EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Rychlou večeři zvládnete i vy - Boloňská pizza

Publikováno dne 18.12.2018 od Marcela Matalová

Rychlou večeři ve formě pizzy zvládne hravě snad každý muž, který si dokáže uvařit jen čaj. Tímto pokrmem takzvaně plácnete dvě mouchy jednou ranou, protože ulehčíte manželce od přípravy večeře a neskonale potěšíte děti.

V knize RYCHLÉ VEČEŘE PIZZA naleznete padesát zajímavý receptů na přípravu pizzy. Od velmi známých se propracujete až k nevšedním, ale přesto chuťově zajímavým variacím. Co třeba začít už dnes!

RECEPT: Boloňská pizza

Ingredience:

  • 550 g hl. mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • špetka cukru
  • trochu vlažné vody
  • špetka soli 
  • 5 lžic olivového oleje

Ingredience na omáčku:

  • 200 g mletého hovězího masa
  • 30 ml rostlinného oleje
  • 1 červená cibule
  • 250 g loupaných rajčat
  • 10 cherry rajčátek
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 hrst čerstvé bazalky na ozdobu
  • 1 hrst piniových oříšků
  • 100 g zakysané smetany
  • 150 g libovolného sýru
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Z droždí, vody a cukru vytvoříme základ pro kvásek.
  2. Vykynutý kvásek spojíme s moukou, solí a olejem.
  3. Do těsta přiléváme vodu a snažíme se vypracovat hladké těsto.
  4. Vytvořený bochánek necháme ve vymaštěné a přektryté míse vykynout - 2 hodiny.
  5. Poté z těsta vyválíme placku.
  6. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a po 4 minutách přidáme osolené a opepřené mleté maso.
  7. K orestovanému masu přidáme loupaná pokrájená rajčata.
  8. Směs vaříme 15 minu.
  9. Přisypeme sušenou bazalku a celou směsí potřeme plát vyváleného těsta.
  10. Navrch vyskládáme nakrájená cherry rajčátka.
  11. Pečeme na 220oC po dobu 15 až 20 minut.
  12. Servírujeme posypané strouhaným sýrem, čerstvou bazalkou a piniovými oříšky.