EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Tajemství asijské kuchyně II - Osm chutí Asie

Publikováno od Kamila Spoustová

Pokračování článku o asijských pokrmech je tu. Tento příspěvek vás nepřipraví ale ani o drobné prozkoumání naší oblíbené kuchařky Osm chutí Asie, která je vhodná jak pro kuchařské mágy, tak pro ty, kteří se rozhodli trochu experimentovat.

Asijští kuchaři dbají mnohem více než jacíkoliv jiní na kvalitu surovin. Platí, že by se měli držet vždy čerstvého. Nemražená zelenina, čerstvě namleté koření zlepší jídlo o několik procent. Schválně sám vyzkoušejte, že rozdíl poznat stoprocentně jde.

V asijských kuchyních platí mnohé zásady, ale ta nejvíc důležitá zejména pro ty, kteří nemají s asijskou kuchyní zkušenosti, říká i pro nás známé pravidlo, že méně je mnohdy více. Proto se nenechte zmást jen několika potřebnými surovinami a nedohánějte jídlo ničím jiným než těmi potravinami, které jsou napsané v receptu.

Již v úvodu bylo zmíněno koření. Ano, bez něj to skutečně nepůjde. Pro asijskou kuchyni je typický nejen zázvor a česnek, ale taky jarní cibulka, cury a samozřejmě přírodní dochucovadlo jménem sójová omáčka.

Osm chutí Asie

Tato kniha je dílem Shahafa Shabtaye, který zejména díky restauraci SaSaZu sepsal mnoho poznatků z přípravy i ochutnávání asijských jídel. Svou knihu neproložil jenom recepty a tipy na vaření, ale taky do ní přidal spoust příběhu ze svých cest a ochutnávání těch nejlepších i nepodivnějších pokrmů.

Kniha osmi kapitolách se postupně věnuje jedné typické asijské surovině, na jejímž základě si můžete připravit nejrůznější pochutiny od předkrmu k dezertu. Kniha obsahuje 52 receptů.