Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Naučte se vařit IV

Publikováno od Kamila Spoustová

Co ještě potřebujete k vašemu vaření vědět?

Myslete na čistotu. Během vaření budete mít určitě pár volných chvilek, a tak by bylo dobré, abyste s umýváním nádobí začal ještě předtím, než bude váš dřez vypadat jako skládka. Pamatujte, že prkénko i jiné nádobí, které jste použil na krájení masa, byste měl vkládat do prázdného dřezu. Je taky důležité, abyste věci, se kterými jste maso připravoval ihned umyl. Udržujte pořádek i na kuchyňské lince, kde vaříte. Pečlivě ji po ušpinění otírejte.

Někdy si udělejte výlet do špičkové restaurace. Nejen že budete moci načerpat další kulinářskou inspiraci, ale taky ochutnáte chutě místního kuchaře. Až budete nějaký podobný recept, který jste v navštívené restauraci ochutnal, vařit doma, tak už budete mít jasno, jak má připravené jídlo chutnat.

A pokud se vám jídlo nepovede? Uvařte ho znovu. Chybami se člověk učí a jen stálým trénováním dokážete vytvořit dokonalé pochoutky.

Občas taky můžete noviny vyměnit za kuchařku. Ani netušíte, kolik zajímavostí se z ní můžete dozvědět.

Každý dobrý kuchař by vám řekl, že základem všeho je kvalitní vývar. Ano je tomu tak. Pořádný vývar se přidává do omáček nebo třeba i rizota. Naučte se připravovat jak kuřecí, hovězí, tak i jiný speciální druh vývaru. Potom už taky dokážete odhadnout, jaký vývar se bude hodit do vámi připravovaného jídla.

Tak už jste nacvičil některé kuchařské pochody a natrénoval postupy? Jaké triky jste se už naučil? Baví vás vaření? Proč by taky ne, že?

Na nic nečekejte a připravte nějakou výtečnou pochoutku vaší partnerce nebo celé rodině. Co třeba nějakou medovou specialitu? Knihu Medová kuchařka (Jaroslav Vašák) najdete zde.