Jak vybrat správný kávovar aneb druhy kávovarů II

Pákový kávovar
V případě koupě pákového kávovaru budete potřebovat namletou kávu, kterou pak sypete do speciální nádoby a zatlačíte co nejvíce k sobě. Kávová zrna si můžete namlet doma ve speciálním mlýnku, který je nutné si v tomto případě obstarat. Při nákupu kávy si však můžete nechat kávové boby namlet. Nevýhodou tohoto druhu kávovaru je to, že záleží na vás, jak káva bude chutnat. Nehraje roli jen kvalita kávy a její namletí, ale taky tvrdost vody, tlak kávovaru a hlavně to, jak hodně namletou kávu udusáte k sobě. V kávovaru je nutné často vyměňovat vodu, kafe z dva dny staré vody nebude nikdy chutnat tak delikátně. Cena za šálek vám vyjde velmi levně vzhlede ke kvalitě, tedy v porovnání například s kapslovým kávovarem. Poměrně snadno se udržuje.
Moka konvička
Pokud nechcete kupovat velký přístroj, máte ještě možnost zakoupit si speciální moka konvičku, která vám připraví stejně kvalitní kávu. Mechanismus se skládá ze tří částí. Tu největší tvoří nádoba na vodu, dále je zde zásobník kávovaru a samotná konvička. Namletá káva se přidává do středního dílu nádoby. Konvička se nechá na plotně a voda se během pár minut začne vařit a během pár minut se v ní již objeví luxusní káva.
Otestujte vychvalovaný kávovar DELONGHI, který najdete zde.