Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Jak zpracovat houby, aby dlouho vydržely? Servírujeme vám osm možností! V

Publikováno od Kamila Spoustová

Houbové škvarky

Vegetariánské škvarky aneb houby v tuku jsou velkou dobrotou a skvělou alternativou klasických škvarečků. V tomto odstavci vám prozradíme i jejich přípravu, neboť dobrotu byste si určitě měl zkusit taky uvařit. O houbách alias škvarku moc lidí nemluví nebo je ani nepřipravuje. To je ale velká chyba. Za pravdu nám dáte, hned jak škvarky ochutnáte.

Na přípravu využijte pevnější houby, které nejsou příliš nasáklé vodou. Rozkrájejte je na menší kousky, ale zase ne tak malé, aby z hub smažením něco zbylo. Rozehřejte máslo, kterého je třeba využít poměrně velké množství. Na středním až vysokém ohni duste houby, které se postupně začnou zmenšovat. Jakmile již budou mít křupavou konzistenci, stáhněte pánev z plotny a nalijte do sklenic ještě v horkém stavu.

Počkejte, až směs trochu vychladne, pak ji vložte do lednice. Houbové škvarky vám vydrží celý rok. Mazat si je můžete na chléb. Sádlo taky vytvoří perfektní základ pro správnou hubovou polévku nebo bramboračku. Využití pro tuto dobrotu určitě najdete. Jen do toho.

Houby vyndejte z košíku včas

Ať už vyberete jakýkoliv způsob úpravy, nerozmýšlejte se příliš dlouho. Houby byste měl ihned po příchodu z lesa vyjmout z košíku, aby nedošlo k plesnivění. Rozložte je na kredenc, podložit je můžete utěrkou nebo novinovým papírem. Opravdu myslete na včasnou úpravu, tu je nutné provádět, když jsou houby čerstvé.