EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Plněný lilek s pekanovými ořechy a ricottou

Publikováno dne 20.08.2019 od Kamila Spoustová

Vyzkoušejte tento skvělý recept na výborné klidně i obědové jídlo. Je zdravé a hlavně velmi chutné. 

V našem magazínu již najdete dokonce dvoudílný článek, který vám prozradí nejdůležitější účinky pekanových ořechů. A že jich není málo! Ořechy konzumovaly již staré americké kmeny, které taky pravděpodobně objevily, co všechno pekanový ořech dokáže. Dnes se s vámi podělíme o recept na lilek plněný ricottou a pekanovými ořechy. 

Budete potřebovat: 

Lilek (1 ks)

Pekanové ořechy (45 g)

Ricottu (120 g)

Parmazán (strouhaný, cca 4 lžíce)

Vejce (1 ks)

Česnek 

Olivový olej

Pepř a sůl

Postup: 

Příprava tohoto pokrmu není nijak obtížná. Zabere vám jen pár minut, zbylou práci již zvládne trouba sama. Lilek omyjte a rozpulte na dvě části, samozřejmě podélně, aby šel pěkně naplnit. Vydlabejte veškerou dužinu, kterou nakrájejte na jemné kousky a osmahněte na oleji. Následně přidejte koření a stroužek česneku, dejte si ale pozor, aby se nespálil. Mezitím prosolte vnitřek lilku. Smíchejte vejce s riccotou, následně přidejte ořechy a parmazán. Přidejte směs z pánve, opět promíchejte a směs vložte zpět do pouzdra lilku. Pečte raději v hlubší misce asi půl hodiny v troubě vyhřáté na 180°C. Hotový lilek můžete ještě ozdobit nastrouhaným parmazánem a ořechy. 

Dobrou chuť!