EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Mangové recepty: Losos s mangovou omáčkou

Publikováno dne 31.07.2019 od Kamila Spoustová

O tento recept vás nemůžeme připravit. Mangovou omáčku můžete využívat univerzálně a přidávat ji na libovolná jídla, klidně si ji dopřejte i ve vegetariánských pokrmech. Je výborná! Chutná sladce i kysele, má v sobě exotický šmrnc, který ladí s velkým množstvím jídel. Vyzkoušejte. K lososu se v této podobě hodí bramborové pyré nebo grilovaná zelenina.

Budete potřebovat:  

Lososa (2 plátky)

Hladkou mouku (na obalení)

Máslo (50 g)

Bylinkové máslo (na ozdobení)

Citron (na ozdobení)

Mango (2 ks)

Zázvor (cca 2 cm)

Chilli papričku (1 ks)

Olivový olej (4 lžíce)

Vinný ocet (cca 4 lžíce)

Česnek (1 stroužek)

Mandle (ideálně plátky, 40 g)

Cukr (krupice, 7 lžic)

Koriandr (1/2 lžičky)

Skořici (1/2 lžičky)

Sůl

Postup:

Nejprve si připravte mangové chutney. Na klasickém oleji opečte zázvor, česnek, cibuli a chilli papričku. Následně přidejte zmíněné koření. Mango nakrájejte a oloupejte. Přidejte cukr a ocet, následně vařte. Pokrm byste měl na mírném ohni vařit ideálně další hodinu. Poté směs rozmixujte. Chutney je na světě.

Lososa pokapejte citronem, vložte do oleje, posolte. Na pánvi rozpusťte máslo, lososa obalte v hladké mouce a vložte na pánev. Osmahněte dokřupava. Lososa vyjměte. Do másla přidejte chutney a nechte ho na mírném ohni prohřát ještě se získaným rybím tukem. Vložte do směsi mandle. Následně naaranžujte lososa na talíř, přidejte bylinkové máslo, na něj plátek citronu a kolem dokola rybu zalijte mangovou omáčkou. Mňam!