EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept: Kančí guláš

Publikováno od Marcela Matalová

RECEPT: Kančí guláš

Ingredience:

  • 1 kg kančího
  • 5 pol. lž. másla
  • 3 cibule
  • 300 g slaniny
  • 3 pol. lž. červené papriky
  • 0,5 l čeveného vína
  • 2 pol. lž. hl. mouky
  • vývar dle potřeby (nejlépe vepřový...v nouzi i z masoxu)
  • sůl
  • drcený pepř
  • kmín

Postup:

  1. Cibule si očistíme a nakrájíme na kostičky.
  2. Poté cibulku osmahneme na másle.
  3. Na malé kousky si nakrájíme slaninu a přidáme k restované cibulce.
  4. Přidáme na kostky nakrájené kančí maso a orestujeme ze všech stran.
  5. Maso zasypeme červenou paprikou a dochutíme - solí, pepřem a kmínem.
  6. Vše promícháme a zalijeme vínem.
  7. Vaříme dokud maso nezměkne.
  8. Jakmile se začne guláš vařit, podléváme vývarem.
  9. Nakonec zahustíme guláš jíškou.


Milujete-li guláše, ve Vaší knihovničce nesmí chybět kuchařka" VARÍME Z DIVINY a GULÁŠE", kterou zakoupíte v našem e-shopu : KNIHY