EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Kančí gulášek

Publikováno dne 26.08.2019 od Marcela Matalová

Klasický guláš z hovězí klišky nebo z vepřového masa je dobrota, ale vyjímečnější chuťový zážitek budete mít, když použijete kančí maso. Ze všech druhů zvěřiny patří právě kančí k těm nejoblíbenějším. Je libo kančí se zelím nebo s šípkovou omáčkou? Obojí je velmi chutné.

Dnes pro vás máme přichystaný recept na:

RECEPT: Kančí gulášek

Ingredience:

  • 750 g kančí maso
  • 200 g cibule
  • 100 g slaniny
  • 5 dcl portského vína
  • 4 pol. lžíce rajčatového protlaku
  • 3 pol. lžíce rybízové zavařeniny
  • 2 pol. lžíce cukru
  • 2 pol. lžíce sladké papriky
  • 20 gr hl. mouky
  • 1 pol. lžíce octa
  • masový vývar na podlití
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • mletý kmín
  • mletý černý pepř
  • sůl

Postup:

  1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v kastrolu.
  3. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova.
  4. Přidáme nakrájené maso a cukr a za stálého míchání ho rychle ze všech stran opečeme.
  5. Maso zaprášíme mletou paprikou, přidáme bobkový list, nové koření, kmín, pepř, ocet a rajčatový protlak a za stálého podlévání vodou a průběžného míchání dusíme, až je maso poloměkké.
  6. Pak necháme vyvařit všechnu tekutinu a zbylý výpek s tukem zaprášíme moukou a za stálého míchání ji krátce osmahneme.
  7. Přidáme marmeládu, přilijeme víno, případně i trochu vývaru, rozmícháme a dále vaříme asi 20 minut, dokud není maso měkké a omáčka přiměřeně hustá.

Zvěřinu miloval i bývalý prezident Václav Havel. Rádi byste si připravili právě takový guláš, který pan Havel miloval? Recept na něj najdete v knize KANČÍ NA DAŇČÍM.