EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Vaříme s kopřivou

Publikováno od Kamila Spoustová

Uvařte si zdravou pochoutku z kopřivy, která dodá vašemu tělu nejen na imunitě. Jestliže se o kopřivě chcete dozvědět něco víc, navštivte náš magazín pro ženy, kde si budete moci přečíst zajímavé povídání o této rostlině. Pokud chcete článek číst nyní, klikněte zde. A my ostatní jdeme nyní vařit.

Kopřivová pomazánka

K chuti kopřiv se nejlépe hodí ovčí nebo kozí sýr. Nakrájejte čerstvý špenát nadrobno a smíchejte ho s se sekanými kopřivami. Přidejte česnek a koření. Pomazánku můžete namazat na rozpečený toast.

Dietní kopřivová polévka

Natrhejte čerstvé listy kopřivy. Ty opláchněte, nasypte je do hrnce a dolijte na ně vodu. Přiveďte ji k varu. Vodu povařte asi tak pět minut a následně kopřivový výtažek doplňte zeleninou podle chuti. Přidejte sůl a oblíbené koření. Zdravá polévka je na světě.

Tradiční kopřivová polévka

Čerstvé omyté listy kopřivy nakrájejte na menší kousky a poté je osmahněte na oleji nebo másle. Přidejte k nim cibulku, případně česnek. Směs zalijte vodou nebo smetanou a vyšlehejte ji. Kopřivovou polévku můžete ještě stmelit jíškou.

Kopřivový špenát

Uvařte a zpracujte klasicky listy špenátu. Poté k nim přidejte lístky kopřivy a přiveďte směs k varu. Toto jídlo je velmi chutné a ještě k tomu zdravější než obyčejný špenát. Milovníci kopřivových jídel si můžou připravit taky čistý špenát pouze z kopřiv. Postupujte úplně stejně jako při přípravě tradičního špenátu.

Kopřivové produkty najdete zde