Kachna v jahodové omáčce

Připravte své rodině na víkend něco speciálního. Blíží se sezóna jahod, co takhle zkombinovat sladké a slané chutě a vytvořit úplné kulinářské kouzlo? Toto jídlo vám bude závidět každý labužník. Co byste řekl na kachní prsa přelitá pravou šťávou z čerstvých jahod třeba ze zahrádky?
Budete potřebovat:
Kachní prsa s kůží (6 ks)
Jahody (350 g)
Cukr třtinový nebo krystal (1,5 lžíce)
Portské víno (150 ml)
Balzamiko (1 lžíce)
Sójová omáčka (3 kapky)
Máslo
Sůl a pepř
Postup:
Maso ochuťte tak, jak běžně, ale nepřidávejte na něj tentokrát bylinky, na tento druh jídla se nehodí. Maso klidně nechte udělat v troubě dle tradičního postupu nebo jej připravte na pánvi. Můžete ho smažit na oleji nebo na másle, avšak v závěru, až bude kůže na mase opečená, nechte na ni roztéct kousek másla. Vsákne se a maso bude chutnat opravdu lahodně.
Jahodovou omáčku si můžete připravovat již ve volných chvílích. Jahody nejprve očistěte a nechte je vařit s cukrem, dokud nepustí šťávu. Přidejte k nim balzamiko a vařte ještě dalších pár minut. Na závěr přidejte portské. Je už na vás, jak dlouho jej povaříte, pokud chcete, aby víno pustilo alkohol, musíte omáčku ještě nechat chvíli na plotně. Jakmile omáčku stáhnete z plotny, nakrájejte ještě pár čerstvých jahod a ihned je do ní vhoďte, aby se dostatečně ohřály a změkly. Omáčkou přelijte maso a můžete podávat.
Miluje vaše přítelkyně vůni jahod? Pak ji můžete potěšit třeba speciálním bytovým difuzérem, najdete ho zde: domacnost.eiffeloptic.cz.