EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Proč chilli papričky pálí? II

Publikováno od Kamila Spoustová

Možná vás napadne otázka, jak je to s nepálivými paprikami. Vysvětlení je prosté. Pravdou je, že tyto plody se nechrání. Neobsahují výše zmíněnou obrannou látku.

Největším omylem lidí je, že si myslí, že v paprikách pálí jadérka. Tak tomu není a nikdy nebylo. Pálí zejména vnitřní stěna paprik s capsaicinem.

A teď přejdeme k rekordům. Nejpálivější paprika na světe nese název Carolina Reaper a pěstuje se v USA. Na druhém a třetím místě pak najdeme papričky z Trinidadu a Tobaga. Ty ani moc velkou péčí nepotřebují, můžete se s nimi setkat jen tak při cestě. Rostou i samovolně na místě, kde se jim zrovna zlíbí.

Jezení chilli papriček má mnoho výhod. Nejde jen o pálivý efekt, ale nachází se v nich spousta vitaminů a minerálů, obecně zlepšují náladu. Není třeba připomínat, že jsou nenahraditelným kuchyňským pomocníkem jednak v zahraničí, ale i tady u nás. Díky nim legendárně dochutíte jídlo, ale taky připravíte speciální pokrmy, konkrétně třeba chilli omáčky.

Zajímá vás, jak papričky působí a v jakém ohledu vám mohou pomoci nejen v nemoci? Zavítejte do našeho magazínu pro ženy a zjistěte odpovědi na vaše otázky týkající se chilli papriček.

Knihu Koření a jeho léčivé účinky najdete zde