EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Mangové recepty: Kuřecí na kari s kokosem a mangem

Publikováno dne 31.07.2019 od Kamila Spoustová

V našem magazínu jste si již mohl přečíst o nejednom účinku manga na lidské zdraví. Proč toto ovoce plné výrazné chuti nevyužít při vaření? V tomto a následujícím článku vám dáme tip na dva výborné pokrmy s mangem, v našem magazínu pro ženy ještě uvádíme recept na delikátní mangový dezert. Těšte se!

Budete potřebovat:

Kuřecí prsa (500 g)

Cuketu (300 g)

Okurku (200 g)

Celer (řapíkatý, jeden ks)

Mango (1 velké nebo 2 menší)

Bazalku (ideálně čerstvou, 30 g)

Zeleninový  vývar (200 ml)

Kokosové mléko (400 ml)

Kurkumu (1 lžíci)

Sójový olej

Citronovou trávu (30 g)

Sůl a pepř

Postup:

Nejprve si připravte maso, ve volné chvíli pak zeleninu. Maso nakrájejte na kousky, osmahněte na oleji ideálně již v kastrolu, ať ho nemusíte přendávat z pánve. Použijte asi polovinu zmíněného koření. Omyjte celer a ideálně z něj odstraňte i tuhá vlákna. Cuketu oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Celer a cuketu přidejte na pánev spolu se zbytkem koření a krátce poduste. Přilijte kokosové mléko a vařte asi patnáct minut. Oloupejte mango a nakrájejte ho na větší kostičky. Okurku zbavte slupky a též nakrájejte. Přidejte do směsi a vařte asi deset minut. Následně ochutnejte, dochuťte dle potřeby a ihned můžete podávat.

Dobrou chuť!