EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Proč celozrnné pečivo? II

Publikováno od Kamila Spoustová

Obalové vrstvy zrn celkově přispívají zdraví. Snižují rizika různých nemocí, pomáhají třeba při léčbě kardiovaskulárních chorob nebo diabetes. Aby taky ne, když obsahují tolik vitaminů.

Je třeba taky připomenout že celozrnní záchranáři taky zdatně bojují proti nachlazení a podporují imunitu.

Jsou vhodné při hubnutí. Při shazování kil je téměř nutností nahradit veškeré ,,bílé‘‘ potraviny, jedna pečivo, ale i těstoviny a další, za ty celozrnné. Díky nízkému glykemickému indexu dokáží zasytit a ještě po nich nebudete mít chuť na sladké.

Všechno celozrnné působí jako skvělá prevence proti rakovině. Jedna ochraňuje střeva, aby nebyla zatěžována a ještě pečují o tělo tak, že ovládají cukry, uvolňují je, aby tělo zbytečně nezatěžovaly.

I kdyby vás žádný předchozí odstavec nezaujal, celozrnné pečivo vás jistě naláká klidně i jen díky své chuti. Je specifická a něčím výjimečná. Pokud chcete vybočit z tradic a zpestřit si svou každodenní stravu, přidejte si na menu něco z celozrnné mouky. Nebudete litovat a jako bonus vám ještě prospěje.

Naučte se vařit se skvělou celozrnnou kuchařkou. Publikaci Stručná celozrnná BIO kuchařka (Pavla Momčilová) najdete zde