EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Fazolová polévka pikant

Publikováno dne 04.09.2019 od Marcela Matalová

Polévka je grunt! Kdo by je neměl rád. Od studených letních polévek až po ty hutné, které nás zahřejí v zimních měsících. Někdy nás polévka zasytí i za hlavní chod. Jednou z takových může být i polévka připravená z fazolí. Následující recept pochází z kuchyně mého dědečka, který používal takové ty velké fialové fazole, kterým se u nás přezdívá "šváby".

RECEPT: Fazolová polévka pikant

Ingredience:

  • 250 g velkých fazolí švábek
  • 2 pol. lžíce oleje
  • 40 g anglické slaniny nakrájené na kostičky
  • 2 cibule nakrájené na kostičky
  • 2 velká rajčata nakrájená na kostky
  • 1 pol. lžíce hl. mouky
  • 1 pol. lžíce sladké papriky
  • 1 pikantní klobása nakrájená na kolečka/půlkolečka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka chilli
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Důležité! Den předem namočíme fazole do vody.
  2. Druhý den je asi 2 hodiny vaříme doměkka.
  3. V hrnci na oleji rozpečeme slaninu, přidáme cibuli a rajčata a restujeme cca 5 minut.
  4. Poprašíme moukou a sladkou paprikou.
  5. Přidáme scezené fazole a polévku zamícháme.
  6. Dolijeme asi 1 litr vody.
  7. Polévku přivedeme k varu a poté vaříme ještě asi 15 minut.
  8. Polévku okořeníme špetkou chilli, podle chuti osolíme a opepříme.
  9. Přidáme klobásu a rozdrcené stroužky česneku a ještě chvíli povaříme.

Vyzkoušejte další vynikající polévka podle receptů z kuchařky POLÉVKY.