Síla potravin kolem nás I

Máme kolem sebe tolik potravin, které pokládáme za úplně běžné suroviny pro přípravu některých pokrmů, stále s nimi manipulujeme a ani si neuvědomujeme, jaká moc je s nimi spojená. Do tohoto článku jsem vybrala kousek běžného ovoce, známý druh zeleniny, taky jiné pomocníky, které běžně obsahují naše spíže. Dále vás v krátké sérii článků překvapí jeden úplně obyčejný, ale mocný nápoj. Pojďme na to.
Rajčata
Vitamin C v rajčatech posiluje imunitní systém, působí proti virům. Vitamin E v hojném zastoupení zase pomáhá tělo zbavovat toxinů. Obsahují lykopen, který brání vzniku některých druhů rakoviny, chrání pokožku před slunečním zářením. Rajčata podporují trávicí soustavu a dodávají energii celému organismu. Jsou skvělým pomocníkem v případě chudokrevnosti a zabraňují únavě. Rajčata by v dostatečné míře měli konzumovat lidé s rizikem kardiovaskulárních chorob nebo ti, kteří s již takovou chorobou prošli. Rajče dodá pružnost cévám, pomáhá proti stárnutí. Takže dnes na večeři třeba rajčatový salát?
Jablka
Jablka přirozeně snižují hladinu cholesterolu v krvi, jsou taky skvělou prevencí proti vzniku Alzheimerovy choroby. Je to ovoce vhodné pro diabetiky, hlavně tedy jablka Golden zeleného zbarvení. Jablka organismus chrání před rakovinou prsu a plic. Jde o nízkokalorické jídlo, které se vyplatí konzumovat při hubnutí. Zasytí až na několik hodin. Jablka taky pomáhají kostem růst, v případě dospělého jedince jim pak dodávají potřebnou výživu pro sílu a nezlomnost.
Hledáte doplňky stravy, které podpoří vaše zdraví? Prohlédněte si naši pestrou nabídku výjimečných elixírů i klasických produktů, stačí kliknout zde: zdravi.eiffeloptic.cz.