EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Naučte se vařit II

Publikováno od Kamila Spoustová

Ve včerejším článku jste se mohl seznámit s obecnými radami, které vám možná pomohly ve vašich kuchařských začátcích. Nyní už konkrétně. Jak se snadno naučit vařit?

Předtím, než se do vaření pustíte je dobré obstarat si domů do zásoby pár surovin. Takové potraviny, které se hodí do každého jídla nebo bez kterých pokrm ani neuvaříte. Jaké mám na mysli? Mezi základní kuchyňské zásoby patří: brambory, rýže, cibule, česnek, těstoviny, rajčatový protlak, hladká a hrubá mouka, vejce, ocet a olej, máslo, mléko a koření. Jistě vás napadnou další produkty, bez kterých byste se v kuchyni též neobešel. Dokupte je také.

Ještě než se rozhodnete vyrazit na nákup potravin k uvaření vámi naplánovaného jídla, napište si seznam. Zjistěte, kolik jakých surovin je na pokrm potřeba. Nekupujte zbytečnosti navíc. Nezapomeňte si taky recept, podle kterého se chystáte vařit, přečíst nejméně den dopředu. Pokud se dočtete, že je nutné maso do pokrmu předem na noc naložit a vy se na nákup chystáte hodinu před samotným vařením, už budete mít smůlu a budete nucen vybrat recept jiný.

Naučte se se surovinami pracovat. Ještě důležitější než samotná práce se surovinami je manipulace s kuchyňským náčiním. Zjistěte si, zda správně držíte nůž a jestli korektně krájíte. Nesnažte se zapůsobit s velkým ,,řezákem‘‘ a raději si pořiďte menší nůž, který zvládnete ovládat. Vaše prsty vám poděkují. Naučte se používat menší množství nádobí a taky váš volný čas v kuchyni.

Po tomto článku následují ještě dva další texty, které vám pomohou ve vašich začátcích. Máte se na co těšit.

Kuchařku Mňam aneb prima vařečka 2 najdete zde