Recept na chlebovou polévku
Publikováno
od Marcela Matalová

Zbyl vám chleba a nechcete jej vyhodit? Zkuste si uvařit rychlou chlebovou polévku. Využijete na ni pár krajíců a pokud by vám ještě chleba zbyl, můžete si připravit pár křupavých topinek s česnekem.
RECEPT: Chlebová polévka
Ingredience:
- 8 krajíců staršího chleba
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce másla
- 1 velká cibule
- 1 vejce
- vývar
- pepř
- sůl
- tymián
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička mleté papriky
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci osmažíme na polovině rozpáleného másla.
- Přisypeme kmín a papriku, krátce zarestujeme a zalijeme vývarem.
- Přidáme na drobné kostičky nakrájený a na zbytku másla opečený chléb, česnek, pepř, tymián a vaříme.
- Polévku vaříme, dokud se chléb nerozvaří.
- Poté přidáme majoránku, dosolíme a lehce vmícháme rozkvedlané vejce.
- Polévku můžeme podávat s chlebovými krutony, posypanou strouhaným sýrem, a nebo ještě lépe s na plátky nakrájenou a opečenou slaninou.
Další inspiraci na polévky najdete v kuchařce POLÉVKOVÁ MÁNIE.