Recept na grónskou pomazánku
Publikováno
od Marcela Matalová

Pomazánky patří mezi nejrychlejší chuťovky, které můžete nabídnout nejen návštěvě, ale také si je můžete připravit ke snídani, svačině nebo jen tak k posezení s partnerkou u dobrého vína.
Co se Vám vybaví, když se řekne Grónsko? Zima? Led? Ryby? Ano, může to být cokoliv. Pojďte si s námi připravit i něco dobrého, v tomto případě to bude pomazánka.
RECEPT: Grónská pomazánka
Ingredience:
- 1 cibule
- 1 menší celer
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 250 g měkkého salámu
- 4 pol. lž. majonézy
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Postup:
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtky.
- Zeleninu očistíme, nakrájíme na poloviny a vložíme ji do osolené vody. Poté ji vaříme do poloměkka.
- Slijeme vodu a zeleninu necháme vychladnout.
- Salám, cibuli a zeleninu jemně nasekáme.
- Přidáme citronovou šťávu, majonézu a dosolíme, dopepříme dle chuti.
- Dobře promícháme a necháme pomazánku uležet.
Zalíbil se Vám tento recept a máte chuť vyzkoušet i jiné pomazánky? Zakupte si kuchařku, která se věnuje pouze pomazánkám a oslňte svými výtvory nejen návštěvu, ale i celou Vaši rodinu. Nahlédněte do našeho e-shopu a zakupte si knihu: POMAZÁNKY z nakladatelství DONA.