EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Jezte červené maso hlavně v zimě

Publikováno od Karolína Arnoštová

V zimě se tělo snaží doplňovat zásoby, o které během roku přišlo. Proto se v zimě jí více hutnější potraviny plné živin. Tím vším se vyznačuje hlavně červené maso, protože obsahuje bílkoviny, živočišné tuky a živiny obnovující buňky, stabilizující hormony a vyživující krev. 

Optimálně by naše strava měla obsahovat z 1/3 živočišné nasycené mastné kyseliny, z 1/3 rostlinné mononenasycené mastné kyseliny a z 1/3 polynenasycený mastné kyseliny omega 3 a 6. Paradoxně, pokud se živočišným tukům vyhýbáte, může to vést k ukládání tuků. 

Hovězí, vepřové maso a zvěřina obsahuje nejvíce bílkovin a látky potřebné pro jeho správné strávení a využití v organismu. 

Množství masa, které můžete sníst, závisí na věku, fyzické aktivitě a tělesné konstituci. Obecně se dá říct, že za týden bychom měli snít 200 – 500 g masa, tzn. ideálně 2 – 3 porce týdně. 

Doporučuji vybírat si maso zvířat z volného chovu, protože maso z velkovýroben obsahuje zbytková antibiotika a toxické látky.