Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Jídlo a pití

 
Bio Olivový list
Co se týče olivovníku, jeho nejpopulárnějších součástí jsou samozřejmě olivy, i jeho dalších partií bychom si však měli cenit. Víte, jakou funkci mají olivové listy? Dozvíte se v našem článku. Součástí olivovníku a olivového listu jsou mnohé látky, za zmínku však stojí hlavně oleuropein, který se pyšní významnou účinností ničit volné radikály a odvádět nevítané látky z těla. Olivové listy pomáhají vyléčit zápal plic, poradí si s obyčejnou chřipkou nebo angínou. Mezi další skvělé funkce patří schopnost vyléčit kapavku, tuberkulózu nebo dokonce zánět mozkových blan. Léčí taky žloutenku a další nepříjemné nemoci. Bojují proti ateroskleróze. Olivové listy působí jako prevence proti oparům. Olivový list se hodí jako doplněk stravy před i po operaci, neboť skvěle bojuje s infekcemi. Ničí taky plísně a houby, pyšní se antimykotickými účinky. Olivové listy snižují krevní tlak. Vyzkoušejte čaj značky Sonnentor, který vám nabízíme v našem e-shopu. Produkt Bio Olivový list sypný 70 g má travnatou chuť. Vyznačuje se sytější zelenou barvou. Velkou výhodou čaje je to, že neobsahuje kofein, a tak se skvěle hodí na večerní popíjení nebo zkrátka ve chvíli, kdy potřebujete omezit přísun kofeinu. I bez této složky má čaj povzbuzující účinky. Čaj popíjejte tehdy, pokud vás trápí některý z výše uvedených problémů, můžete jej však konzumovat i pro běžnou potřebu. Hrneček čaje z listů olivovníku bohatě zvýší vaši obranyschopnost a celkově probudí organismus. Vyzkoušejte ho. 
Zobrazit článek >
 
Recepty Remoska
Vlastníte taky jednu remosku? Ne? Tak si přečtěte, jaké výhody tento přístroj má. V tomto článku se dozvíte, co je tato speciální hrncová trouba zač a jak ji využijete k vaření i pečení. Přístroj usnadňující práci mnohým kuchařům byl sestrojen v padesátých letech minulého století. Oldřich Homuta předvedl prototyp, který nadále vylepšoval. První remoska nesla označení HUT, právě proto ji někteří lidé dodnes pojmenovávají termínem hutovka. Ačkoliv první remosky přišly na svět již v polovině století, u nás se začaly vyrábět ve veůkém až ke konci století. Velký úspěch shledala ve Velké Británii, dále v Kanadě, Austrálii. Remoska je nejčastěji prezentována jako přenosná trouba. Skládá se ze dvou hlavních částí, samotné nádoby a speciálního víka s elektrickým přívodem tepla. Remoska hřeje shora přes poklici. Teplo postupuje od stěn hrnce do středu, takže nedochází k žádnému připalování. Největší výhoda vaření či pečení v remosce spočívá v tom, že jídlo v ní připravované neztrácí vodu a tudíž nevysychá. Další plusem je určitě to, že si remosku může vzít kamkoliv. Stačí vám jedna elektrická zásuvka a oběd si uvaříte úplně kdekoliv. Nahradí elektrickou troubu, domácí pekárnu, toustovač, díle parní nebo fritovací hrnec. No zkrátka s remoskou už žádný jiný speciální přístroj ani nepotřebujete! Nevíte si rady s přípravou jídel v remosce? Pořiďte si knihu Recepty Remoska, která vám s veškerou přípravou pomůže. Objevte recepty, které jste ještě nevyzkoušel. 
Zobrazit článek >
 
Fenykl a jeho účinky na zdraví
Fenykl obecný, foeniculum vulgare, je rostlina hojně využívaná v kuchyních některých národů. Jedná se však taky o významný přírodní lék. Na co fenykl zabírá? Fenykl má svůj domov zejména ve Středozemí, roste však i u nás. Tato rostlina je drobná, svým vzhledem se podobá kopru. Fenykl je vyhledávaný co se týče zdravovědy zejména pro své plody. Používá se ale taky v kuchyni, nejčastěji jako koření. Hojně ho využívá italská a francouzská kuchyně. V tomto případě se spotřebovávají taky fenyklové listy. Fenykl je významným prostředníkem pro oči, zlepšuje zrak a léčí unavená nebo podrážděná kukadla. Působí proti kašli a zahlenění. Hleny ničí a redukuje jejich tvorbu. Ženami je vyhledávaný zejména z důvodu kojení. Podporuje nejen tvorbu mateřského mléka, ale taky vstřebávání podstatných živin. Fenykl působí proti nadýmání, k tomu pomáhají zejména jeho semena. Obecně zlepšuje trávení, zamezuje propuknutí křečových stavů v žaludku a střevech. Podporuje tvorbu trávicích šťáv a normalizuje funkci metabolismu. Fenykl působí močopudně, léčí nemoci močopohlavního systému. Z kosmetického hlediska se fenyklové výtažky používají zejména v krémech pro mastnou pleť, neboť fenykl má vysušující účinky. Obecně pokožku vyživuje. Působí taky na vlasy. V tomto případě se postará o jejich nelámavost a celkové vyživení. Najdete ho v mnohých vlasových vodách a šamponech. Možná vás překvapí, že fenykl je nejen pro svou vůni často součástí ústních vod, mýdel, zubních past a parfémů. Vyzkoušejte spojení příjemného sladkého aroma s mírně anýzovou chutí. Produkt BIO Fenykl celý 45g najdete zde: eshopeiffel.cz/zdravi. 
Zobrazit článek >
 
Houby jako lék - Hlíva ústřičná + recept na polévku
Pokud nás trápí nějaké zdravotní neduhy, jdeme k lékaři nebo sáhneme po bylinkách. Ale víte o tom, že jsou léčivé i houby? Mezi nejznámější houbové léčivky patří: Hlíva ústřičná Jidášovo ucho Reishi Čaga Hlíva ústřičná - obsahuje řadu vitamínů (B, C, D, K, ...) a stopové prvky (draslík, fosfor, jód, selen, sodík a železo). Tato houba pomáhá při: astmatu bolestech kloubů ekzémech bolestech kloubů vysokém krevním tlaku cukrovce vysokém cholesterolu boji s rakovinou regeneruje buňky proti stárnutí Konzumace hlívy je možná jak v čerstvém, tak i sušeném či tepelně upraveném stavu. Z hlívy se připravuje vynikající polévka tzv. "dršťková". RECEPT: Dršťková polévka z hlívy Ingredience: 2 cibule sůl 1 stroužek česneku 1 lžíce sádla masox majoránka pepř mletý 500 g hlívy ústřičné paprika - sladká mletá jíška z hladké mouky Postup: Nakrájíme si cibulku na kostičky a zpěníme ji na sádle. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou na pásky a podusíme. Přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedem k varu, vhodíme Masox (kostku) a 20 minut vaříme. Pak přidáme světlou jíšku. Polévku duchutíme drcenou majoránkou a česnekem. Hlívu mohou konzumovat také děti, těhotné i kojící ženy. Snad jen je dobré vědět, že konzumace ve větším množství může vyvolat projímavé účinky a pro někoho může být hlíva obtížně stravitelná a může způsobit nepříjemné trávicí problémy. Kniha " HOUBY JAKO LÉK" představuje nejvýznamnější druhy léčivých hub a nejnovější poznatky o jejich konkrétním využití a vlivu na lidský organismus. Knihu zakoupíte v našem eshopu zde: knihy.eiffeloptic.cz          
Zobrazit článek >
 
Brusinky - pěstování, druhy, zdravotní účinky
Brusinka (Vaccinium vitis-idaea) - jsou keříky, mající krušpánkovitý vzhled. Jsou náročné na kyselost půdy a možná právě z tohoto důvodu se v našich zahrádkách moc neobjevují. Keříky vyrůstají do výšky 30 cm, jsou stálezelené. Mají drobné, lesklé, tmavě zbarvené lístky. Pěstování: sazenice vysazujte nejméně 30 cm od sebe brusinky potřebují kyselou půdu (pH 3,5 - 4,5) speciální zeminu můžete zakoupit v zahradnictví, nebo si ji namíchat z kyselé rašeliny, lesní hrabanky a indiferentního říčního písku brusinky nemají rády vápník mají raději chudší půdy, proto příliš nepřihnojujeme také opatrně se závlahou, proto při výsadbě nezapomeňte na drenážní vrstvu používejte mulčovací materiál z pilin jehličnatých stromů, který udržuje potřebné pH taktéž jsou citlivé na přeplevelení, proto udržujte záhon čistý Druhy: IDA - keře vysoké 10 - 20 cm, úrodnost střední, dozrávání od poloviny do konce srpna KORALLE - keře vysoké 20 - 30 cm, poměrně úrodná, dozrávání postupné RED PEARL - keře vysoké až 35 cm, plodí dvakrát ročně, výborná chuť plodů SUSSI - keře vysoké 15 - 25 cm, kvete koncem května a podruhé na konci léta, dozrávání je rovnoměrné Účinky na zdraví: Plody brusinek obsahují cenné nutriční látky. Obsahují: organické kyseliny, cukry, minerály (fosfor, hořčík, mangan, vápník a draslík), třísloviny a rostlinná barviva. Taktéž za zmínku stojí vitamíny, které jsou v brusinkách obsaženy: C, P a A. Blahodárně působí na zánět močových cest, pomáhají při vysokých teplotách, revmatismu, dně a jsou přírodním antioxidantem. Plody se dají konzumovat v čerstvém stavu, mohou se mrazit nebo sušit. Také se z nich připravuje vynikající šťáva. Pokud nemáte prostor k pěstování brusinek a rádi byste využily léčivých účinků brusinek, zakupte si 100% brusinkovou šťávu v našem eshopu.
Zobrazit článek >
 
Co je to Shatavari?
Šatavari, neboli Shatavari, je tradiční ájurvédská bylina, která je často nazývána královnou bylin. Přečtěte si článek a dozvíte se, proč je tomu tak. Cizí název byliny vás možná zmátl. Vůbec netušíte o jakou rostlinu by mohlo jít? Nenapoví vám české známější pojmenování chřest hroznovitý? Rostlina, respektive keř, vyrůstá do výšky až třech metrů. Má rozpínavé trojúhelníkové větve, trny a kvete do růžova. V její dužině se nachází velký podíl alkaloidů, třísloviny, vanilinu, škrobu, bílkovin, saponinů a dalších látek. Šatavari pomáhá udržovat hormonální rovnováhu v těle. Spravuje nepravidelnou menstruaci. Ženám přijde vhod taky v době menstruačních křečí a bolestí. Její skvělou vlastností je taky schopnost stabilizace hladiny estrogenů. Rostlina ovlivňuje reprodukční orgány, zvyšuje počty spermií a napomáhá ke zlepšení ejjich kvality. Rostlina ovlivňuje zažívací trakt, zbaví vás průjmu nebo pálení žáhy. Bojuje taky proti překyselení žaludku. Lidé, kteří trpí častými záněty močových cest, by si tuto rostlinu měli napsat na seznam denního jídelníčku. Rostlina celkově posiluje obranyschopnost a buduje lepší obranyschopnost, posiluje organismus. Bylo taky vědecky prokázáno, že pravidelná konzumace rostliny prodlužuje život a zabraňuje projevům stárnutí. Vyzkoušejte taky tento zázračný lék a posuďte sám. Nejúčinnější a nejvýživnější je pro lidské tělo asi kořen Shatavari. Ten stačí pomlít a můžete si ho přidávat například do nápojů. Denně bohatě postačí konzumace jedné až dvou čajových lžiček. Shatavari Naturalis BIO 100 g najdete zde. Shatavari Naturalis je 100% BIO, šetrně vypěstovaný kořen, který díky svému původu obsahuje maximum účinných látek.
Zobrazit článek >
 
Home@Cook 3v1 panini gril
Člověk nemusí být nutně labužník, aby si oblíbil italské panini. Že nevíte, jaká lahůdka se pod tímto názvem skrývá? Panini jsou vlastně plněný sendvič, typický z grilu vypečeným žebrováním. Panini nabízejí za pořádný peníz obchody s rychlým občerstvením. Jako pečivo jsou za tímto účelem používány bagetky nebo ciabatty. A čím se plní? My v Čechách máme rádi sýr – třeba Hermelín, šunku, nebo přírodní řízek. Sytou náplň odlehčuje čerstvá nebo zlehka orestovaná zelenina s olivovým olejem. Pro lepší chuť je můžete ochutit oreganem, lisovaným česnekem. Američanům chutnají plnění mletým masem, cibulí a třeba ementálem nebo čedarem. Italové je plní rajčaty, česnekem a mozarellou, zakápnutou olivovým olejem. Všechny mají společné, že se z vrchu potřou olivovým olejem, zapečou a před konzumací nakrájí na menší kousky. Máte-li chuť vyzkoušet vlastní domácí panini, pořiďte si k tomu praktického pomocníka Home@Cook 3v1 panini gril od Russell Hobbs. Ocelový panini gril a sendvičovač má vroubkovné kontaktní plochy z nepřilnavého povrchu. Teplotu zapékání máte pod kontrolou díky světelné kontrolce. Přebytečnou šťávu a tuk gril jímá do odkapávací misky. Proto se hodí nejen na panini, ale také ke grilování masa, protože funguje také jako otevřený gril. Stolní Home@Cook 3v1 panini gril Russell Hobbs najdete v sekci Elektronika pro domácnost.
Zobrazit článek >
 
Muži jsou náchylnější k infarktu myokardu
Podle zdravotnických výsledků infarkt myokardu více postihuje muže. Zhruba pětkrát častěji jsou tímto projevem ischemické choroby srdeční postiženi právě muži, u kterých toto riziko stoupá s jejich věkem. Nejhorší období, kdy se může infarkt dostavit je horké léto. Projevy infarktu: pocit svíravé bolesti na prsou bolest na hrudníku, která trvá delší dobu bolest zad bolest v oblasti břicha bolest, která se šíří do krku - dolní čelisti - zubů - jedné nebo obou horních končetin Pokud by se u Vás projevil některý z daných příznaků, okamžitě volejte rychlou záchrannou službu na telefonní číslo 155. Během doby, než se k Vám dostaví lékař, snažte se být co nejvíce v klidu. Omezte pohyb a pokuste se také psychicky zklidnit. Taktéž si vezměte tabletu Anopyrinu. Tento lék ředí krev. Je vhodné použít i sprej s nitrátem, který si opakovaně po 5 minutách aplikujte pod jazyk. Pokud Vás dané obtíže netrápí, nic nepodceňte a choďte pravidelně na preventivní prohlídky. Taktéž je vhodné, abyste si pohlídal: vysoký krevní tlak hladinu cholesterolu a jiných tuků v krvi onemocnění cukrovkou snížit hmotnost, trpíte-li nadváhou nebo dokonce obezitou přestat kouřit snížit psychický stres pravidelnost pohybu výskyt srdečních problémů v rodině Přečtěte si více o tomto onemocnění v knize AKUTNÍ INFARKT MYOKARDU.
Zobrazit článek >
 
Zbavte se večerního hladu I
Že váha pod vámi za chvíli praskne? Naučte se ovládat své chutě. Snažte se zbavit mlsné a hladu hlavně večer, kdy se na váze přirozeně nejvíce přibírá. Ráno kousek housky nebo ovesná kaše, k obědu salát a večer pořádný flák masa s přílohou? Tak takhle přesně ne! Zapomeňte na večerní vykrádání ledničky. Prevencí večerního hladu je dobrá snídaně. Když se ráno pořádně najíte, máte jistotu, že večerní hlad bude alespoň o něco menší. Stále vás trápí bohaté chutě? Pak si však zapamatujte, že ty přichází jen z vašeho mozku. Buďte silná a ovládněte své touhy po jídle, vždyť to děláte pro sebe. Průzkumy dokonce potvrzují, že lidé, kteří snídají mají jen malé problémy s váhou. ,,Nesnídači‘‘ naopak trpí často až obezitou a zvyšují si riziko vzniku diabetu. I jejich metabolismus pracuje mnohem pomaleji. Že by snídaně měla být vydatná, to už není tajemstvím, ale pojďme raději ještě společně prozkoumat, z čeho by se dobrá snídaně měla skládat. Dopřejte si ráno pečivo nebo vločky. Jezte šunku, sýry i máslo. Nezapomeňte na bílkoviny a občas si dopřejte vejce nebo tvaroh. Zapamatujte si taky to, jak je důležitý počet porcí. Nejezte pouze třikrát denně, dopřejte si alespoň ještě dvě menší svačiny během dne. Naučte se vařit zdravě s výbornou kuchařkou Fit recepty vám to půjde samo. Publikaci najdete zde. S Fit Recepty nestrávíte v kuchyni třetinu života – zjistíte, jak jednoduše si můžete navařit a napéct rychlá, jednoduchá a chutná jídla s nižším obsahem cukrů, s vyšším obsahem bílkovin a vitamínů a být fit (bez diet)! Fitrecepty hravě zvládne každý začátečník, ale určitě potěší i zkušené. Najdete tady výživné recepty, které nejsou složené z bezhodnotných surovin, ale dodají vám množství vitamínů, minerálů a zdraví prospěšných látek, tedy posilní vaše zdraví a imunitu. Taktéž zde najdete hříšně dobré dietní recepty. Každý recept v knize obsahuje i nutriční hodnoty, takže padnou vhod i těm, kteří se snaží zhubnout nebo vyformovat si postavu, a tedy bude pro vás jednodušší zařadit jídla do vašeho jídelníčku nebo si ho dokonce sestavit na základě receptů z knihy. Jestli chcete svůj jídelníček obohatit o zdravá a zároveň chutná jídla, tato knížka vám určitě padne vhod. Najdete tady nové recepty, ale taktéž staré známé recepty přetvořené do zdravější a lehčí podoby.
Zobrazit článek >
 
Jak naložit s masem
Na pultech supermarketů a řeznictví jsou vždy připraveny různé druhy masa ihned k jeho přípravě. Od kuřecího, krůtího, kachního, vepřového až po hovězí. Taktéž není problém zakoupit maso králičí. Při výběru chlazeného masa se věnujte především tomu, jak vypadá, zda-li má přirozenou barvu a vůni. Především vysoká kvalita a čerstvost je zárukou vynikajícího pokrmu. Jakmile si zakoupíte chlazené maso, nemělo by být vystaveno teplotním rozdílům. Proto se snažte co nejdříve chlazené maso dopravit domů do chladničky. V lepším případě mějte v autě připravený chladící box. Jak zacházet s chlazeným masem: Maso skladujte v dolní části chladničky - je to nechladnější místo a v případě odkapávání šťávy se vám neznečistí více jejího prostoru. Čestvé maso je nutné zpracovat co nejrychleji. Před pečením velkého kusu masa je vhodné jej dopředu prosolit na několik hodin. Maso pak bude více prostoupeno solí. Upečené maso v celku nakrájejte až za 10 - 15 minut po částečném vychladnutí. Během této doby dochází k rovnoměrnějšímu rozložení šťávy, která pak nemá tendenci vytéci z masa a zajistí mu tak potřebnou šťavnatost. Máte-li v záměru maso zamrazit - vybalte maso z obalu, ve kterém jste ho donesli z obchodu. Maso důkladně omyjte a osušte. Poté vložte do nového obalu (plastového sáčku), který je určený k mražení. Před vložením do mrazničky ze sáčku, ve kterém je maso, odstraňte co nejvíce vzduchu a těstně uzavřete. Jestliže tak neučiníte, na mase se vytvoří šedavé skvrny, které jsou způsobeny vzduchem, který maso vysušuje. Masový balíček ke zmražení nemá přesáhnout hmotnost 2 kg. Dlouhodobé zamrazení není vhodné: ryby - max. 4 měsíce vepřové - max. 8 měsíců telecí a hovězí - max. 12 měsíců kuřecí - max. 12 měsíců Chcete si připravit dokonalý steak? S knihou MASO se vám to zaručeně povede. Díky receptům, které tato kniha obsahuje, vytvoříte přímo labužnické dobroty z různých druhů mas.
Zobrazit článek >
 
Zelená káva aneb malý zázrak pro štíhlou linii
Zelenou kávou jsou obecně nazývány zrnka klasické kávy arabica, které neprošly pražením. Hlavně díky tomu jsou tato zrnka mnohem zdravější než ta pražená. Nedošlo totiž k odstranění většiny prospěšných látek. Pomocí tepla z kávy dostanete kyseliny chlorogenovou a polymerické fenoly. A to je velká chyba, neboť tyto látky mají velmi pozitivní účinek na hubnutí. Nejen že látky redukují hmotnost, ale taky zahánějí chutě na sladké. Fenoly navíc působí proti rakovině. Zelená zrnka může pojídat kdokoliv, avšak je nutné myslet na to, že i v těchto bobech se vyskytuje dost kofeinu. Při užívání zelené medicíny je třeba dostatečně pít a s léčením to nepřehánět. Káva tohoto druhu se připravuje úplně stejně jako klasický rozpustný nápoj. Dvě lžičky kávového prášku je nutné rozmíchat v horké vodě. Šálek lze pít nejlépe třikrát denně. Nemíchejte kávu s cukrem a mlékem, aby nedošlo k ubrání jejích léčebných funkcí. Do zelené kávy se často přidává zázvor, který umí dost rozhýbat metabolismus. Proč je tedy výhodné pít zelenou kávu? Protože tento nápoj pomáhá s redukcí podkožního tuku, zbavuje se taky vnitřního tuku kolem orgánů. Omezuje vznik cukrovky, zabraňuje vzniku žlučových kamenů, kladně působí na celulitidu a zamezuje jejímu tvoření. Zelená káva velmi dobře působí na ledviny, srdce, cévy, slinivku břišní, játra a ledviny. Přidejte zelenou kávu do svého jídelníčku. Produkt značky Phoenix Monopol najdete zde. Zelená káva je sypká směs pro přípravu nápoje, která není pražena a tím jsou v ní uchovány látky, které se při pražení ztrácejí.
Zobrazit článek >
 
Pečeme si sami chleba
V dnešní době se snažíme navracet ke starým tradicím, ke kterým patří i pečení chleba. I způsoby, kterými se dá docílit krásného a křupavého bochníku, jsou velmi rozmanité, ať už budete chleba péci v domácí pekárně, v peci nebo v troubě. Velmi zajímavou variantou k výrobě chleba je semolinová mouka, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Tato pšenice má nižší glykemický index, a obsažený škrob tělo tráví pomaleji. Semolinová mouka je ideální pro výrobu těstovin - nemá tendenci se rozvářet, proto se kvalitní těstoviny nikdy nelepí. RECEPT: Semolinovo-žitné chlebové kroužky 30 g pravidelně krmeného žitného kvásku 150 g vody 100 g žitné chlebové mouky 50 g semolinové mouky 350 g semolinové mouky 200 g vody 2 lžičky soli kmín Smícháme první 4 suroviny a v teplé místnosti necháme 12 hodin nakynout. K vykynutému základu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2-3 hodiny kynout. Z vykynutého těsta pak na pomoučeném stole vytvarujeme kroužky, které uložíme na moukou vysypaný plech a necháme cca 1-2 hodiny kynout. Vykynuté kroužky opatrně z vrchu párkrát nařízneme a postříkáme vodou z rozprašovače.  S papírovoým podkladem (papír na pečení) z plechu sešoupneme kroužky na nahřátou dlaždici v troubě. Pečeme na 250°C/8 minut, pak teplotu zeslabíme na 220°C a dopečeme - přibližně 30 minut. Další zajímavé recepty na domácí chléb najdete v kuchařce: Pečeme si sami chleba, kterou zakoupíte zde: knihy.eiffeloptic.cz        
Zobrazit článek >
 
Drinky BCAA
Co to vlastně jsou oblíbená ,,bécéáčka‘‘? Konzumovat je nebo ne? BCAA představuje speciální složení aminokyselin, které jsou vhodné pro podporu práce svalů a tvorbu svalové tkáně. Jedná se o doplněk stravy, který je vhodný zejména pro sportovce. BCAA nezvyšují jenom kvalitu a množství svalové hmoty, celkově ji chrání. Připravují ji na pestrý a pravděpodobně náročná výkon. Jsou taky dobrou regenerací a vhodným, téměř okamžitým, zvyšovačem tělesné síly. Produkty se speciálními esenciálními aminokyselinami navíc zvyšují sílu a pomáhají k rychlejšímu spalování tuků. Jsou dobrým pomocníkem i v případě, že potřebujete shodit, neboť redukují nadváhu. BCAA můžete užívat jako tablety, želatinové kapsle, dostupné jsou též v sypké formě, která se míchá s vodou nebo v již namixovaných lahvích. Každý produkt má pozitivní vliv na všechny typy fyzických sportů. Pokud vás zajímá přesné dávkování zmíněných produktů, je vhodné se řídit konkrétním určením na obalu. Každý typ BCAA má trochu jiné užívání. BCAA drink, který se připravuje z prášku vystačí na mnoho dávek. Vyzkoušejte náš akční set BCAA Drink 500g + sportovní láhev ZDARMA! Pro jednu běžnou porci smíchejte dvanáct gramů prášku s půl litrem vody. Obvykle se vyplatí zkonzumovat v jeden den pouze jednu dávku, aby BCAA pro váš organismus neztratilo své účinky. Tělo si totiž snadno na takovou výživovou podporu navykne. BCAA můžete pít během tréninku, před ním i po něm.  Produkt ,,bécéáček‘‘ najdete zde: vyprodej.eifdeloptic.cz. Jste sportovec? Pak by vám drink BCAA neměl doma chybět! 
Zobrazit článek >
 
Alkoholové steaky a jak na ně? III
Dnes vás seznámím s recepty, díky kterým připravíte ty nejlepší steaky na víně. Ale pozor, pokud je jednou ochutnáte, hrozí vám, že už jiný steak nebudete chtít jíst. Tvrdíte, že je víno spíše pro dámy? Tak to jste tuto specialitu ještě nejedl! Steak s červeným vínem Budete potřebovat: Vepřové nebo hovězí plátky (400 g) Červené víno (40 ml) Vinný ocet červený (20 ml) Hovězí vývar (150 ml) Olivový olej (pár lžic) Sůl a pepř Postup: Steaky klasicky nasolte a opepřete dle vaší chuti. Maso dejte na pánev a udělejte ho tak, jak máte nejraději. Poté maso z pánve vyjměte a uložte ho někam, kde vydrží chvíli teplé. Do pánve, kde se nachází výpek ze steaku, nalijte víno a ocet. Dvě minuty spolu tekutiny povařte. Poté přilijte vývar a vařte ještě asi další dvě minuty. Na závěr omáčku osolte a opepřete. Vyjměte steaky z tepla a naservírujte je na talíř. Polijte maso omáčkou a můžete ihned podávat. Mandlový kuřecí steak na bílém víně Budete potřebovat: Kuřecí maso (400 g) Olej (pár lžic) Mandle (30 g) Hladkou mouku (1 lžíci) Máslo (1 lžíci) Bílé víno (50 ml) Česnek (4 stroužky) Steakové koření Sůl a pepř Postup: Kuřecí plátky osolte a opepřete. Potřete je vylisovaným česnekem. Vložte je na pánev a osmažte. Maso vyjměte a postupujte jako u předchozího receptu. Nyní ještě výpek zjemněte máslem. Přidejte mouku, kterou s máslem promíchejte a poté přilijte víno. Tuto směs povařte, dokud nezhoustne. Dochuťte podle potřeby a ihned s masem podávejte. Teploměr na steaky 2 ks najdete zde.     
Zobrazit článek >
 
Nejdražší potraviny světa I
Seznamte se s těmi nejdražšími zdroji obživy, jaké existují. Ty si jen tak běžně k večeři asi nedáte. Možná je ani nikdy neochutnáte. Iberská šunka Jamón Ibérico. Toť slavný název pro šunku ze Španělska, která je nejdražší šunkou na světě. Je vyráběna z prasat, která jsou krmena žaludy a pyšní se neskutečně velkým výběhem, takže by se dalo říct, že mají úplnou volnost. Kilo této šunky stojí ,,jen‘‘ devět tisíc korun. Houby Matsutake Čirůvka větší nebo taky houba Matsutake roste v podhorských jehličnatých lesích. Vyskytuje se pouze v Japonsku, Číně nebo Koreii a to ve velmi omezeném množství. Kdo tyto houby ochutnal, ví, že mají kořeněnou a palčivou avšak nenahraditelnou chuť. Za kilogram těchto hub polehčíte své peněžence o dvacet tisícovek. Lososí sýr Nejdražší sýr na světě je z lososa. Vypadá podobně jako mozzarella, chutná trochu jako řecký Feta. Je vyráběn ve velmi malém množství, jeho produkce je velmi náročná. Jedno kilo sýra vás vyjde asi na 25 tisíc korun. Macallan Fine Rage Vintage Nejdražší whisky je ,,macallanka‘‘, ale ne tak ledajaká. Jen ta třicetiletá. Za jednu láhev zaplatíte třicet osm tisíc dolarů. Ročně je nákupčím k dispozici pouze 85 lahví. Bílý kaviár Bílý kaviár je úplně nejdražší potravinou na světě. To se asi dalo čekat, že? Kaviár z albínských jeseterů vás vyjde na necelé dva miliony korun. Jeden živočich má asi jen 300 gramů kaviáru. Bílý jeseteři jsou vzácným druhem. Uvařte si něco dobrého. Využijte k inspiraci jednu z našich kuchařek a jídlo bude dozajista tak dobré, jako by jeho suroviny byly přímo k nezaplacení. Kuchařky vybírejte zde. 
Zobrazit článek >
 
MedPharma Acai berry
V posledních letech se roztrhla nabídka tzv. superpotravin. A tak se vyznavači zdravého životního stylu začali krmit chia semínky, goji, množstvím ořechů, nepraženými kakaovými boby, quinoou, macou a dalšími. I v našich luzích a hájích můžete najít podobně kvalitní lahůdky – patří k nim obyčejná červená řepa, rakytník, meruňky, brusinky a borůvky a další. Mezi superpotraviny můžeme zařadit i plody vzdálené příbuzné borůvek - acai. Roste v oblasti Střední a Jižní Ameriky a z nutričního pohledu výše jmenované druhy ovoce jednoznačně převyšuje. Obsahuje vlákninu, nasycené mastné kyseliny, vitaminy, minerály a další antioxidanty. A jak acai, nebo také acai berry působí? Brání buňky před nežádoucími volnými radikály, zpomaluje stárnutí a podporuje zdravý spánek i regeneraci svalů. Posiluje chrupavky a kosti, zvyšuje libido a přispívá ke kontrole hmotnosti. Používá se sušená, případně mletá v podobě prášku. V právě prášek z acai berry, obohacený o garcinii kambodžskou, extrakt ze zeleného čaje a vinné révy, inulin – rozpustnou vlákninu, pocit sytosti dodávající jablečný pektin a hladinu krevního cukru regulující chrom ocení všichni, jejichž záměrem je redukce hmotnosti. Připravte se na období, které nastane po svátečním hodování, zakupte si doplněk, který nastartuje vás metabolismus a pomůže se vrátit k potřebné hmotnosti. Prášek z Acai berry, doplněný o složky podporující metabolismus, v dávce na 33 dní (67 tobolek) najdete za sníženou cenu v sekci Zdraví.    
Zobrazit článek >
 
Proč celozrnné pečivo? I
Celozrnná mouka je čím dál vyhledávanějším produktem. Dříve bylo v kurzu jen celozrnné pečivo, nyní však běžně narazíte na celozrnné těstoviny, kuskus nebo rýži, dokonce i sušenky a jiné výrobky. Celozrnné pečivo je pro zdraví prospěšnější daleko víc než klasické bílé pečivo, a tak určitě neuděláte chybu v případě, když jím ,,obyčejné‘‘ pečivo nahradíte. Obecně to však s pečivem není dobré přehánět, konzumovat byste ho měl střídměji, pokud možno maximálně třikrát denně. Určitě nejezte pečivo ke každému jídlu, je poměrně kaloricky hodnotné. Velké množství pečiva, ať už jakéhokoliv, způsobí to, že budete přibývat na váze. My se ale nyní budeme věnovat celozrnné mouce v jakékoliv podobě. Sáhnout po celozrnné mouce je vhodné třeba ve chvíli, kdy chcete udělat něco dobrého pro své zažívání. Proč ještě? Podívejme se na to podrobněji. Celozrnná mouka obsahuje celkově dost vlákniny. Denně byste měl do sebe dostat ideálně nad dvacet gramů vlákniny, nejlépe až třicet pět, mnozí lidé se však nepřiblíží ani ke spodní hranici této hodnoty. Vláknina je však velmi důležitým prvkem, který by naše strava měla obsahovat každý den. Pomáhá třeba při hubnutí, obecně urychluje metabolismus a snižuje nadváhu, působí proti zácpě. Ve všem celozrnném se vyskytuje dostatek vitaminů a minerálů. Pokud klíčky nebo zrna zbavíte horních vrstev, přijdete o podstatné množství látek. V otrubách najdete například vitamin B, E, K a jistě vás potěší i vitamin A. Pokud vás zajímají minerální látky, díky celozrnné mouce nebudete mít nouzi o hořčík, zinek, železo nebo fosfor a další. Naučte se vařit se skvělou celozrnnou kuchařkou. Publikaci Stručná celozrnná BIO kuchařka (Pavla Momčilová) najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Cukr a co o něm ještě nevíte II
A další zajímavosti na závěr.. Konzumace cukru urychluje stárnutí. Maximální příjem denního cukru by neměl přesahovat dvacet pět gramů. Tento počet se vyrovná jedné čokoládové sušence ani na ovoce už nezbyde místo. Lidé, kteří mají cukrovku mají i velmi sladkou moč. Tak sladkou, že by se z ní dal destilovat alkohol.   Výzkumy prokázaly, že ženy, které v těhotenství konzumují více cukru, se vystavují větší pravděpodobnosti, že sem jim narodí chlapec. Chcete potomka vašeho pohlaví? Pak manželce kupujte sladkosti. Nutella, respektive její složení, obsahuje přesně z poloviny procent cukr. Zajímavé je, že mnozí lidé si myslí, že když budou jíst hnědý cukr, je to zdravější. Do tohoto cukru je však přidávána melasa, o ničem jiném hnědý cukr není. Sladké zahání pocit pálivého jídla. Pokud omylem sníte něco opravdu hodně chilli, nic nemeškejte a běžte si dát kustku cukru. Ta zažene palčivé působení pálivosti. Cukr v krvi sice dodává energii, ale budete po něm agresivnější. CocaCola, oblíbený nápoj spousty lidí obsahuje v jedné láhvi dvacet sedm kostek cukru. Tolik nespořádáte ani kdybyste si dal šest kousků dortu. V každé sklenici džusu pak najdete asi pět kostek cukru, záleží však samozřejmě na samotném druhu. Každý člověk na zemi průměrně za rok zkonzumuje čtyřicet kilogramů cukru ročně. Není tajemstvím, že toto množství nabývá kvůli americkým obyvatelům, to však nic nemění. Toto číslo je opravdu strhující. Neměli bychom konzumaci cukru přece jen trochu omezit? Hubněte zdravě! Vyzkoušejte doplňky stravy, díky kterým budete mít nejen menší chutě na sladké, ale taky se vám podaří lépe zhubnout. Naši pestrou nabídku si můžete prohlédnout zde. 
Zobrazit článek >
 
S čokoládou ,,Na zdraví!‘‘ aneb proč pravidelně konzumovat hořkou čokoládu II
Čokoláda pravděpodobně působí i proti cévním mozkovým příhodám. Zkoumání vědců ukazuje, že se riziko těchto náhlých nemocí projevuje až o 30% méně. Látky v hořké čokoládě podporují taky zrakové ústrojí. Při zkoumání amerických odborníků se ukázalo, že lidé, kteří měsíc jedli bílou čokoládu vidí znatelně hůře než ti, kteří se stravovali hořkou. Není tajemstvím, že čokoláda uklidňuje. První úlevu ucítíte už ve chvíli, kdy se vám její první dávky začnou roztékat na jazyku. Za lepší náladou pravděpodobně stojí mastní kyseliny, které stimulují nervovou aktivitu. I Univerzita Harvard tvrdí, že maximálně dva čtverečky čokolády týdně vám prodlouží život. Výzkumy se prováděly hlavně na seniorech a opravdu z nich vyústily až nečekané výsledky! Flavonoidy a antioxidanty nám zaručí lepší sílu v boji proti rakovině. Zabraňují taky vzniku nádorového onemocnění. Vyzkoušejte tento zázrak. Na závěr našeho článku je třeba připomenout, že není čokoláda jako čokoláda. Čtěte čokoládové obaly a rozeznávejte její nejrůznější druhy. Spolehlivou známkou dobré čokolády by měla být její cena. Je potřeba sledovat taky samotné složení čokolády. Měla by se skládat z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Obsah kakaové sušiny by měl dosahovat nejméně 35%, jestliže se k tomuto procentu číslo nevyšplhá, raději sáhněte po jiné dobrotě. Zamezte přísun čokolády s ekvivalenty nebo jejich imitací. Myslím, že k tomuto textu již není co dodat. Čokoláda je úžasnou a hlavně výtečnou potravinou. Mohl by snad někdo chtít ještě víc důvodů? Vyzkoušejte čokoládu Bio Lifefood mini čokoládka s chilli 15g, najdete ji zde.   
Zobrazit článek >
 
Jakému pití se vyhnout, když chcete shodit kila a nabrat svaly? I
V tomto článku se nebudu zabývat nápoji, které přirozeně a zcela očekávaně přispějí k nějakému tomu dalšímu kilu navíc. Společně se podíváme na drinky, u kterých byste negativní ovlivnění vaší váhy třeba ani nečekal. Jaké tekutiny mám na mysli? Ledový čaj balený Kupujete si rád ledový čaj? I když se tento nápoj zdá být zcela lehký, rozhodně tomu tak není. Přemýšlel jste někdy nad tím, kolik takový čaj musí obsahovat cukru? Pokud ne, tak vám ráda odpovím. V jedné plné sklence ledového baleného čaje se nachází průměrně deset kostek cukru. Překvapivé, že? Není divu, že při neustálém pití ledového čaje žádné to kilo neshodíte. Ledové čaje mimo cukr taky obsahují velké množství konzervačních látek. Ani čajového extraktu v nich není mnoho. Obvykle se jedná téměř o obarvenou a uměle dochucenou vodu. Uvařte si raději zdravý domácí čaj. Stačí, když přidáte citron, trochu cukru a nápoj bude chutnat jistě výtečně a možná dokonce lépe, než nezdravý čaj z obchodu. Ovocné džusy Další cukrovou bombou jsou džusy. Pokud pijete pouze stoprocentní džusy, jste na tom ještě dobře. Sklenka takového džusu obsahuje asi tři až pět kostek cukru. Pokud volíte džusové koncentráty, dobře si vybírejte. Obvykle jsou totiž hodně ředěné vodou, která je samozřejmě doplněna spoustou cukru. Zaměřte se na výrobu domácího džusu. Co takhle pořídit si nový odšťavňovač? Odšťavňovač VITALIS LO-7025 najdete zde. Díky němu snadno připravíte vynikající 100% džusy i koktejly, které budou obsahovat vysoké procento vitamínů. Odšťavňovač Vitalis umožňuje připravit až jeden litr ovocné šťávy najednou. Udělejte si radost a pořiďte si domů nového pomocníka. 
Zobrazit článek >
 
Pekanové ořechy II
Opět zmíníme oleje a taky podstatný vitamin E. Ten spolu s antioxidanty pomáhá bojovat hlavně proti viditelným znakům stárnutí. Snižuje tvorbu vrásek a vypíná pleť. Má vliv i na celkové zdraví kůže. S pomocí aminokyseliny L-arganin taky posiluje vlasové kořínky, čímž působí proti vypadávání vlasů.  Vitamin C a hořčík, tyto složky celkově přispějí ke zvýšení obranyschopnosti, mají protizánětlivé účinky, a tak pomohou tělu snáz vyhrát nad nepříznivými vnějšímu vlivy. Hořčík má také vliv na snižování krevního tlaku. Pomáhá s jeho snižováním, pekanové ořechy působí poměrně pohotově.  Ořechy podporují trávení. Mají vliv na střeva a jejich peristaltiku. V tomto ohledu se opět projevuje bohatě zastoupená vláknina, která podporuje čištění střev a bojuje proti zácpě.  I když jste se již dozvěděl, že jsou ořechy bohaté na oleje, možná vás nyní překvapí, že se doporučují ke konzumaci při hubnutí. Není olej jako olej. Tyto zdravé tuky dokonce pomáhají hmotnost snižovat. Pravidelná konzumace ořechů ještě k tomu zvyšuje metabolismus.  Pekanové ořechy se hodí pro přípravu sladkých i slaných pokrmů. V magazínu již nyní najdete recept na lilek plněný pekanovými ořechy a sýrem. Pokud zabrousíte do našeho magazínu pro ženy, objevíte recept na sladký pekanový pletenec, který vznikl přepracováním jihoamerického receptu na pekanový koláč. Pekanové ořechy dále skvěle chutnají v mléčných výrobcích. Na trhu najdete ořechy slazené i neslazené. Nakupte ořechy v našem e-shopu. Určitě pro ně při přípravě pokrmů najdete využití. 
Zobrazit článek >
 
Umelte si kávu doma
Existují nejméně čtyři přístupy ke kávě. První z nich zcela pití káva odmítá, buď protože jim nechutná, nebo třeba ze zdravotních důvodů. Do druhé skupiny bychom mohli zařadit konzumenty instantní kávy. Na trhu je takových káv, ať už s kofeinem nebo bez něj, nepřeberné množství. Někdy je diskutabilní jejich chuť a kvalita. Hlavně ty levnější instantní kávy se chutí podobají spíše kávovinovým nápojům, které s kávou zřejmě spojuje jen podobná příprava: pražení, mletí a zalití horkou vodou. V případě tradičně pražené mleté kávy, je to podobné, jako s levnějšími instantními. Kvalitní chutný nápoj lze připravit jen ze správně pražených kvalitních zrnek kávy. V nižší cenové hladině lze je zřídka očekávat gurmánský zážitek. Méně náročné konzumenty ale vybrané druhy určitě uspokojí. Vyznavači vyšší třídy si svou značku v tuzemsku už také najdou. Čtvrtá skupina konzumentů kávy se stále zvětšuje, a to v důsledku rozrůstající se nabídky kávovarů a multifunkčních přístrojů na přípravu kávy. Většinou pracují s tzv. kapslemi s kávovými koncentráty. Výběr vhodného stroje by měl proběhnout na základě předem stanovených kritérií a po řádné úvaze. Vybrat si ho můžete například v sekci Elektroniky v našem e shopu. Ve stejné sekci našeho e shopu najdete také řešení pro přípravu levnější turecké kávy, totiž mlýnek, kterým zrna kávy namelete. Řeč je o mlýnku EKC002K Lugo značky Esperanza. Spolehlivě svým ostrým ocelovým tříštivým nožem rozdrtí nejen kávu, ale také mák, ořechy, koření a bylinky. Černý mlýnek EKC002K Lugo na stole dobře drží, má protiskluzové nožky. Výsledná jemnost mletí až 50 gramů pevného obsahu je závislá na délce stisku tlačítka.  
Zobrazit článek >
 
Zlepšete si své zdraví pitnou rašelinou
O své zdraví bychom měli pečovat po celý rok, abychom byli připraveni na různé vlny chřipkových epidemií a jiných virových onemocnění. Přispějeme k tomu pravidelným a pestrým jídelníčkem, ale také cvičením a různými doplňky stravy. Už jste slyšel o rašelině, která by se dala pít a zároveň posílila Vaše zdraví? Firma Bylinářství-kořenářství přišla na trh právě s tímto přípravkem. Pomocí PITNÉ RAŠELINY účinně doplníte Vám chybějící látky a živiny ve Vašem organismu.  Není snad dokonalejší formy koloidních minerálů, než je právě v této pitné rašelině! Pitná rašelina má takzvané adaptogenní vlastnosti, což znamená, že organismy různých jedinců z ní využívají právě ty minerály a látky, které zrovna jim chybí. Pitná rašelina nemá vedlejší účinky a mohou jí pít jak děti.  Pitná rašelina obsahuje: vápník hořčík sodík železo zinek měď mangan chrom Což přispívá především k normální srážlivosti krve normálnímu energetickému metabolismu dobré činnosti svalů správné funkci nervových přenosů normální funkci trávicích enzymů udržení normálního stavu kostí a zubů normálnímu růstu a vývinu kostí u dětí normálnímu energetickému metabolismu normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu normální funkci imunitního systému snížení míry únavy a vyčerpání normální syntéze bílkovin normální syntéze DNA normálnímu metabolismu mastných kyselin udržení normálního stavu zraku ochraně buněk před oxidativním stresem aj. Každý den, krátce po snídani a v pozdním odpoledni užívejte 1 polévkovou lžíci pitné rašeliny. Nařeďte s 1/8 litru vody, ovocné šťávy (džusu) nebo čaje. Pro dosažení maximálního účinku je minimum 6 týdenní nepřerušované užívání. Pitná rašelina je bez chuti.  
Zobrazit článek >
 
Steaky a stupně jejich propečení
Znáte to. Vyrazíte si do hospody nebo do dobré restaurace, vyberete si steak a teď se ještě musíte rozhodnout, jak ho chcete propéct. Víte vůbec, jaké máte možnosti? Raw Steaky se v této podobě vůbec nepodávají. Jde o stoprocentně syrové maso. Takové, které přidáte leda tak do tataráku. Blue rare Tento steak je spíše syrový než hotový. Peče se velmi zprudka a velmi krátce. Pod maximálně 3 mm propečeným krajem je pěkně krvavý. Rare Steak je stále uvnitř červený, ale propečený je o dost více. Měl by mít teplotu kolem 50°C. Medium rare Klasická příprava steaků se nazývá Medium rare. Maso by mělo mít teplotu uvnitř kolem 54-56°C. Vnitřek steaku je stále zbarven do růžova, není však krvavý. Takto vám v restauraci připraví steak, pokud neřeknete jinak. Medium Pokud chcete, aby bylo maso hnědé a ztratilo růžovou barvu, objednávejte si maso udělané minimálně na Medium. Medium well Teplota steaku uvnitř by měla dosahovat maximálně 65°C. Maso je uvnitř hnědé, na povrchu dost opečené. Maso při této přípravě už ztrácí svou šťavnatost. Well done Well done je poslední možnost, jak upravit steaky. Teplota masa by měla být vyšší než 70°C. Steak má zcela hnědou barvu, je tužší. V lepších podnicích může být vaše přání této přípravy zamítnuto, neboť kuchaři takto připravované steaky považují za jídelní odpad. Naučte se připravovat dokonalé steaky bez chybičky. Jak? Třeba s knihou Dokonalý steak, kterou najdete zde. Pokud si rádi pochutnáte na dokonalém šťavnatém steaku, podávaném se zlatavými hranolky a domácí bearnskou omáčkou či s bílým pečivem, které výborně saje šťávu, je tahle kniha pro vás kulinárním pokladem. Najdete zde 25 slavných receptů, například na hovězí Wellington nebo carpaccio podávané v baru Harry's. Jistě vás zaujmou také informace o zvířatech, z nichž maso na steaky pochází, a o bourání masa na jatkách. Určitě oceníte i triky na kuchyňskou úpravu masa – autor je získal při mnoha rozhovorech s chovateli či řezníky a renomovanými šéfkuchaři ve slavných restauracích v New Yorku, Paříži a v Belgii.
Zobrazit článek >
 
Jak na kocovinu – BĚHEM I
Analýza situace Ještě před tím, než si objednáte skleničku čehokoliv se zamyslete nad tím, jaké byly vaše předešlé party. Bylo vám po každé z nich hej? Pokud ne, vzpomeňte si na tu, kdy jste se necítil zrovna nejlépe a zamyslete se, co jste pil. Možná vám nějaký druh alkoholu nesedí, i to je možné. Pokud je tomu tak, určitě se mu vyhněte a již si ,,váš‘‘ drink na stůl neobjednávejte. Jistě taky víte, po čem vám špatně nebude. Takový nápoj pijte nejlépe ceůý večer. S mírou Tento bod asi není nutné připomínat. Pijte s mírou. Jasně, že chcete nový rok patřičně přivítat, ale musíte vědět o světě. Dopřejte si tolik, kolik zvládnete. Že má vaše tělo už dost, jistě poznáte. Pomalu Obecně platí, že čím rychleji si dáte alkoholem do nosu, tím větší budete mít kocovinu. Nevypijte tři drinky do hodiny, ale svou zásobu si šetřete. V baru si taky objednávejte nápoje pomalu a ,,nelemcejte‘‘ jeden za druhým. Světlé druhy Podle průzkumů vědců z Brown University dnes víme, že po alkoholu, který má tmavou barvu přijde kocovina častěji než v případě pití světlého bezbarvého alkoholu. Tmavý alkohol totiž obsahuje více toxických látek. Byla stanovena i stupnice, která obsahuje řadu alkoholických nápojů. Začíná drinky, po kterých kocovina u nejvíce lidí přišla nejčastěji a kočí těmi, co se týče kocoviny, nejlehčími drinky. Zde pár druhů na ukázku: brandy, víno červené, rum, whisky, bílý rum, víno bílé, gin, vodka. Pokračování tohoto článku najdete v našem magazínu pro ženy. Doplňte minerály s naším produktem Hořčík 300 mg + vitamín D3 100 tbl. + 7 tbl. ZDARMA, najdete ho zde.  
Zobrazit článek >
 
Nejdražší potraviny světa II
Wagyu steak Pokud si chcete pochutnat na japonském plemenném býkovi, taky si připlatíte. A hodně. O býky, ze kterých jsou pak tyto steaky porcovány, je opravdu postaráno. Dostávají dokonce pravidelné masáže, ke kterým jim hraje příjemná hudba. Býci mají dokonce povoleno pít pivo. Zdá se to až bláznivé, že? Koho by zajímalo, jak chutná maso živočicha, který si užívá luxusu jako sám člověka? Steak se prý vyznačuje výraznou máslovou konzistencí. Za jednu porci steaku (250 g) dáte kolem 2600 Kč. Vyplatí se vám tato drobná investice? Meloun Yubary Klasický meloun vodní, žlutý nebo snad Yubari? Tak to si připlatíte. Jde opět o nejdražší meloun světa. Zajímavé je, že i přes jeho podobnost k nám známému melounu cantaloupe, je velmi vyhledávaný. Patří k nejsladším a nejšťavnatějším melounům na světě. Ročně dojde k vypěstování pouze okolo sta kousků tohoto druhu. V přepočtu vyjde asi na necelé čtyřitíce korun. Arganový olej Arganový olej se sice na první příčky těch nejdražších potravin, ale svou cenou předčí veškeré oleje i tekutiny. Olej je vyráběn z argánie trnité. Tento strom roste na okraji pouště v Maroku. Na tomto území se jeh přeci nacházeli již osmdesát milionů let zpět. Z neskutečných pěti stromů dostanete pouze litr tohoto oleje. Za něj pak zaplatíte asi 2 700 korun. To je ve finále dost levná cena, že? Arganový olej se přidává například do kosmetiky. Uvařte si něco dobrého. Využijte k inspiraci jednu z našich kuchařek a jídlo bude dozajista tak dobré, jako by jeho suroviny byly přímo k nezaplacení. Kuchařky vybírejte zde. 
Zobrazit článek >
 
Jak naporcovat ananas, aby vám z ovoce co nejvíce zbylo?
Ananas je významným exotickým ovocem, který prospívá našemu zdraví. Pomáhá nám například se štěpením bílkovin, urychluje metabolismus. Když připravujete ananas, dejte si pozor na jeho krájení. Často se lidem stává, že zbytečně odřežou téměř půlku ovoce, které by se dalo sníst. Přečtěte si, jak správně a hlavně ekonomicky nakrájet ananas. Jdeme na to. Pro začátek odkrojte listovou růžici. Neskrojte však s ní již velkou část ananasu. Pokud můžete, odkrojte opravdu jen jeho zeleň. Růžici můžete nechat zakořenit. Vložte ji do zavlažené hlíny a vytvořte si z obyčejného ovoce krásnou pokojovou rostlinu. V druhém kroku je třeba odkrojit i konec ananasu. Krájejte však tak, abyste odkrojil pouze slabou vrstvu kůry. Pak ananas postavte na skrojenou část a začněte krájet kůru kolem dokola. Opět platí, že čím méně odkrojíte, tím lépe. V ananasu vám pravděpodobně zbyde spousta černých oček s nepříjemnými krátkými trnky. I když je nedostanete ven všechny, měl byste se pokusit o odstranění alespoň části ananasu, neboť tyto trny kazí celkovou chuť ananasu. Vykrájejte šikmé ananasové proužky z dužiny. Pak už nezbývá nic jiného, než ananas nakrájet. Můžete ho porcovat na plátky nebo  ideálně na menší trojúhelníčky, které vzniknou podélným rozkrojením ananasu na čtvrtiny a následným rozkrájením jeho čtyř částí na plátky. Na závěr článku je třeba upozornit, že již utržený ananas nikdy nedozraje třeba tak jako avokádo. Dlouho vydrží ve stavu, v jakém byl utržen a pak se začne kazit. Vybírejte ananasy zralé a snězte je pokud mono nejrychleji. Teď už víte, jak tuto dobrotu nakrájet, tak hurá na svačinu. 
Zobrazit článek >
 
Máte dostatek stopových prvků?
STOPOVÉ PRVKY  1. CHROM chemická značka: Cr důležitý pro náš metabolismus nedostetek chromu se projevuje zvyšováním glukózy v krvi 2. JÓD chemická značka: I důležitý pro tvorbu hormonů štítné žlázy přispívá k udržení normálního stavu pokožky nedostatek se projevuje zvětšením štítné žlázy (struma). obezitou, únavou, otupělostí a citlivostí na chlad 3. MANGAN chemická značka: Mn přispívá k udržení normálního stavu kostí aktuvuje mnoho enzymů při nedostatku se zpomaluje růst a deformují se kosti 4. MĚĎ chemická značka: Cu nezbytná pro funkci nervové soustavy přispívá ke správné funkci imunitního systému má vliv na pigmentaci vlasů a pokožky nedostatek se projevuje poklesem bílých krvinek nebo brněním končetin 5. SELEN chemická značka: Se působí jako antioxidant má vliv na funkci imunitního systému, štítné žlázy důležitý i pro zdravé vlasy a nehty příznaky nedostaku se projevují snížením imunity 6. ZINEK chemická značka: Zn má podíl na celé řadě metabolických procesů v těle nutný pro tvorbu spermatu napomáhá při plodnosti udržuje normální hladinu testosteronu v krvi přispívá k normální syntéze DNA potřebný pro dobrý stav vlasů, nehtů, kostí a pokožky nedostatek se projevuje únavou, náladovostí suchou kůží, lámáním vlasů a nehtů, pomalým hojením ran, poruchami pohlavního vývoje, aj. 7. ŽELEZO chemická značka: Fe součástí krevního barviva - hemoglobinu důležitý pro přenos kyslíku v těle pomáhá při tvorbě červených krvinek důležité pro normální funkci imunitního systému nedostatek se projevuje únavou, bolestí hlavy, dušností, bledostí, aj. Zlepšete si stav vašich vlasů a nehtů tabletkami ZINKU, které zakoupíte v eshopu zde: zdravi.eiffeloptic.cz 
Zobrazit článek >
 
Druhy mořských řas II
Kombu  Kombu využívejte v případě, že se neobejdete bez potravinových dochucovačů. Co vyměnit nezdravé Maggi a podobné pokrmové doplňky za zdravou řasu? Kombu jídlu dodá šťávu a ještě podpoří jeho strávení. Zamezuje plynatosti a nadýmání, takže se hodí k luštěninám či jiné zelenině.  Arame Řasu Arame vám nabídne jedině Pacifický oceán, jeho rozsah je naštěstí dost velký, takže je řasy dostatečně. Je specifická hlavně díky vysokému obsahu jódu. Významné množství vápníku a vlákniny v ní najdete také. Tato řasa je využívána zejména japonskou kuchyní. Řasa je velmi jemná, nikterak výrazná. Její chuť se mírně podobá vařenému pórku. Hodí se do salátů ale i pečiva z obilovin, které dokáže ozvláštnit. Přidává se taky do polévek i omáček. Tuto řasu po krátkém namočení můžete jíst syrovou nebo povařenou.  Dulse  Řasa Dulse je netradiční řasou zejména vzhledem ke své červené barvě. Její vzhled se od ostatních krásek taky mírně liší. Řasy jsou krátké, trošku širší a obsahují vějířovité listy. Speciálně se suší pouze na slunci a s přísunem pořádné dávky větru. Obsahují podstatné množství železa, vápníku, hořčíku, fosforu a jódu. Chutná po oříškách, spíše jemně. Řasu není nutné vařit ani namáčet, postačí její omytí. Dulse řasu je třeba namáčet minimálně deset minut a následně ji asi deset minut vařit.  Nori  Řasa názvu Nori patří k těm populárnějším. Roste při pobřeží a nejradši v zálivech, kde není salinita tak vysoká. Pěstování řasy však není až tak jednoduché, dobrý růst vyžaduje vhodné a kvalitní prostředí, které jen tak někde nevytvoříte. Obsahuje vitamin A a B, dále spoustu bílkovin. Podporuje činnost mozku a hojení ran. Nori využijete ke zpestření jakéhokoliv pokrmu. Hodí se na sushi rolky. Shledat se můžete taky s opraženými řasami tohoto typu. 
Zobrazit článek >
 
Tyto potraviny čistí krev! III
Avokádo  Říká se mu plod moderního století. Vlna konzumace avokáda se zvedla v posledních letech, jeho produkce narostla výrazně. Po sendvičích s avokádem, avokádových pomazánkách a salátech je stále velká poptávka. Vzhledem k lidskému zdraví je tato situace chvályhodná. Avokádo obsahuje velké množství vitaminů a antioxidantů. Jeho součástí jsou taky zdravé tuky a další látky, které vedou k vytlačení nezdravého cholesterolu z cév.  Petržel Petržel zase podporuje krvetvorbu. Říká se, že pro vyčištění krve i zdravou imunitu je vhodné konzumovat jednu lžičku petržele denně. Obsahuje spoustu vitaminů, které v takové koncentraci těžko v jiných plodech budete hledat.  Špenát  Svou funkcí a vlivem na krev se špenát poměrně shoduje s petrželí. Obsažené železo podporuje tvorbu červených krvinek, které jsou pro zdraví jedince nezbytné.  Česnek  Pokud pravidelně čtete naše články, už jste si asi zapamatoval, že česnek je takový všelék. Funguje prostě na všechno, samozřejmě pomůže i v otázce krve, a to výrazně. Pomáhá též snižovat krevní tlak. Co se týče cév, pak je česnek jedním z nejlepších pomocníků, neboť brání usazovaní nepatřičných látek, které právě cévy mohou ucpávat. Pomáhá odstraňovat plak, čímž zajišťuje lepší proudění krevní tekutiny.  Kaki  Blíží se zima, to je dobrá zpráva pro vás, neboť do nabídky se dostává velmi prospěšné ovoce dovážené z tropických krajů. Jaké? Přece kaki! Tento malý sytě oranžový plod obsahuje podstatné množství vlákniny a taky vypomáhá v otázce regulace krevního tlaku. Vláknina je mimochodem vhodná na posílení kostí, nemá vliv jen na cévy. 
Zobrazit článek >
 
Přehlídka míchaných drinků pro muže II
Další drinky jsou tu. Obohaťte jimi svůj tradiční nápojový program. Worcester party Budete potřebovat: Worcestrovou omáčku Bacardi Do velkého panáka rumu Bacardi 151 přidejte asi půl malého panáka Worcestrové omáčky. Někdy se k Worcesteru přidává ještě rajčatový protlak. Whisky and honey Budete potřebovat: Irskou whiskey Šťávu z čerstvého citronu Med Čerstvý vaječný bílek Smíchejte med s bílkem, zalijte směs alkoholem (5 cl) a na závěr zakapejte asi 3 cl citronové šťávy. Drink vypijte ihned po jeho přípravě, aby nedošlo k oddělení surovin od sebe. Ořechový chilli poklad Budete potřebovat: Morgan Black Spiced Šťávu z čerstvé limetky, případně citronu Oříškový sirup, postačí i oříškové aroma v podobě prášku Chilli papričku Chilli koření Sladká chuť koktejlu v kombinaci se štiplavým pálením chilli papričky? Tak přesně takový požitek budete mít při pití tohoto koktejlu. Smíchejte 4 cl Morganu Black Spiced s 2 cl limetkové šťávy, přidejte 1 cl oříškového sirupu a zasypte vše trochou chilli koření nebo jen na kraj sklenice přidejte chilli papričku. Božsky ďábelský drink je na světě! Daiquiri Budete potřebovat: Bílý rum Limetkový džus Cukrový sirup Staré dobré Daiquiri neodmítnou ani muži. Do 2 cl limetkového džusu přilijte 4,5 cl bílého rumu a na závěr přilijte 0,5 cl cukrového sirupu. Pro zlepšení chuti můžete do drinku přidat ještě namixované zmrzlé jahody a vytvořit tak též oblíbený nápoj zvaný Strawberry Daiquiri. Drink of Death Budete potřebovat: Tequillu Whiskey Jima Beana Johnnieho Walkera Ne nadarmo dostal koktejl pojmenování Drink of Death. Jedná se totiž o vražednou kombinaci čtyř výše zmíněných alkoholických nápojů. Stačí je smíchat dohromady a nápoj je na světě. Knihu Míchané nápoje najdete zde.  
Zobrazit článek >
 
Meruňková jádra
Sílu meruňkových jader objevíte po přečtení tohoto článku. Neváhejte a zakupte si tento produkt v našem e-shopu a otestujte vliv meruňkových jader na své zdraví. Možná jste už o meruňkových jádrech slyšel. Že nebyly prezentovány v pozitivním světle? Tak se opravdu možná stalo, ne každý jedinec totiž o jádrech zná pravdu. Náš článek vám ji prozradí. Odborníci nejčastěji (ne)zdravost meruňkových jader vysvětlují v závislosti na mandlích. I ty totiž zdraví skutečně mohou uškodit, s meruňkovým pokladem je to podobné. Riziko souvisí s obsahem amygdalinu, který může způsobit bolest hlavy, nespavost, nevolnost nebo bolest kloubů či žízeň. Pokud však nezkonzumujete celé balení jader najednou, nemusíte se ničeho bát. Jádra meruněk naopak obsahují významné složky, které v lecjaké potravině nenajdete. Příkladem je vitamin B17, který působí jako prevence proti rakovině i nádorovým onemocněním. V jejich případě slouží taky jako alternativní léčba. Dalším významným prvkem je vitamin B12 nebo hořčík. Meruňková jádra obvykle seženete ve dvojí podobě – hořká a sladká. Pokud chcete využívat jejich síly, vsaďte na hořký druh, právě a jedině v něm se vyskytuje značná dávka zmíněného vitaminu B17. Ten obecně podporuje zdraví a hlavně dlouhověkost. Zpomaluje procesy stárnutí. Působí proti rakovině a civilizačním chorobám. Je zajímavé, že meruňková jádra obsahují mnohem více prospěšných látek než čerstvě utržený plod, který běžně konzumujete. Jádra seženete v našem e-shopu. Stačí kliknout na odkaz níže.
Zobrazit článek >
 
Pravda o kokosu a jeho účincích I
Kokos se v poslední době vyšplhal na žebříčku takzvaných super potravin hodně vysoko. Stalo se tak zejména díky kokosovému oleji. I přesto se však kokos řadí mezi neprověřené potraviny. O jeho účincích na lidské zdraví se neustále spekuluje. Co je pravda a která tvrzení o tomto ořechu je nutné opravdu vyvrátit? Přečtěte si náš článek z kokosového světa, určitě se dozvíte nějakou novinku. Podporuje obranyschopnost? Není pochyb, že součástí kokosu je mnoho významných látek. Některé z nich si opravdu poradí s ničením virů a bakterií. Chřipku kokos sám sice jen tak nezažene, tělu však přijde na pomoc. Pomůže kokos vybělit zuby? Správně by bylo vhodné napsat místo kokosu přímo kokosový olej. Jde totiž skutečně o zázračnou tekutinu, která likviduje toxiny a čistí povrch skloviny. Pokud pravidelně popíjíte kávu nebo čaje, vaše zuby možná nejsou bílé tak, jak byste si přál. Pokud máte tento problém, pořiďte si kokosový olej a vyplachujte si s ním pravidelně ústa. Je třeba ho nechat dlouho působit, minimálně deset minut jej držte v dutině. Účinky se dostaví okamžitě po vypláchnutí úst. Kokos má dvě hlavní složky. Po znehodnocení skořápky z kokosu vyteče kokosová voda, jeho hlavní složkou je dužina. Pokud se však bavíme o využití ořechu, důležitý je taky olej a mléko. Olej se získává lisováním kokosové dužiny, mléko pak smíšením dužiny s kokosovou vodou. 
Zobrazit článek >
 
Jak správně pít kávu, aby nám neškodila?
Známe to všichni. Jedna rychlá. Dvě lžičky instantní kávy, horká voda a cukr, aby se to dalo vypít. Po patnácti minutách energie však upadáme do letargie a přemýšlíme, zda opět nezajít k rychlovarné konvici. To tělu rozhodně neprospívá. Jak tedy pít kávu zdravě a energeticky výhodně? Vsaďte na kvalitní kávu Platí zásada, že čím více mléka a cukru do kávy potřebujete, o méně kvalitní kávu pijete. Takže si raději vybírejte dobrou kávu, nejlépe nemletou. Ta bude pro vaše chuťové buňky dostačující sama o sobě. Mimochodem instantní káva není pravou kávou a to, co se týká i účinků. Žádná složitá procedura Mnoho lidí si myslí, že k tomu, aby si vychutnali dobrou a kvalitní kávu potřebují drahé stroje a moře času. Další omyl. Stačí čerstvé mletí a například french press, kde kávu zalijete, scedíte a příprava netrvá více než při klasické pozd. S mokka kávovarem je to ještě snadnější. No rozdíl v chuti a v účincích je mega jiný. Káva s máslem, to pravé ořechové! Chcete mléko? STOP! Mnoho lidí po kávě s cukrem a mlékem nedostane dostatek energie a spíše upadá. Důvod? Špatný management cukru v krvi. Nejlepší efekt na povzbuzení podle klinických studií dosahuje káva s pravým poctivým máslem a případně můžete přidat i kokosový olej. Tak dostanete skutečnou energetickou bombu. Navíc tato kombinace nastartuje lepší spalování tuků. To je pro tělo mnohem zdraví, pokud si dáte jen kávovinový nápoj plný cukru.
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6 7 8 9