EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Poznejte druhy soli III

Publikováno od Kamila Spoustová

Černá sůl

Indická černá sůl je zajímavá hlavně díky své chuti, která je podobná vajíčkám. Podle této informace o aromatu můžete usoudit, že má černá sůl vysoký podíl síry. Její součástí je taky pár procent aktivního uhlí, čímž je sůl skvělá v případě podpory trávení. Pomáhá odstraňovat škodlivé látky z těla, má detoxikační účinky. 

Himalájská aneb růžová sůl

Používání této soli se během poslední doby opravdu rozmohlo. Je žádaná o dost víc než dřív. Růžové soli bude věnován speciální článek, a tak se o ní zmíním jen ve zkratce. Pokud vás zajímá více informací o této soli, překlikněte na speciální článek, který se zabývá jen tímto druhem soli. Himalájská kromě mnohých prospěšných účinků na lidské zdraví neprochází žádnými chemickými úpravami. Má v sobě mnoho minerálů. Jedinou nevýhodou je nižší podíl jódu.

Mořská sůl

Mořská sůl je v současnosti nejvyužívanější přísadou pokrmů v domácnostech. Její výhodou je dostatek jódu, taky další minerální látky. Chuťově jídlo nekazí a navíc mu dodává šmak. Tato sůl se získává těžbou z mořské vody. Je cenově dostupná. Částka, kterou za ni dáte, je jen o něco vyšší než u soli kuchyňské. Mořská sůl se prodává v hrubozrnné nebo jemně namleté podobě. 

Bambusová sůl 

Někdy taky korejská. Jedná se o speciální sůl, která, jak už název napovídá, vzniká v dutině bambusu. Připravuje se pečením za přítomnosti žlutého jílu. Tepelně se bambus upravuje a následně je zbavována škodlivin. Korejská sůl se používá k léčení chorob, její účinky jsou podobné jako u soli růžové.