Recept: Hajducká polévka
Publikováno
od Marcela Matalová

Dávno už neplatí, že by si muži netroufali na vaření, a to tak zůstalo dominantou žen. Spíše bývá pravdou, že ženy vaří z povinnosti a muži s radostí. Inu, ať už je pravda jakákoliv, z vlastní zkušenosti vím, že muži jsou "polévkoví". Taková zelňačka nebo gulášová polévka je někdy natolik sytá, že nahradí i hlavní chod.
Pojďte si uvařit, podle následujícího receptu, skvělou polévku, která vám zabere maximálně 40 minut.
RECEPT: Hajducká polévka
Ingredience na 2 porce:
- 4 oloupané brambory
- sůl
- 1 krajíc tmavého chleba
- 1 pol. lžíce sádla
- 1 cibule nakrájená na malé kostičky
- 1 papriková klobása nakrájená na kolečka
- sušená majoránky
- kmín
- 2 stroužky česneku
Postup:
- Brambory očistíme a oloupeme.
- Nakrájíme je na čtvrtky, které uvaříme ve 1/4 litru vody doměkka.
- Po uvaření vyjmeme brambory z vody.
- Vodu nevyléváme. Stane se základem polévky.
- Brambory rozmixujeme s krajícem chleba a šesti lžícemi vody z uvařených brambor.
- Na pánvičce rozehřejeme sádlo a osmažíme nakrájenou cibuli.
- K cibulce přidáme klobásová kolečka a lehce opečeme.
- Do bramborové vody přidáme cibuli s klobásou a bramborovo-chlebové pyré.
- Dochutíme solí, majoránkou, kmínem a utřeným česnekem.
- Krátce polévku povaříme a máme hotovo.
Tak co říkáte? Je to nejen velmi jednoduché, ale také velice chutné.
Polévku si připravte v KASTROLU LT1102, který je vyrobený z nerezavějící oceli. Má také speciální úpravu, která zaručuje, že se vám v něm připravovaný pokrm nebude připalovat.