EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Každý den nové články o produktech z našeho e-shopu

 
Hra: Zaklínač III.
Pro herní sérii Zaklínač je typický chytlavý příběh inspirovaný povídkami polského autora Andrzeje Sapkowského. Tento trend se ani tentokrát nemění a právě hry, jako je Zaklínač, jsou skvělým důkazem toho, že singleplayer má i v dnešní době na herním trhu své místo. Tak velké množství vedlejších úkolů a mimopříběhových aktivit budete u jakéhokoli konkurenčního titulu hledat jen těžko. Zaklínač III. úspěšně navazuje na předcházející díly a hráčům opět nabídne propracovaný a napínavý příběh. Kromě zápletky se však tvůrci rozhodli obohatit hru o další razantní vylepšení a jedním z nich je gigantický otevřený svět. Herní mapa je tak rozlehlá, že pouhé odemknutí všech oblastí vám postupným plněním úkolů zabere přinejmenším 60 hodin. Ve hře se navíc nachází nespočet prvků, které vám hraní ozvláštní a celkový herní čas zase o trochu prodlouží. Systém přidělování dovednostních bodů, hledání vzácných surovin, přijímání nejrůznějších podúkolů, prodávání a kupování všemožných zbraní, lektvarů, brnění, mastiček, pochutin atd. U této hry se zkrátka nudit nebudete! Zaklínač III. se netají tím, že je hardwarově náročnější. Tento fakt má však své jasné opodstatnění. Hra nabídne vynikající grafické zpracování, a to včetně množství drobných detailů, které jsou často rozhodujícím faktorem celkového dojmu ze hry. Dokonalému zážitku napomůže také tematický hudební doprovod. Žánr: RPG Podpora MOVE: Ne PlayStation VR: Ne  
Zobrazit článek >
 
Jdete na svatbu? Víte, jak se obléknout?
Váš blízký oznámil, že se bude ženit? Víte, jak se vhodně obléknout na svatbu? Jdete jako host nebo bude vaše role o něco důležitější? Mládenec, nazývaný taky jako družba, nejčastěji zastává roli svědka. Ti, kteří vám stojí při obřadu po boku, obvykle pak pronáší řeč při hostině. I když však půjdete na svatbu jako běžný host, je vhodné oblečení důležité. Každý muž by se měl držet, pokud se nestanoví jinak, tmavého obleku. Sako je při svatbě nutností, jedině v případě malého chlapce se může slavnostní oblečení omezit jen na vestičku. Formální vzhled je dobré doplnit kravatou nebo motýlkem.  Pokud se chystáte stát ženichovi po boku, není pravidlem, že muži musí dodržovat stejný oděv jako družičky. Nejčastěji však pánové nasadí oblek shodné barvy. Ladící vzhled je dobré podpořit doplňky. Kravatu ze seznamu vynechte, ta není tak slavnostní. Sáhněte raději po motýlku. Vybírat můžete z tradičních kousků, v případě tematické svatby volte speciálního motýlka, který bude ladit s celou svatbou.  Pozor na světlé barvy obleků. Nad mužským oblékáním visí nepsané pravidlo, které tvrdí, že by si muž neměl brát světlý oblek. Ten případně náleží ženichovi.  V případě tematické svatby se nezapomeňte optat ženicha či nevěsty, zdali jsou na dresscode speciální požadavky. Obvykle se tyto informace připisují k pozvánce. Je však možné, že na ně bude upozorněno později. 
Zobrazit článek >
 
Jak perfektně vyčistit čelní sklo u auta? II
Pracujte vždy na jedné polovině skla, ať stihnete rozprostřít čistící přípravek po celém skle, než se vstřebá nebo odteče.  Pokud se chystáte uklízet celé auto, pamatujte nezbytně na to, že sklo byste měl zbavovat nečistit jako poslední. Pokud okno vyčistíte před tím, než budete vysávat auto či klepat rohožky, usednutý prach v autě se pak zase na sklo zpátky nalepí. Pokud jste jej navíc zrovna čistil, je možné, že ještě zůstalo vlhké, a tak se na něj částice přilepí ještě snáz.  Znáte ten pocit, kdy jedete při západu slunce autem a přijde vám, že místo skla máte před sebou spíše mlhavou vrstvu? Za to sluníčko nemůže, problém je způsoben neumytým čelním sklem z vnitřní části. Pokud ho máte dost špinavé, jistě se vám přes něj hůře kouká i během jízdy za denního světla. A přitom stačí použít mýdlovou vodu a leštící přípravek s pomocí jemného hadříku.  Postupujte po částech, nikdy nečistěte sklo najednou,  akorát byste si na něm vytvořil další šmouhy. Při čistění je vhodné postupovat druhým směrem, neboť tak lépe zjistíte, zdali vám z vnější části nezbyla nějaká nečistota.  Netrapte se s jednorázovými utěrkami nebo hadříky, které neustále někde ztrácíte. Do kufru auta umístěte čistič skel s mikrovláknem, který vám usnadní práci a ještě jej budete mít vždy po ruce. 
Zobrazit článek >
 
Tajný život stromů
Kniha Tajný život stromů se stala doslova bestsellerem. Již více jak tři roky patří tento tilul mezi oblíbené knihy, který si stále získává nadšené čtenáře. Les je pro mnohé z nás místem k relaxaci, k pročištění myšlenek a odpočinku. Díky renomovanému lesníkovi Peteru Wohllebenovi můžeme nahlédnout do života stromů a odhalit nečekané skutečnosti. Dokážete si alespoň představit, že by stromy měli paměť, mohli mezi sebou komunikovat, cítit bolest nebo dokonce dostali úpal a časem získávali, jako lidská tvář, vrásky? Mnohé stromy, jako například duby, mezi sebou komunikují prostřednictvím vonných látek. Pokud některý z dubů bude napadený škodlivým hmyzem, počne vysílat vůni jako signál nebezpečí a tím upozorňuje ostatní stromy. Autor knihy Peter Wohlleben se chtěl už jako dítě stát ochráncem přírody. Vystudoval lesnictví a pracoval více než dvacet let jako úředník zemské lesní správy. Aby mohl realizovat své představy o ochraně životního prostředí, zaměstnání opustil. Dnes řídí lesní hospodářství v regionu Eifel v Porýní, kde usiluje o návrat pralesů. Je zván do mnoha televizních pořadů, přednáší, pořádá semináře a píše knihy o lese a ochraně přírody. Začtěte se i Vy do knihy o stromech. Nechte se přenést do podivuhodných míst, kde se odehrávají překvapivé věci, tam kde jeden strom komunikuje s druhým.  
Zobrazit článek >
 
Jak perfektně vyčistit čelní sklo u auta? I
Už si ani nepamatujete, jak vypadá čelní sklo vašeho auta v čisté podobě? Neustále řešíte problém zaprášeného a ušpiněného povrchu? Přitom vyčištění předního skla není až tak náročné. Nezapomínejte, že čistit byste jej měl pravidelně jak z vnější strany, tak i zevnitř.  Na čistění skla se vyplatí vybavit speciálními rukavicemi, abyste zamezil otiskům prstů, přenosu mastnoty a celkovému nechtěnému vytvoření šmouh.  Určitě první vyčistěte sklo z vnější části. Na přední straně bezesporu sídlí více prachu a nečistot. Nejprve se soustřeďte na velké neplechy. Nejlépe se vám sklo podaří zbavit viditelných nečistot tak, že použijete starší hrubší ručník nebo hadr s nejemnou strukturou. Tuto pomůcku je pak vhodné vydesinfikovat v Savu nebo vyhodit. Následně pak povrch umyjte, odstraňte drobné částice a na závěr sklo vyleštěte. S přípravky je vhodné pracovat tak, že je budete roztírat jedním směrem. Postupujte ideálně zespoda nahoru, nikoliv opačně. Využijte leštič určený speciálně na povrch skel aut, který zabraňuje usazování nových nečistot. Částečně dokáže působit jako odpuzující vrstva pro vnější podněty. Pokud tento efekt chcete udržet, je třeba přípravek aplikovat často.  Je dobré si pamatovat, že čistič se ze skla ztrácí tím rychleji, čím je povrch, na který byl nanesen, teplejší. Sklo tedy čistěte když je studené, ideálně chladné. Úklid tedy provádějte v garáži, ve stínu. Při práci na vyhřátém autě se budete muset více namáhat. 
Zobrazit článek >
 
Druhy vepřového masa I.
Kdo by neměl rád kvalitné vepřové maso. Na řízečky, gulášek nebo pečené vepřové kolínko s křupavou kůžičkou. Každý má rád něco jiného a proto i zde platí pořekadlo: "Sto lidí, sto chutí." Víte, jak se roděluje vepřové maso a jaký kousek se hodí na přípravu guláše nebo minutky? V tomto článku na pokračování vám popíšeme na jaké části se vepřové maso porcuje a jak dané díly využijete při přípravě pokrmů. Bok - je to měkké a aromatické maso. Po upečení si pochutnáte na křupavé kůžičce. Lze z něj připravit plněné rolády nebo jej dusit. Pokud milujete škvarky, stačí vepřový bok nakrájet na kostky a vyškvařit. Skvělý je i uzený nebo grilovaný bok. Koleno - vždy koupíte s kostí a s kůží. Přední koleno je menší a masitější. Zadní bývá tučnější. Pomaličku je vařte, pečte nebo uďte. Krkovice - bývá prorostlá tukem. Vhodná na pečení a grilování. Při pečení se upravuje v celku, na plátky nebo na kostky. Vynikající je i steak nebo řízek. Kýta - se dělí na vrchní a spodní šál, ořech a květovou špičku. Patří mezi libové části masa a nejčastěji se z ní vyrábí šunka. Vrchní šál je vynikající k přípravě řízků. Spodní šál je o něco tužší a tak je skvělý k pečení. Ořech a květová špička jsou vhodné k přípravě na nudličky a k restování. Květovou špičku lze použít na řízky a minutky. Plec - je méně tučná část masa. Může se dusit, péct, smažit, udit i sušit. Vhodná na roládu nebo řízky. Také se z ní připravují vynikající vepřové medailonky. Chcete-li načerpat více informací o mase, nejen vepřovém, vyzkoušet skvělé a chutné recepty, zakupte si knihu MASO z nakladatelství APETIT.
Zobrazit článek >
 
Druhy vepřového masa II.
S vepřovým masem se neodmyslitelně váží i vepřové hody a zabíjačky. V dnešní době se už pomálu setkáme s domácí zabíjačkou od samého počátku zabití prasátka až po výrobu masných výrobků. Lidé se spíše uchylují k zakoupení polotovarů, ze kterých si doma připraví škvarky nebo tlačenku. Víte jaký kousek vepřového masa je vhodný k přípravě masové rolády nebo steaku? V druhé části vám přinášíme popis dalších druhů vepřového masa. Panenská svíčková - je neobyčejně křehký kousek masa. Je jemný a proto se skvěle hodí k rychlé přípravě řízků, medailonků nebo nakrájený na nudličky k rychlému restování. Při pečení svíčkovou pečte v celku nebo uprostřed naplněnou. Pečeně (karé) - jedná se o libové maso ze zad. Zadní část s kostí se nazývá kotleta. Toto maso také pečte v celku a s kostí, aby se rychle nevysušilo. Plátky jsou vynikající na gril nebo na pánev. Žebra (z boku, pečeně nebo z krkovice) - žebra se nejčastěji pečou, grilují nebo udí. Dávejte pozor na vysušení, protože tento druh masa má velmi málo krátkého masa. Hlava, lalok, nožičky, kůže,ořez, sádlo a vnitřnosti - hlava se používá k výrobě zabíjačkových specialit - huspenin, tlačenek nebo prejtu. Lahůdkou jsou líčka. Z nožiček se připravuje sulc, huspenina nebo aspik. Z ořezů a vnitřností se připravují guláše. Vnitřnosti se především používají k přípravě zabíjačkových pochutin. Vše o mase se dočtete v knize JAK NAKUPOVAT A ZPRACOVÁVAT MASO. Najdete zde veškeré informace o vepřovém, hovězím, telecím, jeněčím mase a zvěřině.  
Zobrazit článek >
 
Jak na ovocná vína II.
Stejně jako marmelády, džemy nebo ovocné zavařeniny, tak i domácí vína mají v našich domácnostech dávnou tradici výroby. Dobře si pamatuji, jak můj děda pravidelně připravoval rybízové a višňové víno, které se, po jeho dostatečném dozrání, servírovalo při slavnostních příležitostech. Tuto tradici převzal i můj strýc, který dal přednost výrobě rybízáku. V první části článku - Jak na ovocná vína I. jste si mohli přečíst, co vše je nutné k jejich přípravě a jak začít. Dokvašování a zrání ovocných vín Při dokvašování a zrání ovocného vína objevíte na dni demižonu kal, který pochází z ovoce a kvasnic. Proto při stáčení vína postupujte opatrně a použijte hadičku, aby se kal nazamíchal do vína. Avšak na lahve ještě není ten správný čas. Lépe bude, když ke stáčení použijete jiný čistý demižon. Ten opět naplňte až po okraj a pečivě jej zazátkujte. Nyní však použijte korkový špunt bez skleněné trubičky. naplněný a zazátkovaný demižon uskladněte v chladné místnosti se stálou teplotou. Zde bude víno dokvašovat a dozrávat ještě půl roku. Po dané době se na dně demižonu opět objeví kal, ale již v malém množství. Při stáčení, nyní už do čistých lahví, postupujte opět opatrně, aby se kal nepromíchal. Čisté víno nechávejte dozrávat ještě rok. Po této době získá ještě lepší chuť a vůni. Vyzkoušejte výrobu rybízového vína. Postup najdete v článku: POSTUP VÝROBY RYBÍZOVÉHO VÍNA. Máte chuť na pořádnou sklenici vína? Nalijte si lahodný vinný mok do OBŘÍ SKLENICE NA VÍNO - GIFTREPUBLIC.  
Zobrazit článek >
 
Jak na ovocná vína I.
Nemusíte pocházet z krajů, které jsou bohatě pokryté vinicemi, abyste si mohli dopřát lahodný a lehce alkoholický nápoj, kterým je víno. Pokud vlastníte demižon, můžete si vyrobit vlastní víno z kdejakého ovoce. Co budete potřebovat? K výrobě ovocného vína vám postačí samotné ovoce, vinné kvasnice a cukr. Zdá se vám to málo? Opravdu je to vše, co k výrobě postačí. Výběr druhu ovoce je pouze na vás. Jak na to? Připravte si dokonale čistý demižon a korkové kvasné zátky se skleněnými trubičkami ("bublačky"). K utěsnění hrdla je nutné použít vosk. Cukr se používá řepný, do ovocných šťáv se přimíchá svařený ve vodě. Cukrovou vodu vařte 5 až 15 minut, aby byl cukerný roztok čistý. Cukrovou vodu je vhodné přefiltrovat, stejně jako šťávu. Platí zásada => čím více cukru ovoce obsahuje, tím méně cukrové vody přidáváte. Receptury na výrobu ovocných vín se liší. Jejich sladkost nebo kyselost si upravíte dle své chuti. Vinné kvasnice zakoupíte v drogeriích. Ovoce jako maliny, višně, ostružiny, jablka a hrušky je lepší nechat nakvasit. To znamená, že je umelete (višně bez pecek) a necháte stát v čisté, nejlépe kameninové, nádobě asi dva dny, než se na něm začnou tvořit kvasnicové kultury. Z takto připraveného ovoce nejdříve vylisujete šťávu. Ta už bude obsahovat kvasnice, proto už nemusíte přidávat nebo jen v malém množství. Zkoušeli jste si vypěstovat vlastní vinnou révu? Ne? Pak k tomu máte skvělou příležitost s pěstební sadou GROW ME - VYPĚSTUJ VÍNO.
Zobrazit článek >
 
Vyberte si správný zvonek na kolo I
Každé jízdní kolo by mělo být zejména z důvodu bezpečnosti vybaveno zvonkem. Jak postupovat při jeho výběru? Vyberte si takový zvonek, který bude ladit k vašemu kolu a který budete moci s pohodlností využít v každé situaci. Tato kritéria při výběru zvonku nezapomeňte zvážit. Pro koho je zvonek určen?  Jinak vypadá zvonek na kolo sportovní, jinak pro volný čas, kdy zvolíte pravděpodobně zvonek klasický. Dítě si pravděpodobně vybere hračku. Určitě se zamyslete nad tím, pro koho zvonek kupujete. Jestliže pořizujete výbavu celé rodině, dáváme vám za tento krok jedničku, nezapomeňte však myslet hlavně na děti. Ty budou varovný signál využívat mnohem radši, pokud se jim bude líbit. Klakson ve tvaru pistolky či jiné mačkací zvonítko je pro děti tou pravou pomůckou. Některé druhy zvonků pro dospělé dětské ruce nezvládnou ovládat, s klaksonem si poradí vždy. Navíc díky jeho odlišnému zvuku hned poznáte, že na sebe zřejmě upozorňuje nějaký malý cyklista. Pro vaši ženu zase můžete vybrat dámskou barvičku. Jaký typ zvonku zvolit? Pokud zůstaneme u tradičního dělení zvonků, bude třeba zmínit dva typy. Zvonek a klakson. Zvonky jsou k dostání především kovové, většinou fungují na principu páčky nebo na základě stlačení. Vybírejte podle preferencí, vyzkoušejte, jak se vám zvonek bude lépe ovládat. Klaksony fungují na základě stlačení vzduchu, který je uchovávaný v gumové bublině. Při stlačení pak dojde k vytvoření zvukového efektu. 
Zobrazit článek >
 
Reflex Nutrition: Nexgen PRO
Hledáte perfektní doplněk stravy, který vašemu tělu dodá potřebné minerály a jiné látky, ale taky vyšperkuje vaše tělo, co se týče vnější vizáže? Vyzkoušejte produkt Nexgen z řady Reflex Nutrition, jeho účinky budete doslova překvapen.  Doplněk stravy obsahuje minerální látky, vitaminy i důležité antioxidanty, které dodají potřebné živiny každému organismu se sportovním duchem. Za zvláštní zmínku stojí podstatné množství hořčíku, taky dostatek vitaminu skupiny B a K.  Magnésim a Mg kyseliny jsou nezbytně důležité pro práci těla sportovce. Podporují tvorbu svalů. Zatímco hořčík drží dozor především v ohledu vnitřní stavby těla, vitamin K má vliv na aktivitu a přirozenou vitalitu organismu. Mezi další významné složky patří zinek, chrom, měď nebo mangan. Tyto látky do těla dostanete především díky konzumaci zeleniny. Pokud nechcete optimální množství denního příjmu neustále hlídat, pak vsaďte na tento doplněk stravy. S ním budete mít v těle prvků dostatek.  Denní příjem látek je rozdělen do tří dávek, aby je tělo dostávalo průběžně, a mohlo je i během celého dne zpracovávat a využívat. Pro dosažení maximálních účinků tedy doplněk stravy konzumujte třikrát denně, ideálně před jídlem.  Přípravek je vhodný pro všechny nadšence fitness aktivit, hodí se však taky jako zpestření stravy rekreačních sportovců. Pokud patříte do třídy vrcholových sportovců a žádné obdobné doplňky stravy neužíváte, zvažte koupi doplňku. Již po několika dnech užívání shledáte jeho vliv na váš celkový fyzický stav. 
Zobrazit článek >
 
Elektrická pila
Připravujete si zásoby dříví na zimu? K tomu bude zapotřebí ruční pily. Pokud se chystáte k jejímu zakoupení, měli byste se držet následujících rad. V případě výběru ruční pily máte na výběr mezi elektrickou nebo benzinovou. Výrobci však uvádějí rozdělení podle průměrných hodin provozu za rok a s tím je také spojen výkon. Zohledňuje se i délka řezací lišty a váha. Například na přípravu dříví k topení v domě budete ruční pilu používat zhruba dvacet hodin ročně. Tuto kategorii technicky nejjednodušeji řešených pil najdete v hobby marketech. Nabízejí životnost sto až tisíc motohodin. Jak vybírat: už v obchodě si pořádně vyzkoušejte, jak vám ruční pila padne do ruky zda-li vám bude vyhovovat její váha, tvar rukojeti a cekové vyvážení pila by měla mít pojistku, tzv. stop-systém antivibrační systém zajistí pohodlnější a bezpečnější práci dobrá pila má kvalitní kryt rukojeti Pokud jste ještě s ruční pilou nepracovali, nechte se o někoho zkušeného zaškolit. Elektrická pila se hodí k řezání menšího množství slabšího dřeva. S touto pilou se nedoporučuje pracovat v příliš rozlehlém terénu. Jednak musíte počítat s délkou kabelu, ale hlavně s nebezpečím, že se vám zaplete pod nohy. V žádném případě nepoužívejte elektrickou pilu v mokrém prostředí nebo za deštivého počasí. Jedná se o lehčí, levnější a snáze ovladatelnou pilu na řezání dřeva v kůlně nebo pod přístřeškem.  
Zobrazit článek >
 
Brahmi Plus
Čas od času to potká každého z nás, totiž pocit, že nám to nemyslí, jak bychom chtěli. Na vině může být únava, stres, přemíra podnětů a následná nesoustředěnost. S věkem se může stav dostavovat podobný stav častěji vůbec a nemusí být krátkodobý. K vyloučení závažnější příčiny je pak samozřejmě na místě navštívit odborníka. I zcela zdraví lidé by měli o svůj mozek preventivně pečovat a jeho činnost podporovat. Správnou výživu mu mohou dodat některé potraviny a pochutiny: čokoláda, káva, vlašské a jiné ořechy, banány, avokádo, mořské ryby, borůvky, dýňová a další semínka, olivový olej, brokolice, česnek. Dá se tedy říci, že pestrá a vyvážená strava nesvědčí jen tělu, ale také mysli. Máte-li krátkodobý či dokonce dlouhodobý deficit zmiňovaných potravin, ať z důvodu nutné substituční výživy, případně nevhodné diety, zamyslete a rychle s tím něco dělejte. Optimální výživě mozku lze také pomoci, například preparátem Brahmi Plus značky Nutristar, který vychází z principu Ajurvédy. Zlepšuje schopnost soustředění a kognice. Základem preparátu je Bakopa drobnolistá, bylinka oblíbená nejen studenty. Podporuje paměť, odbourává stres a únavu, zlepšuje spánek a prospívá také astmatikům, rekonvalescentům po mozkových příhodách i při kožních obtížích. Dalšími složka Brahmi Plus je prokrvení podporující Ginko Biloba, řasa spirulina, zinek v vitaminy skupiny B. Brahmi Plus může být dobrým nápadem na dárek pro prarodiče. Zakoupíte ho v sekci Zdraví.  
Zobrazit článek >
 
Přírodní šampon na kočičí srst
Řekne-li přede mnou, že kočky obecně jsou takové a takové, bráním je. Z vlastní zkušenosti totiž vím, že jsou jako my lidé: některé jsou hodné, některé rády zlobí. Co chutná jedné, nechutná druhé. Dovedou být pěkně mlsné – člověk by nevěřil, s jakou chutí dokáže kočka v krmítku vybírat hrášek a kukuřici, pomlaskávat nad koprovou omáčkou či ovocným jogurtem. Kočky mívají špatnou i dobrou náladu, některé spí víc, jiné méně. Překvapivě mají tyto noční šelmy tendenci, žijí-li s lidmi, tendenci přebírat denní rytmus svých „pánů“. Nedávno jsem v této souvislosti vyslechla zajímavou teorii, totiž že kočky jsou sociálními parazity nás lidí. Po generace si nás svým chováním spolehlivě ochočují - snažíme se jim udělat radost, zavděčit se jim. Odměnou nám pak občas jsou spokojená zvířata. Zejména u reprezentativních plemen koček nelze spoléhat na instinkt, který kočku pohání vykonávat očistu. Výstavní kusy a kočky, které z nějakých důvodů sami nezbytnou hygienu nevykonávají, je třeba příležitostně koupat. Jako podpůrný prostředek pro mytí je ideální Menforsan velmi jemný přírodní šampon na srst. Obsahuje zpevňující kolagen a perleť. Ta dodá srsti zvířete pěkný perleťový lesk. Srst kočky je příjemná na dotyk a snadno se vyčesává. Menforsan pečuje o srst i pokožku zvířete a hodí se pro časté mytí. Jemný přírodní šampon Menforsan na srst koček zakoupíte v sekci Chovatelství.
Zobrazit článek >
 
Zajímavosti ze světa ping-pongu II
V roce 1890 se jistý David Foster rozhodl, že mu knihy nestačí. Na novou hru se začal soustředit víc, prozkoumal možné strategie a vyvinul nové pomůcky. Postaral se o tvorbu rakety i speciálního míčku z gumy, který potáhnul plátnem.  Během dalších let dělal lidem, kteří se snažili ve hraní zdokonalit, největší problém míček. Přišla na trh taky obměna gumové varianty nebo míček z korku.  Hra dokonce na čas upadla v zapomnění. Nevyvíjela se, nikomu se nepodařilo hrací míček zdokonalit. Je pravděpodobné, že kdyby se roku 1901 neobjevil J. W. Gibb, který představil celuloidový materiál. Ten se zdál být pro výrobu hracího příslušenství ideální. A byl. Zdokonalil taky pálku, na dřevěnou kostru nasadil dva druhy gumy. Pálka se v podstatě od této doby již neměnila. Během padesátých let se do pálky jen přidala houbovitá vrstva, která ještě víc zpříjemnila odpal.  První ping-pongové mistrovství světa se konalo roku 1927. Statistické údaje z dvacátého století ukazují, že sport měl tehdy kolem čtyřiceti tisíc aktivních hráčů a soupeřů. To je už podstatné číslo.  Některé zájemce o hru však mohl lehce postupem času odradit historicky první mistr světa R. Jacobi. Tento Maďar se držel svého prvenství ještě celá třicátá léta.  Mnoho lidí ping-pong vlastně nepovažuje za sport. Během let své existence si tato hra získala od široké veřejnosti různé pohledy. Jedinci jsou většinou toho názoru, že jde o nenáročnou aktivitu, která nutně nevyžaduje strategie ani pohybovou náročnost. Vzhledem k tomu, že navíc ping-pong jde téměř každému, bere se jako jednoduchá hra. 
Zobrazit článek >
 
Recept na extra pálivé kuřecí křídýlka
Jste milovníkem pálivého jídla? Tak potom si nenechte ujít následující recept na kuřecí křídla, který pochází z Thajska. Jsou velmi pikantní a přitom nasládlá. Můžete je připravit k obědu či večeři, avšak ani jako pohoštění pro návštěvu nezklamou. RECEPT: Pálivé kuřecí křidýlka Ingredience na marinádu: 100 g medu 2 stroužky rozdrceného česneku kousek oloupaného a najemno nakrájeného zázvoru (cca 3 cm) 1 stonek citronové trávy, spodní část nasekaná najemno 1 lžička drcených sušených chilli papriček 60 ml sójové omáčky 60 ml rýžového vinného octa Další ingredience: 1 kg kuřecích křídel podrcené arašídy na posypání sůl lístky koriandru 2 limety Postup: Nejprve připravíme marinádu: smícháme med, česnek, zázvor, citronovou trávu, chilli, sójovou omáčku a ocet. Marinádou přelijeme kuřecí křidýlka, promícháme a necháme hodinu marinovat v chladu. Troubu předehřejeme na 200°C. Křidýlka vyjmeme z marinády a vložíme do pekáčku.  Pečeme 30 minut dozlatova. Každých 5 minut křidýlka otočíme. Nakonec přelijeme zbylou marinádou a posypeme drcenými arašídy. Zvýšíme teplotu v troubě na 220°C a dopečeme ještě 5 minut. Před podáváním dosolíme podle chuti. Posypeme křidýlka nasekaným koriandrem a podáváme s klínky limet na pokapání a se zbylými arašídy.   Máte rádi kořeněná jídla a rádi experimentujete v jejich ochucování? Zakupte si knihu KOŘENÍ, ve které se dočtete o rýzných druzích koření a jejich využití.        
Zobrazit článek >
 
Dodejte tělu vlákninu
Každý ví, že pro správnou funkci trávení je důležitý dostatečný příjem vlákniny. Díky ní se nám zlepšuje funkce střev a zamezí se tím nepříjemnému nadýmání nebo zácpě. Pokud máte sedavé zaměstnání a k tomu ještě špatné stravovací návyky, měli byste do svého jídelníčku co nejdříve zařadit potraviny, které obsahují vlákninu nebo doplňky stravy s vlákninou - PSYLLIUM. PSYLLIUM se vyrábí z rostliny jitrocele indického, který se hojně vyskytuje v Indii. Rostlina má nenápadné květy a drobné lístky s jemným chmířím. Psyllium se získává z obalů semen této rostliny. V podstatě lze o psylliu říci, že splňuje funkci prebiotik. Taktéž se užívá při redukčních dietách. Účinky: čistí trávící soustavu zbavuje tělo nežádoucích toxinů brání ukládání nežádoucích tuků v těle udržuje optimální hladinu cholesterolu podporuje pravidelné vyprazdňování pomáhá tělu vstřebávat potřebné živiny funguje jako prevence rakoviny tlustého střeva působí proti onemocnění srdce pomáhá při diabetu (prodlouží vstřebatelnost jednoduchých cukrů, zároveň s tím i inzulinovou odezvu, což přispívá ke stabilnější hladině cukru v krvi) přispívá k účinné léčbě hemeroidů (díky tomu, že je po psylliu stolice měkčí, není vyvíjen takový tlak na konečník při vyprazdňování) preventivně brání problémů s trávením, zabraňuje zácpě, průjmu i nadýmání Pokud budete konzumovat psyllium nalačno, získáte pocit sytosti a tím se zbavíte pocitu hladu. Neobsahuje žádné cukry.    
Zobrazit článek >
 
Olivenol Extra dárek pro srdce a cévy
Hledáte doplněk stravy, který podpoří zdraví srdce a dodá pružnost cévám? Představujeme vám Olivenol Extra od značky Blue Step! Přečtěte si, co dokáže.  Olivenol Extra obsahuje výtažky z čerstvých, organicky pěstovaných oliv. Je bohatý především na specifické antioxidanty, které patří mezi nejsilnější vůbec.  Součástí přípravku je olivová šťáva, která pozitivně ovlivňuje krevní tlak. Pomáhá odplavovat špatný a pro tělo nepříliš vhodný cholesterol z krve tak, že dodává potřebné částice zdravého cholesterolu.  K nezbytné složce patří pak ještě rozmarýn lékařský. Jak asi čekáte, jde o bylinu obsahující antioxidanty. To však není její jediná výhoda. Podporuje trávení. Má vliv především na játra, podporuje jejich funkci a správnou činnost. Dodává sílu trávicím orgánům. Podporuje imunitní systém. Pokud v době chřipek bude lék užívat, nákaza vás pravděpodobně mine obloukem. Má vliv i na vylučování. Podporuje činnosti ledvin a močových cest.  Přípravek je díky všem složkám vhodný taky k podpoře dýchací soustavy. Zlepšuje kvalitu vlasů, zabraňuje jejich vypadávání. Vyživuje pokožku. Má vliv na práci cév, dodává jim pružnost a celkovou vitalitu. Zabraňuje usazování cholesterolu a jiných nevhodných látek, které by mohly způsobit vznik krevních sraženin nebo snížit průchodnost krve.  Pro dosažení těch nejlepších účinků konzumujte jednu až dvě kapsle denně. Přípravek neužívejte déle jak dva až tři měsíce. Přípravek je primárně vhodný pro muže. 
Zobrazit článek >
 
Co je to posilovací kolečko? Jak ho využít? I
Hledáte dostupnou inovaci v technikách cvičení? Potřebujete přidat do posilovacího moodu něco nového? Vyzkoušejte kolečko na cvičení, které zajistí komplexní posílení hned několika partií. Přečtěte si dnešní článek a zjistěte o pomůcce na posilování víc.  Posilovací kolečko je učeno pro posílení břišních partií, taky zad a kolenou. Přispěje k celkovému zvýšení tělesné kondice. Velká výhoda je, že v rámci posilování břišní části zároveň vytrénujete jak ramena, tak celé ruce. A to nenásilnou formou. Budete překvapen, co takové kolečko dokáže.  Velkou výhodou pomůcky je to, že poslouží pro posílení nejen povrchového svalstva, na které se primárně při cvičení lidé soustředí, ale taky pomohou s posílením svalstva hloubkového. To je důležité pro celkovou tělesnou vitalitu a hlavně koordinaci. Zlepší se váš postoj, držení těla. Cvičení samozřejmě přispěje i ke zpevnění celé břišní části.  I když vám kolečko poslouží pro více partií, nejčastější účel využití se právě točí okolo břicha. Při cvičení hlavně nezapomínejte na správné držení těla. Neprohýbejte se v zádech, nepropínejte kolena. Pokud vás bolí jiná partie, než se kterou cvičíte, je třeba zbystřit. Přesvědčte se, zda neprovádíte některé cviky se špatnou technikou.  S kolečkem se dá snadno manipulovat, nic moc neváží, takže si jej můžete nosit klidně s sebou do posilovny. Během pár vteřin ho dokážete rozložit. 
Zobrazit článek >
 
Co je to posilovací kolečko? Jak ho využít? II
Rozsah pohybu při cvičení kolečkem by zprvu neměl být tak široký. Nejprve se s předmětem naučte řádně manipulovat a následně taktiky můžete vylepšovat a zdokonalovat. Kolečko posouvejte před sebe nejprve minimálně, až pak prodlužujte posuvnou dráhu.  Soustřeďte se zprvu i na kratší intervaly a znásobte jejich opakování. Po nějakém čase můžete intervaly prodloužit a zkrátit pauzy mezi jednotlivými cviky.  Posilovací kolečka jsou opatřena protiskluzovými vlastnostmi, které zajišťují komfort při cvičení na jakémkoliv povrchu. Náčiní můžete používat na betonu, parketách, ale třeba na dlažbě.  Kolečko využívejte pravidelně, jedině tak dosáhnete těch nejlepších účinků. Pomůcku používejte klidně každý den, aby se vaše svaly formovaly průběžně.  Pomůcku využijete v kruhovém tréninku, cross tréninku, můžete ho zařadit třeba i do tabaty nebo funkčního tréninku. Kolečko však využijete taky v rámci rehabilitačních účelů.  Mezi nejoblíbenější cviky patří metoda pojízdného kliku a posouvání nohou. V prvním případě si klekněte na kolena, ruce položte na osu a jeďte kolečkem mírně vpřed, následně zase vzad. Měl byste cítit sílu břicha. V provádění druhého cviku si lehněte na záda, ruce položte dlaněmi na zem a nohy zapřete za madla a nohy posouvejte vpřed a vzad.  Kolečka se vyrábí z plastu a gumy, obvykle unesou hmotnost do 100 kilogramů.  Vyzkoušejte posilovací kolečko na vlastní kůži. Uvidíte, že pro něj najdete využití. 
Zobrazit článek >
 
Super OPC Antioxidant – výtažek z hroznových zrnek
Že mají hroznová jádra a semínka účinky na lidské zdraví? Ano, skutečně mají a ne ledajaké! Z hroznových zrnek se připravuje třeba olej. Dnes se podíváme na účinky semínek vinné révy podrobněji. V semínkách je obsaženo obrovské množství antioxidantů, například flavonoidů. Z vitaminů stojí za zmínku prvky C a E, důležitou roli v účincích hraje taky beta karoten.  Zrnka hroznů čistí krev a posilují cévy, zajišťují jejich pružnost, čímž zabraňují vzniku různých chorob.  Výtažky z hroznových semen ochraňují tělo před nádorovým onemocněním. Působí proti mrtvici a infarktu.  Léčí vysoký krevní tlak.  Fungují taky jako prevence proti vzniku kardiovaskulárních chorob, neboť látky obsažené v zrnkách pomáhají vyplavovat cholesterol z krve a pomáhají s udržováním jeho normální hladiny.  Výtažek z hroznových zrnek léčí křečové žíly a taky trombózu.  Působí proti průjmům a častým nevolnostem. Harmonizuje metabolismus. Jadérka zlepšují mozkovou činnost. Mají vliv na paměť i soustředěnost.  Produkt má dále antibakteriální a antivirové vlastnosti. Hodí se k užívání v době chřipek, neboť výrazně posiluje imunitu.  Konzumujte jednu kapsli denně. Doplněk stravy užívejte ideálně před jídlem. Balení vám vystačí na tři měsíce, po takto dlouhém užívání Super OPC alespoň na měsíc zase vysaďte. O produktu s výtažky z hroznových zrnek, jeho složení a účincích se dozvíte více v našem e-shopu.   
Zobrazit článek >
 
Dracula - zrcadlový text Aj/Čj pro mírně pokročilé
Pro ty, kteří se učí anglický jazyk, nebo si jen chtějí přečíst zajímavý příběh v podobě zrcadlového textu, přináší nakladatelství INFOA knihu pod názvem DRACULA / DRÁKULA. Kniha je určena pro ty, kteří mají jazykovou vybavenost na stupni mírně pokročilých. Obsahuje zjednodušený text původního díla irského spisovatele Brama Stokera. Samotný děj románu Dracula snad není třeba dlouze představovat. Zajisté o něm slyšel téměř každý. Jen pro osvěžení přímomeňme, že právě v tomto literárním díle se zrodil mýtus upíra. Příběh se dočkal několikero filmových zpracování. První film, který se inspiroval dějem příběhu Brama Stokera byl němý film "Nosferatu", který vznikl v Německu v roce 1922. Děj se nedrží přesně podle předlohy, ale stále lze o něm říci, že je to jeden z nejpůsobivějších filmů o upírech. V roce 1958 vznikl film pod názvem "Horor o Dráculovi", který režíroval Terence Fisher. Dále pak byl natočený film v roce 1979 "Nosferatu" německým režisérem Wernerem Herzogem. Hlavní roli Drákuly získal Klaus Kinski. Nejúspěšnější hollywoodský film o Drákulovi pochází z dílny režiséra Francise Forda Copolly. Film vznikl v roce 199 a hrála v něm řada hvězd. Například: Keanu Reeves, Wiona Ryder nebo Anthony Hopkins. Byla v něm použita řada zvláštních efektů a je velmi věrným zpracováním Stokerova románu.
Zobrazit článek >
 
Funkční oblečení: Rozdělení
Již jsme do magazínu zveřejnili článek o vrstvení termoprádla, nyní vás seznámíme s důležitým dělením prádla funkčního. Jednotlivé kusy oblečení a doplňků se od sebe totiž zásadně liší. Jaké skupiny funkčního prádla podle vrstev rozlišujeme?  Transportní vrstva Od základní vrstvy byste následující vlastnosti asi předpokládal. Jedná se o materiál, který spolehlivě odvede vlhkost od těla. Tato látka funguje pouze v případě přímého kontaktu s kůží. Vyrábí se z ní spodní prádlo, trička i kalhoty.  Termoizolační vrstva  Název už nám sám napovídá. Jedná se o vrstvu, která reguluje odvod a přívod tepla či zimy k tělu. Má za úkol bránit pronikání chladu na tělo a pomáhá udržovat stálou tělesnou teplotu. Termoizolační vrstva se nosí především v zimě, nemá za úkol chránit před větrem a dalšími přírodními vlivy. Z této vrstvy se vyrábí mikiny, silnější kalhoty či tepláky a další.  Ochranná vrstva Právě o vnější prostředí a neočekávané přívaly srážek či nárazy větru se postará vrstva svrchní, tj. ochranná. Řadíme do ní pláštěnky, větrovky, šusťáky a další kousky. Ochranná vrstva je obvykle jak nepromokavá, tak odolná vůči větru. Byla by však chyba myslet si, že jde o vrstvu neprodyšnou.  Pokud chcete využít všech výhod funkčních materiálů, myslete na správné vrstvení a nenahrazujte termo materiál bavlnou či jinými materiály. 
Zobrazit článek >
 
V jakém prášku prát jemné prádlo?
Čím je naše západní společnost bohatší, tím je marnivější. Konzumní a rozpínavý způsob života nám přináší pohodlí, na druhé straně je často bezohledný a nešetrný k přírodě. Nepřemýšlet je prostě jednodušší a na zamyšlení nemáme čas. Udržitelný život přitom nutně neznamená být rovnou ekologickým aktivistou, stačí jen respektovat pár základních pravidel. Prádlo prát musíme, ale prášek do pračky bychom měli opravdu odměřovat. Nadbytečné množství nejen, že nezajistí lepší vyprání prádla, ale zůstane nevymáchaný v prádle. Zvýší se tím dopad na přírodu a v důsledku může příčinou dlouhodobých kožních obtíží. Rezidua prášku v prádle mohou dráždit a způsobovat vyrážky, nehledě na to, že prádlo je pak na omak hrubé a více se špiní – stále v něm fungují zbývající tenzidy, které vážou nečistoty.  Ohleduplnější k přírodě jsou prostředky „zelené“, tj. účinné, přitom dobře odbouratelné. Výrobci se stále více této problematice věnují, proto jich je na trhu stále více a jsou cenově dostupnější. Hypoalergenní prací prostředek Winnie´s Naturel Lana & Delicati k životnímu prostředí ohleduplný je – je plně odbouratelný. Určen je k praní prádla jemného prádla, včetně dětského a vlny. Prát v něm lze také ručně. Prádlo v něm vyprané je měkké a voní růžemi. Obal ´s Naturel Lana & Delicati je plně recyklovatelný. Prací gel ´s Naturel Lana & Delicati s vůní růží zakoupíte v sekci Drogerie. V nabídce je v balení na 16 praní.
Zobrazit článek >
 
Na sport jedině termoprádlo I
Termoprádlo, jinak taky funkční prádlo, by mělo být součástí (nejen) vaší sportovní výbavy. Udrží tělo v suchu a teple, má však spoustu dalších výhod. O nich se ostatně dočtete v našem článku.  Regulace tělesné teploty  Znáte to určitě moc dobře. Jakmile se zpotíte, obyčejné prádlo se začne lepit na vaše tělo. Do látky se vsákne pot a nastane malér. Je vám zima a cítíte se naprosto nepohodlně. Termoprádlo takhle nefunguje. Vrstva mikrovláken je speciálně vyvinuta tak, aby vodu naopak od těla co nejrychleji transportovala pryč, vsakuje se do dalších vrstev. Tělesná teplota se pohybuje okolo 36 stupňů. Jakmile se při aktivitě začne zvyšovat, tělo se přirozeně začne navyšování bránit, vylučováním potu se bude snažit ochladit. Díky termoprádlu omezíte i celý tento proces, neboť speciální materiál má vliv na udržení stále teploty organismu. Snadná manipulace a hmotnost  Termoprádlo se skvěle skladuje, převáží i balí. Velkou výhodou je i fakt, že váží méně než jiné materiály. Prádlo vás nebude brzdit ve sportu, neubere vám osobní rekordy, nebudete ho na sobě téměř ani cítit.  Snadné vrstvení V oblékání a zejména na sport platí základní pravidlo. Mnohem lepší než navléct na sebe dvě teplé vrstvy je použít klidně i vrstvy čtyři, ale tenčí. Že je vám v obyčejném tričku zima, ale v huňaté mikině zase velké horko? S tenkými vrstvami termoprádla tento problém řešit nebudete.
Zobrazit článek >
 
Na sport jedině termoprádlo II
Snadné praní i sušení Vzhledem k tomu, že termoprádlo nosíte zejména v době provádění fyzických aktivit, je možné, že jej budete muset prát po každém nošení. Situaci však velmi usnadňuje materiál, ze kterého pot dostanete i pomocí rychlého programu v pračce. Jistě vás potěší, že termo příslušenství taky velmi rychle schne, za pár hodin po přirozeném sušení jej zase můžete používat. Nebude vám chladno  Termoprádlo zajišťuje jistý komfort i co se týče tepla. Pokud se vhodně obléknete, nebude vám zima. Termo blečení v zimě nepropustí mráz. Má ještě jednu velkou výhodu, a to tu, že nestudí. Jestliže se zapotíte, nemusí vás trápit chlad. Termoprádlo je pružné, v pohybech se nemusíte omezovat Jasně. Výrobci počítají s tím, že si oblečení vezmete na různé druhy sportů. Je vhodné pro běžce, hokejisty i atlety. Prádlo si zkrátka můžete obléct na jakoukoliv aktivitu. U každého termo doplňku je důležitá nejen pružnost materiálu, ale taky švů. Nebojte se, i ta je zabezpečena.  Speciální švy  U švů se ještě zastavíme. Vzhledem k tomu, že od termoprádla vyžadujeme lehkou těsnost a přilnavost, výrobci s látkou pracují pomocí plochých švů. Klasické švy by na pokožce nebyly pohodlné, tyto ani neucítíte.  Celoroční využití Že prádlo nosíte jenom v zimě, kdy tělo potřebuje zůstat v teple? Změňte strategii a využijte vlastnosti prádla i v teplých měsících, které naopak budou tělu pomáhat s ochlazováním.
Zobrazit článek >
 
Oválná svíčka Sand Driftwood
Přestože nám teprve končí září, je na čase zvolna začít myslet na čas dárků, na Vánoce. Uvědomila jsem si to před pár dny v obchodě, když jsem takřka u vchodu narazila na vánoční a mikulášské sladkosti. Nebudu na tomto místě řešit jejich složení a tudíž kvalitu, dávno každý ví, že je poněkud sporná. Spíše mi to připomnělo, že je na čase začít rozmýšlet nad tím, čím blízké obdarovat. Není třeba se předvádět a nakupovat velkorysé dary. Stačí si vzpomenout a potěšit maličkostí. Velmi oblíbené jsou tzv. voňavé dárky a nemám na mysli právě parfém. Voňavým dárkem jsou také bytové parfémy, difuzéry a parfémované svíčky. Vůní dokážou navodit příjemnou atmosféru, zlepšit náladu, provonět prostor, eliminovat pachy. V případě svíčky lze navíc dekorativní obal „zrecyklovat“ jako svícen případně vázu, třeba i na suchou aranžovanou dekoraci. Vyzkoušejte si jako dárek nanečisto třeba svíčku s hřejivou vůní dřeva WoodWick Sand Driftwood. Voňavý vosk svíčky rozehřívá praskající dřevěný knot. Skleněný svícen oválného tvaru kryje dekorativní dřevěné víko. Svíčka s váhou 85 gramů vydrží hořet až 20 hodin. Dárek tohoto druhu stačí pak jen vložit do dárkové kazety či tašky z přírodního materiálu a předat. Určitě potěší. Dekorativní parfémované svíčky a svícny zůzných tvarů a velikostí najdete v sekci Domácnost mezi dárkovým zbožím.
Zobrazit článek >
 
Finclub: Fin Candimis
Finclub je velká společnost spolupracující s více než 2000 lékařů, kteří se podílejí na vývoji i hodnocení nespočtu léčiv. Na trh pak firma uvádí jedny z nejlepších produktů na trhu z programu péče o zdraví. Dnes jsme vám prostřednictvím tohoto článku připravili speciál o produktu Fin Candimis, který podpoří zejména trávicí orgány. Čtěte dál.  Výživový doplněk stravy jménem Candimis sklízí na trhu velké úspěchy. V menší lahvičce se speciálním dávkovačem naleznete přírodní olej z oregana, který vám pomůže v mnoha ohledech. Olej vznikl lisováním za studena, doplněn byl olivovým olejem.  Máte problém s dýchacími cestami? Trápí vás rýma, kašel či dlouhodobá alergie nebo astma? Vyzkoušejte olejíček, který podpoří funkci horních cest dýchacích.  Doporučován je zejména ke vnitřní konzumaci. Podporuje činnost jater a žlučníku, čistí nejen tyto orgány. Celkově působí skvěle na trávení.  Výrazně se osvědčil v léčbě plísňových onemocnění, funguje na vnitřní i zevní problémy. Je doporučován taky k případě přemnožení kvasinek, ke kterému může dojít například v případě delšího užívání antibiotik i jiných léků.  Reguluje krevní tlak, celkově podporuje kardiovaskulární systém. Má vliv na správnou funkci srdce, posiluje cévy.  Má vliv taky na imunitu.  Funguje proti nespavosti a podporuje kvalitní spánek.  Pro dosažení kvalitních účinků konzumujte dvě kapky oleje dvakrát denně. 
Zobrazit článek >
 
Bambucké máslo pro úlevu od napětí
Únava ducha i těla patří k aktivnímu životnímu stylu. Navodit si je můžeme sportem, prací i prostým nicneděláním. Nedostatek pohybu má za následek atrofování svalstva, pohybové obtíže, a ač to není vyloženě viditelné, dokonce i sníženou odolnost vůči stresu. Jak jim předcházet? Není nutné vyloženě aktivně sportovat, ostatně ne vždy to je možné. Stačí provozovat sport rekreačně, jen se nevozit, a pokud to jen trochu jde, alespoň chodit, plavat, pracovat na zahradě a podobně. Zvláště s rostoucím věkem je třeba se vyhýbat extrémní jednorázové zátěži, protože může spíš ublížit než prospět. A když už se náhodou sportem či prací namůžete, pořídit si pomocníka, který podpoří úlevu od bolesti a únavy. Vhodným pomocníkem v tom může být Šlehané BIO bambucké máslo citronová tráva. Moc hezky voní – po meduňce a citronové trávě, čímž navodí uvolňující a relaxační náladu. Podpoří úlevu od napětí, bolestí, svalového napětí a vyčerpání. Šlehané bambucké máslo, obsahující meruňkový, sojový a mandlový, je obohacené o hřejivé esenciální oleje z citronové trávy, máty a rozmarýnu. Šlehané BIO bambucké máslo citronová tráva dobře roztírá a pokožka ho snadno vstřebává. Nezanechává ji mastnou, ale zvláčněnou a voňavou. Šlehané BIO bambucké máslo citronová tráva je produktem nejvyšší kvality bez barviv, konzervantů, parfémů a dalších syntetických příměsí. Je dalším z produktů, který se zavděčí i veganům, neobsahuje žádné složky živočišného původu. Zakoupíte ho za velmi příjemnou cenu v sekci Zdraví.  
Zobrazit článek >
 
Designový skvost Huawei P30
Hledáte mobilní telefon, který využijete nejen pro volný čas, ale také pro práci? HUAWEI P30 bude tou nejlepší volbou ve výběru Vašeho nového mobilu. Má skvělý a moderní design, je kvalitní a obsahuje mnoho plně využitelných funkcí. HUAWEI P30 Vás zaujme štíhlím tělem, které skvěle padne do ruky. Jeho hmotnost je pouhých 165 gramů. Jeho přední část pokrývá 6,1 palcový OLED displej se skvělou viditelností i ve špatném počasí. Rozlišení displeje je 2340 × 1080 pixelů a nabízí paletu 16,7 milionů odstínů. Zadní designová část chytrého telefonu poutá pozornost moderním gradientem v případě barevných verzí nebo stylovou a noblesní černou v případě nejtmavší varianty P30. Očekávejte jen to nejlepší! Tento mobilní telefon Vás nikdy nezradí. Pracuje svižně a rychle načítá nejen webové stránky, ale i programy. HUAWEI P30 má ve výbavě novou technologii zpracování grafiky a vylepšený herní režim s příjemným uživatelským prostředím. Plynulost chodu obstarává 8jádrový procesor Huawei Kirin 980 s duálním NPU a RAM paměť o velikosti 6 GB. Je v něm nainstalovaný operační systém Android aktuální verze 9 a nadstavba EMUI 9.1, která rozšiřuje vlastnosti telefonu. Nemusíte se obávat ani neustálého nabíjení, o dlouhou výdrž přístroje v provozu se stará vestavěná vysokokapacitní nabíjecí 3650mAh baterie.  
Zobrazit článek >
 
Erbenobili: Colestvin aneb pomoc v boji s vysokou hladinou cholesterolu v krvi
Vyzkoušejte doplněk stravy, který přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. V tomto příspěvku vás seznámíme s přípravkem blíž. Zaměříme se na jednotlivé složky, u každé z nich se zmíníme o nejpodstatnějších účincích. Vliv na boj s vysokým cholesterolem u zdravých komponentů nebude zmiňován, neboť jde o společnou vlastnost všech.  Artyčok je zemědělská plodina, která se přidává do polévek, salátů nebo třeba na pizzu. Podporuje srdeční činnost a uvolňuje cévy. Má vliv na trávení a jednotlivé orgány. Čistí střeva, dodává sílu játrům. Působí jako silný antioxidant, čímž podporuje vitalitu jedince.  Smetanka lékařská slouží jako bezvadná podpora trávení. Má vliv taky na zdraví vylučovací soustavy. Má antioxidační vlastnosti. Pampeliška funguje jako probiotikum.  O rýži jsme v našem magazínu nedávno sdíleli velký speciál. Existují všemožné druhy rýže. Některé jsou chutné, jiné zase prospěšné. Nejlepší je, když se tyto vlastnosti spojí. Příkladem dokonalé souhry je červená rýže, která kromě odbourávání cholesterolu celkově posiluje cévy.  Pryskyřice aneb myrhovník má vliv taky na krevní cukr, udržuje jeho stálou hladinu. Tato rostlina se vyznačuje blahodárným působením na pokožku, které dodává vitalitu.  Ostropestřec mariánský bývá zmiňován na našich stránkách často, není se co divit, pokud bychom počítali všemožné účinky, ostropestřec si stojí ve vlivu na lidský organismus velmi dobře.
Zobrazit článek >
 
Jak zpracovat houby, aby dlouho vydržely? Servírujeme vám osm možností! V
Houbové škvarky Vegetariánské škvarky aneb houby v tuku jsou velkou dobrotou a skvělou alternativou klasických škvarečků. V tomto odstavci vám prozradíme i jejich přípravu, neboť dobrotu byste si určitě měl zkusit taky uvařit. O houbách alias škvarku moc lidí nemluví nebo je ani nepřipravuje. To je ale velká chyba. Za pravdu nám dáte, hned jak škvarky ochutnáte. Na přípravu využijte pevnější houby, které nejsou příliš nasáklé vodou. Rozkrájejte je na menší kousky, ale zase ne tak malé, aby z hub smažením něco zbylo. Rozehřejte máslo, kterého je třeba využít poměrně velké množství. Na středním až vysokém ohni duste houby, které se postupně začnou zmenšovat. Jakmile již budou mít křupavou konzistenci, stáhněte pánev z plotny a nalijte do sklenic ještě v horkém stavu. Počkejte, až směs trochu vychladne, pak ji vložte do lednice. Houbové škvarky vám vydrží celý rok. Mazat si je můžete na chléb. Sádlo taky vytvoří perfektní základ pro správnou hubovou polévku nebo bramboračku. Využití pro tuto dobrotu určitě najdete. Jen do toho. Houby vyndejte z košíku včas Ať už vyberete jakýkoliv způsob úpravy, nerozmýšlejte se příliš dlouho. Houby byste měl ihned po příchodu z lesa vyjmout z košíku, aby nedošlo k plesnivění. Rozložte je na kredenc, podložit je můžete utěrkou nebo novinovým papírem. Opravdu myslete na včasnou úpravu, tu je nutné provádět, když jsou houby čerstvé. 
Zobrazit článek >
 
Jak zpracovat houby, aby dlouho vydržely? Servírujeme vám osm možností! III
Houbové pyré Houby nakrájejte nejprve na drobnější kousky. Na pánvi rozehřejte malé množství másla a přidejte na něj houbovou směs. Poduste. Jakmile budou houby měkké a se správným aroma, přidejte k nim trochu vody a rozmixujte je. Pozor, někdy není nutné vodu přidávat. Vařte pár minut a následně pyré nalijte do vhodných nádob. Sklenice otočte víčkem dolů. Pastu si můžete namazat na chléb a nebo ji využít jako základ na vaření. Houby a kvašení Napadlo by vás, že kvašené houby podporují trávení? V této podobě jsou všechny druhy hub nejlépe stravitelné. Jak připravit kvašené houby? Nejprve je třeba nasbírané poklady rozkrájet na menší části a tepelně opracovat. Ideálně houby rychle nechte přejít varem. Nálev na kvašení připravíte za pomoci cukru a soli, dále kyselého mléka. Houby vložte do větší nádoby, nálevu je třeba tolik, aby pokryl všechny houby. Směs poskládejte do hrnce, přidejte libovolné koření. Přikryjte přichystanou dobrotu pokličkou nebo jiným krytem, na který případně ještě umístěte závaží, aby proces nenarušoval vzduch. Nezapomeňte na to, že kvašení by mělo probíhat okolo čtrnácti dní. Poté můžete hotovou směs rozlít do menších sklenic. Kvašené houby je nutné uchovávat v chladu. Můžete se radovat, i takto připravovaná směs dlouho vydrží. Pochutnat si na ní můžete klidně až na jaře. 
Zobrazit článek >
 
Jak zpracovat houby, aby dlouho vydržely? Servírujeme vám osm možností! IV
Poduste je ve vlastní šťávě Houby nakrájejte na kousky a vložte na pánev nebo do hrnce. Pamatujte na to, že teplota by při dušení nikdy neměla přesáhnout 100°C. Došlo by ke ztrátě nejen aromatu, ale taky cenných minerálních látek. Takto připravené houby můžete samozřejmě ihned podávat, ale taky je v tomto stavu lze skladovat klidně až do další sezóny. Dušení prodlužte na dvacet minut, připravte vyvařené sklenice a nalívejte do nich houby. Sterilizace by měla být delší, okolo hodiny. Houby v octu Tento článek má za cíl navrhnout vám možné postupy a úpravy, nikoliv vás seznámit s podrobnými návody, a proto jsme pro vytvoření octových zavařovaček vytvořili speciální článek. Houby v octu vydrží klidně i přes celý rok. Pro přípravu octového pamlsku se hodí sbírat i menší pevné houbičky, které budou ve sklenicích vypadat nejlépe. Houby v soli Sůl dokáže houby vysušit a zajistí jejich výdrž dlouhou minimálně půl rok. Houby nakrájejte na menší kousky a sypte pomalu do sklenice. Každou vrstvu zasypte solí. Poměr hub a soli by měl být v přibližném stavu 1:4. Houby  uchovávejte v chladu a tmě. Můžete je pak přidávat do libovolných pokrmů, jen myslete na to, že jídlo po přidání těchto hub už nesmíte solit. Tento druh úpravy vlastně nahrazuje proces sušení. Před přisypáváním soli nezapomeňte na to, že samotnou sůl byste měl nejprve vysušit. 
Zobrazit článek >
 
Nejen po ránu chutný šálek kávy
Jak se zpívalo v jedné z reklam na kávu: "....aroma ti říká - vstaň!". Za sebe jen potvrdím, že nic tak skvěle po ránu nenaladí, jako voňavý šálek skvěle připravené kávy. Někdo ráno vstává s turkem, jiný si potrpí na dokonalý černý nápoj z kávovaru. Nejen příprava čaje, ale i kávy si zaslouží svůj čas. Něco jako obřad přípravy kávy. Čerstvost namleté kávy nic nenahradí. A aby jste ponechali kávě tu nejlepší kvalitu co nejdéle, pak kávová zrna uschovávejte v přostředí, které bude suché, chladné a tmavé. Tím zamezíte ztrátě aroma, žluknutí a napadení plísněmi. Při skladování dbejte na to, aby káva nebyla poblíž dalších aromatických potravin, protože má tendenci pohlcovat pachy. Kávu skladujete v zrnkovém stavu. Před přípravou kávy si namelte pouze požadované množství. Také kvalita vody velmi ovlivňuje chuť kávy: Tvrdá voda - neutralizuje ovocné kyseliny obsažené v kávě. Měkká voda - zdůrazňuje kyseliny obsažené v kávě.   Dopřejte si nejen kvalitní kávu, ale i její dokonalou přípravu s KÁVOVAREM PHILIPS EP5314/10 Series 5000. Kávovar je vybavený keramickými mlýnky, které jsou extrémně pevné a přesné, takže si můžete vychutnat čerstvou aromatickou kávu z nejméně 20 000 šálků. Termoblok zajistí horkou kávu a cappuccino o dokonalé teplotě pro celou vaši rodinu. Tajemství spočívá v jeho lehkém těle z hliníku a nerezové oceli, která dokáže rychle dosáhnout vysokých teplot. Klasický napěňovač mléka vytváří páru, takže můžete snadno připravit hedvábně hladkou mléčnou pěnu pro své cappuccino. Co víc? Jelikož má klasický napěňovač mléka pouze dva díly, také se snadno čistí. Plně automatický přístroj nabízí širokou škálu snadno použitelných možností přizpůsobení nápoje podle vaší chuti. Můžete si snadno přizpůsobit a uložit do paměti délku, sílu a teplotu přípravy jednotlivých nápojů. Nebojte se objevovat, experimentovat a vysnít si jakýkoli nápoj. S funkcí MEMO vždy získáte šálek kávy podle své chuti. Tato funkce umožňuje upravit a uložit délku extrakce kávy a cappuccina, takže váš přístroj bude přesně vědět, jakou kávu a cappuccino máte nejraději. Spařovací jednotka je srdcem každého plně automatického kávovaru a měla by se pravidelně čistit. Plně vyjímatelná spařovací jednotka umožňuje důkladné čištění opláchnutím pod tekoucí vodou.      
Zobrazit článek >
 
Remosku dnes můžeme používat díky českému vynálezci! I
V tomto dvoudílném článku vás seznámíme s fakty dokumentující příběh remosky. Napadlo by vás, že za zrozením tohoto kuchyňského spotřebiče stojí český vynálezce? Jak remosku využít a co vám tento spotřebič může nabídnout? Čtěte dál tento článek.  Remoska by se jednoduše dala popsat jako velká pánev či hrnec s uzávěrem. Nádoba funguje na elektřinu, vyráběna může být z více druhů materiálu.   Jak již bylo zmíněno v úvodu, o vznik remosky se postaral český vynálezce. Remosku stvořil muž jménem Oldřich Homuta. Tento elektrotechnik vycestoval do Švédska, kde ho zaujal tehdy poměrně nákladný elektrický hrnec, který sice skvěle fungoval v případě vaření, ale nezvládal péct, takže trouba v každé domácnosti stejně byla nutná. Co kdyby existoval přístroj, který zvládne obojí?  Jakmile se vynálezce vrátil na území Československa, měl ve svých budoucích plánech jasno. Spolu se dvěma dalšími kolegy vymyslel prototyp, který bude splňovat požadavek vaření i pečení. První spotřebič byl vyroben v roce 1953, jeho vylepšení pak přišlo na trh v roce 1955.  V padesátých letech se tedy už remoska vyráběla ve velkém. Produkce sídlila ve Zdicích, později přesídlila do Kostelce nad Černými lesy. Remosky svou slávu zažily zejména do devadesátých let, kdy na trh z ciziny přišly další elektrické kuchyňské ,,vylepšováky‘‘. Jedním z nich byla mikrovlnná trouba, dále přišla na trh třeba fritovací zařízení nebo sendvičovače a další dnes již klasiky. 
Zobrazit článek >
 
Navštivte Indonésii
Léto je pro většinu z nás obdobím dovolených. Zatímco dříve si lidé užívali dovolenou méně často, ale delší dobu, nyní mají tendenci vyrážet častěji na kratší a spíše aktivní výlety. Úvaha je jasná: poznají více a odpočívají průběžně. Přesto existují destinace, které díky vzdálenosti od našich zeměpisných oblastí vyžadují podstatně delší volno. Návštěvníci je atakují v obdobích pro středoevropany studených, protože je tam prostě podstatně tepleji. Stále více jsou tak navštěvovány hlavně země Asie. Láká nejen Thajsko, na výsluní se dostává také Vietnam a Indonésie. Exotická země ostrovů, korálových útesů, sopek a pralesů je velmi hustě osídlená a chudá. Přesto má Indonésie mimořádně pestrou přírodu a kulturu i zajímavou architekturu měst. Jasné je že na takový výlet do Indonésie nepotřebujete jen čas. Vyžaduje to také dostatek peněz. Nedisponujete-li jedním či druhým, cestujte a poznávejte s knihou, která vám ukáže vše důležité v zemi, jejímž územím je více než 17500 ostrovů. Podle průvodců Lonely Planet vydalo nakladatelství Svojtka nádhernou publikaci Indonésie. Upozorní vás na vše důležité, co byste o ní měli vědět a může vám také pomoci naplánovat výlety po zemi, včetně těch po plážích, dopravy, stravovacích možností a dalších užitečných upozornění. S blížícími se Vánoci může být Indonésie hezkým dárkem pro zvídavé i cestovatele. Obrazového průvodce Indonésie zakoupíte za zvýhodněnou cenu v sekci odborných a naučných Knih.
Zobrazit článek >
 
Jste diabetik - pečujte o své nohy
Diagnostikovali vám diabetes? Pak vězte, že se jedná o vážné chronické onemocnění, které má za následek poruchu metabolismu. Proto je na pováženou, pokud se toto onemocnění podceňuje. Diabetes nebo-li cukrovka nebolí, avšak zanedbání léčby má velmi nepříjemné následky. Příznaky: nadměrné pití nadměrné močení noční pocení hubnutí opakované infekce močových cest Porucha vědomí a diabetické koma jsou prvními známkami diabetu 1. typu. Druhý typ cukrovky se většinou odhalí v rámci preventivní prohlídky při rozboru krve. Zdravotní komplikace: retinopatie - poškození zraku nefropatie - poškození ledvin neuropatie - onemocnění nervových vláken horší imunitní stav větší hrozba cévního onemocnění vyšší riziko vzniku cévní mozkové příhody, srdečního infarktu nebo ucpání tepen v dolních končetinách Mezi další zdravotní komplikaci patří špatné hojení ran. Proto buďte obezřetní při výběru obuvi. Pro sníženou citlivost si ani nemusíte všimnout vznikajícího otoku na chodidlech. Ten se může přetvořit v otevřené zranění, které se bude špatně hojit. Jedná se o takzvaný syndrom diabetické nohy. Proto u diabetiků dochází k častým amputacím dolních končetin. Pečujte o své zdraví! Dodržujte správnou a zdravou životosprávu. Hýbejte se! Docházejte na pravidelné lékařské kontroly. Při péči o vaše nohy používejte KLEŠTĚ NA NEHTY PRO DIABETIKY. Jsou vytvořeny tak, aby nedošlo k poranění pokožky při stříhání nehtů.    
Zobrazit článek >
 
Jak zpracovat houby, aby dlouho vydržely? Servírujeme vám osm možností! I
Je to tu. Dešťové přeháňky dorazily a odborníci už předpokládají první velké výskyty hub. Taky už plánujete houbovou sbírku? Nebo jste snad už v první krátké vlně nějaké přírůstky nasbíral? Ať je to tak či onak, na obří houbové nálože se teprve jistě připravujete. V našem magazínu jsme se již zabývali tématy typu jak houby sbírat nebo kam a kdy se na houby vydat. Dnes se podíváme do kuchyně. Co dělat s tolika houbami hned v několika košících? Jak nadílku zpracovat? Čtěte dál tento článek a dozvíte se víc. Před mražením je tepelně opracujte Houby jsou samozřejmě živý organismus. Pokud bychom je porovnávali s dalšími dary přírody, mohli bychom říct, že jsou houby jedním z nejaktivnějších organismů. Vylučují mnoho látek, taky toxiny, které jsou pro  naše zdraví nevhodné. Funkce rozkladu bohužel chlad nezastaví. Proces vývoje houby zastavíte jedině teplem. Proto je důležité, abyste houby před vložením do mrazáku tepelně opracoval. Postačí spaření vroucí vodou. Můžete taky houby pět minut v hrnci podusit. Bohatě bude stačit podušení v mikrovlnce. Tepelná úprava má velkou výhodu. Houby pustí přebytečnou vodu a do mrazáku se vám alespoň vejde větší houbová porce. Po vyndání z mrazničky nečekejte, až houby rozmrznou. Přidávejte je do jídla ihned. Docílíte tak nejen lepší konzistence hub, ale neztratíte ani jejich plnou chuť. 
Zobrazit článek >
 
Jan Cimický: Téměř jasný případ
Ve městě žije duševně nemocný muž a není sám. Lidé však o jeho problému skoro nevěděli do té doby, než se stal podezřelým z vraždy staršího muže. Ten byl nalezen mrtvý na okraji parku, zemřel krutě, do jeho těla byly zabodány závodní šipky. Zmíněný duševně nemocný muž se ihned dostal mezi hlavní podezřelé, neboť jeho úhlavními nepřáteli byla rodina zavražděného muže. Postupně se však skutečnosti, které původně vypadaly jako jasné důkazy, převrací. Vina se řítí na někoho jiného. Aby to nebylo vůbec jednoduché, nakonec dojde ke zjištění, že podezřelý nemocný muž žije doma s mrtvolou. S pozůstalostí své matky. Jak si kriminalisté při rozklíčovávání případu budou počínat? Dají se všechny skutečnosti racionálně vysvětlit? Nečekejte nadpřirozené okolnosti, ale práce s psychicky nemocnými lidmi se občas k tomto duchu může svažovat. Problém bezesporu komplikují, jak to tak bývá, ještě média, která vyvolají paniku a podezření v celém okolí. Nečekejte klasickou detektivku. V knize nenajdete moc akce. Kniha je zaměřeně hodně psychologicky, skoro polovina knihy je věnována rozhovorům na psychiatrii a analýzou duševního stavu. Cimický zrušil standardy detektivky, neboť jeho kniha začíná nalezením podezřelého. Nebude to ale tak lehké, jak se mohlo zdát. Velké plusové body se knize přidávají za aktuálnost a kontext. Kniha je zakotvena v reálném českém prostředí. Určitě proniknete do psychiky duševně nemocných. Kdo jiný lépe jejich stav analyzuje než lékař z oboru. 
Zobrazit článek >