EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Dančí medailonky podle Dalibora Jandy

Publikováno dne 26.07.2019 od Marcela Matalová

Už je to nějaký ten rok, co na pivních slavnostech v Černé Hoře, vystupoval Dalibor Janda. Kromě zpěvu se návštěvníci slavností dozvěděli i Daliborův oblíbený recept. Pokud holdujete zvěřině, nechte se inspirovat následujícím postupe na přípravu dančího masa.

RECEPT: Dančí medailonky podle Dalibora Jandy

Ingredience:

  • 800 g dančí kýty
  • 200 ml dezertního vína
  • 2 pol. lžíce másla
  • 2 pol. lžíce oleje

Marináda:

  • 100 ml olivového oleje
  • 1/2 pol. lžíce koření na zvěřinu
  • 2 stroužky česneku

Na omáčku:

  • 200 g sušených šípků
  • sůl
  • pepř
  • solamyl

Postup:

  1. Z olivového oleje, koře a česneku připravíme marinádu.
  2. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a naložíme do marinády. Nechám odležet 24 hodin.
  3. Po 12 hodinách plátky masa obrátíme.
  4. Marinované maso zprudka opečeme na másle a oleji - 5 minut z každé strany.
  5. Poté plátky masa podlijeme vínem.

Omáčka:

  1. Šípky na 5 hodin namočíme.
  2. Poté je rozvaříme a propasírujeme.
  3. Promícháme je s výpekem z masa, osolíme a opepříme.
  4. Povaříme a zahustíme solamylem.

Zlákalo vás vaření ze zvěřiny? Zakupte si kuchařku věnovanou zvěřině ZVĚŘINA A LAHODNÁ MASA.