EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Poznejte druhy soli III

Publikováno dne 21.12.2018 od Kamila Spoustová

Černá sůl

Indická černá sůl je zajímavá hlavně díky své chuti, která je podobná vajíčkám. Podle této informace o aromatu můžete usoudit, že má černá sůl vysoký podíl síry. Její součástí je taky pár procent aktivního uhlí, čímž je sůl skvělá v případě podpory trávení. Pomáhá odstraňovat škodlivé látky z těla, má detoxikační účinky. 

Himalájská aneb růžová sůl

Používání této soli se během poslední doby opravdu rozmohlo. Je žádaná o dost víc než dřív. Růžové soli bude věnován speciální článek, a tak se o ní zmíním jen ve zkratce. Pokud vás zajímá více informací o této soli, překlikněte na speciální článek, který se zabývá jen tímto druhem soli. Himalájská kromě mnohých prospěšných účinků na lidské zdraví neprochází žádnými chemickými úpravami. Má v sobě mnoho minerálů. Jedinou nevýhodou je nižší podíl jódu.

Mořská sůl

Mořská sůl je v současnosti nejvyužívanější přísadou pokrmů v domácnostech. Její výhodou je dostatek jódu, taky další minerální látky. Chuťově jídlo nekazí a navíc mu dodává šmak. Tato sůl se získává těžbou z mořské vody. Je cenově dostupná. Částka, kterou za ni dáte, je jen o něco vyšší než u soli kuchyňské. Mořská sůl se prodává v hrubozrnné nebo jemně namleté podobě. 

Bambusová sůl 

Někdy taky korejská. Jedná se o speciální sůl, která, jak už název napovídá, vzniká v dutině bambusu. Připravuje se pečením za přítomnosti žlutého jílu. Tepelně se bambus upravuje a následně je zbavována škodlivin. Korejská sůl se používá k léčení chorob, její účinky jsou podobné jako u soli růžové.