EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Hajducká polévka

Publikováno dne 05.08.2019 od Marcela Matalová

Dávno už neplatí, že by si muži netroufali na vaření, a to tak zůstalo dominantou žen. Spíše bývá pravdou, že ženy vaří z povinnosti a muži s radostí. Inu, ať už je pravda jakákoliv, z vlastní zkušenosti vím, že muži jsou "polévkoví".  Taková zelňačka nebo gulášová polévka je někdy natolik sytá, že nahradí i hlavní chod.

Pojďte si uvařit, podle následujícího receptu, skvělou polévku, která vám zabere maximálně 40 minut.

RECEPT: Hajducká polévka

Ingredience na 2 porce:

  • 4 oloupané brambory
  • sůl
  • 1 krajíc tmavého chleba
  • 1 pol. lžíce sádla
  • 1 cibule nakrájená na malé kostičky
  • 1 papriková klobása nakrájená na kolečka
  • sušená majoránky
  • kmín
  • 2 stroužky česneku

Postup:

  1. Brambory očistíme a oloupeme.
  2. Nakrájíme je na čtvrtky, které uvaříme ve 1/4 litru vody doměkka.
  3. Po uvaření vyjmeme brambory z vody.
  4. Vodu nevyléváme. Stane se základem polévky.
  5. Brambory rozmixujeme s krajícem chleba a šesti lžícemi vody z uvařených brambor.
  6. Na pánvičce rozehřejeme sádlo a osmažíme nakrájenou cibuli.
  7. K cibulce přidáme klobásová kolečka a lehce opečeme.
  8. Do bramborové vody přidáme cibuli s klobásou a bramborovo-chlebové pyré.
  9. Dochutíme solí, majoránkou, kmínem a utřeným česnekem.
  10. Krátce polévku povaříme a máme hotovo.

Tak co říkáte? Je to nejen velmi jednoduché, ale také velice chutné.

Polévku si připravte v KASTROLU LT1102, který je vyrobený z nerezavějící oceli. Má také speciální úpravu, která zaručuje, že se vám v něm připravovaný pokrm nebude připalovat.