EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

S čokoládou ,,Na zdraví!‘‘ aneb proč pravidelně konzumovat hořkou čokoládu II

Publikováno od Kamila Spoustová

Čokoláda pravděpodobně působí i proti cévním mozkovým příhodám. Zkoumání vědců ukazuje, že se riziko těchto náhlých nemocí projevuje až o 30% méně.

Látky v hořké čokoládě podporují taky zrakové ústrojí. Při zkoumání amerických odborníků se ukázalo, že lidé, kteří měsíc jedli bílou čokoládu vidí znatelně hůře než ti, kteří se stravovali hořkou.

Není tajemstvím, že čokoláda uklidňuje. První úlevu ucítíte už ve chvíli, kdy se vám její první dávky začnou roztékat na jazyku. Za lepší náladou pravděpodobně stojí mastní kyseliny, které stimulují nervovou aktivitu.

I Univerzita Harvard tvrdí, že maximálně dva čtverečky čokolády týdně vám prodlouží život. Výzkumy se prováděly hlavně na seniorech a opravdu z nich vyústily až nečekané výsledky!

Flavonoidy a antioxidanty nám zaručí lepší sílu v boji proti rakovině. Zabraňují taky vzniku nádorového onemocnění. Vyzkoušejte tento zázrak.

Na závěr našeho článku je třeba připomenout, že není čokoláda jako čokoláda. Čtěte čokoládové obaly a rozeznávejte její nejrůznější druhy. Spolehlivou známkou dobré čokolády by měla být její cena.

Je potřeba sledovat taky samotné složení čokolády. Měla by se skládat z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Obsah kakaové sušiny by měl dosahovat nejméně 35%, jestliže se k tomuto procentu číslo nevyšplhá, raději sáhněte po jiné dobrotě. Zamezte přísun čokolády s ekvivalenty nebo jejich imitací.

Myslím, že k tomuto textu již není co dodat. Čokoláda je úžasnou a hlavně výtečnou potravinou. Mohl by snad někdo chtít ještě víc důvodů?

Vyzkoušejte čokoládu Bio Lifefood mini čokoládka s chilli 15g, najdete ji zde