Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Proč používat banánovou mouku? I

Publikováno od Kamila Spoustová

Banány jsou druhým nejvíce konzumovaným ovocem na celém světě. Celosvětová populace sní každým rokem více než sto miliard banánů. Největší podíl, který zahrnuje asi celou třetinu vypěstovaného počtu ovoce, si za produkci každým rokem připisuje Indie.

Banánová mouka, kterou se dnes budeme v našem článku zabývat, se poprvé začala vyrábět v Ekvádoru. Mouka se dá využít jak v kuchyni, tak i pro zdravotní účely.

Mouka se vyrábí z nezralých banánů. Vysvětlení je prosté. Zralé banány by se jen těžko mlely a zpracovávaly. Zelené banány nehnědnou tak rychle a navíc nejsou příliš sladké. Dojde k odstranění jejich slupky, dále jsou banány nakrájeny, dojde k procesu zbavování vody a následnému mletí.

Jak již bylo zmíněno, banánová mouka má spoustu výhod. V první řadě je skvělé, že neobsahuje zdaleka tolik sacharidů jako klasická mouka, z níž se pečou rohlíky a chléb nebo připravují třeba těstoviny. Škrob v banánech navíc zpomaluje průchod jídla střevy, čímž musí být zpomalena i reakce na inzulín. Tělo si neuloží téměř žádný cukr z potravy. Banánová mouka nejen vyvažuje, ale i snižuje množství cukru v krvi.

Banánová mouka obsahuje velké procento vlákniny, čímž podporuje zejména trávení i vylučování.

Dalším pozitivem mouky je obsažený draslík, který pomáhá hlídat hladinu cholesterolu v krvi. Mouka obsahuje taky důležitý vitamin E, který zvyšuje zdraví srdce, zinek a další minerální látky.