EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Lyofilizované mango

Publikováno dne 30.07.2019 od Kamila Spoustová

Ovoce, které po oloupání září nádhernou oranžovou barvou je zdrojem obrovského množství vitaminů. Tělu dodá příval nové energie. Přečtěte si víc o účincích manga na lidský organismus. Proč jíst právě toto ovoce? 

Mango obsahuje významné množství vitaminu A, dokonce nejvíce ze všech druhů ovoce. Obsahuje taky karotenoidy, které jsou pro tvorbu vitaminu A nezbytné. Kromě něj v mangu najdete taky vysoký podíl vitaminů B1, B2 a B6, samozřejmě tak jako každé ovoce obsahuje dostatek ,,Céčka‘‘. Další důležitou složkou jsou různé druhy antioxidantů. Z minerálů obsahuje dostatek manganu, důležitý je taky sodík a draslík.

Mango má vliv na pokožku. Dodává jí hydrataci a dokonce podporuje tvorbu pigmentace. Pomáhá udržet zdravý odstín pleti i kůže. Mango jezte v případě různých vyrážek nebo ekzémů. 

Díky podstatnému množství vitaminu A podporuje mango zrak a působí jako prevence proti šerosleposti. 

Mango pomáhá zlepšovat paměť. Navíc udržuje soustředěnost. Pokud máte problém s učením či zapamatováváním, vyzkoušejte tento přírodní lék. 

Funguje taky jako podpora imunity. Zvyšuje obranyschopnost organismu. Mango jezte v době, kdy řádí chřipky, ochrání vás. Pokud dojde k propuknutí rýmy, kašle nebo zánětu v krku, mango pomůže s jejich léčbou. 

Mango využijete i na přípravu různých pokrmů. Skvěle sedí k masu, rybám i šunce. Z manga můžete připravit přímo delikátní džem nebo speciální omáčku k masům. Najděte si skvělé recepty. Nebo bychom vám měli nějaké sami představit?