Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Plněný lilek s pekanovými ořechy a ricottou

Publikováno od Kamila Spoustová

Vyzkoušejte tento skvělý recept na výborné klidně i obědové jídlo. Je zdravé a hlavně velmi chutné. 

V našem magazínu již najdete dokonce dvoudílný článek, který vám prozradí nejdůležitější účinky pekanových ořechů. A že jich není málo! Ořechy konzumovaly již staré americké kmeny, které taky pravděpodobně objevily, co všechno pekanový ořech dokáže. Dnes se s vámi podělíme o recept na lilek plněný ricottou a pekanovými ořechy. 

Budete potřebovat: 

Lilek (1 ks)

Pekanové ořechy (45 g)

Ricottu (120 g)

Parmazán (strouhaný, cca 4 lžíce)

Vejce (1 ks)

Česnek 

Olivový olej

Pepř a sůl

Postup: 

Příprava tohoto pokrmu není nijak obtížná. Zabere vám jen pár minut, zbylou práci již zvládne trouba sama. Lilek omyjte a rozpulte na dvě části, samozřejmě podélně, aby šel pěkně naplnit. Vydlabejte veškerou dužinu, kterou nakrájejte na jemné kousky a osmahněte na oleji. Následně přidejte koření a stroužek česneku, dejte si ale pozor, aby se nespálil. Mezitím prosolte vnitřek lilku. Smíchejte vejce s riccotou, následně přidejte ořechy a parmazán. Přidejte směs z pánve, opět promíchejte a směs vložte zpět do pouzdra lilku. Pečte raději v hlubší misce asi půl hodiny v troubě vyhřáté na 180°C. Hotový lilek můžete ještě ozdobit nastrouhaným parmazánem a ořechy. 

Dobrou chuť!