EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Slepičí vývar na kocovinu

Publikováno dne 31.12.2018 od Marcela Matalová

Dnes je poslední den v roce 2018. Mnozí z nás se večer oddají bujarému veselí v očekávání nového roku 2019. Někdo si dá alkolických nápojů s mírou, jiní to příliš řešit nebudou. Rána však bývají krušná pro ty co míru neznají a krom klidného spánku se jim bude hodit i silný slepičí výrar.

RECEPT: Slepičí vývar

Ingredience:

  • 1 celé malé kuře nebo slepice (celkem1500 g) 
  • 1 větší mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • půl malého celeru
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1/2 lžičky hrubozrnné soli

Postup:

  1. Kuře nebo slepici opláchněte a osušte.
  2. Odřízněte kusy tučné kůže okolo břišní části a okolo krku.
  3. Kuře/slepici rozdělte na poloviny a vložte do velkého hrnce.
  4. Mrkev, petržel a celer očistěte a vcelku přidejte ke kuřeti.
  5. Cibuli ořízněte kořínky, nakrojte jí do poloviny a celou i se slupkou vložte do hrnce.
  6. Přidejte koření a sůl.

  7. Do hrnce přilijte 3 litry vody. Uveďte do varu.
  8. Pak teplotu snižte tak, aby vývar jen lehce probublával a bez poklice vařte zhruba hodinu.
  9. Pak vývar sceďte přes jemné síto.
  10. Maso z kuřete/slepice oberte a spolu s čistým vývarem použijte na polévku.

Tuto a jiné velmi chutné polévky naleznete v kuchařce pod názvem "Chutné polévky".

Jelikož je dnešek posledním dnem v tomto roce, dovolte mi, abych Vám všem pořála příjemný vstup do nového roku 2019. Ať Vás provází štěstí na každém roku, mějte pevného zdraví, a každý nový den přemýšlejte o tom, co udělat pro to, aby daný den byl lepší než včerejší!