EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Jak vybrat protein na míru? II
Takzvaný koncentrát je doplněk obsahující přes padesát procent syrovátkových proteinů, hranice jejich obsahu končí až na osmdesáti procentech. Jedná se o velmi žádaný protein. Je obvykle obohacován o sladidla, seženete, čokoládový, ovocný a další druhy. Protein je vhodný jako doplněk stravy v případě nedostatečné konzumace bílkovin i pro nesortující. Fyzicky aktivním jedincům dodá podporu pro tvorbu svalů. Dalším druhem je izolát, který, jak už asi čekáte, je charakteristický pro svůj větší obsah bílkovin. Izolát v sobě nese nad osmdesát procent proteinů, které omezují tukovou složku. Obsahuje taky méně vitaminů a minerálů, takže je vhodný skutečně nejvíce jako podpora nárůstu svalové hmoty. Doporučuje se pro sportovce, kterým jde o vyrýsování svalů. Ještě více bílkovin je obsaženo v hydrolyzátu, který se však hodí taky pro regeneraci svalů a celkovému zklidnění hmoty. Skvěle podpoří následující výkon. Od tohoto doplňku nemůžete čekat chuťové zázraky, prodává se čistý a chutná hodně hořce. Pro sportovce je však ideální a nejúčinnější formou. V úvodu jsme zmínili, že se budeme věnovat čtyřem doplňkům, tak který je ten poslední? Z uvedení stojí speciál jménem kasein, znám také pod termínem micelární kasein, který obsahuje kolem sedmdesáti až osmdesáti procent bílkovin. Jeho velkou výhodou je to, že podporuje tvorbu svalů i v rámci největšího relaxu, tedy spánku. Večerní konzumace podporuje uvolňování bílkovin do organismu a podporuje noční nárůst svalů. 
Zobrazit článek >
 
GO ON! Arašídové máslo
Arašídové máslo můžete znát taky pod pojmenováním buráková pomazánka. Jedná se o produkt vyráběný z podzemnice olejné, konkrétně z jejich plodů. Burákové máslo tvoří světle hnědý krém, který se primárně vyrábí drcením arašídů, může však obsahovat i jiné příměsi. Arašídové máslo není žádnou novinku. V podstatě jde o jednu z prvních pomazánek vůbec, kterou si dopřávali například Aztékové. Velký boom arašídové pomazánky nastal až na konci devatenáctého století, kdy byl patentován proces výroby burákového másla. Vzhledem k tomu, že z buráků již bylo možné vyrobit hladkou pastu, stalo se máslo skvělou náhradou proteinů pro ty, kteří neměli zuby a nemohli si poradit s jinými potravinami. Není tajemstvím, že arašídové máslo obsahuje taky velké množství tuků, jde však z větší části o nenasycené tuky rostlinného původu, které náš organismus snadno zvládne strávit, takže finálně je toto máslo mnohem zdravější než běžné máslo z mléka. Burákové máslo, jak již bylo řečeno, obsahuje taky bílkoviny, kyselinu listovou, hořčík, fosfor, koenzym Q10 a vitaminy B1, B3 a taky vitamin E. Arašídové máslo dokáže působit jako lék na vysoký krevní tlak, přispívá k udržování normální hladiny cholesterolu v krvi. Podporuje trávení. Dobře léčí bolavé klouby, působí taky jako prevence proti zánětům. Arašídy taky působí jako dobrá prevence proti mozkovým i srdečním příhodám. Objednejte si máslo v našem e-shopu a zjistěte, o jaké pochoutce je řeč. 
Zobrazit článek >
 
Zlepšení koncentrace a paměti pomocí bylin a doplňků stravy I
Potřebujete zvýšit svou pozornost? Špatně se soustředíte nebo máte pocit, že si nic nedokážete zapamatovat? Práci vašeho mozku dokážou pořádně nakopnout obyčejné zdravé bylinky. Jaké to jsou? Otestujte kombinaci jejich účinků třeba formou doplňků stravy. Jaké byliny byste měl nejen při vaření využívat? Přečtěte si náš článek.  Ginkgo Biloba  Poměrně známým a ověřeným doplňkem stravy je Ginkgo Biloba. Jedná se o rostlinu, která má vliv na celý nervový systém. Podporuje soustředění, ve správném složení dokáže ihned působit jako povzbuzující prostředek, který vám dodá alespoň na nějakou chvíli energii. Ginkgo se však vyplatí užívat ideálně dlouhodobě, neboť jeho působení na mozek je stále víc účinnější. Pokud před sebou máte náročné dny, připravujete se na zkoušky nebo přichází měsíc plný jednání, začněte brát Ginkgo ještě dnes. Váš mozek bude fungovat ještě lépe než doposud.  Tulsi  Bylina jménem tulsi je významná zejména pro to, že podporuje rozvod kyslíku po těle a hlavně k orgánům. Pomáhá s okysličováním mozku, čímž zajišťuje jeho lepší práci.  Rozmarýn  Aromatickou bylinu jménem rozmarýn používali v minulosti šamani i lékaři pro léčbu zapomínání. S rozmarýnem údajně dokázali kouzlit tak, že si člověk připomněl události, které ležely schované v jeho mozku třeba i desítky let. Zda se tehdy léčitelům opravdu tak dařilo, už nezjistíme, ale dnes víme, že rozmarýn skutečně dokáže podpořit mozek. Má vliv nejen na vzpomínání, ale taky podporuje koncentraci a výrazně zlepšuje paměť. Zjistěte sám. 
Zobrazit článek >
 
Zlepšení koncentrace a paměti pomocí bylin a doplňků stravy II
Brahmi Brahmi tvoří významného pomocníka v boji se stresem. Navíc pomáhá zlepšovat paměť, podporuje přirozenou činnost mozku. Je také velice zajímavá pro svou podporu souhry levé a pravé části mozku. Brahmi lze užívat krátkodobě i dlouhodobě.  Ashwagandha Tato poměrně neznámá bylina dokáže výrazně posilovat imunitní systém, v článku je však samozřejmě zmíněna taky pro to, že dokáže zlepšovat soustředěnost. Je hodně využívána ajurvédskou medicínou, která pomáhá s léčbou nervového napětí a vyčerpání. Ashwagandha celkově podporuje tvorbu mozkových buněk.  Rhodiola  Trpíte stavy úzkosti, špatnými náladami nebo zkrátka máte den na nic? Rhodila to vyléčí. Snižuje špatné pocity, pomáhá se zlepšením nálady. Tato bylina navíc působí proti únavě a podporuje paměť.  Ženšen  Ženšenu jsme se již věnovali ve speciálním článku, nezmínit ho však i zde by byl hřích, neboť bylina v podobě jakéhokoliv druhu ženšenu dodává tělu energii, podporuje koncentraci a výrazně zlepšuje paměť. Jistě oceníte i to, že ve vytížených a stresových situacích dokáže ženšen ničit stres, zmírňuje pocity úzkosti a nastoluje dobrou náladu.  Kurkuma Kurkumu tak jako třeba rozmarýn můžete hojně využívat při vaření. A velmi se vám to vyplatí, neboť kurkuma podporuje celkové zdraví mozku. Má antioxidační a protizánětlivé účinky. Podporuje regeneraci mozku a působí proti poruchám nervové soustavy.  Vacha  Pokud bychom sledovali historii dávného léčitelství, jistě bychom zaznamenali bylinu jménem vacha. Jedná se totiž o tradiční starodávný lék na poruchy celého nervového systému. Podporuje koncentraci a působí jako prevence špatné nálady. Detoxikuje taky organismus.
Zobrazit článek >
 
Houby v kuchyni - Smetanové tagliatelle s houbami
Houby se dají připravit na mnoho způsobů. Od sušení, zavařování nebo smažení, až kupříkladu jako doplněk zeleninových salátů v syrovém stavu. Holdujete-li houbám a rád byste si připravil něco snadného, ale zároveň chuťově skvělého, připravte si podle následujícího receptu: RECEPT: Smetanové tagliatelle s houbami Ingredience: 250 g těstovin tagliatelle 40 g másla 180 g anglické slaniny (nakrájet na kostičky) 100 g čerctvých nebo zavařených hub (nakrájet na kousky) 15 g hl. mouky 450 ml mléka 150 ml smetany 1 stroužek česneku mletý pepř 30 g strouhaného parmezánu 50 g nastrouhaného čedaru sůl Postup: Těstoviny uvaříme ve vodě podle návodu na obalu. Mezitím si na velké pánvi rozpustíme 20 g másla a na něm osmahneme: slaninu a houby. Slaninu i houby vyjmeme a v pánvi rozpustíme zbytek másla. Přidáme mouku a vaříme zhruba minutu. Nutné míchat! Poté do této směsi vlijeme mléko a smetanu. Přidáme nastrouhaný česnek, pepř, nastrouhané sýry a přivedeme k varu. Poté vložíme do omáčky slaninu a houby. Dusíme ještě 3 minuty. Podle vaší chuti dosolte. Uvařené těstoviny propláchneme a vmícháme do omáčky. Jak to bude letos vypadat v našich lesích s množstvím hub ke sběru, to nikdo přesně neví. Ale pokud se vydáte na jejich sběr a nejste si dokonale jistý, co za druh se před Vámi zrovna objeví, zakupte si atlas HUB z nakladatelství Aventinum. Je to prozatím nejobsáhlejší atlas hub, jaký kdy o houbách u nás vyšel. Najdete v ní 1104 druhů jedlých i nejedlých druhů. 
Zobrazit článek >
 
Jarní alergie a jak na ně I
Jaro je krásné roční období pro ty, kteří netrpí alergiemi. Jestliže však vaše tělo reaguje na pyly a další prvky jara, asi už z něj takovou radost nemáte. Víte, že alergické reakce lze alespoň zčásti potlačit přírodně? Poradíme vám, jak na to. Znáte HEPA filtr? Pokud ve vaší domácnosti někdo trpí alergií, měl by být HEPA filtr samozřejmostí. Přidat lze do vysavače. Při úklidu pak pochytá všechny negativně působící částice. Přidává se taky do čističky vzduchu. Nejlépe odchytává pyl, poradí si však i s jinými prvky. Doplňujte probiotika Probiotika jsou běžně k dostání v lékárně, užívejte je každý den a vaše reakce se mohou výrazně zlepšit. Mají vliv zejména na dýchací ústrojí, takže ochrání vaše sliznice, budete méně smrkat i kašlat. Pečujte o svůj nos Při alergiích je vhodné proplachovat si nosní dutiny. Jde o poměrně nepříjemnou záležitost, je však účinná. Postačí vám výplach v podobě vlažné vody, ještě lepší účinky však bude mít voda se solí. Zkuste taky dýchat nosem nad napařeným hrncem s horkou vodou. Hlavu si přikryjte utěrkou, aby odcházelo co nejméně kouře do prostoru. Dostatek tekutin: Pít vodu, ale jakou? Není voda jako voda. Na různých místech se vodní zdroje liší především hodnotou pH. V době alergií je nutné pít vodu zásaditou, neboť právě kyselost může zvýšit projev alergických reakcí. Dejte si pozor na to, že i balené vody nemusí být zásadité. 
Zobrazit článek >
 
Jarní alergie a jak na ně II
Pozor na cukr Cukr ve finále na organismus působí kysele. Jak jste si již přečetl výše, právě kyselá složka má vliv na propuknutí alergií a zvyšuje alergické rekce. Omezte přísun sladké složky na minimum, dejte si pozor na to, že ani sladidla nejsou dobrým nápadem. Myslete na to, že spousta cukru se vyskytuje taky v ovoci. Jablečnému octu řekněte své ano I když jde opět o kyselou potravinu, ocet je stoprocentně povolen. Pouze však ten jablečný! Dopřejte si lžíci jablečného octa úplně ráno, dále však ještě další dvě lžíce během dne. Látky obsažené v octu dokáží zastavit alergické projevy, třeba díky octu ani nepropuknou. S octovou terapií je nutné začít včas. Zkuste zelený čaj Histamin a Imunoglobulin E, to jsou prvky, které mají vliv na projevy alergií, vlastně je startují. Pijte zelený čaj. Obsahuje prvky, které si dokáží se zmíněnými prvky poradit. Úplně je zničí nebo alespoň zpomalí jejich projevy. Vitamin C Do těla denně dostávejte dostatek vitaminu C. Ten totiž dokáže bojovat s kdejakou alergií a ještě posiluje celkovou obranyschopnost, takže dodá vašemu tělu v boji s alergiemi sílu. Nejlepší ochranou je prevence Snažte se vyvarovat kontaktu s alergeny. Sledujte pylovou situaci a případně částečně omezte pobyt v nebezpečných lokalitách nebo včas začněte konat preventivní opatření. Naše triky vám pomohou, je však třeba s nimi začít včas.
Zobrazit článek >
 
Dezinfekce do obuvi
Zřejmě to zažil každý, kdo jezdí hromadnou dopravou. Zápach. Obtížně identikovatelný, zato vydatný a obtěžující. Většinou za ním stojí pot – z oblečení a bot. Podle mých zkušeností bývají jeho zdrojem nedostatečná hygiena, absence deodorantu, a pracovní, případně sportovní oblečení a obuv. Pomineme předpoklad dostatečné hygieny, tu bychom měli předpokládat, stejně jako použití deodorantu. Viníkem nepříjemnosti jsou bakterie, které se rozkládají a jak už to tak bývá, důsledkem rozkladu jsou pachy. To přivedlo některé výrobce na myšlenku, že bakterií je třeba se zbavit. Velmi úspěšnými se staly prášky na praní, obsahující dezinfekční složky, přirozeně bez přítomnosti chlóru. Příjemně voní a sportovní i pracovní oblečení zbaví zbytků biologických nečistot. Horší je to s obuví, protože ne každou lze jednoduše vyprat, což stejně nelze dělat příliš často, obuv do pračky nepatří, navíc po praní je nutné ji nechat dobře proschnout, což by v případě pracovní obuvi znamenalo mít celkem často dovolenou, případně mít více párů obuvi do práce a na sport. Skvělým prostředkem, působícím jak preventivně k ochraně zdraví nohou, tak proti již vzniklému pachu, je Sanytol určený k dezinfekci obuvi. Samozřejmě bez přídavku chlóru zbaví obuv bakterií, plísní a virů takřka na 100%. Je jemně parfemovaný a nezanechává žádné skvrny. Sanytol dezinfekce obuvi svou účinností spolehlivě prodlouží životnost jakéhokoli druhu obuvi, protože nikdo nechce na sobě nosit něco, co právě nevoní. Sanytol dezinfekce obuvi zakoupíte v sekci Krása našeho e shopu.
Zobrazit článek >
 
Panthenol 10% Sensitive
Panthenol bývá nejčastěji spojován s léčbou popálenin, jeho účinky však sahají mnohem dál. O jaký léčivý produkt se jedná? Přečtěte si více o tomto malém zázraku v našem článku. Panthenol je jiné označení pro provitamin B5. Jedná se o alkoholový analog kyseliny pantotenové, respektive vitaminu B5. Má silné regenerační účinky, které byste těžko u jiného prvku hledal. Jak již bylo zmíněno, Panthenol skvěle léčí popáleniny všeho druhu. Pokud jste se například opařil při vaření nebo jste se spálil o varnou desku, panthenol zklidní ránu a dodá živiny kůži pro její obnovu. Skvěle funguje taky v případě spálenin od slunce. Panthenol je nejlepším lékem, jaký vaší kůži můžete dopřát. Působí proti vysoušení pokožky, zabraňuje jejímu stárnutí. Přípravek se velmi snadno nanáší a skvěle se vstřebává. Panthenol se přidává do mnohých kosmetických produktů. Bývá součástí šamponů, balzámů, sprchových gelů, taky krémů. Má totiž blahodárné účinky na vlasy, dodává jim sílu, posiluje vlasové kořínky, takže zabraňuje jejich vypadávání. Pokud si pěstujete vousy, nanášejte produkt s obsahem panthenolu na ně také, dodá jim sílu, takže budou vaše vousy vypadat zdravější. Nějaké procento panthenolu je k nalezení taky v očních kapkách, neboť tento prvek má vliv na zrakový orgán. V našem e-shopu si můžete Panthenol zakoupit taky ve formě chladivého spreje.
Zobrazit článek >
 
Pivní břicho a co s ním I
Už vás nebaví koukat na své zakulacené břicho? Chtěl byste ho shodit, ale nevíte jak na to? Přemýšlíte nad tím, proč jste přibral jen v oblasti břicha? Přečtěte si náš článek a dozvíte se mnohé zajímavé poznatky o pivním pupku, které vám pomohou nejen se ho zbavit, ale taky předejít dalším problémům nadbytečných kil na váze. Muži své velké břicho nesnáší. Zatímco u žen vedou stížnosti na velká stehna nebo nehezký zadek, muži nenávidí své pupky. I lékař vám potvrdí, že vaše břicho můžete kompletně zase shodit. Bude však třeba vynaložit trochu úsilí. V první řadě je nutné uvést na pravou míru domněnku týkající se příčiny vzniku pivního břicha. Rozhodně za tímto problémem nestojí pouze pití piva. Mnohé studie už dokázaly, že chmelové nápoje nemohou za narůstání břicha. Zvýšená konzumace piva jakožto poměrně kalorického nápoje může přispět k celkovému nárůstu hmotnosti, nikoliv však pouze k břišní partii. K tloustnutí samozřejmě přispívá pití velkého množství alkoholu, to je však přirozená záležitost, neboť alkohol obsahuje velké množství cukru. Pokud čtete tento článek, zřejmě jste se rozhodl břicha se zbavit. Pak si zapamatujte, že velkého břicha se zbavíte nejlépe běháním. Choďte alespoň třikrát týdně běhat. Nemusíte uběhnout maraton, podstatné je, abyste se začal hýbat. Sport můžete propojit s posilováním břišních i jiných partií, mějte však na paměti, že klasické cviky v posilovně zapříčiní zejména nárůst svalů, nikoliv velký úbytek tukových zásob. Břicho potřebujete sklepat. Vhodné je taky plavání nebo bruslení.
Zobrazit článek >
 
Pivní břicho a co s ním II
Řekněte ano pálivé stravě. Co takhle přidat občas do jídla chilli papričky? Látka zvaná kapsaicin pomáhá totiž odbourávat tukové zásoby. Pálivé jídlo navíc urychluje metabolismus a potlačuje chutě k jídlu. Takže pokud bojujete s pivním břichem plným tuků, papričky by měly být jasnou volbou. S břichem je vhodné zatočit opravdu co nejdřív. I když se vám možná zdá, že to není možné, vytrvejte a snažte se zhubnout. Pokud se totiž usazuje velké množství tuků ve vašem břichu, může dojít k nevhodnému obalení orgánů tukovou složkou. Při jejím zvětšování čím dál hůře pracují. Studie dále ukázaly, že velké břicho zvyšuje pravděpodobnost srdečních onemocnění a taky vzniku cukrovky. Takže pozor na něj, je na čase ho shodit. Co jíst? Konzumaci piva je vhodné omezit, nikoliv však z důvodu, že velké břicho je jí primárně způsobeno, ale protože celkově v alkoholu je dosti zbytečného cukru. Jezte dostatek bílkovin, vyzkoušet můžete i takzvanou bílkovinovou dietu. Do jídelníčku zařaďte mléčné výrobky, světlé maso a ryby. Zapomeňte na chleba, místo něj dejte přednost zelenině. Jezte menší porce víckrát denně. Mezi jídly ideálně dělejte přibližně stejné přestávky. Nezapomeňte snídat, aby došlo ke správnému nastartování organismu. Pijte dostatek tekutin, nejlépe čistou vodu. Hlídejte si dostatečný spánek. 
Zobrazit článek >
 
Jóga je i pro muže I
Není tajemstvím, že skupinové lekce jógy jsou zaplněné převážně ženami. Jenže jóga je úplně stejně vhodná pro obě pohlaví. Proč by muži měli cvičit jógu? Jaké má toto cvičení výhody? Odpovědi spolu s dalšími informacemi se dozvíte v našem článku.   Muži se povětšinou shodnou na tom, že pro jógu nemají předpoklady. Je pravda, že vaše těla nejsou tak flexibilní jako ta ženská. Jóga je pomalá pohybová aktivita související s protahováním, žádnou fyzickou sílu do cvičení nevkládáte, a tak můžete nabýt špatného domnění, že jóga není nic pro chlapy. Pozor na to, jóga nerovná se nicnedělání, při cvičení zjistíte, že musíte zapojit takové svaly, o nichž jste ani nevěděl, že je máte. Pohled na jógu se v mnohých kulturách liší. V asijském světě je jóga mnohem více ceněnou záležitostí, v Americe si ji však muži také váží víc. Lekce jsou zde namíchané, někdy skupinovou hodinu navštíví dokonce více mužů než žen. Jóga vás naladí do pohodového rozpoložení, budete se cítit uvolněný a plný energie. Cvičení vás naučí lépe ovládat tělo. Přestanou vás bolet problémové partie, bude se vám lépe dýchat. Jóga skvěle pomáhá nejen jedincům trpícím bolestí zad. Věřte, že se celkově budete cítit lehce, bude se vám chtít hýbat. Jóga léčí taky lenost. Jógu doporučuje dokonce mnoho lékařů jako druh rehabilitace. Pomůže odstranit napětí, které se nakumuluje ve vašem těle za celé dny nebo dokonce celý týden. 
Zobrazit článek >
 
Jóga je i pro muže II
Díky józe posílíte i vnitřní svalstvo a takové partie, které byste jinou činností nesnadno procvičil. Vaše tělo i díky józe může být vyrýsované.  Jóga opravdu dělá hezká těla, po několika lekcích zpevníte své partie. A právě zpevnění je to, co potřebujete k tomu, abyste vypadal dobře. Jóga se taky postará o vaše ramena. A silná ramena mají ženy rády. Při józe se snadno seznámíte. Vážně? Ano! Zvažte už jen první fakt, který jsme zmínili. Na józe moc mužů nepotkáte, takže vás nemusí trápit příliš konkurentů jako třeba v posilovně. Váš společný zájem vás jistě spojí, popovídáte si a třeba z toho vzejde i posezení v kavárně. S předchozím bodem souvisí i další fakt. Cvičení je totiž více než vhodné taky pro dvojice. Párové cvičení sblíží vaše těla i mysl. Vyzkoušejte tuto smyslnou aktivitu. Věřte, že při zkoušení nových cviků si užijete i spoustu legrace.   Pokud vás láká zkusit něco jiného, třeba přijdete na chuť taky powerjóze. Ta je rozhodně fyzicky náročnější a vyžaduje trochu cvičících zkušeností. I když je cvičení pomalé, je obtížné. Abyste mohl začít cvičit jógu, nemusíte se vzdávat dosavadních sportů. Jóga je skvělým cvičením pro doplnění hlavního sportu. Navíc se při ní skvěle protáhnete, což jistě při takovém fotbale nebo zvedání těžkých vás zanedbáváte. Vyrazte na hodinu jógy ještě dnes, nebo si zacvičte za pomoci video lekcí doma, i to je možnost. 
Zobrazit článek >
 
Home@Cook 3v1 panini gril
Člověk nemusí být nutně labužník, aby si oblíbil italské panini. Že nevíte, jaká lahůdka se pod tímto názvem skrývá? Panini jsou vlastně plněný sendvič, typický z grilu vypečeným žebrováním. Panini nabízejí za pořádný peníz obchody s rychlým občerstvením. Jako pečivo jsou za tímto účelem používány bagetky nebo ciabatty. A čím se plní? My v Čechách máme rádi sýr – třeba Hermelín, šunku, nebo přírodní řízek. Sytou náplň odlehčuje čerstvá nebo zlehka orestovaná zelenina s olivovým olejem. Pro lepší chuť je můžete ochutit oreganem, lisovaným česnekem. Američanům chutnají plnění mletým masem, cibulí a třeba ementálem nebo čedarem. Italové je plní rajčaty, česnekem a mozarellou, zakápnutou olivovým olejem. Všechny mají společné, že se z vrchu potřou olivovým olejem, zapečou a před konzumací nakrájí na menší kousky. Máte-li chuť vyzkoušet vlastní domácí panini, pořiďte si k tomu praktického pomocníka Home@Cook 3v1 panini gril od Russell Hobbs. Ocelový panini gril a sendvičovač má vroubkovné kontaktní plochy z nepřilnavého povrchu. Teplotu zapékání máte pod kontrolou díky světelné kontrolce. Přebytečnou šťávu a tuk gril jímá do odkapávací misky. Proto se hodí nejen na panini, ale také ke grilování masa, protože funguje také jako otevřený gril. Stolní Home@Cook 3v1 panini gril Russell Hobbs najdete v sekci Elektronika pro domácnost.
Zobrazit článek >
 
Hyperaktivní předškoláci
Máte doma neposedné a zlobivé dítě? To ještě nemusí znamenat, že je váš potomek hyperaktivní. Pokud však tomu tak je, většinou je nutné naplánovat léčebný proces. Více se o hyperaktivních a neklidných dětech dozvíte v naší knížce, na kterou odkazuje proklik níže. Co vás při výchově čeká a jak dítě zkrotit? Vše a mnoho dalšího se dozvíte z knihy Hyperaktivní předškoláci. V našem článku vám povíme něco víc o neposedných dětech. V první řadě je třeba si uvědomit, že každé dítě je občas zlobivé, někdy si až trháte vlasy, chce se vám smát nebo brečet, to je ale přirozené. Jejich konání může taky záležet na nedostatečné výchově. Nejlepší rozpoznávací známka hyperaktivního dítěte je to, že povětšinou jedinec potřebuje dost vaší pozornosti, a to neustále. Nikdy se neunaví jeho tělo ani mysl. Hyperaktivní děti mají mnohdy taky dost šílené nápady, které nezváží, i když byste to vzhledem k jejich věku očekával. Pozor, aby neublížily svému zdraví. Je třeba dítě skutečně stále sledovat, abyste ho uhlídal. U hyperaktivních dětí se už mluví o psychické poruše. Je třeba dbát na důsledné výchově, dodržovat tresty a nepolevovat. Lékaři se shodují na tom, že dětská hyperaktivita se dá léčit dvěma způsoby, někdy jsou léky nutností, jindy však postačí tvrdá výchova, neboť jde pouze o hraniční stav nemoci. Přečíst si taky můžete více o alternativní léčbě této poruchy. Hyperaktivitě je dáváno přízvisko dětská, neboť z ní skutečně mohou jedinci vyrůst. Více informací najdete v publikaci Hyperaktivní předškoláci.
Zobrazit článek >
 
Móda jaro a léto 2019 I
Přečtěte si o nejnovějších trendech současné módy. Jaké oblečení a doplňky budou letos v kurzu? V našem článku se zaměříme především na jarní hity, avšak podíváme se taky na některé tipy na léto. Zjistěte, co se bude nosit a oživte svůj šatník novými kousky.  Šály a šátky  I když přichází stále teplejší počasí, návrháři se nebojí šátků a velkých šál. Po ránu takový doplněk ještě bodne. K vidění jsou neonové kousky, vzorované i jednobarevné šátky. Vybírat můžete z dlouhých šál inspirovaných fanouškovskými doplňky i kruhových doplňků. Šátky se hodí spíše pro volnočasové nošení, můžete jimi zpestřit jednolité modely.  Jednoduchost barev nadevše  Módní návrháři se při iniciaci některých modelů drželi opravdu zkrátka. A záměrně. Letošní jaro vám totiž ukáže, že v jednoduchosti je krása. Eleganci letos hledejte v neutrálních odstínech, bílé, šedé a černé. Nosit se budou jednolité kombinace kalhot a sak, které lze osvěžit ojedinělým modelem topu nebo již zmíněným šátkem. Mezi oblíbené barvy jednolitých modelů patří kromě šedé taky modrá, dále hnědá nebo krémová. Ženské barvy  I když předešlý odstavec vykládal o eleganci a jednoduchosti, musíme taky upozornit na trendy pocházející zejména od vážených značek Gucci a Hugo Boss. Ty totiž přináší do pánské módy trochu ženskosti. Jde o poměrně riskantní krok, neboť je pravidlem, že móda pro muže může mít vliv na ženské odívání, nikoliv však obráceně. I tak návrháři představili svou jarní kolekci s květinovými vzory, taky oblečení ve vínové či červené barvě. Pracujte s tímto stylem opatrně, jeden prvek v celém outfitu bohatě stačí. 
Zobrazit článek >
 
Móda jaro a léto 2019 II
Džínoviny na každém rohu  Milovníci džínových materiálů se mohou skutečně radovat. Do módy totiž přichází kousky jakéhokoliv džínového druhu. Budou vás bavit bundy, tašky nebo třeba boty. Na trhu je k dostání taky spousta oblečení pouze v imitaci džínového materiálu. Džínovinu lze ladit téměř se vším, jen to s ní nepřežeňte, ať nejste džínový od hlavy až k patě.  Ponožky a sandály  Ano, opravdu. Tento výstřední model se letos stane asi nejvíce řešeným kouskem. Módní specialisté se totiž rozhodli, že z ponožek v sandálech udělají přednost. Ponožky sahající doprostřed lýtek a páskové sandály jsou povoleny.  Bílé kalhoty a kraťasy Pravým jarním a také letním trendem jsou bílé kalhoty. Nemusíte sáhnout zrovna po džínovině, v parných dnech vás jistě potěší spíše materiál lnu nebo jiného lehkého materiálu. Bílé kalhoty vhodného typu můžete nosit jako součást business modelu, ve volném čase i na sport. Bílý spodek lze kombinovat s trendy džínovou bundou nebo sakem. S bílou skvěle ladí tmavě modré odstíny nebo šedá, sáhnout však můžete i po jiných barevných kouscích. V bílé budete vidět! Nechce se vám do čistě bílých kalhot? Co takhle jemný krémový odstín?  Dvouřadé knoflíky Jak na saku, tak i na kalhotách se budou nosit dvouřadé knoflíčky. Samozřejmě seženete i klasické zapínání, párová řada je však trendem. Pořiďte si třeba neformální sako námořnického stylu. Budete zajímavý, dámy z vás nespustí oči.    
Zobrazit článek >
 
Domácí sušené maso a jak na něj II
Po koupi vložte maso do mrazáku nebo alespoň lednice. Tento krok není povinností, ale maso se po vychlazení mnohem lépe krájí. Pro sušení masa je totiž nutné vytvořit opravdu co nejmenší plátky pohybující se kolem dvou milimetrů. Maso by se vám však nemělo rozpadat, raději ho nakrájejte o malinko silnější, ale aby drželo pohromadě.  Dalším krokem je příprava správné marinády. Ta vlastně záleží na vašich chuťových preferencích. Maso můžete naložit do hořčicové, worchesterové nebo barbecue omáčky. Přidejte česnek, sójovou omáčku a hlavně nezapomeňte marinádu osolit. Maso v marinádě následně pořádně obalte a nechte odpočívat. Ideální doba odpočinku by se měla pohybovat kolem dvanácti hodin, takže maso nechte v lednici klidně i přes noc.  Samotné sušení velice usnadní sušička potravin, se kterou je sušení opravdu snadné. Plátky do ní poskládejte tak, aby se nepřekrývaly. Nastavte ji maximálně na sedmdesát stupňů Celsia. Sušení probíhá asi šest hodin, avšak během procesu je třeba maso alespoň jednou otočit.  V troubě nejprve sušte maso na sedmdesát pět stupňů Celsia po čtyřicet minut, následně teplotu snižte na padesát pět stupňů a sušte devět až dvanáct dalších hodin.  Usušené maso by mělo být jen mírně ohebné, spíše tuhé, ale vláčné. Pokud při přehnutí praská, bylo moc přesušené a příště stačí sušit kratší dobu nebo na menší stupně. Dodržujte však teplotu nad šedesát stupňů Celsia. 
Zobrazit článek >
 
Domácí sušené maso a jak na něj I
Znáte sušené masové pochoutky ze supermarketů? Tyto produkty se hodí ke svačině i k rychlému obědu, neboť zasytí hned na několik hodin a vejdou se do každého zavazadla. Věděl jste, že vlastní sušené maso si můžete vyrobit i sám doma? V tomto dvoudílném článku vám poradíme, jak na to.  Proces sušení masa není až tak starou záležitostí. Lidé si dlouho lámali hlavu nad tím, jak uchovat maso alespoň týden, aby nepodlehlo zkažení. Konzervace masa postupem času našla mnohé další způsoby, avšak jeho sušení zůstalo oblíbené dodnes.  Proč vlastně konzumovat sušené maso? Jedná se o produkt plný důležitých živočišných bílkovin. Hodí se jako rychlá svačina, která přinese tělu mnohem víc, než kdejaké energetické tyčinky. Jedna z největších výhod sušeného masa je asi ta, že neobsahuje tuky, neboť jich je maso zbavováno ještě před sušením nebo v rámci procesu.  Příprava masa není úplně snadnou záležitostí, avšak s návodem lze dobře zvládnout. Popíšeme vám ji krok po kroku.  V první řadě je samozřejmě nutné pořídit si vhodné maso. Zatímco v obchodě je hotové sušené maso k dostání skoro ve všech možných druzích, po domácku je dobré připravovat maso hovězí. Vybírat můžete různé části masa, avšak čím libovější maso vyberete, tím se vám bude celkově připravovat lépe. Jak již bylo zmíněno, bude třeba odstranit tuk. Nakupte ideálně maso zadní. Vybírejte pouze maso čerstvé, nemělo by přebývat v uzavřených obalech. Stavte se pro něj ideálně přímo u řezníka.  Jistě vás zajímá přibližná hmotnost masa, kterou musíte koupit. Pro pět set až šest set gramů sušeného hovězího potřebuje asi dva kilogramy masa čerstvého. 
Zobrazit článek >
 
Maitake PREMIUM
Houba Maitake, v překladu sírovec, roste zejména v Japonsku, kde nebývá nazvána jinak než tančící houbou. Roste taky v Americe, pro svůj růst a vývoj potřebuje specifické podnebné podmínky.  Houba je k nalezení jak na zemi, tak i na kořenech a kmenech stromů. Je zajímavé, že houba se rozrůstá opravdu rychle. V případě ideálních podmínek může mít rozsah až několik metrů, váhově až kolem padesáti kilogramů.  Houbu už v současné době vědci dokáží vypěstovat. Houba byla ceněna již v minulosti, neboť obsahuje mnoho významných a ceněných látek. Je bohatá na vitaminy skupiny B, dále vitamin D. Obsahuje vážené antioxidanty, dále selen, niacin a vlákninu.  Maitake působí proti únavě, posiluje organismus. Pomáhá však taky s léčbou nespavosti. Působí na nervový systém, nastoluje fyzickou i psychickou pohodu.  Houba dokáže tělo zbavit zánětů a různých nemocí. Podporuje obranyschopnost organismu. Její váženou funkcí je taky snižování projevů alergických reakcí. Léčí dýchací cesty. Působí jako prevence před klasickým nachlazením.  Podporuje zdraví cévního systému, snižuje cholesterol v krvi.  Vyzkoušejte sílu našeho oblíbeného produktu Maitake PREMIUM. Užívejte dvě až tři tobolky denně pět dní v týdnu a shledáte celkové zlepšení vašeho zdravotního stavu. Budete se cítit plný energie. Objevte skutečný zázrak, který má schopnost plně harmonizovat lidské tělo. 
Zobrazit článek >
 
Příprava na léto
Zavařeniny a jakkoli zpracované a uchované ovoce, zelenina či houby jsou po mnoho generací celoročním obohacením jídelníčku. Mohou být sladké, slané, ostré i kyselé. Někdy jen nakvašené, nejčastěji ale pro prodloužení trvanlivosti sterilizované. Jistě si i vy pamatujete, jak babička nebo maminka každý rok zpracovávaly plody, sesbírané v lese a na zahradě, případně zakoupené na trhu. V sezóně to znamenalo hodně práce a času, zimní odměna v podobě senzačních křupavých nakládaných okurek a čalamád, vynikajícího jahodového či broskvového kompotu, případně rybízové a višňové marmelády, sirupu z malin a podobně znamenaly gurmánský zážitek. Zavařenina byla lahůdkou v době, kdy houby a čerstvé ovoce a zelenina byly výhradně sezónní záležitostí. Kdo neměl zahradu a podmínky pro uskladňování jejích výnosů, musel spoléhat na mizernou nabídku v prodejnách. Ne, že by nebylo možné příležitostně zakoupit kompot, jenže byl drahý a měl nepěknou barvu. Domácí byl prostě domácí. Pokud si chcete zavařování alespoň vyzkoušet, pořiďte si v předstihu potřebné pomůcky. Začněte například vhodným smaltovaným zavařovacím hrncem ZH-0020 od Conceptu. Má objem 27 litrů a vejde se do něj až 11 zavařovacích sklenic o objemu 720 ml. Regulovatelný teploměr v rozsahu 50 – 100 °C zvukovým signálem upozorní, že dosáhl jeho obsah požadované teploty. Součástí hrnce je nastavitelný časovač na 20 – 120 minut. Můžete v něm tudíž sterilizovat i maso a masné produkty, vyžadující dlouhodobou a opakovanou proceduru. ZH-0020 vás ušetří námahy s likvidací vody z hrnce, má totiž k tomu účelu vypouštěcí ventil. Zavařovací hrnec ZH-0020 značky Concept hledejte v sekci Zdraví mezi zdravou výživou.
Zobrazit článek >
 
Ventilator Cyclone
Poslední dny přes den slunce praží, jako bychom, přeskočili jaro a vstoupili o teplého, i když zatím mírného léta. Nejsem sice přesvědčena o všeobecném nadšení z výrazných teplotních výkyvů, kdy ráno takřka mrzne a odpoledne nevyjdeme ven bez namazání opalovacím krémem. Uvedla jsem tím situaci, kdy jsme, zejména z pracovních důvodů, nuceni dlouhodobě pobývat v uzavřených místnostech. V zimě to tak nepříjemné není, v létě je to spíše příjemné. Ne všude jsou vybudované provozovny a kanceláře osazeny klimatizací, nebo alespoň možností dostatečně větrat. Proto je ideální se na nadcházející léto přichystat v dostatečném předstihu. Investice do vybudování klimatizace v rodinném domě své opodstatnění má, v bytovém domě má podobný plán mnoho omezení, kterým nemá každý ochotu odolávat. Pak nastává alespoň částečná možnost nepříjemné teplo v bytě řešit ventilátorem jakéhokoli typu. Náš e shop jich už nyní nabízí dostatečný výběr, záleží jen na konkrétních požadavcích na funkce a prostor, v němž má být umístěn. Volit můžete tyčových i stojanových ventilátorů různé velikosti a barev. Bílý Stolní ventilátor EHF006 Cyclone značky Esperanza je určen k umístění na stabilní místo, jako je skříň nebo stůl. Hodí se ale také do otevřeného prostoru chodeb, nemocničních pokojů a podobně. Vrtule v průměru 45 cm a je zasazena do chromového rámu, jemuž dodávají stabilitu pryžové nožky. Stolní ventilátor EHF006 Cyclone hledejte v sekci Elektroniky pro domácnost.
Zobrazit článek >
 
Proč jíst vejce? I
O Velikonocích poptávka po vejcích výrazně vzrůstá, je jasné proč. Vejce jsou však velmi cennou potravinou a jíst byste je měl po celý rok. Přečtěte si, proč by měl každý jídelníček vejce obsahovat a jaké má jejich konzumace výhody.  Vitaminy, minerály, stopové prvky Vejce obsahují všechny vitaminy, není v nich zastoupen pouze vitamin C. Bílek je bohatý zejména na skupinu B, žloutek pak na ostatní vitaminové zástupce. Ve vejcích je obsaženo železo, fosfor, draslík, dále zinek nebo selen.  Vejce tělu doplní taky vitamin D, jehož nedostatkem mnoho lidí trpí. Vejce je jednou z potravin, která má v sobě (pro)vitaminu D nejvíce. Sluníčko si dnes dává pauzu? Vejce přísun vitaminové složky jistí. Cenné proteiny  Vejce jsou většinou povoleny při každé dietě. Jedná se totiž o potravinu bohatou na proteiny. Obsahují dokonce cennější prvky než maso. Součástí bílkovin jsou esenciální aminokyseliny, které si tělo jinak nedokáže vyrobit. Jsou dobře stravitelné. Proteiny se vyskytují hlavně v bílku. Vejce jsou dobře stravitelné a nejsou kalorické, takže je můžete jíst i při hubnutí.  Žádné tuky  Skvělá zpráva pro zastánce štíhlých linií a vysportovaných těl. V bílcích se nevyskytují vůbec žádné tuky, takže po nich nepřibydete. Sušina žloutků pak obsahuje nejzdravější variantu důležitých tuků, takzvané fosfolipidy, které mají vliv na stavbu a funkci buněk. 
Zobrazit článek >
 
Proč jíst vejce? II
S vejci bývá spojovánu riziko zvýšení cholesterolu v krvi, proto se vajec někteří lidé bojí. Není třeba mít obavy, metabolismus si s cholesterolem z vajec hravě dokáže poradit. Navíc se jedná o důležitou složku pro správnou funkci organismu každého člověka. Určitě se vajec nebojte. Tato potravina zajisté není příčinou vysokého cholesterolu.  Zdroj energie Jezte vejce kompletní, dodají tělu energii. Vejce mají vysokou energetickou hodnotu, a tak se skvěle hodí jako strava pro sportovce. Jedná se o jedny z nejhodnotnějších potravin. Energii vám dodá zejména žloutek, bílek naopak přispívá tvorbě svalů.  Esenciální mastné kyseliny jako prevence závažných chorob Víte, že vejce působí jako prevence proti kardiovaskulárním chorobám? Působí proti artritidě a dalším nemocem. Vejce mají protizánětlivé účinky. Působí taky proti trombóze a skleróze. Podporují správnou funkci mozku a léčí zrakový orgán. Za ochranu organismu před jmenovanými nemocemi ručí zejména mastné kyseliny.  Pryč s vysokým tlakem  Trápí vás vysoký tlak? Vejce podané tělu v jakékoliv podobě ho dokáží podstatně snížit. Půjde to i bez léků! Vyzkoušejte sám.  Pomoc proti padání vlasů a lámání nehtů Tato informace by zřejmě potěšila spíše dámy, ale i pro vás může být tato informace užitečná. Síra obsažená ve vejcích totiž dokáže zabránit vypadávání vlasů. Pokud se hrozíte vypadávajících vlasů, vejce jsou řešením.  Nízká cena  Velkou výhodou vajec je jejich cena. Vejce jsou levnou záležitostí. Jsou dostupná pro každého. Užívejte si této dobroty nejen na velikonoční svátky. Nebo si zásadně vykoledujete jen malované kraslice? 
Zobrazit článek >
 
Kam ji (ne)pozvat na první rande? I
Konečně jste se odhodlal pozvat svou vyvolenou na schůzku? Jistě na ni chcete co nejvíce zapůsobit. S tím bezesporu souvisí pravidlo dobrého výběru místa pro rande. V našem článku vám poradíme, kam ji rozhodně můžete pozvat a kam byste ji radši zejména na první schůzky brát neměl. Neřešíte první ani druhé rande? To vám však nebrání článek si také přečíst, neboť v něm najdete inspiraci na plánování společných akcí.   Pokud se s pozvanou vůbec neznáte, bude lepší, když naplánujete schůzku někde, odkud můžete lehce v případě neprojevení sympatií uprchnout. Není dobré zavazovat se celodenním výletem nebo dlouhou tříchodovou večeří, když si s protějškem nepadnete do oka. Zajděte na kávu nebo na procházku. Budete vědět, že vaše rande nebude nekonečné a můžete se kdykoliv rozloučit. Pokud se schůzka vyvede, nic vám nebude bránit v tom, abyste společně pokračovali třeba právě na večeři. Vyplatí se nebrat jí do své oblíbené restaurace, kam chodíte často a ještě k tomu se v ní téměř vždy potkáte s někým známým. Hrozí riziko seznamování, které pro partnerku nemusí být příjemné. Navíc, pokud se schůzka nepovede, nebudete muset nikomu vysvětlovat, že se rande moc nevydařilo. V případě, že půjdete do kina, pravděpodobně se nebudete nudit, avšak nijak se nepoznáte. Návštěvu kina byste měl spojit s posezením v restauraci nebo si kino nechte až na jindy. 
Zobrazit článek >
 
Kam ji (ne)pozvat na první rande? II
Jestliže se s vaší vyvolenou vídáte již dlouho, doposud váš vztah byl vše pouze na přátelské úrovni máte jistou výhodu. Jistě už znáte nějaké její záliby, a tak pro vás bude jednodušší naplánovat originálnější první schůzku. Miluje sport a adrenalin? Tak proč nezajít do zábavního parku na nebezpečné pouťové atrakce nebo si vyjet společně na kola. Myslete však na to, že po libovolném sportu byste se mohli nelibě zpotit. Až si pak budete chtít vyjít ještě do kavárny, myslete na riziko pachu a nehezké úpravy. Ke všem sportovním aktivitám přistupujte tedy s mírou. Zkuste spíše vymyslet zajímavý program fyzicky méně náročný. Pokud miluje třeba kávu proč nezajít do kavárny a z legrace vyzkoušet nejméně pět jejich druhů. Rande doma, ať už u vás nebo u ní je poměrně rizikové. Jistě nechcete hned při první schůzce seznamovat možná svou budoucí partnerku s blízkými nebo vašimi sousedy. Je taky dobré zamyslet se nad tím, zda chcete hned na první schůzce odhalovat celé své soukromí. Spíše nevhodná je taky návštěva diskotéky nebo baru. Hlasitá hudba vám zřejmě nebude moc příjemná, když si chcete hlavně popovídat. Navíc vás jistě nebude těšit, že po ní budou pokukovat i další pánové v místnosti. Opít se můžete i jinde, ale v baru to jde vždycky nějak snáz. Jistě nechcete mít své první rande spojené s opilým večerem a následnou kocovinou. 
Zobrazit článek >
 
Léčba vlašskými ořechy
Věděl jste, že vlašské ořechy patří mezi nejzdravější plody přírody? Pojďme je prozkoumat blíž. Zajímá vás, na co ořechy zabírají? Vše se dozvíte v našem článku. Nejprve vás však seznámíme s látkami, které ořechy obsahují. A že jich je! V ořechách mají velké zastoupení vitamin A, vitaminy skupiny B a taky vitamin E. Ze stopových prvků a minerálů v ořechách najdete zastoupení hořčíku, mědi, draslíku, zinku, taky fosforu nebo manganu. Jejich součástí jsou taky nenasycené mastné kyseliny, vláknina a ty nejlepší proteiny. Nyní se již zaměříme na účinky. Ořechy jsou samy o sobě dobrotou, jejich vliv na zdraví jedince je vlastně takový bonus, že? Ořechy jsou vhodné pro ty, jejichž tlak se obvykle nepohybuje v normálu. Zvládnou si poradit s nízkým i vysokým tlakem, což je pro jeden produkt ojedinělá vlastnost. Fungují jako prevence mozkových příhod i infarktu. Ořechy působí protizánětlivě, mají taky antioxidační vlastnosti. Zmírňují alergické projevy. Působí proti astmatu. Jsou elixírem krásy, blahodárně působí na vlasy, nehty i pleť. Jejich výhodou je taky to, že zasytí, a tak mohou nahradit celou svačinu. Zvyšují sexuální výkonnost a taky plodnost. Ořechy snižují hladinu cholesterolu v krvi. Jsou dobrým udržovatelem klidného psychického stavu, působí proti nervozitě. Pokud vás trápí nepříjemné pocity napětí nebo špatné nálady, vlašské ořechy vás jich zbaví. 
Zobrazit článek >
 
Carin Gerhardsen: Detektivky, které vás nenechají spát I
Dnes vám naservírujeme zase nějaké knižní doporučení. Podíváme se na dalšího autora ojedinělých detektivních příběhů. V tomto článku se dozvíte o knihách spisovatelky Carin Gerhardsen, od níž bylo u nás přeloženo a vydáno již pět knih. Máte se na co těšit. Gerhardsen se narodila v roce 1962 ve švédském Katrineholmu. Toto místo je zmiňováno zejména z toho důvodu, že do něj umístila dění své první detektivky. Spisovatelka studovala matematiku, v mnohých rozhovorech zmiňovala, že vždy milovala řešení rébusů a různých číselných i logických problémů. Detektivky vždy četla bez zastavení. Právě díky této vášni dokáže stvořit ojedinělé romány se záhadným a napínavým průběhem. Její hrdinové čelí těžkým úkolům i zkouškám života. Autorka v současné době žije ve Stockholmu a věnuje se psaní, neboť již po vydání svého prvního románu sklidila pro ni samotnou naprosto nečekaný obrovský úspěch. Perníková chaloupka Ve Švédsku došlo k vraždám. Krutým a několikanásobným. První se zdá, že se jedná o náhodu. Mrtví, místo ani druh smrti nemají nic společného. Nebo ano? Komisař Conny od policie při řešení případů přijde na to, co případy spojuje. Spolu s vyšetřovatelkou Petrou se vrhají po stopách hrůzného vraha, který si doposud nedal říct. Bude třeba dost odvahy i chytrosti, aby se šílence podařilo dopadnout. Perníková chaloupka je první knihou takzvané Hammarbyjské série. Má pouze necelých tři sta stran, což potěší ty, kteří se neradi pouštějí do příliš dlouhého čtení. 
Zobrazit článek >
 
Carin Gerhardsen: Detektivky, které vás nenechají spát II
Máma, táta a děti Druhá kniha série začíná odhalením uškrcené mladé dívky na trajektu. Později je zase nalezeno nemluvě a jeho mrtvá matka v křoví. Malé dítě zůstalo samo zamčené v bytě. Co se to ve městě děje? Kniha bude muset rozuzlit hned několik případů. Najdou vyšetřovatelé řešení? Jako čtenář se podíváte hned do několika povahově velice různých rodin, které možná něco spojuje. Realistické vykreslení postav je až děsivé. Líbil se vám první díl? Druhý je ještě lepší! Spi, děťátko, spi Zase děti. Možná nejvíc hrůzný pohled na jedince, který můžete zažít. Čeká vás velice zajímavý příběh plný záhad a překvapení. Je popravena žena i její dvě děti. Její muž žije izolovaně a nechce o své minulé rodině nic vědět. Jak je možné, že žena i přes svůj nízký plat uklízečky mohla žít v takovém luxusu? Co skrývá? Jak je propojena s osobou žijící ve Švédsku? Tato kniha je opět velmi napínavá a dobře se čte. Do děje se připlétají další a další události, které situaci spíše komplikují. Nenechte se zastrašit, vše nakonec bude vysvětleno. Světec Kniha Světec je čtvrtým dílem série. Tentokrát dojde k řešení několika vražd ve spojení s hazardem. Nebo vlastně lesem? Co všechno dokáže zkoumání lidské psychiky odhalit? Dozvíte se v této knize. Gideonův kruh Prozatím poslední kniha série je dobrá stejně tak jako knihy předchozí. Zaručeně se budete bavit. Taky doufáte, že spisovatelka vydá další skvělou detektivku? 
Zobrazit článek >
 
Jak poznat, že je na čase změnit zaměstnání? I
Nějak vás ta práce nebaví? Máte problém ráno vstát jen z toho důvodu, že se vám nechce do zaměstnání? Nudíte se a přemýšlíte nad změnou? Je na čase odejít nebo ne? Tyto varovné signály vám poradí, že je opravdu třeba současnou pozici opustit.. Mně se tam tak nechce! Přímo vás děsí představa, že se blíží pondělí a vy zase budete muset do práce? Máte hrůzu z nedělní noci, protože víte, že přichází začátek nového týdne? Asi to úplně nebude tím, že máte špatný den, možná je opravdu čas na změnu. Práce vás nebaví Dívat se na toto kritérium správnýma očima bývá dost těžké. Jasně, každá pozice má své mouchy, ale pokud vás to v práci každým dnem nudí víc a víc, asi bude někde problém. Pokud víte o tom, že v jiném zaměstnání by vás to bavilo mnohem víc, neváhejte a změňte povolání nebo pozici. Plánujte změny, dokud je čas. Přestoupit nemusíte ihned. Pečlivě si vyberete vhodnou pozici, zašlete životopis a doufejte, že vybraným budete právě vy. Děláte toho víc, než všichni ostatní Máte pocit, že ve firmě pracujete jen vy? Nebo to není jen pocit? Je třeba promluvit si s vedením. Pokud ostatní nezačnou taky makat a vám se práce nerozloží, měl byste začít přemýšlet o přestupu do jiné firmy. Pokud jinde budete odvádět takovou práci jako zde, budou z vás jistě nadšeni. 
Zobrazit článek >
 
Jak poznat, že je na čase změnit zaměstnání? II
Necítíte se součástí komunity Zdá se vám, že nejste součástí kolektivu? Nebo že snad dokonce ostatní hrají proti vám? Máte pocit, že se vše dozvídáte jako poslední? Pak zapomeňte na obavy z výpovědi, začnete si hledat jinou práci. V novém prostřední vám jistě bude líp. Jste lepší než váš šéf Zjišťujete, že vašemu vedoucímu dáváte denně cenné informace, bez kterých by šéf byl ztracený? Odměňuje vás za rady nebo je bere jako samozřejmost? Řekněte si o zvýšení platu nebo žádejte kariérní postup, jinak vaše pozice nemá smysl. Pokud víte, že váš šéf se na pozici nehodí nebo jsou jeho znalosti či schopnosti zkrátka nedostatečné, stejně nemáte jistotu, že se vaše firma dlouho udrží na nohách. Změňte místo, uleví se vám. Firma jde ke dnu Pociťujete výrazné změny ve vaší práci? Málo zaměstnanců, moc práce, žádné odměny? Tady už je jasný problém! Neváhejte a opusťte práci ještě dřív, než firma skončí. Místo si jistě najdete mnohem lépe, pokud nebudete ve stresu, že jste úplně bez práce. Nevedete žádný osobní život Práce a zase práce. Pokud nemáte čas na rodinu, přátele a své zájmy, je něco špatně. Zapomeňte na obavy a začněte plánovat změnu. Pokud navíc chodíte domů ještě vystresovaný a nešťastný, má to vliv na celou domácí atmosféru. Nikdy není příliš pozdě na změnu pozice. Uvědomte si výhody změn a běžte za svým cílem. Jistě se vám poštěstí a najdete svou vytouženou pozici. 
Zobrazit článek >
 
Bulharský kotvičník v kapslích
Hormonální nerovnováha trápí většinu populace ve věku kolem 50 let. Rada lékařů bývá jednoduchá: nasazení hormonální substituce. Ta má bohužel nejen pozitiva, ale často také nepříjemné negativní účinky. Kromě výkyvů hmotnosti může působit návaly horkosti a mrazení, změnu kvality vlasů a nehtů, zhrubnutí pleti a tvorbu nepříjemného akné. Může ji provázet i nespavost, o nevítaných změnách nálady, podrážděnosti a přecitlivělosti nemluvě. Kotvičník zemní je v posledních letech znovuobjevenou a stále vyhledávanější bylinou. Obsahuje rostlinné steroidní saponiny, flavonoidy a glykosidy, podporující vylučování testosteronu a tak optimalizující hormonální hladinu mužů i žen. Prospívají přitom komplexně celému tělu. Rostlina, která se česky jmenuje kotvičník zemní, latinsky Tribulus terrestris, účinky přispívá k optimální imunitě, normálnímu stavu pohlavních orgánů, reprodukčního systému a dobrému stavu močové soustavy. Zlepšuje a pomáhá zachovat tonus svalů a celého těla, což se dále odráží na normálním stavu kardiovaskulárního a nervového systému. Omezuje návaly a navozuje pocit duševní pohody. Preparát Bulgarian Tribulus Original od Hepatica všechny zmíněné účinky poskytuje v kapslích, v nichž extrakt z bulharského kotvičníku. Užívají se 3x denně.  Bulharský kotvičník zakoupíte pod názvem Bulgarian Tribulis Original zakoupíte v sekci Zdraví. Najdete ho mezi výživou pro sportovce.
Zobrazit článek >
 
Tipy na velikonoční výlety II
Festival duchovní hudby v Brně V centru Brna samozřejmě narazíte na pestré velikonoční trhy, kde si budete moci nakoupit nějaké velikonoční dekorace, ochutnáte taky tradiční dobroty. Máme tu však taky tip pro nadšence klasické hudby. Do Brna se na Festival duchovní hudby sjíždí nadšenci z celé republiky. Netradiční výzdoba zámku v Benešově nad Ploučnicí Pokud máte v oblibě prohlídky zámku, můžete na svátky vyrazit třeba do Benešova. Čeká na vás nejen prohlídkový program, ale velikonoční výzdoba celého zámku. Pro děti jsou na místě připraveny soutěže o nejhezčí vajíčko a další doprovodný program. Hluboká nad Vltavou: Velikonoční stezka s obřími kraslicemi Nádherný zámek Hluboká nad Vltavou patří k jedné z největších českých krás. Jeho stavba je romantická, velkolepá a magická. O něco víc celý zámecký areál spolu s centrem města bude zpestřen o Velikonocích. Bude otevřena v týdnu Velikonoc, avšak expozice zde bude zachována až do konce května. Kraslice najdete v zámeckém parku, v celém městě, například i u sportovního areálu. Další informace o této stezce vám budou podány v místním infocentru nebo  na turisticky oblíbených místech. Netypická výstava kraslic přiláká ročně tisíce turistů, vejce malovali děti i známí umělci. Trhy na Kampě Ještě jednou se vrátíme do Prahy. Pokud znáte tradiční městské tematické trhy a chtěl byste objevit něco nového, vydejte se na Kampu. Právě zde budou probíhat interaktivní trhy s doprovodnou hudbou, ochutnávkami a možností vlastní výroby pomlázky nebo jiných velikonočních symbolů.  
Zobrazit článek >
 
Tipy na velikonoční výlety III
Kouřim: Muzeum lidových staveb aneb velikonoční čas Říká vám ještě něco velikonoční půst? Zažil jste ještě tuto tradici nebo ji znáte už jen z vyprávění? Ať je to tak či onak, připomenout si ji můžete třeba v Kouřimi. Komplex několika chaloupek a domků vám ukáže, jak se žilo v dobách minulých a seznámí vás s velikonočními zvyky a obyčeji. Uvidíte taky tradiční výrobu kraslic. Jak vypadal sváteční velikonoční stůl? Co lidé před Velikonocemi (ne)jedli? Návštěvu kouřimského areálu si jistě užijete. Jaro a Velikonoce vítá i skanzen Přerov nad Labem Tematika Velikonoc se se starými vesničkami zkrátka pojí. V přerovském skanzenu však vaše poznání nezůstane jen u Velikonoc. Již od prvníh jarních dní zde totiž probíhá výstava Jaro, která návštěvníka seznámí s jarními obyčeji a zvyklostmi. Zjistíte, co znamenaly jarní poutě, dozvíte se o tradičním předvelikonočním půstu nebo květových slavnostech. Zejména v době Velikonoc navíc bude předváděno zdobení perníčků, jiné velikonoční pečení nebo barvení kraslic. Expozice skanzenu je již delší dobu otevřena, zavítat do něj můžete kdykoliv. Na Velký Pátek je pak připraven největší doprovodný program, který je zaměřen hodně interaktivně. Návštěva skanzenu je určitě vhodná pro děti, nudit se nebudou. Mikulov: Výstava kraslic Obdivujete umění barvení vajíček? Pak vás jistě zláká mikulovský zámek, ve kterém od začátku do konce dubna probíhá velká výstava kraslic. Přijeďte se podívat. Výstavu můžete spojit s prohlídkou zámku. 
Zobrazit článek >
 
Tipy na velikonoční výlety I
Blíží se prodloužený víkend a vy jistě s rodinou plánujete nějaký pěkný výlet. Lákají vás velikonoční zvyky a tradice? Vyrazte na jedno z míst, kde to Velikonocemi skutečně kvete. Pořádnou dávku inspirace najdete v našem článku. Pražské velikonoční trhy Po Praze je rozmístěno několik druhů jarních trhů, zejména těch velikonočních. Pokud míříte do Prahy, bude pro vás ideální navštívit zřejmě stánky v centru. Tradiční velikonoční ozdoby i něco k snědku můžete nakoupit třeba na Václavském náměstí, dále na Národní Třídě, Náměstí Republiky a hlavně na Staroměstském náměstí, kde to trhy dočista kvete. Trhy zde startovaly šestého dubna, zdobit náměstí budou pravděpodobně dalších dvacet dní, na Staroměstském náměstí zůstanou ještě o něco déle. Na Staromáku si užijete nejen bezvadných nákupů a dobrého jídla, ale taky se můžete přijít podívat na různá vystoupení jak taneční tak pěvecká, která tvoří doprovodný program. Budete si moci uplést svou pomlázku nebo nabarvit vajíčko. Pro děti je zde připravena speciální dílna. Velikonoce na Veselém Kopci Zavítejte na Veselý Kopec, kde je pro vás po celé velikonoční svátky připraven jarní program v duchu tradičních Velikonoc. Prohlédnout si zde budete moci staré roubenky, zemědělské i řemeslné nástroje minulého století a další zajímavosti. Bude vám předvedeno několik technik barvení vajíček, ochutnáte třeba výborné jidáše. Poobědvat můžete v tematické hospůdce uvnitř areálu. Na místě ochutnáte dále některé pečivo nebo se můžete zahřát dobrou medovinou. 
Zobrazit článek >
 
S chřestem v kuchyni I
Chřest má několik podob. Může být zelený, ten je asi nejvíc známý, dále však taky bílý nebo fialový. U nás se pěstuje, avšak jeho sezóna je obvykle velmi krátká. Celoroční zásoby chřestu jsou dováženy nejčastěji z Belgie, Francie nebo Itálie. Na barvě chřestu při přípravě poměrně záleží, ještě důležitější je však jeho kvalita, respektive stáří. Vždy kupujte pouze čerstvou potravinu. Pokud se vám zdá, že zelenina už v obchodě dlouho leží, raději ji vůbec nekupujte, špatně by se vám s ní pracovalo a ještě by se vám ani nemuselo povést připravit dobré jídlo. Jestliže chcete připravit chutný chřest, berte jen čerstvý materiál! V následujících odstavcích s vámi projdeme celou přípravu chřestu. Nejde o nic těžkého, jen je třeba dodržet několik pravidel. Chřest samozřejmě nejprve omyjte a zbavte ho dřevnaté části, s tou se již dále pracovat nedá. Následně stonky oškrabejte. V této fázi přípravy se liší příprava různých chřestů, které byly zmíněny v úvodu. Pokud chřest oloupete, nikdy tím nic nezkazíte. Jestliže však nejste zastáncem loupání, můžete si koupit chřest zelený, který není nutné vůbec škrabat. Pozor však na to, že při chybném zpracování může slupka zůstat hořká či tvrdá. Bílý chřest se loupe vždy. Při loupání je dobré položit si stonky na kuchyňskou desku, neboť v ruce by se vám mohly snadno rozlomit. Po škrabání již není nutné chřest mýt. Samotné vaření lze rozdělit do několika kroků. Před popisem postupu je třeba upozornit na nádobu, ve které by se chřest měl vařit. Volte velký hrnec, ve kterém bude chřest dostatečně ponořen ve vodě nebo vyberte ten se speciálním sítem. 
Zobrazit článek >
 
S chřestem v kuchyni II
Chřest se nevaří jednotlivě, nýbrž ve svazcích, na to asi zapomíná nejvíce lidí. Zhruba po pěti až sedmi stonkách svažte chřest dohromady kuchyňskou nití. Stonky jsou samozřejmě různě velké, počet ve svazku se může jistě lišit, každý svazek by měl mít asi kolem půl kilogramu. Stonky ve svazku by měly být přibližně stejně dlouhé. Pokud tomu tak není, rozdělte je napůl nebo ořezejte. Pamatujte na to, že vždy se řežou konce, nikoliv hlavičky. Dalším důležitým bodem je pokládání chřestu do hrnce. Díky svazkům bude držet vertikálně, špičky by měly koukat ven a procházet jen párou. Na vaření chřestu nebudete potřebovat jen sůl, ale taky cukr a máslo. Přidat můžete i jiné koření. Na litr vody by měla připadnout půlka lžičky soli a asi lžička cukru a půl lžíce másla. Zkušení kuchaři při vaření bílého a fialového chřestu doporučují přidávat taky lžičku citronové šťávy. Pro zpestření chuti taky bobkový list, kari nebo česnek. Jistě vás zajímá celková doba varu. Ta se dost liší. Chřest může být hotov za tři minuty, ale může se taky vařit celých dvacet minut. Doba se odvíjí od konkrétního druhu a síly chřestu. Bílý se vaří kratší dobu než zelený. Doba je taky závislá na již zmíněném (ne)oloupání. Chřest po dovaření ihned z vody vytáhněte a podávejte nebo ho uchovávejte teplý v páře. Pokud ho podáváte studený, nechte jej klasicky přirozeně zchladnout. 
Zobrazit článek >
 
Chřest a jeho účinky na zdraví
Chřest není příliš slavnou potravinou, kterou by lidé hojně vyžívali na vaření nebo k léčebným účelům. Je však velice zdravý. V obchodech ho seženete převážně v jarních měsících, běžně je k dostání zhruba do poloviny června, neboť v této době dozrává i u nás. Pro jíst chřest? Jakými účinky na lidské zdraví se může pochlubit? Přečtěte si náš článek. Chřest je bohatý na vitamin A, beta karoten, celou skupinu B, taky C a E. Dále obsahuje významné alkaloidy, ze stopových prvků železo, vápník, zinek, hořčík, taky fosfor nebo síru. Co se týče jeho účinků, jsou poměrně hojné. Chřest má dobrý vliv na celou vylučovací soustavu. Podporuje vylučování vody i škodlivých látek z těla. Působí proti revmatismu. Celkově působí jako silný detoxikační prostředek. Toto zelené zdraví by měli jíst lidé, kteří jsou náchylní na nemoci srdce nebo cév. Chřest podporuje krvetvorbu. Pomáhá taky rozvodu kyslíku po celém těle. Chřest léčí taky zvnějšku, pomůže vám například s léčbou ekzémů či různých vyrážek. Má vliv na zdraví vlasů i pleti. Podporuje růst i sílu nehtů. Chřest zabírá taky na mozek. Podporuje soustředěnost, krátkodobou i dlouhodobou paměť. Celkově je tato zelenina považována za afrodiziakum. Udržuje fyzickou aktivitu, hlídá i rovnováhu psychiky. Jedná se o jeden z oblíbených elixírů mládí. Zajímá vás, jak chřest doma připravit? Překlikněte na náš další článek.   
Zobrazit článek >