Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Usmažte si výborné domácí langoše

Publikováno od Kamila Spoustová

V našem článku jste si již mohl přečíst něco o původu a vývoji maďarské speciality jménem langoš. Nepřipravíme vás ani o oblíbený recept, který vám poslouží pro přípravu těch nejlepších langošů, jaké jste kdy jedl. Víkendové menu nebo jen svačinka? Langoše se hodí pro každou příležitost.

Budete potřebovat:

Polohrubou mouku (600 g)

Mléko (280 ml)

Brambory (300 g)

Droždí (cca půl kostky)

Cukr (1 lžíci)

Sůl (1,5 lžičky)

Postup:

Brambory je nutné nejprve uvařit, ideálně ve slupce. Následně je oloupejte a velmi jemně nastrouhejte. V mezičase si připravte kvásek z mléka, cukru a droždí a tří lžic mouky. Odstavte jej a smíchejte brambory s moukou, přidejte kvásek, jemně promněte a nechte kynout asi třicet minut. Nyní z těsta vytvořte malé bochánky nebo placky. Do fritézy nalijte čerstvý olej a postupně malé langoše vkládejte do nádoby. Myslete na to, že langoše musí v oleji plavat. Smažte langoše kolem minuty z každé strany, pokud máte těsto silnější, tak déle. Následně vysušte langoše papírovou utěrkou a ihned podávejte. Zdobit je můžete dle libosti, inspirujte se v našem předchozím článku.