Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept s těstovinami: Linguine aglio olio a peperoncino

Publikováno od Marcela Matalová

"Bon appetito a tutti!" ...že nerozumíte? V překladu to znamená: "Dobrou chuť všem!", a přesně tak si v Itálii přejí při rodinném setkání i slavnostním obědu.

A jak jinak než oběd, kde hlavní ingrediencí jsou těstoviny. Už i sama Sofie Lorenová tvrdila, že si svoji krásnou figuru udržuje tím, že jí hlavně špagety.

Pro dnešní recept budeme potřebovat speciální druh těstovin, které se špagetám podobají - linguine. Jsou to tenké italské těstoviny, kterým se také říká jazýčky. Tvarově připomínají placaté špagety.

RECEPT: Linguine aglio olio a peperoncino

Ingredience:

  • 300 g těstovin linguine
  • 4 pol. lžíce olivového oleje
  • 2 velké stroužky čeneku - nakrájíme na plátky
  • 1 větší chilli paprička - pokrájíme najemno
  • 1 ciabatta - rozříznutá, střída vybraná a natrhaná na kousky
  • sůl
  • hrubě mletý pepř
  • malý svazek petrželkových listů - nasekáme najemno

Postup:

  1. Linguine uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Pokud chcete můžete je uvařit pouze al dente - na skus.
  2. Olivový olej rozpálíme na pánvi a cca 2 minuty na něm opékáme česnek s chilli.
  3. Poté přidáme natrhanou střídu ciabatty a opečeme ji dozlatova.
  4. Po opečení sejmeme s ohně, přidáme okapané těstoviny a promícháme.
  5. Osolíme a opepříme podle chuti a posypeme petrželkou. 

Italská kuchyně bez těstovin by nebyla itaslkou kuchyní, pokud Vás lákají italské recepty, kde se to hemží různými druhy těstovin, nesmí Vám chybět kniha TĚSTOVINY.