EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Kančí guláš s červeným vínem

Publikováno od Marcela Matalová

Maso z divočáka, narozdíl od vepřového masa, je libovější a výživnější. Od spárkaté zvěře se liší tím, že má více tuku. Barva masa je červená a jeho struktura je jemná protkaná malými tukovými žilkami. Kančí maso lze připravovat velmi podobným způsobem jako maso vepřové:

  1. maso z vykoštěného boku - na guláš, dušené masové směsy, na roládu
  2. krkovice - k pečení, k dušení, jako minutka
  3. plec - na guláš, na ragú

Recept: KANČÍ GULÁŠ S ČERVENÝM VÍNEM

Ingredience:

  • 750 g kančího masa
  • 2 - 3 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 300 ml červeného vína
  • 300 ml vody
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1 lžičky drceného kmínu
  • 6 kuliček celého pepře
  • sůl
  • sádlo

Postup:

  1. Nakrájíme si cibulku na kostičky a podusíme ji na sádle v tlakovém hrnci (papiňáku).
  2. Přidáme maso nakrájené na kostičky a zprudka opečeme.
  3. Šťávu necháme vydusit, zasypeme sladkou a pálivou mletou paprikou, osolíme, pokmínujeme, dobře promícháme a znova zprudka orestujeme.
  4. Zalijeme červeným vínem, přidáme pepř (do čajového sítka), promícháme a podlijeme vodou.
  5. Uzavřeme tlakový hrnec (papiňák) a dáme vařit.
  6. Zhruba po 40 minutách by mělo být maso měkké.
  7. Vyndáme sítko s pepřem a guláš přelijeme do hrnce.
  8. Dáme ještě k varu a přidáme nastrouhaný česnek a zahustíme.

Jste-li milovníky zvěřiny, připravte si další chutné recepty, které najdete ve Zvěřinové kuchařce z nakladatelství Víkend.