EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Maso - vepřová panenka s hráškem

Publikováno dne 26.02.2019 od Marcela Matalová

Milovníci masa ocení každý pokrm, kde bude tato surovina použitá. Už jen při představě hovězího guláše, steaku, vepřových řízků z krkovice nebo divočáka s šípkovou či se zelím se vám budou sbíhat sliny. A to jsem ještě opomněla vyjmenovat pečenou husu nebo kachnu s krásně křupavou kůžičkou, jehněčí gulášek, králíka na smetaně a nebo pstruha na másle.

Nakladatelství APETIT přichází s knihou, která se věnuje MASU a to především hovězímu, vepřovému, jehněčímu, kůzlečímu, králičímu a zvěřině. Naleznete zde nejen zajímavé informace o uvedených druzích masa, ale také spoustu přehledných receptů, které se dají z daných druhů mas připravit.

K dobrému obědu si můžete připravit:

RECEPT: Vepřová panenka s hráškem a brambory

Ingredience:

  • 600 g vepřové panenky
  • 600 g oloupaných brambor nakrájených na kostky
  • 400 g zeleného hrášku
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce hl. mouky
  • olej
  • sůl
  • mletý pepř

Postup:

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na kostičky, osolíme, lehce obalíme v mouce a opečeme na oleji zhruba 5 minut.
  2. Brambory uvaříme v osolené vodě a orestujeme na pánvi, ve které jsme opékali maso.
  3. V hrnci osmahneme na oleji nakrájenou cibulku a poté k ní přidáme česnek a hrášek, vše podlijeme vývarem a povaříme doměkka.
  4. K hrášku přidáme maso a brambory, promícháme a ještě chvíli prohřejeme a můžeme podávat.