Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Kachna v jahodové omáčce

Publikováno od Kamila Spoustová

Připravte své rodině na víkend něco speciálního. Blíží se sezóna jahod, co takhle zkombinovat sladké a slané chutě a vytvořit úplné kulinářské kouzlo? Toto jídlo vám bude závidět každý labužník. Co byste řekl na kachní prsa přelitá pravou šťávou z čerstvých jahod třeba ze zahrádky?

Budete potřebovat:

Kachní prsa s kůží (6 ks)

Jahody (350 g)

Cukr třtinový nebo krystal (1,5 lžíce)

Portské víno (150 ml)

Balzamiko (1 lžíce)

Sójová omáčka (3 kapky)

Máslo

Sůl a pepř

Postup:

Maso ochuťte tak, jak běžně, ale nepřidávejte na něj tentokrát bylinky, na tento druh jídla se nehodí. Maso klidně nechte udělat v troubě dle tradičního postupu nebo jej připravte na pánvi. Můžete ho smažit na oleji nebo na másle, avšak v závěru, až bude kůže na mase opečená, nechte na ni roztéct kousek másla. Vsákne se a maso bude chutnat opravdu lahodně.

Jahodovou omáčku si můžete připravovat již ve volných chvílích. Jahody nejprve očistěte a nechte je vařit s cukrem, dokud nepustí šťávu. Přidejte k nim balzamiko a vařte ještě dalších pár minut. Na závěr přidejte portské. Je už na vás, jak dlouho jej povaříte, pokud chcete, aby víno pustilo alkohol, musíte omáčku ještě nechat chvíli na plotně. Jakmile omáčku stáhnete z plotny, nakrájejte ještě pár čerstvých jahod a ihned je do ní vhoďte, aby se dostatečně ohřály a změkly. Omáčkou přelijte maso a můžete podávat.

Miluje vaše přítelkyně vůni jahod? Pak ji můžete potěšit třeba speciálním bytovým difuzérem, najdete ho zde: domacnost.eiffeloptic.cz