EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Podzimní pokrmy s tématem Halloweenu: Další sladké pokušení

Publikováno od Kamila Spoustová

Otrávená jablka

Budete potřebovat:

Jablka (10 ks)

Cukr krystal (420 g)

Sirup z kukuřice (lze nahradit jinou alternativou, 6 lžic)

Šťávu z čerstvého citronu (1 ks)

Potravinářské barvivo (ideálně černé, rudé)

Postup:

Cukr nechte rozpouštět v citronové šťávě (bez dužiny) a troše vody. Přidejte ostatní ingredience. Jakmile bude mít směs hladkou strukturu, otestujte, zda je již cukr schopný tvořit karamel. To uděláte jednoduše. Kápněte trochu směsi na desku, po chvíli by měla vytvořit krustu a ztuhnout. Pokud se tak neděje, pokračujte ve vaření. Následně do směsi vložte jablko, ve kterém je již zapíchnutá špejle. Následně položte na pečící papír a nechte ztuhnout. Pozor, namáčená jablka nesmí být mokrá.

Strašidelné pusinky

Budete potřebovat:

Bílky (4 ks)

Cukr krystal (220 g)

Ocet (1/2 lžičky)

Čokoládu na vaření

Postup:

Příprava je stejná jako při pečení vánočních pusinek. Nejprve vyšlehejte sníh, následně přidejte ocet spolu s cukrem. Pěnu vložte do formy a tvořte hromádky sněhu již přímo na plech. Tvořte špičky, aby dané cukroví vypadalo jako když se na plechu usadili duchové. Pečte asi 45 minut pouze na 100°C. Rozehřejte čokoládou a vytvořte špičkám oči, případně celý obličej. Dobrota je skvělou dekorací a navíc moc dobře chutná.