EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Pečení, uzení, grilování - Grilovaný losos

Publikováno od Marcela Matalová

Kniha Vám nabídne různé rady a recepty, jak zpracovat ryby a jiné maso na otevřeném ohni. Pokud jste zastánci grilování masa na dřevěném uhlí, nebo si rádi vyudíte dobré klobásky, prorostlý bůček nebo rybu, je tato kniha tím nejlepším rádcem při Vašem kulinářském umění.

Stále více oblíbenou rybou je losos, který se dá připravit nejen s bylinkami, ale také v různých marinádách. Tato ryba má velmi jemnou chuť, a především ženy ocení, že nemá onu specifickou vůni "rybiny". Zkuste si ugrilovat:

Lososa s čerstvým koprem

Ingredience:

  • 500 g čerstvého lososa (filet)
  • mletý pepř
  • sůl
  • hrst čerstvého kopru
  • 1 dl olivového oleje
  • citron

Postup:

  1. Nakrájejte filet na čtyři kousky a vysušte je do sucha.
  2. Marináda: olivový olej smíchejte s nasekaným koprem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
  3. Každý kousek potřeme marinádou a necháme rybu odležet v chladničce - zhruba 30 minut.
  4. Při samotném grilování dbejte na to, aby se každá strana lososa grilovala nejméně 2 minuty.
  5. Po ugrilování ještě lososa pokapte citronovou šťávou a můžete potřít bylinkovým máslem.

Další recepty a návody na masové pochoutky neleznete v knize: Pečenie, údenie, grilovanie rýb a mäsa.