Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept: Rychlý hovězí guláš v tlakovém hrnci

Publikováno od Marcela Matalová

Vaření v tlakovém hrnci je pohodlné a především rychlé. Doma v něm vařím masové vývary, kroupy a guláše. Ačkoliv jsem od známých slyšela už mnoho o tom, že někomu takzvaně explodoval tlakový hrnec a v kuchyni zanechal doslova paseku, já na něj nedám dopustit.

RECEPT: Rychlý hovězí guláš v tlakovém hrnci

Ingredience:

  • 1 kg hovězího masa
  • 5 velkých cibulí
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 kostka hovězího bujonu
  • tmavá jíška
  • sádlo
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Nakrájíme si maso na kostky.
  2. V hrnci si rozehřejeme sádlo a necháme  na něm zesklovatět nakrájenou cibuli.
  3. Přidáme mletou papriku a max. půl minuty mícháme a rychle přidáme nakrájené maso.
  4. Opékáme a mícháme několik minut, dokud se maso nezavře a nepustí šťávu, úplně se rozvoní.
  5. Osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a podlijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené, ale aby bylo vidět - spíš aby se dusilo, ne vařilo.
  6. Promícháme, zavřeme hrnec a cca 30 minut necháme dusit.
  7. Přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujonu a provaříme.
  8. Do vroucího guláše přidáme hotovou jíšku.
  9. Provaříme a přidáme prolisovaný česnek a majoránku.