Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept: Grilované naložené vepřové koleno

Publikováno od Marcela Matalová

O tom, zda-li je časté grilování a následná konzumace grilovaného jídla zdravé, nebudeme rozebírat. Stejně jako u konzumace jiných potravin upravených vařením, pečením nebo uzením se jednoduše držme hesla: "Všeho s mírou k našemu aktuálnímu zdraví.".

Pokud už jste zabrousil na tento článek, možná že uvažujete o přípravě vepřového kolena. Klasikou v přípravě je vaření. Ale proč si tuto dobrotu neozvláštnit? Se zahradním grilem SHARKS MAXI KORFUN si můžete vepřové koleno nejen ugrilovat, ale také vyudit. A nejen vepřové koleno.

RECEPT: Grilované naložené vepřové koleno

Ingredience na lák = 1 vepřové koleno:

  • 1 l vody
  • 35 g kuchyňské soli
  • 2 kuličky nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky jalovce - rozřezat
  • 1 lžičku tymiánu
  • 1 lžičku majoránky
  • 1 lžíci octu
  • 2 lžičky práškového hovězího vývaru nebo kostku masoxu

Postup:

  1. Ingredience na lák lehce povaříme a necháme vychladit.
  2. Vepřové koleno omyjeme a kůži nařízneme kolem do kola ve tvaru spirály od kosti až do masa.
  3. Do řezů vetřeme zhruba 4 rozetřené stroužky česneku.
  4. Takto připravené koleno vložíme do nádoby, která zaručí plné zalití lákem.
  5. Koleno zalijeme lákem a přiklopíme víkem.
  6. Necháme marinovat nejméně 3 - 4 dny v chladničce.
  7. Před samotným uložením na gril, koleno předpečeme v troubě do lehkého změknutí masa.
  8. Poté dogrilujeme na mírném žáru.