Kokosové chipsy Natu

Ořechy jsou velmi zdravé, proto by měly být přirozenou součástí našeho jídelníčku. Samozřejmě, že nic se nemá přehánět, protože jsou vydatným zdrojem tuků a tudíž energie. Ořechy obsahují také vlákninu, minerály, sacharidy a překvapivě bílkoviny.
Využít je lze do obilné snídaně, při vaření a pečení (od závinů a moučníků po například kung pao) i jen samostatně jako pamlsek. Odborníci na stravu je doporučují jíst nejlépe namočené, protože jsou potom snáze stravitelné.
Kolik známe druhů ořechů? Dost a dost. V našich končinách jsou doma ty vlašské a lískové. Velmi oblíbené jsou i ty dříve poněkud exotické – arašídy, kešu, pekanové, piniové, para a kokosové. Dobře chutnají přírodní, pražené, v těstíčku či čokoládě i mírně solené.
Kokosové ořechy mají v našem jídelníčku mnoho podob: jako cukr, olej, kokosová mouka, moučka, kousky a také jako chipsy – sladké, slané i zcela neutrální. Neutrální, tedy nesolené můžete zakoupit v ekonomickém 300 g balení od Natu.
Kokosové chipsy Natu najdete je v sekci Zdraví.