EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Východní kuchyně - Šantungská kachna

Publikováno od Marcela Matalová

Šantungská kachna je na povrchu křupavá, uvnitř je maso měkké. Můžete ji podávat s ostrou omáčkou. Tento recept je dosti nákladný a to i časově. Kachna se dá připravovat i v naporcovaném stavu, čímž si ukrátíte čas vaření i smažení.

RECEPT: Šantungská kachna

Ingredience:

  • 1 kachna (1 1/2 až 2 kg)
  • 1 pórek
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíčka mletého kmínu
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 2 lžičky koňaku
  • cca 1 l oleje na smažení

Postup:

  1. Kachnu omyjeme a odsekneme spodní klouby nohou.
  2. Sůl promícháme s ml. kmínem, zázvorem a rodrceným badyánem a touto směsí potřeme kachnu na povrchu i uvnitř.
  3. Pak dáme kachnu do mísy, přidáme pórek nakrájený na kolečka, sójovou omáčku a koňak.
  4. Mísu přikryjeme a kachnu necháme asi 3 hodiny odležet.
  5. Potom ji dáme vařit do páry.
  6. Po uvaření, asi za 3 hodiny, kachnu vyndáme a necháme okapat.
  7. I když je uvařená do měkka, ještě ji musíme usmažit.
  8. Kachnu smažíme po obou stranách. Tím je úprava ukončena.

Pusťte se do dalších vynikajících receptů pocházejících z Východu s kuchařkou: TAJEMSTVÍ VÝCHODU, aneb To nejlepší z asijské kuchyně.