EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

RECEPT: Zapečený houbovník

Publikováno od Marcela Matalová

Při procházce lesem si nejen vyčistíte myšlenky, ale v tuto dobu ještě můžete najít nějakou tu jedlou houbu. Proto pokud se chystáte po nedělním obědě k načerpání energie v lese, vezměte si s sebou košík a nůž na houby.

RECEPT: Zapečený houbovník

Ingredience:

  • 400 g různých hub
  • 2 pol. lžíce másla
  • 1 pol. lžíce oleje
  • 4 starší rohlíky
  • mléko
  • 4 vejce
  • 100 g ovčího sýru
  • pažitka/petrželka
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Nejprve houby očistíme a pokrájíme.
  2. Rezehřejeme lžíci másla a lžíci oleje, přisypeme houby, osolíme je a opepříme. Podusíme je doměkka.
  3. Do mísy dáme 4 starší rohlíky nakrájené na kostičky, pokropíme je mlékem a necháme nasáknout.
  4. Pak přidáme houby, trochu nasekané pažitky nebo petrželky, 4 žloutky a rozmícháme.
  5. Do směsi vmícháme sníh ze 4 bílků.
  6. Zapékací misku vytřeme máslem, naplníme směsí a posypeme vstvou nastrouhaného ovčího sýra.
  7. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180oC 30 až 40 minut.

 

Do malého bytu nebo na chalupu se vám bude hodit MINI TROUBA ST-EC3804.