EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept: Grilovací omáčky I. část

Publikováno od Marcela Matalová

Grilovaná zelenina, klobásy, různé druhy masa či houby, to vše je samo o sobě velmi lákavé a chutné. Avšak po domácku připravená grilovací omáčka dodá všem těmto pokrmům ještě lahodnější chuť a mnohdy dané jídlo odlehčí.

Supermarkety nám nabízejí přehršle grilovacích omáček, ale po pravdě, není nad to si takovou omáčku připravit doma.

1.) Provensálská omáčka

Ingredience:

  • jeden velký bílý jogurt (500 g)
  • sůl
  • bylinky (provensálské sušené, nebo čerstvé)
  • menší cibulku 

Postup:

  1. Cibulku oloupáme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. V misce smícháme jogurt, nakrájenou cibulku a provensálské bylinky (čerstvé nasekáme na malé kousky).
  3. Nakonec dochutíme solí.

2.) Hořčicově-medová omáčka

Ingredience:

  • jeden velký bílý jogurt (500 g)
  • plnotučnou hořčici (množství dle Vaší chutě)
  • 3 - 4 pol. lž. tekutého medu (tip: lesní je velmi chutný)

Postup:

  1. V misce smícháme jogurt s hořčicí a medem.

3.) Rajčatovo-česneková omáčka

Ingredience:

Postup:

  1. V misce smícháme kečup s prolisovaným (nebo nastrouhaným) česnekem.
  2. Nasekáme pár lístků čerstvé bazalky.
  3. Můžete ještě dochutit solí či mletým pepřem.

Inspirujte se nejrůznějšími recepty na grilování a udělejte z obyčejného jídla luxusní pokrmy, které ocení nejen Vaše rodina, ale také Vaši nejlepší přátelé!

Zakupte si knihu: VEĹKÁ KNIHA O GRILOVÁNÍ, kterou nabízí náš e-shop : KNIHY