EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

S čokoládou ,,Na zdraví!‘‘ aneb proč pravidelně konzumovat hořkou čokoládu I

Publikováno od Kamila Spoustová

Všichni milovníci čokolády pozor! Proč je dobré, konzumovat hořkou čokoládu? Není samozřejmě nutné ani dobré, život se čokoládou každý den, ale jedno za čas se to opravdu vyplatí!

V čokoládě se skrývá obrovské množství živin. Najdete v ní i podstatně mnoho vlákniny a živin. V 100 g čokoládě se 70% kakaa najdete kolem 10 gramů vlákniny. Nachází se v ní taky více než poloviční denní dávka železa, hořčíku, mědi a manganu. Mimo tyto suroviny najdete v čokoládě taky fosfor, draslík, zinek a selen.

Studie University of Nottingham nám předložily zajímavou teorii. Konzumace tmavé čokolády může zvýšit průtok krve do mozku až na dobru kolem tří hodin. To však není všechno. Díky již zmíněnému kroku dojde ke zlepšení naší koncentrace. Čokoláda navíc vylepšuje paměť a zdokonaluje naše myšlení.

Antioxidanty. Další výhoda čokolády. Říká se, že nejlepší potravinou pro přísun antioxidantů jsou borůvky. Ne tak úplně, nezapomeňte k nim připsat čokoládu.

Díky čokoládě nerelaxují pouze vaše chuťové buňky, ale i vaše cévy. Čokoláda kontroluje výšku krevního tlaku. Navíc dochází k mnohem lepšímu prokrvení celého organismu.

Čokoláda jako dárek zahřeje u srdce. Působí v prevenci proti srdečním onemocněním. Mnohé zahraniční výzkumy potvrzují, že lidé, kteří si jednou za čas dopřávají kousek čokolády, jsou méně náchylní na srdeční onemocnění.

Možná to každý člověk na sobě už zpozoroval sám, tento bod však i tak stojí za zmínku. Při únavě lze káva nahradit párem kousků čokolády.

Vyzkoušejte čokoládu Bio Lifefood mini čokoládka s chilli 15g, najdete ji zde