Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Tvarůžkový štrůdl

Publikováno od Marcela Matalová

Olomoucké tvarůžky mají své milovníky i odpůrce. Jsou velmi chutné jen tak na krajíčku chleba s máslem nebo smažené v trojobalu. Já osobně je přidávám i do různých zeleninových salátů, na domácí pizzu či do slaného štrůdlu.

A právě slaný štrůdl si můžete připravit dle následujícícho receptu:

RECEPT: Tvarůžkový štrůdl

Ingredience:

  • 1 balení listového těsta
  • 6 větších vařených brambor ve slupce
  • 2 balení tvarůžků
  • 20 dkg tvrdého sýra
  • 1 cibule
  • 30 dkg moravského uzeného nakrájeného na kostičky
  • sůl
  • provensálské koření
  • kečup (nejlépe domácí, recept naleznete zde)
  • vajíčko na pomašlování

Postup:

  1. Těsto rozkrojíme na dva stejné díly.
  2. Jeden díl rozválíme na pomoučeném vále/stole do tvaru obdelníku. Délka dle velikosti plechu.
  3. Rozválené těsto potřeme kečupem a posypeme provensálským kořením.
  4. Olopeme uvařené brambory a nastrouháme je nahrubo na připravené těsto. Rovnoměrně brambory rozprostřeme a lehce osolíme.
  5. Na brambory poklademe na kostičky nakrájenou polovinu cibulky.
  6. Dále polovinu nahrubo nastrouhaného sýra a polovinu moravského uzeného.
  7. Jeden balíček tvarůžků také nastrouháme a poklademe na směs.
  8. Zabalíme štrůdl a pomašlujeme rozmíchaným vajíčkem.
  9. Na povrchu uděláme pár dírek špejlí, aby štrůdl nepraskl.
  10. Stejný proces provedeme s druhou polovinou těsta a ingrediencí.
  11. Pečeme dozlatova na 170oC.

Zkuste další slané i sladké jídla z olomouckých tvarůžků. Inspirujte se v knize TVARŮŽKOVÁ KUCHAŘKA. V této knize naleznete recepty na snídaně, polévky, chuťovky, pomazánky, dietní pokrmy, jídla jako od babičky nebo naložené dobroty, to vše krásně pronověno tolik oblíbenými tvarůžky.