboráky pečené v troubě Budete potřebovat: Brambory (1 kg) Zelí kysané (350 g) Česnek (8 stroužků) Vejce (3 ks) Hladkou mouku (100 g) Uzeninu (200 g) Tuk (máslo, olej, sádlo, cca 3 lžíce) Kmín Sůl, pepř, majoránku Postup: Brambory nastrouhejte, přidejte zelí a promíchejte. Ze směsi slijte přebytek vody. Přidejte koření a ostatní suroviny včetně nakrájené uzeniny a tuku. Na plech položte pečící papír, a rozložte na něm směs. Těsto je třeba péči asi hodinu na 180°C, později je vhodné troubu zesílit na 190°C. Bramborákové těsto je hotové, pokud vám na zapíchnuté špejli v těstě nezůstane žádná hmota. Bramboráky nakrájejte na drobnější kostičky. Můžete je přelít jogurtovým dresinkem. Naučte se připravovat taky jiné bramborové klasiky nebo speciality. Knihu Brambory – 50 snadných receptů najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Krajská města a jejich okolí – Plzeň V
Plzeňské Benátky aneb Mlýnská strouha Do Benátek? Hned? Proč ne! A nebudete muset daleko. Mlýnská strouha kdysi opravdu patřila k mlýnu, dnes je místo něj však hotel. Za ocenění stojí staré stromy, které zde stále přepychově od dob mlýna rostou. Jsou jimi staré jasany. Podél Mlýnské strouhy vede promenáda, toto místo slouží k procházkám a též i k odpočinku. V současné době jsou na místo přidávány různé sportovní atrakce. Západočeská galerie I milovníci umění si přijdou na své, teda pokud jsou vaší vášní obrazy. Galerii najdete hned za katedrálou, tedy úplně v centru města. Prohlédnout si na místě budete moci obrazy z dob gotiky až po ty nejlepší díla současnosti. Většinou je dobré vybrat si část, která vás zajímá, u prohlídky desetitisíce obrazů byste strávil opravdu dlouhý čas. Zoo Plzeň Plzeňská zoo není až tak velká, zato se v ní ale ukrývá spousta jedinečných živočichů. Najdete zde tučňáky, šimpanzi, lvy a jiná exotická zvířata. Zaujmout by vás mohla taky plánovaná krmení. Zoo je druhou nejstarší zahradou u nás. Turistický okruh Pokud je vaše rodina procházkového typu, jistě vás zaujme vytvořený Plzeňsky okruh. Má padesát kilometrů, samozřejmě ho není nutné procházet celý. Vyberte si část, která vás zaujme. V nabídce jsou technické zajímavosti i čistě přírodní krásy. Centrem Plzně trasa nevede, dojdete po ní do různých zákoutí plzeňského kraje. Zajímají vás kostely, radnice nebo třeba rozhledny? Pak je pro vás kniha Městské věže jako dělaná. Seznamte se se zajímavým historickým vývojem městských věžatých památek. Knihu Městské věže najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Vyberte si správný zubní kartáček II
K zubním kartáčkům oscilačním je ještě třeba připomenout, že některé pomůcky jsou vybaveny taky funkcí měření času. Oscilační zubní pomůcky jsou finančně dostupné, náhradní hlavice seženete taky za nízkou cenu. Navíc díky efektivním pohybům spotřebujete při čistění málo pasty.  Zubní kartáčky sonické Sonické kartáčky pracují na základě sonických vibrací. Ty zajistí velmi rychlé avšak jemné rozkmitání štětin. Naráz dochází k narušení plaku a jeho rychlému odstranění. Kartáček dokáže dynamicky vhánět vodu do přístroje, díky čemuž dosáhnete mnohem účinnějšího výsledku. Bez problému vyčistí i mezizubní prostory.  Hlavnice kartáčku je nejčastěji oválná. I bez znalosti tvaru hlavici sonického kartáčku poznáte podle toho, že se neotáčí. Zuby čistíte jen přiložením hlavice na chrup, nevyvíjíte žádný tlak. Tento kartáček je velmi šetrný, proto dobře poslouží i problémovým dásním.  Kartáček se taktéž chlubí měřičem času. Z finanční stránky se jedná o nákladnější druh zubní pomůcky. Vyznačuje se však delší výdrží hlavice a menším opotřebováváním štětin. Jistě vás potěší i dlouhá výdrž baterie.  Sonický elektrický kartáček bude pro váš pravou volbou. Kartáček důkladně vyčistí zuby, odstraňuje zubní plak. Součástí balení jsou dvě výměnné hlavy s krytkou.  Kartáček můžete nastavit na tři formy čištění; jemné, normální nebo na masáž dásní. Základna kartáčku je vodotěsná, baterie se dá nabíjet.   
Zobrazit článek >
 
Tipy na velikonoční výlety II
Festival duchovní hudby v Brně V centru Brna samozřejmě narazíte na pestré velikonoční trhy, kde si budete moci nakoupit nějaké velikonoční dekorace, ochutnáte taky tradiční dobroty. Máme tu však taky tip pro nadšence klasické hudby. Do Brna se na Festival duchovní hudby sjíždí nadšenci z celé republiky. Netradiční výzdoba zámku v Benešově nad Ploučnicí Pokud máte v oblibě prohlídky zámku, můžete na svátky vyrazit třeba do Benešova. Čeká na vás nejen prohlídkový program, ale velikonoční výzdoba celého zámku. Pro děti jsou na místě připraveny soutěže o nejhezčí vajíčko a další doprovodný program. Hluboká nad Vltavou: Velikonoční stezka s obřími kraslicemi Nádherný zámek Hluboká nad Vltavou patří k jedné z největších českých krás. Jeho stavba je romantická, velkolepá a magická. O něco víc celý zámecký areál spolu s centrem města bude zpestřen o Velikonocích. Bude otevřena v týdnu Velikonoc, avšak expozice zde bude zachována až do konce května. Kraslice najdete v zámeckém parku, v celém městě, například i u sportovního areálu. Další informace o této stezce vám budou podány v místním infocentru nebo  na turisticky oblíbených místech. Netypická výstava kraslic přiláká ročně tisíce turistů, vejce malovali děti i známí umělci. Trhy na Kampě Ještě jednou se vrátíme do Prahy. Pokud znáte tradiční městské tematické trhy a chtěl byste objevit něco nového, vydejte se na Kampu. Právě zde budou probíhat interaktivní trhy s doprovodnou hudbou, ochutnávkami a možností vlastní výroby pomlázky nebo jiných velikonočních symbolů.  
Zobrazit článek >
 
Co nejíst na prázdný žaludek? 2.část
Druhá část článku o  potravinách, které byste neměli konzumoat na prázdný žaludek. Studená voda Samozřejmě že je důležité dodržovat pravidelný pitný režim, voda je zdrojem života a je pro nás velmi důležitá. Toto však platí výhradně pro vodu, která má pokojovou teplotu, či teplotu, která je pouze o 2-5 stupňů chladnější než prostředí ve kterém se momentálně chystáme vodu pít. Studená voda pak má za následek spíše šok pro organismus a speciálně pro žaludek. Sladkosti Patříte k lidem, kteří si k snídani dopřejí sladký koblížek anebo sladký šáteček? Pak zbystřete! Slinivka není schopna v ranních hodinách a v čase těsně po probuzení produkovat dostatečné množství inzulinu, takže když si ráno dáte sladkosti, škodíte si ani netušíte, jak a zahráváte si s cukrovkou. Jistě jednou za čas Vám sladká snídaně neuškodí, ale pokud máte sladké snídaně více než 2x v týdnu, měli byste se nad sebou zamyslet, opravdu velmi riskujete.   Káva Jsou lidé, kteří si bez ranní kávy nedokáží představit den. Ovšem pokud kávu vypijete na lačný žaludek, ještě před samotnou snídaní koledujete si o opravdový malér. Pití kávy na prázdný žaludek má negativní vliv na Vaše játra a zejména pak dráždí Váš prázdný žaludek, z tohoto nešvaru se může vyklubat i následná gastritida, tedy silný zánět žaludeční sliznice.   K ránu však patří i ústní hygiena, máte vše, co potřebujete k ústní hygieně? Podívejte se na e-shop do sekce zdraví a ústní hygiena, naleznete zde velice zajímavé prostředky, které Vám ještě více rozzáří ráno.
Zobrazit článek >
 
X důvodů proč si koupit motorku
Váháte nad koupí motorky? Tak po přečtení tohoto článku již váhat nebudete. Proč je dobré vlastnit motorku? Na začátek připomeňme praktičnost motorky. Nezastavíte se v žádné koloně, budete všude jezdit včas. Jakoukoliv jízdu si více užijete. Zpestřete si pomocí motorky každodenní cestu do práce. Pozorujte okolní dění a projeďte se uličkami, které byste jinak ani neobjevil. Není tajemstvím, že motorky si užívají nejvíc mladí lidé. Není vám už pár let nad dvacet? Nevadí! Mladší se s motorkou budete alespoň cítit. S motorkou budete blíž k přírodě. Naplánujte si s přítelkyní romantický výlet v přírodě nebo projížďku v centru Prahy. Díky motorce poznáte nové lidi. Stoupne vám taky adrenalin, budete veselejší a v pohodovější náladě. Není tajemstvím, že muži s motorkou jsou takzvaně víc cool. Tímto vlastnictvím stoupnete u žen. Na nespoutaného motorkáře, skočí každá. Díky motorce dostanete svůj styl a nebezpečný kožený šarm. Knihu Jak na to? - Enduro a motokros najdete zde. Poznejte taky svět menších ,,motorek‘‘. Knihu Skútry Mnet a Tatran najdete zde. Skútry Manet a Tatran představovaly osamocenou "skútrovou" epizodu v historii Považských strojíren, stejně jako skútry Čezeta u firmy ČZ. Konstrukční řešení skútrů byla u obou firem naprosto odlišná, a to jak v oblasti koncepce vozidla (nosný rám vs. samonosná karosérie), tak i jednotlivých komponentů (14" drátová vs. 12" lisovaná kola, motor speciálně vyvinutý pro použití ve skútru versus upravený motor z motocyklu apod.) Právě proto, že se jedná o konstrukčně zajímavé stroje, které byly ve své době srovnatelné se zahraniční konkurencí, bychom na ně neměli zapomínat. V této knize najdete stručný přehled historie Považských strojíren a výroby motocyklů v tomto závodě, zmínku o jejich prvním motocyklu Manet M-90, hlavně však veškeré informace o konstrukci a technických datech skútrů Manet a Tatran (samozřejmě nechybí ani seřizovací hodnoty, několik praktických rad pro majitele a renovátory a v neposlední řadě i nějaké zajímavosti navíc). Znáte třeba tříkolku, které se říkalo "Bojler"? Měla motor z Manetu.  
Zobrazit článek >
 
Mons Kallentoft a jeho tvorba II
Páté roční období Šťastná rodina našla při procházce lesem na cestě mrtvé tělo. Toto tělo ženy je v současné době sice zohavené, ale naprosto zachovalé. Nachází se na něm dosti stop násilí a snad i mučení. Malin Forsová má štěstí. Ve svých vzpomínkách si totiž vybaví ženu, která byla kdysi napadena, znásilněna a následně zbita. Od mrtvé ženy se však výrazně jedním liší. Je doposud živa. Bohužel se však nedá říct, že by byla plna rozumu. Svůj život od události tráví v psychiatrické léčebně. Nelehkým úkolem Forsové je teď soustředit se na případ a nalézt všechny podobnosti této podivné vraždy. Je jí totiž jasné, že případy těchto žen jsou si velmi podobné a to nebude jen tak, zřejmě za jejich znehodnocením či smrtí bude stát stejný viník. Tak a teď už stačí jen zjistit, jaký viník. Co všechno bude muset Forsová prozkoumat? Vyřeší tento případ? Podzimní vražda Teď tu máme pro jistotu zase tělo plovoucí na vodě, konkrétně ve vodním příkopu. Jedná se o muže, později je jasné, že jde o Jerryho P., bohatého právníka a majitele zámku. Forsová už zase nebude moci spát. Je na čase poprat se s dalším případem. Co myslíte? Mohli by za jeho smrtí stát bývalý majitelé? Ti se totiž svého sídla dlouho nemohli vzdát, neradi ho opouštěli. Mohli ho bohatí aristokraté zavraždit? Jaký byl jejich skutečný motiv? Během děje však zjistíte, že vše není tak úplně jednoduché, jak se může zdát. Od této knihy už se neodtrhnete. Stránku ,,zhltáte‘‘ rychlostí blesku. Publikaci podzimní vražda najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Jak napsat životopis?
Jak napsat životopis? Tuto otázku si v dnešní době klade spousta lidí. Na internetu je mnoho zaručených návodů a vzorů, jak napsat životopis, díky, kterému Vás již zaručeně přijmou na Vámi toužené místo. Dnes si v několika bodech ukážeme základní aspekty, které by měl každý životopis obsahovat, aby nejen zaujal, ale pomohl Vám i získat zaměstnání. Představení Na úvod každého životopisu je dobré napsat pár slov či bodů o své osobě, tedy jméno, bydliště (nemusíte uvádět přesnou adresu, stačí město a obec), kontaktní údaje, tedy číslo telefonu a emailovou adresu. Dosažené vzdělání V tomto bodě uveďte Vaše dosažené vzdělání a to od nejvyššího dosaženého vzdělání k nejmenšímu (krom základní školy). Tedy pokud máte vystudovanou vysokou školu, tak uveďte na první místo VŠ. Napište přesný název školy, orientační adresu, obor studia a od kdy do kdy jste studovali. Na závěr uveďte i druh závěrečné zkoušky, například Státní magisterská zkouška. Pracovní zkušenosti – praxe V dnešní době patrně nejdůležitější údaj životopisu. Můžete mít několik vysokých škol a certifikátů, ale stejně každého potenciálního zaměstnavatele nejvíce zajímá praxe. Důkazem toho, jsou různé inzeráty, kde jako podmínka přijetí je například desetiletá praxe v oboru. Z toho důvodu je dobré napsat do životopisu všechna předchozí zaměstnání v časové ose a ke každému zaměstnání uvést v krátkých bodech popis náplně Vaší práce a dané pozice. Jazyky V tomto bodě uveďte vaše jazykové znalosti. Uveďte jazyk a úroveň, na které se daným jazykem dorozumíte. Můžete uvést klasickým označením Aktivní – Pasivní nebo podle celosvětové stupnice, která se dá sehnat na internetu. Případně můžete doplnit o certifikaci a vykonání zkoušek. Certifikáty Pokud máte různé certifikáty, jako třeba zkoušku strážného, svářečské zkoušky, zbrojní průkaz nebo zkoušku digitální gramotnosti, tak nezapomeňte všechny tyto informace uvést do této sekce. Potenciální zaměstnavatel se určitě rád podívá na Vaše osvědčení, i kdy se netýkají přímo dané pozice, může totiž díky tomu zjistit Vaše schopnosti se učit a sebezdokonalovat. Jedná se tedy o plusové body. Zájmy Jako poslední bod životopisu uveďte zájmy. I zde však platí, že životopis by měl být spíše stručný, tudíž se Vášnivě nerozepisujte o Vaší vášni k badmintonu, golfu, boxu, či hraním na housle.  Stačí stručně a v bodech. Potenciální zaměstnavatel totiž do svého týmu bude chtít i lidi, kteří mají podobné zájmy a jsou schopni spolu komunikovat, či se účastnit různých akcí. Navíc může potenciální zaměstnavatel z některých Vašich aktivit vyvodit i jiné Vaše vlastnosti, například pokud uvedete jako zájem šachy, může to u zaměstnavatele vyvolat dojem, že dokážete hluboko přemýšlet a zvolit správnou strategii nad určitými problémy.
Zobrazit článek >
 
Stroužek česneku každý den a bude vám hej! II
Česnek kromě těchto účinků taky zajišťuje správnou funkci jater a močového měchýře, bojuje s průjmem. Je dobrým pomocníkem v budování štíhlé linie, na durhou stranu umí u ,,nejedlíka‘‘ vyvolat chuť k jídlu. Je dobrým bojovníkem proti nádorům a tyfu, působí proti cukrovce. Česnek můžete jíst syrový, ale taky tepelně opracovaný. V případě syrového pojídání vám postačí jeden nebo půlka stroužku konzumace každý den. Čerstvý česnek není vhodné jíst večer. V tomto ohledu vzniká problém, kdy teda česnek jíst, abyste na nikoho nemusel promluvit se zapáchajícím dechem. V tomto ohledu vám však skvěle pomůže petrželka a pomerančový džus. Po rozkousání česneku počkejte asi pět minut a pak rozkousejte jeden šťovík petrželky nebo jen její listy. Nepříjemný zápach z úst díky této rostlině téměř zmizí. Dobrým pomocníkem může být taky pomerančový džus nebo dužina z čerstvého pomeranče. Jestliže se rozhodnete pro konzumaci opracovaného česneku, jezte ho až asi deset minut po jeho zahřátí. Sníst byste ho však měl do hodiny, aby se z něj nestihly vytratit léčivé látky. Pokud se s přírodním česnekem nepřátelíte, máte možnost užívat ho v kapslích. Zbavíte se problému se zápachem z úst, taky vás nebude trápit jeho palčivá chuť. Česnekové tablety si zachovávají stejné účinky na zdraví. Je vhodné je užívat jako každodenní doplněk stravy. V případě nutné léčby můžete užívat až tři tablety denně. Vyzkoušejte náš Super Česnek 100 kapslí, zázračný lék téměř na vše. Objevte taky účinky mocného česneku, nebudete litovat! Produkt Super Česnek si můžete zakoupit zde. 
Zobrazit článek >
 
Překvapte sladkým dezertem!
Překvapte sladkým dezertem! Že to není zrovna činnost, kterou by měl vykonat muž? Netvrdím to a zároveň nechci přesvědčovat všechny muže. Ale najdou se mezi vámi ti, kterým to nebude činit žádné obtíže a věřím, že jsou i tací, kteří se o to chtějí pokusit. Ráda vzpomínám na rodinné oslavy, které se pořádaly u mých prarodičů. Jeden z mých dědečků sice nijak často nevařil, ale uměl upéct vynikající mramorovou bábovku. Můj druhý děda byl zase excelentní v přípravě gulášů. A můj táta, když byl mladší, občas překvapil piškotovou roládou, která byla plněná jahodovou marmeládou. Můžete namítat, že to není nic "extra", ale upéct nezdrcnutý piškot je umění a jelikož moc nemusím rolády s krémy, tak varianta s marmeládou byla pro mne naprosto skvělá. Pokud máte alespoň trošku odvahy a chuť překvapit partnerku nebo rodinu nečím sladkým, zkuste upéct například jablečný štrůdl! Pro některé obyčejný zákusek našich babiček, ale když do děj přidáte oříšky nebo kousky čokolády ....hmmm, myslím si, že uspějete. A po prvním pokusu bude následovat další a další. S kuchařkou Jak připravit domácí dorty a koláče, můžete začít s pečením sladkých dezertů. S recepty v této knize to půjde lehce. Poradíte si s přípravou různých koláčů, rolád, závinů a dortů. Naučíte se vyrábět lahodné krémy a zvládnete i zdobení. To vše s příchutí ovoce a plodin, jaké nám nabízí každé roční období. Rádi budete listovat touto kuchařkou a těšit se z nádherných obrázků a ilustrací s nádechem venkova.
Zobrazit článek >
 
Jak na ovocná vína I.
Nemusíte pocházet z krajů, které jsou bohatě pokryté vinicemi, abyste si mohli dopřát lahodný a lehce alkoholický nápoj, kterým je víno. Pokud vlastníte demižon, můžete si vyrobit vlastní víno z kdejakého ovoce. Co budete potřebovat? K výrobě ovocného vína vám postačí samotné ovoce, vinné kvasnice a cukr. Zdá se vám to málo? Opravdu je to vše, co k výrobě postačí. Výběr druhu ovoce je pouze na vás. Jak na to? Připravte si dokonale čistý demižon a korkové kvasné zátky se skleněnými trubičkami ("bublačky"). K utěsnění hrdla je nutné použít vosk. Cukr se používá řepný, do ovocných šťáv se přimíchá svařený ve vodě. Cukrovou vodu vařte 5 až 15 minut, aby byl cukerný roztok čistý. Cukrovou vodu je vhodné přefiltrovat, stejně jako šťávu. Platí zásada => čím více cukru ovoce obsahuje, tím méně cukrové vody přidáváte. Receptury na výrobu ovocných vín se liší. Jejich sladkost nebo kyselost si upravíte dle své chuti. Vinné kvasnice zakoupíte v drogeriích. Ovoce jako maliny, višně, ostružiny, jablka a hrušky je lepší nechat nakvasit. To znamená, že je umelete (višně bez pecek) a necháte stát v čisté, nejlépe kameninové, nádobě asi dva dny, než se na něm začnou tvořit kvasnicové kultury. Z takto připraveného ovoce nejdříve vylisujete šťávu. Ta už bude obsahovat kvasnice, proto už nemusíte přidávat nebo jen v malém množství. Zkoušeli jste si vypěstovat vlastní vinnou révu? Ne? Pak k tomu máte skvělou příležitost s pěstební sadou GROW ME - VYPĚSTUJ VÍNO.
Zobrazit článek >
 
Nikdy jste nevařil? Zkuste to právě nyní!
Vaření bylo a stále ještě je doménou žen. Myslím tím vaření v domácích podmínkách, neboť v restauracích se profesi kuchařů věnuje spíše větší část mužské populace. Můži, kteří žijí sami si nejspíš na nějaké to vyvařovaní nepotrpí, nebo si raději zajdou na jídlo někam do hospůdky. Můži, kteří jsou v manželském svazku, jsou více méně zvyklí, že u nich doma vařila máma a tak tuto činnost přenechávají i svým manželkám. A taktéž jsou tu i ti, kteří by se rádi pustili do vaření, ale netroufají si. Nebo že by si mysleli, že už nebudou ti tvrďáci, kteří by se vařením zesměšnili před kamarády? Ať už jsou vaše zábrany k vaření jakékoliv, klidně je nechte odplavat a pokuste se o první krůčky ve vaření. A nezůstávejte jen u přípravy čaje, kávy nebo u ohřátí polévky. Uvařte pro svoji přítelkyni, rodinu a pokud jste sám, uvařte si jídlo, které jste měl rád v době, kdy Vám je vařila Vaše máma či babička. Určitě si nemusíte připadat "žensky", když si kolem pasu uvážete zástěru a pustíte se například do přípravy masového guláše, smažení řízků nebo do pečení svíčkové a přípravy omáček. Můj děda uměl skvělé pečené kuře na houbách a můj táta dodnes vaří skvělé zeleninové polévky, masové guláše a dokonce se mu vždy podaří i piškotová roláda. A není o nic méně chlapem. Moje máma je za to ráda, že nemusí každý den stát u plotny a jeho kolegové v práci jsou z jeho kuchařského umu nadšení.....ano, i mužská část. S knihou Kuchařka pro mého muže zvládnete první kroky ve vaření. Naučí Vás jaké používat suroviny a jak s nimi nakládat. Pomůže Vám i s počátečním úskalím při přípravě méně snadných receptů. Neváhejte a zakupte si tuto báječnou knihu, která Vám odhalí kouzlo vaření.
Zobrazit článek >
 
Alkoholtester AL 8000 NFC
Pokud víte, že Vás čeká řízení automobilu, určitě si nedáte žádný alkohol. Avšak mohou nastat nečekané situace a Vy budete muset sednout za volant, i když jste si dal pivo nebo víno. Ale jak zjistíte, kdy nastal vhodný čas usednout za volant? Vhodným pomocníkem pro zjištění přítomnosti alkoholu v organismu je domácí alkoholtester. Alkoholtester je přístroj, který má v danou chvíli informovat, v jakém množství má měřený člověk alkohol v organismu. Měření zajišťuje citlivé polovodičové senzorové čidlo, jehož údaje jsou dále zpracovávány a vyhodnocovány mikroprocesorem, který zajistí zobrazení hodnoty na dipleji. Samotné měření probíhá takto: uvedete přístroj do provozu, kdy se nejprve aktivuje senzor po aktivaci senzoru budete vyzván akustickým signálem přístroje k vdechnutí do přístroje taktéž na ukončení vdechu do přístroje Vás upozorní akustický signál poté Vám přístroj vyhodnotí koncentraci molekul ethanolu v dechu a přepočítá na promile či procenta   V eshopu Vám nabízíme Alkoholtester AL 8000 NFC jenž je nejmenším Fuell cell detektorem na trhu s přenosem naměřených hodnot do chytrého telefonu pomocí NFC technologie. Typ senzoru: Fuel Cell Senzor - 0,05Čas přípravy k měření: 4 sec.- 3 minČas reakce: 4 - 10 sec.Baterie: 2x AAA alkalickáRozsah měření: 0,0 - 4,0 promileHmotnost: 66 gRozměry: 100 x 44 x 15 mm.  
Zobrazit článek >
 
Krajská města a jejich okolí – Ústí nad Labem III
Beach Aréna Zahrát si volejbal a ještě k tomu ten plážový v samotném srdci města? To se vám podaří právě v Ústí. Zahrajte si s přáteli s míčem na jednom ze čtyřech venkovních volejbalových kurtech. Najdete zde šatny, sprchy a zakoupit si zde můžete i občerstvení. Zkrátka tu na vás čeká jen kvalitní zázemí. Pokud se chcete ve sportu zdokonalit máte možnost objednat si individuální tréninky. Kostel Nanebevzetí Panny Marie Malá Pisa v České republice. Kostel Nanebevzetí Panny Marie je známý hlavně díky své šikmé věži. Ta nebyla v plánu. Může za ni bombardování na konci druhé světové války. Dnes věž stojí s téměř dvoumetrovou odchylkou. Kostel je postaven v románském stylu. Jde o nejvyšší románskou věž v Česku. Kostel má tři zvony, nejtěžší z nich váží neskutečných 250 kilogramů. Dodnes je zde zachovaný byt věžníka. Obsahuje dvě místnosti, nikdo je však dnes již neobývá. Erbenova vyhlídka Pohlédněte na celé Ústí shora. Naplánujte si procházku na samotný okraj města a vyšplhejte na Erbenovu rozhlednu, která vám nabízí nepopsatelný výhled. Věž má patnáct metrů, stojí na Brandtově výšině. Procvičte své svaly a protáhněte tělo. Kde? Co třeba na přírodní horolezecké stěně v oblasti labských pískovců? Lezecké výstupy si zde zvolíte dle vlastního výběru nebo vám bude trasa doporučena dle vašich zkušeností a síly. Užijte si radost z přírodních překážek. Vybavení vám bude zapůjčeno, vše je zahrnuto již v ceně vstupu. Plány měst hledejte zde. Bez správné mapy do města nemiřte, nezapomeňte se před návštěvou patřičně vybavit!
Zobrazit článek >
 
Čistička vzduchu Beurer LR 200
Když před 30 lety přišla změna režimu, oddechli jsme si. Nebojte, nechystám se na tomto místě rozebírat politiku. O úlevě se zmiňuji proto, že od té doby se začal důrazně řešit stav ovzduší. Pamětníci si možná vzpomenou na Studentským Oskarem odměněný krátký film Jana Svěráka Ropáci (1988). Těm, kteří ho neviděli, doporučujI na internetu vyhledat a podívat se. Film je fiktivní reportáží o životě ropáků, což byla smyšlená, lachtanům podobající se zvířátka, žijící v oblasti severočeské uhelné pánve. Ropák dobře prospíval v zakouřeném a znečištěném vzduchu a při koupání ve špinavé stoce. Na čistém vzduchu chřadl. Změna politického systému umožnila změny, které vedly ke zlepšení ochrany životního prostředí - k odsířené uhelných elektráren, regulaci a útlumu těžby uhlí a v důsledku k velmi rychlé změně ovzduší. Dlouhodobě nezdravé ovzduší trvale poznamenalo zdraví mnoha generací a přes nynější lepší stav vzduchu se dodnes rodí děti, které trpí přecitlivělostí na prach a pyly. Právě podobně postiženým je určena čistička vzduchu Beurer LR200. Třívrstvý systém filtrace čističky vyčistí vzduch v místnosti až 15 m2 velké a na 99,5% ho zbaví bakterií, virů, prachu, pylů. Filtr je samozřejmě vyměnitelný. Beurer LR 200 disponuje také časovačem, volitelným programem na dočištění vzduchu a programem na tichý noční provoz. Za hodinu zvládne „vyprat“ až 15 m3 vzduchu. Čističku vzduchu Beurer LR 200 zakoupíte za výrazně sníženou cenu v sekci Zdraví.
Zobrazit článek >
 
Grilování I.
Pojem grilování se stal fenoménem. Kdo si tuto variantu přípravy jídla oblíbil, se v mnoha případech snaží o každoroční vylepšení svého grilovacího vybavení. Heslo: "hodit něco na gril" u nás doslova zdomácnělo. Zažít pohodu s rodinou nebo přáteli u dobrého jídla a v domácím prostředí se rovná témšř dokonalé pohodičce. Od grilování masa přecházíme i k experimentování grilování zeleniny či ovoce. Každý z nás má svoji oblibenou variantu grilu, na kterou nedá dopustit. I. Gril na dřevěné uhlí Je tradičním stylem grylování, kdy očekáváme, že daný kousek masa bude provoněný kořem a bude mít onu křupavou kůrčičku. U tohoto způsobu grilování dbejte na to, abyste měli dřevěné uhlí co nejvíce rozžhavené a po celou dobu grilování se omezilo dýmání kouře. Při ukapávání tuku na uhlíky dochází k jejich vzplanutí a vytváří se životu nebezpečné karcinogenní látky. Pokud jste fanoušky grilů na uhlí, volte spíše topivo z tvrdého dřevěného uhlí nebo kokosové brikety. Pro lepší eliminaci škodlivých látek využijte grilování na alobalových miskách. Ačkoliv ani sám aloval není výhrou pro naše zdraví. Grily na uhlí se dají pořídit v různých variantách. Jsou dostupné i v malém provedení, které je vhodné na kempování. V daném sortimentu nabízíme například GRIL BARREL na dřevěné uhlí. Velký zahradní gril je vybaven víkem s vestavěným teploměrem, rozměrnou grilovací plochou a celou řadou odkládacích prostor. Má chromovaný rošt a regulaci cirkulace vzduchu uvnitř grilu, díky které lze regulovat grilování při zavřeném víku. Grilovací výška je 74 cm, grilovací prostor má rozměr 71,5 x 35 cm. Ve spodní části je umístěn vyjímatelný popelník, který umožňuje nastavení tahu celého grilu.
Zobrazit článek >
 
Co zaručeně kazí váš spánek? I
Máte problém s kvalitou spánku? Možná je to proto, že před spaním cvičíte, moc topíte nebo večer pijete alkohol. Pojďme se podívat na to, jaké činnosti a aktivity mohou pěkně narušit váš spánek. TIP: Zajímá vás, jak zrychlit usínání nebo jak se poprat s ranním vstáváním? Co udělat pro to, abyste měl hezké sny? Možností máte spoustu. Překlikněte do našeho magazínu pro ženy a zjistěte, jak příjemný spánek může být. Nyní se však už jdeme podívat na příčiny špatného spánku. Tady jsou.. Odpolední dávka kofeinu Kofein je skvělý povzbuzovač. Je nutné ho však konzumovat s mírou. Pití kávy před spaním vám rozhodně neprospěje. Možná po něm usnete stejně tak lehce jako bez něj, ale kvalita vašeho spánku klesne na bod mrazu. Poslední kávu byste si měl dát tak kolem páté hodiny odpolední, po příchodu z práce. Dejte si pozor též na zelený čaj. Ten kofeinu obsahuje méně, pokud chodíte spát déle, klidně si jej dopřejte ještě kolem šesté hodiny, ale déle už taky ne. Pokud jste závislý na pití čajů, pořiďte si nějaký ovocný, který obsahuje kofeinu minimálně. Minimálně dvě hodiny před spánkem pijte ideálně jen vodu. Pokud vám tento strohý nápoj nechutná, nakapejte si do ní trochu citronové šťávy, ta vám neuškodí. Vysoká teplota v ložnici Kvalitě spánku přispívá snižování teploty v noci. Největší chybou je, když vyjdete z koupelny, cítíte zimu, a tak si doma přitopíte. Zapomeňte na topení a zahřejte se v peřinách. Večer byste měl naopak do místnosti pustit čerstvý vzduch a zajistit přirozené ochlazení. Teplota v době spánku by se měla snížit ideálně o tři stupně Celsia. Vyzkoušejte náš zázračný produkt FYTOS Klidný spánek, který najdete zde.   
Zobrazit článek >
 
Jak zabránit plešatění
Jak zamezit vypadávání vlasů? Je na to nějaký lék? Dodržujte tyto základní body a vlasy vám budou rozhodně vypadávat pomaleji. Hygiena Pro správný růst a zamezení padání vlasů je naprosto nezbytné, abyste dodržoval dobrou hygienu. Myjte si vlasy pravidelně, zbavujte je mastnoty dobrým šamponem. S hygienou to ale nepřehánějte, nadměrné mytí však taky není správnou cestou. Nepřehánějte to s vlasovými doplňky Jestliže vás trápí padání vlasů, jistě jim od problému nepomůžete tím, že vlasy ještě zatěžkáte jinými kosmetickými prostředky. Omezte používání laku na vlasy, gelu a jiných stylingových prostředků. Vlasům taky škodí tupírování. Strava Pro vlasy je nejdůležitější keratin, látkově bílkovina. Tu najdete v mléčných výrobcích a taky mase. Dopřejte si keratinovou bombu každý den a nebudete o vlasy chudší. Netahat a neškrábat Pokud máte dlouhé vlasy, které s svazujete do culíku, nedělá jim dobře neustálé tahání směrem z čela pryč k culíku. Udělejte si raději drdol. Nejlepší pro vlasy je však je rozpustit. Jestliže je padání vašich vlasů v pokročilém stádiu, je na čase zamyslet se nad tím, zda by nebylo lepší je trochu ostříhat. Škrábání souvisí s nečistotami. Pokud budete mít ve vlasech neplechu, bude vyvolávat svědění. Pokud se budete škrábat, poničíte vlasové folikuly. Raději si dopřejte drobnou masáž pomocí tonika na padání vlasů. Hlavně život bez stresu Stres má za následek mnoho negativních okolností a padání vlasů není výjimkou. Nevystavujte se zbytečně stresovým situacím a buďte zkrátka v pohodě. Produkty ke správné péči o vaše vlasy najdete zde. Vyberte si vyhovující kosmetiku i vy. 
Zobrazit článek >
 
Topnatur: Psyllium
Už jste slyšel o zázraku jménem Psyllium? V dnešním článku vám prozradíme, co je tento produkt vlastně zač.   Psyllium je doplněk stravy, který obsahuje velké množství rozpustné vlákniny. V našem produktu je její zastoupení dokonce 98%. Proč prášek konzumovat? Jedná se totiž o skvělého pomocníka při hubnutí. Vláknina se vyznačuje velkou schopností absorpce vody. Při kontaktu s vodou dojde k výraznému zvětšení objemu a hmotnosti požité směsi. Vytvoří se jakýsi gel, který tělu dodá pocit sytosti až na několik hodin. Vláknina je velice prospěšná pro fungování střev. Dodává energii tomuto orgánu a zvyšuje objem stolice. Zajišťuje šetrný pohyb střevního obsahu a navíc na sebe nabaluje toxické a škodlivé látky, které tělo samo od sebe stěží vylučuje. Topnatur  Psyllium navíc snižuje riziko rakoviny tlustého střeva. Pomáhá taky se snižováním hladiny cholesterolu a cukru v krvi. Vláknina je taky dobrou prevencí před vznikem kardiovaskulárních chorob. Omezuje chuť k jídlu a pocity hladu. Prášku Psyllium byste měl konzumovat denně maximálně třicet gramů, ideální množství by se mělo pohybovat spíše kolem dvaceti gramů. V případě převýšení dávky hrozí trávicí komplikace typu zácpy a dalších nepříjemností. Pokud vám Psyllium ve formě prášku nevyhovuje, můžete si objednat vlákninu v tabletách. Účinky vám tyto doplňky stravy přinesou stejné, je to jen na vás. 
Zobrazit článek >
 
Královna ohně
Třetí díl trilogie Stín krkavce. Vélin Al Sorna musí pomoci vrátit Říši Královně. Po boji o holý život má královna Lyrna za úkol odrazit vpád volarské armády a znovu dobýt nezávislost Sjednoceného království. Aby dosáhla svých cílů, musí udělat víc než jen shromáždit své věrné příznivce. Musí se spojit se silami, které jsou jí odporné, a přivést válku k branám nepřátel. Zajistit vítězství má Vélin Al Sorna, avšak jeho cesta je plná obtíží. Volarská armáda má na své straně tajemného Spojence, který svým služebníkům nabízí dar věčného života. Pokud má království zvítězit, musí Vélin Al Sorna Spojence zničit. Jenže porazit protivníka, jehož není možné zabít, je téměř nesplnitelný úkol, zvlášť když Vélinova píseň krve, mystická síla, která z něj udělala slavného bojovníka, zlověstně umlkla… Dokonalé zakončení mistrovské trilogie. - Fantasy Book Review Velkolepé finále jedné z nejlepších debutových fantasy trilogií, jaké jsem kdy četl. Anthony Ryan je rozený nástupce Davida Gemmella a největší britský fantasy talent. - Fantasy Book Critic Žádná z postav nezůstává nedotčená válkou a ztrátou a Ryan podle všeho s potěšením dodržuje jedno ze základních pravidel psaní beletrie - „zabij své oblíbené hrdiny“. Naprostá většina autorů by se od Ryana mohla učit, jak psát postavy takovým způsobem, aby opravdu každá z nich byla zajímavá… - Fantasy Book Review
Zobrazit článek >
 
Trénujte svůj mozek I
Zdá se vám, že už váš mozek není tím, kým bývával? Neustále zapomínáte nebo máte problém si zapamatovat více věcí najednou? Věděl jste, že funkce tohoto nezbytného orgánu můžete procvičovat? Tipy a triky, jak můžete během dne zapojovat mozek se dozvíte v našem článku. Nezanedbávejte cvičení paměti, je stejně tak důležité jako pohyb pro tělo. Čtěte Čtením si přirozeně zvyšujete svou slovní zásobu. Je v podstatě jedno, zda čtete knížku, noviny nebo internetové portály. Vždy narazíte na slova, která netvoří vaši aktivní slovní zásobu a téměř pokaždé si taky osvěžíte termín, jež jste třeba už někdy slyšel, ale jedině v daném kontextu objevujete jeho pravý význam. Dejte si za cíl naučit se každý den alespoň jedno nové slovo. Procvičíte tím paměť, ale zejména tu část mozku, která vám pomáhá se správně vyjadřovat. Jednou za čas je vhodné zaměřit se na vědecké články nebo složitější knižní texty, u kterých je nutné po celou dobu čtení trochu přemýšlet.  Čím více jich budete číst, tím víc donutíte svůj mozek přemýšlet. Jestliže nejste žádný velký čtenář, začínejte pomalu. Do těžkého textu se jen tak nezačtete, takže si dejte pozor, abyste si neukrojil pro začátek příliš velké sousto.  Co taklhle přečíst si zajímavou knihu o vesmírných lodích? Dozvíte se něco nového a lecčemu se naučíte. 
Zobrazit článek >