Pekanové ořechy I

Pekanové ořechy jsou přímo delikátní záležitostí. Obohatí váš organismus o mnoho prospěšných látek a ještě zpestří váš jídelníček. Co vám tyto ořechy mohou nabídnout?
Pekanový ořech má mírně sladkou a hlavně máslovou chuť. Už tento fakt vám napoví, že jsou pekanové ořechy bohaté zejména na zdravé oleje. Obsahují dokonce přes sedmdesát procent více tuků než jiné druhy oříšků. To je opravdu podstatné množství, viďte?
Ořechy seženete v několika velikostech. Ořechovec pekanový, listnatý strom patřící do skupiny hickory, se podle svých plodů dělí ještě na několik typů. K dostání jsou ořechy malé, velké a dokonce mamutí.
Plody jsou bohaté taky na vlákninu, pokud bychom srovnali její procentuální zastoupení, přišli bychom na to, že obsahují mnohem větší množství vlákniny než banány. Díky této složce pomáhají zamezovat tvorbě zhoubných buněk, působí jako prevence proti rakovině a ještě dodávají sílu kostem.
Všude se mluví o vláknině, ale ta není jediná, která dodává kostem sílu. Velmi důležitý je taky fosfor. Ten potřebují nejen kosti, ale taky zuby. A pekanové ořechy jsou na fosfor bohaté. Prvek navíc podporuje regeneraci buněk a tkání.
Díky značnému obsahu olejových složek, například kyselině olejové, ořechy podporují zdraví srdce a působí jako prevence proti kardiovaskulárním onemocnění. Zamezují vzniku mrtvice. Kyselina olejová taky snižuje riziko vzniku rakoviny prsu.